Koekjes Slagroom Taart

2 juni 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
  • 500 gr. slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • koekjes
  • 100 gr. chocolade
  • 1 tl. olie
  • aardbeien
  • chocolade stukjes
Bereidingswijze:
  1. Giet de koude slagroom in een ruime kom en voeg de zakjes klopfix en de vanillesuiker eraan toe.
  2. Mix de slagroom met de handmixer op de hoogste stand goed stijf. Tip! De slagroom is goed stijf wanneer je de kom omdraait en de slagroom er niet uitvalt!
  3. Dek de slagroom af en zet deze voor 15 minuten in de koelkast zodat de slagroom kan opstijven.
  4. Haal de koekjes uit de verpakking en verdeel een volle eetlepel van de slagroom bovenop een koekje.
  5. Strijk de slagroom glad, plak hierboven een ander koekje en druk deze ietsjes aan.
  6. Herhaal de bovenstaande stappen totdat je alle koekjes hebt gehad. Tip! Wil je de koekjes extra zacht hebben? Dompel de koekjes dan eerst in melk en verdeel dan pas een laagje slagroom erop. Op deze manier wordt de gehele koekjes taart straks nog zachter.
    IMG_8054
    IMG_8052
  7. Plaats de koekjes rol op een bord en verdeel bovenop een flinke laag slagroom.
  8. Strijk de slagroom glad en vergeet niet de zijkanten en de voorkant van het taartje mee te nemen.IMG_8058 IMG_8092
  9. Zet de koekjes taart voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat de slagroom weer kan opstijven.
  10. Smelt vervolgens de chocolade met een theelepel zonnebloemolie op laag vuur en laat dan de chocolade volledig afkoelen.
  11. Giet de chocolade in een boterhamzakje, draai de bovenkant goed strak en knip het puntje van het boterhamzakje eraf.
  12. Pak de koekjes taart er weer bij, maak zigzaggende bewegingen boven de taart en versier de koekjes taart met de gesmolten chocolade.
  13. Zet de koekjes taart weer voor 15 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.
  14. Snijd de aardbeien in tweeën en plaats deze bovenop de taart. Tip! Smeer onder elke aardbei een klein laagje slagroom, zodat de aardbeien op de taart blijven plakken.
  15. Verdeel nog wat lekkere chocolate chips chocolaatjes bovenop de taart.IMG_8001
  16. Zet vervolgens de slagroom koekjes taart voor 2 uur in de koelkast, zodat de koekjes zacht worden en de slagroom lekker in de koekjes kan trekken. Tip! Wil je de koekjes extra zacht hebben? Dompel de koekjes dan eerst in melk en verdeel dan pas een laagje slagroom erop. Op deze manier wordt de gehele koekjes taart straks nog zachter.

Liefs,
FatimaIMG_8262

Print recept

Nutrition

85 Comments

  • Soumia

    2 juni 2017 at 13:50

    Ohh fatima je bent geweldig !!!
    Masha allah graag zou ik meer van dit soort recepten zien hoor

    X

  • Oum Soumaya

    2 juni 2017 at 14:12

    Love love love?
    Ziet er superlekker uit Fatima! Ma shaa Allah.
    Ben dol op snelle no bake recepten. Meer please hihi

  • nahid

    2 juni 2017 at 14:12

    Dag Fatima !

    Ik kijk heel vaak op jouw blog ( en snapchat) als ik niet weet wat ik moet maken. Vooral nu tijdens de ramadan haha ! Deze taart lijkt mij zo lekker en vooral makkelijk en daar houden we van. Ik zou graag meer van zulke receptjes willen zien.

    XX

  • Ouafa

    2 juni 2017 at 14:40

    Dag Fatima,

    Lekker makkelijk ben benieuwd hoe het zal smaken?

    Vroeg me af wat voor koekjes je gebruikt, is dat die met chocolade binnen in of vanille??

    En wat is jou Snapchat wil je toevoegen als dat mogelijk is ?

    1. Soukaina

      20 december 2017 at 14:04

      Met chocolade en haar snap vind je ook op haar Instagram

      1. Fatima El Irari

        20 december 2017 at 14:22

        Dankjewel Soukaina!

