KOKOS GHRIBA KOEKJES

10 juni 2018Fatima El Irari

Voor alle kokos liefhebbers is deze kokos ghriba koekje helemaal het einde! Deze ghriba koekjes zijn zo lekker zacht en luchtig en bij de eerste hap smelt het koekje al op het puntje van je tong! Dit koekje is zonder twijfel een van mijn favoriete koekje die elk Suikerfeest weer terugkomt op onze tafel!

Ingrediënten: (40 stuks)
.
Voor het koekjesdeeg:
.
  • 3 eieren
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl. zout
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. abrikozenjam
  • 300 gr. geraspte kokos 
  • 180 gr. fijne griesmeel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 200 gr. poedersuiker

Bereiding:
.
  1. Breek de eieren in de kom en voeg de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout erbij. Mix dit met een garde of met een elektrische handmixer samen tot een romig mengsel.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het nog even samen. Schep de abrikozenjam erbij en mix nog eens kort samen.
  3. Voeg de geraspte kokos bij het beslag en mix met de garde flink samen tot de kokos volledig is opgenomen.
  4. Schep de helft van de fijne griesmeel erbij en voeg ook de bakpoeder toe. Mix dit voorzichtig samen en wanneer de griesmeel is opgenomen schep je de overige griesmeel erbij en kneed je het koekjesdeeg goed door met de hand.
  5. Wanneer je het deeg goed hebt gekneed rol je bolletjes deeg en druk je deze ietsjes plat tot een ronde schijf.
  6. Haal het platgedrukte bolletje deeg door de poedersuiker en plaats het deeg op de bakplaat.
  7. Bak de ghriba koekjes af in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 a 15 minuten.
  8. Laat de koekjes ietsjes afkoelen en geniet er lekker van!
Extra tips&trics:
.
  • Vervang de fijne griesmeel eventueel door gezeefde bloem.
  • Is het deeg te plakkerig om er bolletjes van te vormen? Voeg dan wat extra griesmeel toe en kneed het deeg nog eens door.
  • Hoe groter je de bolletjes maakt hoe groter de koekjes worden, want in de oven zullen ze nog eens rijzen.
  • Als het deeg tijdens het rollen van de bolletjes aan je handen blijft plakken, kun je je handen iets vochtig maken met water.
  • Let er op dat je de ghriba koekjes niet al te lang bakt, want anders worden ze taai en droog.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

Print recept

164 Comments

  • Hind

    10 juni 2018 at 09:20

    Ziet er heerlijk uit!!! Ga ze zeker proberen, hoeveel stuks krijg je ongeveer uit dit recept? Bedankt voor het delen xx

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 05:55

      Hi Hind,

      Dankjewel lieverd! Uit dit recept kreeg ik ongeveer 40 koekjes. Xx

  • Halima

    10 juni 2018 at 09:44

    Hoi Fatima
    Koekjes zien supper lekker uit ik ga ze zeker proberen ik vind jou alle recepten lekker en ook makelijk Waar kan ik zo N opscheplepel kopen ??

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:01

      Hi Halima,

      Dankjewel lieverd! Opscheplepel kun je kopen bij de Hema. Xx

      1. Latifa

        11 juni 2018 at 16:16

        Hey faatje ik had een vraag over een ander recept over de gehakt broodjes de meat buns broodjes met gehakt van 2 jaar geleden die staat op youtube allen ik kan in de bescjrijving niet op de link drukke omdat de website er niey meer staat ofzo de vraag was hoeveel paprika en ui hebruik je
        Xx

      2. Halima

        12 juni 2018 at 18:02

        Ik heb ze geprobeerd maar de deeg was droog ik kreeg geen mooi bal van wat kan ik bij tvg

  • Saloua

    10 juni 2018 at 09:56

    Hey Fatima! Hoe lang blijven de koekjes goed nadat je ze hebt gemaakt?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:10

      Hi Saloua,

      Zelf bewaar ik ze altijd voor zeker 2 weken in een luchtdichte trommel en dan zijn ze nog lekker vers. Xx

  • Hakima

    10 juni 2018 at 10:18

    Dat ziet er heerlijk uit. Ik heb een vraagje. Weeg jij de ingrediënten met een weegschaal af of met een maatbeker? Dankjewel voor alle lekker recepten

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:09

      Hi Hakima,

      Dankjewel lieverd! Ik heb een maatbeker met ml en met grammen. De ene keer gebruik ik een maatbeker en de andere keer weer een maatbeker. Graag gedaan lieverd! Xx

  • Yasmin

    10 juni 2018 at 10:31

    Dag Fatima,

    Ziet er makkelijk uit en ik ga het zeker ook maken In Sha Allah!
    Hoe bewaar jij je koekjes tot de Suikerfeest worden ze niet taai?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:11

      Hi Yasmin,

      Dankjewel lieverd! Ik bewaar de koekjes altijd in een luchtdichte trommel en op elke laagje koekjes plaats ik een stuk bakpapier. De koekjes blijven wel voor 2 weken lekker vers. Xx

  • Hodan

    10 juni 2018 at 10:33

    Masha Allah, dit ziet er echt heerlijk uit. Ik heb je andere ghriba recept ook gezien. Dit lijkt wat makkelijker. Zou je in dit recept ook gemalen amandelen kunnen doen? Dus kokos en amandelen?
    Xx

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:12

      Allahibarkfiek Hodan! Dit is inderdaad een iets makkelijker recept en je bent zo klaar met het bakken van deze koekjes! Jazeker, amandelen kan ook hoor. Xx

  • Samira

    10 juni 2018 at 10:37

    Tbarkelah 3lik hbiba!

    Moet het fijne geraspte kokos zijn of grofe?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:12

      Hi Samira,

      De kokos die ik heb gebruikt is iets aan de grove kant. Ik ga het er even bijzetten, dankjewel lieverd! Xx

  • Tina

    10 juni 2018 at 10:47

    Hallo ik heb een vraag welke griesmeel gebruik je ..

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:13

      Hi Tina,

      Ik gebruik fijne griesmeel die ik bij de Marokkaanse slager haal. Xx

  • Khadija

    10 juni 2018 at 10:56

    Super goed faatje!
    Ik ga deze inshallah donderdag maken. Hoelang blijven ze zacht ? Weet je dat? Anders maak ik ze woensdag al. Groetjes

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:16

      Hi Khadija,

      Dankjewel lieve schat! Als je de koekjes in een luchtdichte trommel bewaard en op elke laagje koekjes stuk bakpapier plaatst, dan blijven de koekjes wel voor 2 weken lekker vers. Xx

  • Saloua

    10 juni 2018 at 10:57

    Hoi! Kan ik het recept ook halveren?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:16

      Hi Saloua,

      Jazeker, dat kan altijd! Xx

  • Sarah

    10 juni 2018 at 11:11

    Nog een kokos fan hier! Deze ga ik morgen maken inshaa allah! Vraagje, welke griesmeel heb jij gebruikt? Gewoon fijne griesmeel van zo’n marokkaanse kruidenier?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:18

      Hi Sarah,

      Hier nog eentje haha! Ja, ik gebruik de fijne griesmeel die ik bij de Marokkaanse slager haal. Deze griesmeel zit in een doorzichtige verpakking en de zijkanten van de verpakking is groen van kleur. Ik ga even google naar een foto en dan zal ik deze even delen op instagram en snapchat. Xx

  • Saloua

    10 juni 2018 at 11:40

    Ik ga ze zo uitproberen. X rganks voor de mooie recept fat

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:22

      Graag gedaan lieverd! Xx

  • Zainab

    10 juni 2018 at 11:49

    Salaam Fatima,

    Kan ik ook Bona boter gebruiken?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:27

      Alaikoem salaam Zainab,

      Ik heb zelf ook weleens boter gebruikt voor ghriba koekjes, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ze met olie lekkerder vind. Dus ik raad je toch eerder aan om olie te gebruiken in plaats van boter. Xx

  • Zainab

    10 juni 2018 at 11:50

    Salaam Fatima

    Kan ik ook Bona boter gebruiken?

    Groetjes

  • Sarah

    10 juni 2018 at 11:54

    Nog een kokosfan hier! Ziet er superrr goed uit! ik wil deze koekjes morgen maken in shaa allah, maar ik heb een vraagje, welke griesmeel gebruik jij? gewoon die fijne griesmeel die je kan kopen bij zo’n Marokkaanse kruidenier?

  • Zonnebloempje

    10 juni 2018 at 12:02

    Salaam alaikoem Fatima,

    Als ik de helft van de ingrediënten wil gebruiken hoe doe ik dat met de eieren?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:39

      Alaikoem salaam,

      Ik raad je aan om dan 1 ei te gebruiken. Xx

  • Mimi

    10 juni 2018 at 12:16

    Mag rr ook mazhar bij

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:40

      Hi Mimi,

      Jazeker, je kunt er 1 eetlepel mazhar aan toevoegen. Xx

  • Charifa

    10 juni 2018 at 12:43

    Slm aluykum. Ik maak ze op dit moment. Heb alles volgens jouw stappen gedaan maar het deeg komt niet samen. Het blijft uit elkaar vallen. Moet ik dan meer smida in doen. Heb ik al gedaan.

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:41

      Hi Charifa,

      Als je geen bal kan maken van het deeg, dan raad ik je aan om er wat meer griesmeel bij te doen en het deeg weer even door te kneden. Is het uiteindelijk nog gelukt?

      1. Fouzia

        11 juni 2018 at 20:37

        hoi Fatima
        ik heb joiw recept vandaag geprobeerd en had ook diezelfde probleem. ik heb het opgelost door nog een ei bij te doen ? maar ik moet wel zeggen ik ben super content van het resultaat. ze zijn super lekker van smaak maar wel een beetje aan de harde kant, ij hoop dat ze tegen morgen wat zachter worden. Alleszins bedabkt voor de lekker recept ?