  • Miriam

    2 juni 2017 at 14:41

    Ziet er onwijs lekker uit? Kan dit ook met andere koekjes aangezien ze hier niet weg zijn van die koekjes?
    Liefs

  • Amisha

    2 juni 2017 at 16:59

    Hi Fatima, waar heb je die chocolade stukjes vandaan?

    1. Nadia

      3 juni 2017 at 00:43

      Salaam, die komen bij de Lidl vandaan

    2. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:09

      Hallo Amisha,

      Van de Lidl lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • Mila

    2 juni 2017 at 18:42

    Geweldig Fatima, heeeeeel graag meeer no bake recepten?

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:09

      Hallo Mila,

      Haha komt eraan lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Ami

    2 juni 2017 at 18:43

    Ziet er heerlijk uit, maar stel dat je een stuk er af snijd, is het dan niet zo dat de koekjes breken??

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:10

      Hallo Ami,

      Nee hoor er breekt niks, want de koekjes zijn in de tussentijd al zo lekker zacht geworden.

      Liefs,
      Fatima

  • Ruqaya

    2 juni 2017 at 22:22

    En je vraagt of nog zulke recepten willen zien ??

    Nou heel graag!

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:13

      Haha komt eraan lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Hayat

    2 juni 2017 at 22:49

    Sallam oulaikoum Fatima , ik heb al zoveel van jou recepten uitgeprobeerd heerlijk meid! Allahuma bariek! Dit is ook zoiets lekkers… ik ga het van het weekend met de kids maken xxxx

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:14

      Alaikoem salaam Hayat,

      Aah wat leuk zeg! Heel graag gedaan lieve schat en heel veel bakplezier met de kids!

      Liefs,
      Fatima

  • Meryema

    3 juni 2017 at 08:22

    You art the best. Mijn vriendinnen en ik zijn gek op je!!! Alle recepten gaan goed. Heerlijk ?

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:17

      Hallo Meryema,

      Haha wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schatten!

      Liefs,
      Fatima

  • Umm Salmane

    3 juni 2017 at 21:28

    Ik heb het vandaag aan het begin van de middag gemaakt maar de koekjes zijn nu nogsteeds een beetje hard helaas.. had meer een soort taart effect verwacht

  • Manal

    4 juni 2017 at 15:57

    ziet er super leuk uitt net gemaakt vanavond lekker smullen ? Bedankt voor je recept

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 06:54

      Hallo Manal,

      Wat leuk! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd.

      liefs,
      Fatima

  • Imane

    5 juni 2017 at 22:05

    HoiHoi, ik heb het gisteren ook gemaakt en bij mij is de taart inderdaad ook best wel hard gebleven.. jammer! Terwijl ik de taart zo een 6 uur in de koelkast had staan. Is het een idee om het de volgende keer eerst in koude melk te deppen? Zodat de koekjes echt zacht gaan worden? 🙂 Xx imane

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:22

      Hallo Imane,

      Vreemd, want de taart was bij mij zelfs na 2 uurtjes al zachter. Maar je kunt de koekjes zeker in melk dopen hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Fauzia

    6 juni 2017 at 09:27

    Hoi Fatima,

    Ik snap iets niet; op de foto waar je de taart hebt aangesneden zie je dat de koekjes anders staan dan hoe je ze aan elkaar hebt geplakt, je zou zeggen dat je m dwars hebt gesneden maar dat is dus niet zo. Kun je mij misschien uitleggen waarom het er zo uitziet van de binnenkant? Cause I’m confused ?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 11:15

      Hallo Fauzia,

      Haha ik begrijp je helemaal hoor, want ik vond het ook raar! Ik heb de koekjes taart schuin gesneden lieverd. Daarom zie je een ander patroon van de koekjes haha.

      Liefs,
      Fatima

      1. Fauzia

        10 juni 2017 at 02:02

        Aah dus toch wel! Haha ik heb de video wel tig keer bekeken om te achterhalen hoe dat kwam. Kon me idd ook alleen bedenken dat je t eventueel schuin gesneden hebt maar zelfs dat zag ik niet goed? Nou in ieder geval heel erg bedankt voor de opheldering lieve Fatima, en keep on the good work, je bent een toppertje maa chaa Allah ??

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:09

        Hallo Fauzia,

        Haha heel graag gedaan lieve schat! Onwijs lief zeg!