  • Yousra

    10 juni 2018 at 12:43

    Hoi Fatima ik vind het superleuk om je recepten uit te proberen zo heb ik ook je koekjes uitgeprobeerd en had ik een vraagje , ik heb de koekjes gemaakt maar ik kon er geen hele bol van maken aan het eind het werd juist kruimelig heb er zelf nog wat bloem bij gedaan en heb er wat van kunnen maken maar wat kan ik de volgende keer het beste toevoegen als het niet plakkerig genoeg is graag hoor ik van je: groetjes uit Rotterdam en moge Allah je belonen inshallah xx

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:43

      Hi Yousra,

      Allereerst bedankt voor je bericht en voor de mooie dua! Als het deeg te kruimelig is dan zit er juist teveel griesmeel/bloem bij. Je kunt de griesmeel/bloem het beste in stappen toevoegen en het deeg ondertussen kneden. Het deeg moet ietsjes plakkerig zijn en totaal niet kruimelig. Mocht het deeg te kruimelig zijn dan mag je er altijd ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie bijdoen en het deeg weer even doorkneden. Xx

  • Safae

    10 juni 2018 at 12:49

    Salaam, kan ik ook moyenne griesmeel gebruiken ???

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:43

      Alaikoem salaam Safae,

      Ja, hoor als het maar fijne griesmeel is. Xx

  • Naima

    10 juni 2018 at 13:06

    Salaam wa alaykoem fatima,

    Ik heb geen jam in huis, kan ik dan jam helemaal weglaten of met iets anders vervangen? DjazakAllah oe khayran

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:45

      Alaikoem salaam Naima,

      Je mag de jam gewoon weglaten hoor en eventueel vervangen door ongeveer 1 theelepel citroenrasp. Ook erg lekker! Xx

  • Naouel

    10 juni 2018 at 13:27

    Salaam wa3likom, kan je ook moyyen smida gebruiken voor dit recept? Xx

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:45

      Alaikoem salaam Naouel,

      Jazeker, als he tmaar fijne griesmeel is. Xx

      1. R

        12 juni 2018 at 08:23

        Sallamoe aleikoem, moyyene griesmeel is grove griesmeel. Je moet de fijne variant hebben. Xx

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2018 at 08:50

        Alaikoem salaam,

        Klopt, van het dat merk heb je ook fijne griesmeel en die moet je gebruiken.

  • Fatima

    10 juni 2018 at 13:35

    Salaam alaykoum Fatima
    Deze koekjes zien er zo lekker uit.
    Wil ze nu gaan maken in sha ALLAH maar vroeg me af hoeveel gram zo’n bolletje is. Heb namelijk niet die koffiescheplepel.
    Groetjes fatima

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:46

      Alaikoem salaam Fatima,

      Dankjewel lieverd! Sorry, maar ik weeg bolletjes nooit af haha. Je zou ook een volle eetlepel koekjesdeeg kunnen opscheppen en het deeg dan kunnen rollen. Xx

  • Fatima

    10 juni 2018 at 13:44

    Salaam alaykoum Fatima
    Deze koekjes zien er overheerlijk uit.
    Weetje mss hoeveel gram zo’n bolletje is?
    Heb namelijk ni die koffiescheplepel.
    Groetjes fatima

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:47

      Alaikoem salaam Fatima,

      Dankjewel lieverd! Sorry, maar ik weeg bolletjes nooit af haha. Je zou ook een volle eetlepel koekjesdeeg kunnen opscheppen en het deeg dan kunnen rollen. Xx

  • Naoual

    10 juni 2018 at 13:51

    Dag Lieve Fatima,

    Zou je mij aub kunnen vertellen hoeveel gram 1 bolletje is. Ik heb geen opscheplepel.. dus weet niet hoeveel gram ik moet aanhouden per bol.
    Alvast bedankt voor de genomen moeite lieverd❤

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:49

      Alaikoem salaam Naoual,

      Sorry, maar ik weeg bolletjes deeg nooit af. Maar ik ga de koekjes vanavond weer maken en dan zelf ik laten zien hoe je het deeg ook met een eetlepel kunt afmeten inschAllah. Xx

  • Nadia

    10 juni 2018 at 14:21

    Ziet er heerlijk uit.
    Hoeveel gram is ongeveer een koekje, als je hem wilt bollen.

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:05

      Dankjewel Nadia! Ik weeg de bolletjes niet af, maar je zou het deeg ook met een eetlepels kunnen opscheppen. Xx

  • Selma

    10 juni 2018 at 14:38

    Hoi, kan je deze ook invriezen?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:07

      Hi Selma,

      Ja, hoor dat kan zeker.

  • Asma

    10 juni 2018 at 14:56

    Net gemaakt, strakjes proeven! Ziet er in iedergeval heerlijk uit! Thanks voor t delen! ?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:09

      Graag gedaan Asma en geniet ervan! Xx

  • Naziha

    10 juni 2018 at 15:01

    Hoi Fatima,

    Hoe zorg je ervoor dat de koekjes zo mooi wit blijven als je ze bakt?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:09

      Hi Naziha,

      Door ze niet al te lang te bakken. Ik heb die van mij precies voor 15 minuten in de oven laten staan. Xx

  • Oumaima agzenay

    10 juni 2018 at 16:00

    Ziet er lekker uit, ga ik zeker proberen te maken yummy?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:37

      Hi OUmaima,

      Moet je zeker doen echt lekker haha! Xx

  • Ness

    10 juni 2018 at 17:22

    Hoi, mn deeg is erg kruimelig terwijl ik aan t recept heb gehouden.. wat kan ik hier nog aan doen..

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:19

      Hi Ness,

      Je kunt een klein beetje olie toevoegen en het deeg weer even doorkneden. Xx

  • Souhaila

    10 juni 2018 at 17:30

    Salaam, Zijn dat de koekjes die zo lekker smelten op je tong?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:19

      Hi Souhaila,

      Jazeker! Ze smelten echt heerlijk op je tong haha! Xx

  • Lamo

    10 juni 2018 at 17:39

    Oehhh wat lekker? dankjewel voor het recept Fatima..
    Kan ik deze koekjes ook invriezen?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:20

      Graag gedaan Lamo! Jazeker, je kunt deze koekjes makkelijk invriezen.

      Liefs,
      Fatima

  • Sara

    10 juni 2018 at 17:43

    Leuk!! Deze ga ik morgen proberen! De tips aan het einde zijn ook heel handig ??

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:40

      Dankjewel lieve Sara! Xx

  • Ouarda

    10 juni 2018 at 18:16

    Haaai Fatima, ik heb vandaag de koekjes gemaakt. Het lukt mij niet om een foto te plaatsen, maar ze zijn goed gelukt. Ik heb trouwens een foto gestuurd via snap.

    Xxx Ouarda

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:41

      Hi Ouarda,

      Wat leuk! Zou je mij aub de foto kunnen mailen als het niet teveel moeite is? info@uitdekeukenvanfatima.nl

      Liefs,
      Fatima

      1. Ouarda

        11 juni 2018 at 14:01

        Ik heb je een mailtje gestuurd!

      2. Fatima El Irari

        11 juni 2018 at 14:59

        maschAllah ze zien er zo goed uit! Goed gedaan lieverd en geniet ervan! Xx

  • Soukaina

    10 juni 2018 at 18:19

    Hoi Fatima

    Super bedankt voor de moeite die jij neemt voor ons. Bij mij is het wel helaas niet gelukt en plakte het teveel aan mijn vingers waardoor ik geen bolletjes kon maken. Heb je misschien een idee hoe dit komt?
    Ik ga het zeker niet opgeven en opnieuw proberen! 🙂
    Alvast eid moubarak sa’eed!

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:11

      Hi Soukaina,

      Heel graag gedaan lieve schat!❤ Het koekjesdeeg is sowieso iets plakkerig en daarom raad ik je ook aan om je vingers telkens nat te maken met wat water zodat de deeg bolletjes niet aan je vingers blijven plakken. Ik ging telkens mijn handen wassen, maar het makkelijkste is om telkens je vingers ietsjes vochtig te maken. Heb je de koekjes nog wel kunnen afbakken? Xx

  • Samantha

    10 juni 2018 at 18:45

    Hoi Fatima, wat heerlijk zeg weer! Je bent een topper, Allahumaa baarik. Ik had een vraagje hoelang kan je de koekjes bewaren? Want ik zou ze dan graag van te voren willen maken.

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:14

      Dankjewel lieve Samantha! JE kunt de koekjes nu al maken en dan in een luchtdichte trommel bewaren. Op elk laag koekjes kun je het beste een stuk bakpapier plaatsen en op deze manier blijven de koekjes voor zeker 2 weken lekker vers! Xx

  • Selma

    10 juni 2018 at 18:52

    Ben benieuwd ga ze morgen gelijk proberen !!! Je bent echt geweldig jij en je recepten t klopt altijd mashAllah ❤❤

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:09

      Dankjewel lieve Selma! Heel lief van je!❤

  • Khamisa

    10 juni 2018 at 19:23

    Hoi fatima…
    Ik heb ze vandaag gemaakt.., de tweeede bakplaat kwamen ietsje donkere eruit. Wat ik echt jammer vind. Straks wordt t sproeien. ..ben beniewd. Mn zoontje vond ze lekker..

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:16

      Hi Khamisa,

      Dan was de oven bij de tweede lading koekjes iets te warm geworden. Heeft het gesmaakt? Xx

  • Khamisa

    10 juni 2018 at 19:24

    Hahahaa proeven bedoel ik…

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:16

      Hahaha ik wilde echt serieus gaan vragen wat je met sproeien bedoelde!!