        Liefs,
        Fatima

  • Aicha

    7 juni 2017 at 18:36

    salam,

    ziet er heerlijk uit!
    Ik ben echt fan van jou recepten, ze lukken altijd.

    Ik heb een vraagde over het recept wat heb je gedaan met de choclate cookies?
    Want die heb je niet gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:11

      Alaikoem salaam Aicha,

      Dankjewel lieve schat! Bedoel je de chocolate chips chocolaatjes? Die heb ik bovenop de taart gedaan.

  • Meryam

    8 juni 2017 at 11:33

    Hallo Fatima. Ik volg je al jaren en je hebt echt talent Mashallah.. ik heb deze taart uitgeprobeerd gisteren maar de koek was hard gebleven? wat heb ik verkeerd gedaan. Groetjes Meryam

  • Elif

    8 juni 2017 at 17:41

    Hey,

    Ik heb een vraagje. Zal het nog lekker zijn als ik dit een dag van te voren maak?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:15

      Hallo Elif,

      Ja hoor zelfs nog lekkerder.

  • Mina

    9 juni 2017 at 11:46

    Het smaakte erg lekker, maar de koekjes bleven bij mij erg hard jammer!

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:27

      Hallo Mina,

      Hoe lang heb je de taart in de koelkast gezet?

  • Najat

    9 juni 2017 at 12:44

    Hoi fatima, ik had de taart ook gemaakt maar jammer genoeg bleef die chocola van binnen nog hard, niet de koekjes. De koekjes waren de volgende dag wel zacht. Zelfs na twee dagen was de chocola nog erg hard, erg jammer.
    Groetjess

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:47

      Hallo Najat,

      Welke chocolade bedoel je lieverd? Want ik doe er zelf geen chocolade aan de binnenkant bij?

      1. Najat

        21 juni 2017 at 15:50

        Hoi fatima, ik bedoelde de chocola wat binnenin de koekjes zit haha. X

  • Ahlam

    9 juni 2017 at 14:34

    Hey Lieverddd,
    Ik ben de heerlijke chocoladekoekjestaart aan het maken heerlijk en vanavond nog de lekkere chees balls ?? ik ben verslaafd geworden aan jou kookkunsten ga vooral door!! En ik hoop InshaAllah dat jij het ook met plezier voor ons doet! ❤️

  • Elif

    9 juni 2017 at 23:53

    Ik heb het vandaag gemaakt voor mijn gasten en iedereen vond het geweldig. Had voor de zekerheid een kant van de koekjes gedept in melk:)
    Thanksx

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:07

      Hallo Elif,

      Wat leuk om te lezen zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Khadija

    11 juni 2017 at 15:01

    Ik kwam gisteren in tijd nood voor iftaar & ik had helemaal geen toetje! Toen heb ik deze heeeeeeeerlijke recept uitgeprobeerd en wat hebben ze lopen smullen! Allaahoema bareek, ik zou wel meer van zulke recepten willen het is echt een redder in nood!

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:25

      Hallo Khadija,

      Aah wat leuk zeg! Heel graag gedaan lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Geen

    12 juni 2017 at 21:14

    Koekjes blijven indd erg hard. Ondanks dat ik het in melk had gedoopt en het 7 uur geleden heb gemaakt.

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 07:27

      Hallo Geen,

      Vreemd, want als je de koekjes in melk dompelt dan worden ze juist nog sneller zachter.

    2. Khadija

      21 juni 2017 at 13:08

      Oh wat gek, ik had die prins koekjes van de Lidl gebruikt & waren na 2 uur koelen super zacht! Leek net cake!

      1. Fatima El Irari

        21 juni 2017 at 14:56

        Hallo Khadija,

        Ik heb die ook eens gebruikt en de koekjes waren goed zacht.

  • Najat

    12 juni 2017 at 21:27

    Hello Fatima, superleuke makkelijke recepten!!! En dit recept heb ik vandaag gemaakt en ShubanAllah bij mij bleven de koekjes zelfs na 4uur in de koelkast gwn harddd? Wat kan ik fout hebben gedaan? Want ik heb alles opgevolgd wat er staat etc…maar ondanks de harde koekjes was het te eten hoor hihi. Groetjes Najat

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 07:30

      Hallo Najat,

      Aah dankjewel lieve schat! Oh wat vreemd zeg, want dit lees ik nu vaker. Wat je kunt doen is de volgende keer de koekjes eerst te dompelen in melk. Ik heb het nog even bij het recept gezet. Ik ben blij dat het alsnog heeft gesmaakt lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • Leila

    13 juni 2017 at 15:46

    Fatima? Heb m net gemaakt en kan niet wachten tot het maghreb is! Het ziet er al superlekkkkker uit. Laat staan de smaak. Bedankt ❤️❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 12:55

      Hallo Leila,

      Wat goed zeg! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Hannan

    13 juni 2017 at 18:08

    Ik heb deze taart gemaakt en de koekjes zijn nog steeds erg hard 🙁

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 12:56

      Hallo Hannan,

      Hoe lang heb je de taart in de koelkast gezet?

  • Laila

    13 juni 2017 at 19:27

    Heey faatje ik heb deze gemaakt maar het was een beetje hard maar wel lekker.

    Enig idee wat ik verkeerd heb gedaan?

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 13:02

      Hallo Laila,

      Hoe lang heb je de taart in de koelkast gezet?

      Liefs,
      Fatima

  • Mar.

    14 juni 2017 at 08:53

    Hoi Fatima,

    Ik heb dit recept uitgeprobeerd precies zoals beschreven, jammer genoeg waren de koekjes zelf een dag erna erg hard. Had de taart helaas weg moeten gooien. Erg jammer.

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 13:11

      Alaikoem salaam Mar,

      Oh wat zonde zeg! Vreemd dat de koekjes zo hard zijn gebleven zeg. Maar waarom heb je de taart helemaal weggegooid dan? Bij mij zaten er ook nog een paar krokante koekjes tussen, maar toch was dat wel lekker.

      Liefs,
      Fatima

  • Leyla

    18 juni 2017 at 12:24

    Heeyy,

    Ik heb de taart 2 x geprobeert en de koekjes bleven hard. Ik dacht dat ik te weinig slagroom had gebruikt.. dat was het niet.. waar kan het aan liggen denk je ? Ik had de koekjes van de lidl gehaald…

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:36

      Hallo Leyla,

      Hoe lang heb je de taart in de koelkast laten staan? En heb je eventueel de koekjes van te voren ook gedompeld in melk of?

      Liefs,
      Fatima

  • Karima

    19 juni 2017 at 18:05

    Hey fatima,

    Ik heb de taart ook uitgeprobeerd, omdat deze er heel lekker uitziet. Echter bleven de koekjes heel hard. Heb ze vantevoren allemaal gedompeld in melk en 6 uur in de koelkast laten staan. Het gaat om de vulling van het koekje wat hard blijft en niet het koekje zelf. Vond het heel jammer.
    Gr karima

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2017 at 08:34

      Hallo Karima,

      Ja de chocolade blijft wel wat knapperig, maar dat maakt de taart juist lekker(vind ik) Wellicht een idee om de volgende keer andere soort koekjes te gebruiken?

      Liefs,
      Fatima

      1. Oumniya

        4 september 2017 at 10:15

        Lieve faatje, de eerste keer was dit bij mij ook het geval, maar de 2de keer heb ik ze gedompeld in lauw warme melk! Waardoor de binnenkant en het koekje heerlijk zacht werden! Mss dit als tip geven!

        Liefs xoxo

      2. Fatima El Irari

        4 september 2017 at 12:38

        Hallo Oumniya,

        Oh echt! Dankjewel lieverd, dan zet ik het er gelijk even bij.

        Liefs,
        Fatima

  • Rahima

    22 juni 2017 at 17:11

    Hallo,

    Kan ik mascarpone bij het recept toevoegen?

    Groetjes,

    Rahima

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:26

      Hallo Rahima,

      Jazeker. Je kunt bijvoorbeeld mascarpone eerst apart mixen met vanillesuiker en dan de geklopte slagroom erdoorheen mengen.

      Liefs,
      Fatima

      1. Rahima

        23 juni 2017 at 12:01

        Dankjewel voor je snelle reactie! Dit recept maar ik inshallah klaar voor het suikerfeest 🙂

        Groetjes,
        Rahima

      2. Oumniya

        4 september 2017 at 10:18

        Tip:’Slagroom en cremé fraich samen, was ook erg lekker?

      3. Layla