  • Rachida

    10 juni 2018 at 20:27

    Salaam Fatima, heerlijk en makkelijk recept, barakAllahou feek voor het delen hiervan!
    Is het mogelijk de abrikozenjam te vervangen met iets anders? Alvast bedankt voor je reactie. ?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:17

      Alaikoem salaam Rachida,

      Graag gedaan lieverd! Jazeker, je kunt de jam vervangen door aardbeienjam of je vervangt de jam door 1 theelepel citroenrasp. Xx

  • Laila

    10 juni 2018 at 21:21

    Salam Fatima, ziet er lekker uit 🙂
    Ik heb een vraagje, ik heb die koffie lepel niet wat kan ik er in plaats van gebruiken zo dat ik ook de koekjes allemaal het zelfde krijg?

    Groetjes Laila

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:42

      Alaikoem salaam Laila,

      Je kunt bijvoorbeeld een dop van een fles drinken gebruiken en deze telkens vullen en het deeg er weer uit scheppen. Op deze manier heb je ook telkens dezelfde hoeveelheid deeg. Xx

  • Hodan

    11 juni 2018 at 06:10

    Hoi, masha Allah deze zien er heerlijk uit!
    Ik had gisteren een reactie geplaatst maar die is verdwenen zo te zien haha.
    Maar ik zei dus… dat dit recept wat makkelijker lijkt als je andere ghriba recept. So ik vroeg me af of je in dit recept ook amandelen kon doen? Dus kokos en amandelen samen? Xx

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:31

      Hi Hodan,

      Die is niet verdwenen lieverd, maar die moest ik nog goedkeuren en beantwoorden haha. Ik heb al op je eerdere vraag geantwoord. Xx

  • Lam

    11 juni 2018 at 06:48

    Kan k ze ook invriezen?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:24

      Jazeker, dat kan ook!

  • Chaima

    11 juni 2018 at 07:32

    Hey fatima,
    Een vraagje. Ik zag op het filmpje dat je de bakplaat op de laagste niveau had gezet in oven, dus niet in het midden. Moet dat of kan het gewoon in het midden?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:43

      Hi Chaima,

      Je kunt de bakplaat gewoon in het midden plaatsen hoor. Ik doe dit meer voor het beeld, zodat je de bakplaat goed ziet haha. Maar de bakplaat mag gewoon in het midden. Xx

  • Tina

    11 juni 2018 at 08:30

    Hallo fatima ik he een vraag welke griesmeel doe je daar in en waar koop je die

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 09:57

      Hi Tina,

      Ik gebruik fijne griesmeel die ik altijd bij de Marokkaanse slager koop. Xx

      1. N.

        11 juni 2018 at 13:23

        Wat staat er voor benaming op de verpakking?

        Ik heb het net geprobeerd te maken maar helaas mislukt. Mijn deeg bleef kruimelig, kon er geen bolletjes van draaien. Het deeg leek een beetje op harscha deeg.
        Ik had enkel griesmeel in huis die ik gebruik voor de msemmen en heb toen uit de supermarkt dr oetkeer griesmeel gehaald (dacht dat deze iets fijner zou zijn) maar daar dus ook mee mislukt.

      2. Fatima El Irari

        11 juni 2018 at 13:32

        Waar je harcha mee maakt is vaak grove griesmeel en als het deeg op een harcha deeg leek, dan heb je wellicht grove griesmeel gebruikt. Ik weet niet wat de naam is van de griesmeel die ik gebruik, maar als je naar de slager gaat dan moet je gewoon kiezen voor fijne griesmeel. De verpakking lijkt op onderstaande foto;

        https://www.tokfood.com/nl/kruidenierswaren/bulgur-rijst-en-meel/casablanca-griesmeel-moyen-900gr

      3. N.

        11 juni 2018 at 13:37

        Ik heb dr oetker griesmeel gebruikt. Deze is vergelijkbaar met wat ik al thuis had. Wat ik thuis heb, gebruik ik voor msemmen (moyen).
        Ik heb je video ook bekeken tijdens het maken en zag dat het bij jou echt deeg werd. Bij mij bleef het eigenlijk meer een bal kokos.
        Heb het nog wat verder gekneed maar geen resultaat. Olie toegevoegd en toen weer wat griesmeel maar lukte niet.

      4. Fatima El Irari

        12 juni 2018 at 13:49

        Ik gebruik echt nooit griesmeel van Dr. Oetker want die is echt te grof. Is het je uiteindelijk nog gelukt?

  • Tina

    11 juni 2018 at 08:38

    Sorry dat ik nog een keer het bericht heb gestuur per ongeluk

  • Noor

    11 juni 2018 at 09:34

    Hey Fatima

    Kan ik ook aardbeienjam gebruiken in plaats van abrikozenjam?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 09:53

      Hi Noor,

      Jazeker, dat kan ook!

  • Hanane

    11 juni 2018 at 11:06

    Waarom blijft mijn deeg zo korrelig. Het word niet 1 geheel. Ik heb je recept gevolgd en je filmpje 2x bekeken.

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 13:21

      Hi Hanane,

      Als het deeg korrelig is, dan is het deeg nog te droog. Gebruik je bloem of griesmeel? Je kunt er een beetje olie bijdoen en het deeg weer even doorkneden.

  • Hanane

    11 juni 2018 at 11:23

    Hoi fatima. Ik had je net een bericht gestuurd, maar ik denk dat jij een nog fijnere griesmeel hebt gebruikt dan ik. Maar heb nu alles al gemeng. Hoe krijg ik her alsnog samen tot 1 geheel. Heb er al zeker 100ml extra zonnebloemolie bijgedaan en 2 eetlepels boter.

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 13:23

      Hi Hanane,

      Voor dit recept moet je echt fijne griesmeel gebruiken en absoluut geen grove. Kon je op een gegeven moment wel een bal vormen van het deeg?

  • N.

    11 juni 2018 at 16:15

    Mijn mam heeft zojuist griesmeel van de slager meegenomen. Volgens hem lag deze in het schap bij het kaartje “fijne”.
    Ik zie echter op achterkant dat er moyen op staat. Er bestaat dus nog een fijnere variant?

    In je tips staat dat je ook met bloem te werk kan gaan… doet dat iets met de smaak/structuur?
    250 griesmeel vervangen door 250 bloem en de rest van het recept zelfde hanteren?

    Ik kan het niet hebben dat ze mislukt zijn vandaag dus wil een 2e poging wagen haha.

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2018 at 13:50

      Haha je hebt wel doorzettingsvermogen echt goed! Je kunt gewoon de fijne griesmeel gebruiken lieverd. Als je bloem wilt gebruiken, dan hanteer je precies dezelfde hoeveelheid, maar persoonlijk vind ik ghriba met griesmeel het lekkerst. Allah ihawnak en inschallah lukt het je!

  • Nassira

    11 juni 2018 at 21:42

    Hoi fatima,
    Ik wil je heel erg bedanken voor dit perfecte recept. Ik heb de koekjes zonet gemaakt. En ze zijn zo ontzettend lekker.
    Dit word zeker een koekje die we elke l3ied gaan maken.

    Groetjes Nassira

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2018 at 08:54

      Hi Nassira,

      Ah wat goed! Heel graag gedaan lieverd en geniet ervan inschAllah! Xx

  • Naz

    12 juni 2018 at 08:37

    Hoi Fatima
    Kan ik ook fijne tarwe griesmeel van d. Oetker gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2018 at 08:48

      Hi Naz,

      Die vind ik persoonlijk te grof voor deze koekjes. Ik raad je dan eerder gewoon bloem te gebruiken. Xx

      1. Kaoutar

        20 november 2018 at 12:27

        Heyy klein vraagje is het dan de zelfde hoeveelheid als de griesmeel

      2. Fatima El Irari

        20 november 2018 at 13:04

        Hi Kaoutar,

        Sorry, maar wat bedoel je precies?

  • Fatima El Irari

    12 juni 2018 at 08:52

    Hi Laila,

    Elke oven is anders, dus je moet de koekjes altijd goed in de gaten houden. Wat betreft suiker is dat altijd iets wat je zelf kunt aanpassen. Je kunt de hoeveelheid suiker/poedersuiker altijd aanpassen. Voor deze ghriba koekjes gebruik ik altijd een half zakje bakpoeder en hierdoor krijg je juist ene lekker luchtig koekje.

  • Siham

    12 juni 2018 at 09:50

    Dank je wel voor het delen van dit recept, ik ben dol op cocos! Ik heb gisteren de koekjes gemaakt, ze zijn helaas ene beetje bol gebleven en niet mooi opengebarsten. Ik heb ze 15 min gebakken maar ze zijn helaas te bruin geworden. De jouwe zijn echt veel mooier. Nog tips voor het “open barsten”? Ik ga ze de volgende keer korter bakken en op een lagere temperatuur.

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2018 at 13:57

      Hi Siham,

      Vaak barsten ghriba koekjes niet open als het deeg te dik is. Hoe luchtiger/lichter het deeg is hoe sneller de koekjes aan de bovenkant mooi openbarsten. En als de koekjes niet meer mooi wit zijn, dan zijn de koekjes gebakken op een iets te hogere temperatuur. Xx

  • nadia

    12 juni 2018 at 10:08

    Salam!
    ik heb net ook de koekjes gebakken en ze zien er heerlijk uit! Vanavond proef ik eentje 🙂
    Dank je voor het recept!
    grtjs

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2018 at 13:57

      Alaikoem salaam Nadia,

      Goed bezig lieverd! Geniet ervan inschAllah. Xx

  • Fatima El Irari

    12 juni 2018 at 13:54

    Hoelang heb je de koekjes in totaal gebakken?

  • Fatima El Irari

    12 juni 2018 at 14:02

    Ik moest je reactie nog beantwoorden, dus je bericht is niet verdwenen. Was het deeg te plakkerig? Dan dien je er extra griesmeel of bloem bij te doen, het deeg even door te kneden en het even laten rusten voor 5 minuten.

  • Nihad

    12 juni 2018 at 14:11

    Vandaag gemaakt en PERFECT gelukt!! Mama is zo trots haha. Dankje lieve Fatima echt waar!

    Liefs,
    Nihad

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2018 at 11:27

      Haha super goed! Ik ben ook trots op je! Xx

  • Salma

    12 juni 2018 at 14:11

    Dankjewel Fatima, wij hebben nu wel 100 ghriba koekjes door jou!

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2018 at 11:28

      Haha ik zeg altijd ‘je kunt niet genoeg ghriba koekjes hebben, want ze zijn ZO LEKKER!’ Geniet ervan lieverd! Xx

  • Siham

    12 juni 2018 at 14:12

    Salaam Fatima,

    Moge allah je zegenen voor dit lekkere recept! Heel goed gelukt en we hebben de helft al op(echt erg, maar nu kan ik weer nieuwe maken!)

    Eid mubarak inshallah!

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2018 at 11:28

      Alaikoem salaam Siham,

      Ameen lieverd! Wat goed haha. Geniet ervan lieverd en jij ook alvast een Eid Mubarak inschallah! Xx

  • Raz

    13 juni 2018 at 15:04

    Hoi Fatima!

    Welke griesmeel heb jij gebruikt?
    Ik had nog couscous fine van Dari thuis liggen maar dat mislukte totaal! De naam zegt het al couscous denk dat het daar aan lag 🙂

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2018 at 08:53

      Hi Raz,

      Nee, lieverd die moet je echt niet gebruiken! Ik gebruik fijne griesmeel van de Marokkaanse slager. Je mag elk soort gebruiken als de griesmeel maar echt fijn is! Xx

  • Nassira

    13 juni 2018 at 15:04

    Hi lieverd!

    Kan ik ook fijne kokos gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2018 at 08:51

      Hi Nassira,

      Dat kan wel, maar houd er dan el rekening mee dat je iets meer kokos nodig hebt. Je kunt beginnen met 300 gram en als je merkt dat het deeg nog ietsjes te plakkerig is voeg je er wat extra kokos bij en kneed je het weer door.

  • Dunja

    13 juni 2018 at 18:57

    Salam!! Bedankt voor het recept! Ik heb ze ook gemaakt maar bij mij wordt de buitenkant van het koekje bruin terwijl de binnenkant nog niet gaar is. De koekjes worden dus bruin en als ik ze eruit wil halen zijn ze nog te zacht. Ik heb de oven al een stuk lager gezet dan jij (hetelucht oven 160 graden). Wat kan ik volgende keer anders doen? Ik heb geen boven en onderwarmte. Groetjes

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2018 at 08:44

      Graag gedaan lieverd! Als de buitenkant bruin is en de binnenkant nog zacht is, dan staat de oven iets te hoog bij jou. Misschien kun je het proberen op 100 graden? Sorry, maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen, omdat ik zelf nooit cakes of koekjes bak op de hetelucht functie. Xx

  • Fatima El Irari

    14 juni 2018 at 08:40

    Hi Kimi,

    Haha ik heb zo gelachen om het stukje van 50/50! Helaas, lukt koekjes bakken niet bij iedereen in een keer maar oefening baart kunst inschAllah! De kokos die ik gebruik komt van de Albert Heijn en zit in een zakje. Zie onderstaande link; https://www.ah.nl/producten/product/wi438897/take-one-kokosrasp

  • Fatima El Irari

    14 juni 2018 at 08:49

    Alaikoem salaam Hanane,

    Heb je bloem of griesmeel gebruikt? Als het balletje uit elkaar valt, dan is het deeg te droog. Je kunt er een klein beetje olie bijdoen en weer even doorkneden.

  • Fatima El Irari

    14 juni 2018 at 08:58

    Hi Assiya,

    Ik denk dat het deeg iets te zwaar//droog was. Want hierdoor krijg je juist geen scheurtjes aan de bovenkant van de koekjes. Heb je ze nog wel kunnen eten?

  • Samara

    14 juni 2018 at 13:35

    selam alaikum,

    SOS
    Waarom smelt mijn poedersuiker ? 🙁
    Het is niet zo mooi gesuikerd als bij jou en ik volg de stappen precies op 🙁
    ma3selaama

  • Karima

    16 juni 2018 at 09:56

    Ik heb de koekjes zojuist met mijn dochter van 3 gemaakt. Ze zijn heerlijk geworden! (Ondanks dr. Oetkergriesmeel, want ik had niks anders in huis :D) Ik had net iets te weinig kokos, dus dat heb ik aangevuld met extra griesmeel en dat ging gelukkig goed. Ze waren alleen iets te bleek, maar ach. Deze koekjes ga ik zeker nog een keer maken! 🙂
    Groetjes Karima

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2018 at 06:12

      Hi Karima,

      Ah wat goed! Fijn om te lezen dat je de griesmeel van Dr. Oetker dus ook prima kunt gebruiken. Ik vond deze altijd iets te grof, maar ik ben blij dat ze zijn gelukt! Xx

  • Havva

    19 juni 2018 at 15:07

    Hey, ik had een vraagje. Kan ik ook aardbeienjam gebruiken ipv abrikozenjam?

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2018 at 09:50

      Hi Havva,

      Jazeker, je kunt ook aardbeienjam gebruiken.

  • Senna

    20 augustus 2018 at 16:15

    Ik ga ze ook maken horen ze zacht of hard of midden in?

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:16

      Hi Senna,

      Allereerst excuses voor mijn late reactie. De koekjes horen lekker zacht te zijn.

  • Naoual

    3 mei 2019 at 21:19

    Hoi hoi, dank voor het recept; het poedersuiker smelt bij mij…is de temperatuur dan te hoog?
    Dank je wel alvast voor je antwoord…wil ze graag net zo mooi als die van jou kunnen bakken ☺️ En alvast ramadan mubarak!

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2019 at 07:29

      Hi Naoual,

      Hoe lang heb je de koekjes in totaal laten bakken?❤️

      1. Naoual

        5 mei 2019 at 17:57

        12 minuten maar…op 180 graden / boven & onder warmte, maar ze waren al vrij donker van kleur.

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2019 at 20:31

        Hi Naoual,

        Dan is 180 graden iets te hoog voor jouw oven. Je kunt de volgende keer de temperatuur iets lager zetten en de koekjes in de gaten houden.

  • Fatima

    22 mei 2019 at 00:53

    Salam, ik vind je website heel prettig en je recepten komen altijd goed van pas. Bedankt! Nou vroeg ik me af of het recept van de reguliere ghriba koekjes van vorig jaar weer terug op de website kan komen? Ik had die gemaakt met suikerfeest vorig jaar en ze vielen zeker in de smaak. Daarom vond ik het ook zo jammer dat ik het recept niet meer kon vinden. Choukran

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:22

      Alaikoem salaam Fatima,

      Dankjewel lieve schat! Ja, hoor die komt terug alleen wil ik het recept even opnieuw maken en dubbel checken of alle ingrediënten goed zijn, omdat het recept bij sommige is mislukt. Maar het recept komt terug. Xx

  • Elissa

    30 mei 2019 at 16:04

    Hoi Fatima,
    Allereerst bedankt voor het delen van deze verrukkelijke recepten.
    Kan ik de suiker vervangen door steviapoeder of iets anders?
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:27

      Hi Elissa,

      Jazeker, dat kan altijd. Graag gedaan hoor! Xx

  • Rebecca

    14 juni 2019 at 13:12

    Goede morgen Fatima
    Eve een vraag
    Kan je inplaats van griesmeel ook korenmeel gebruiken??

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2019 at 17:02

      Hi Rebecca,

      Ik heb het zelf nooit gebruikt, dus ik durf niet te zeggen of het kan en of het lekker zal smaken.?

      1. Rebecca

        15 juni 2019 at 20:35

        Dank u wel voor u antwoord hoor
        K stel het zeer op prys.

      2. Fatima El Irari

        16 juni 2019 at 15:46

        Graag gedaan!

  • Rebecca

    15 juni 2019 at 20:39

    Dank u wel voor u antwoord hoor
    K stel het zeer op prys.

  • Rebecca

    15 juni 2019 at 20:42

    Fatima
    Eve nog een vraag
    Kan je inplaats van abrikozenjam een ander soort jam gebruiken
    Vb kersenjam of ananasjam

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:47

      Hi Rebecca,

      Jazeker, kan altijd.

      Liefs,
      Fatima

  • Cathy

    5 juli 2019 at 18:22

    Heb deze met suikerfeest gemaakt en ze waren super lekker.. nu moet ik ze meerdere keren maken van mijn kinderen en ze blijven niet lang op her bord ze zijn ook lekker zacht… chokran voor jou heerlijke recepten fatima xx

    1. Fatima El Irari

      5 juli 2019 at 22:50

      Hi Cathy,

      Haha, wat leuk om te lezen dat ze de koekjes zo lekker vinden! Bedankt voor je lieve bericht en graag gedaan!♥️

  • Samira

    3 december 2019 at 22:25

    Salaam Fatima,
    Mag ik vragen waar jij die bord hebt gehaald aan begin van je video? Waar je je ingrediënten hebt geroerd?

    Ik hoor graag reactie van je top!!
    Groet

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:35

      Alaikoem salaam Samira,

      Deze kocht ik een hele lange tijd geleden bij de Blokker. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept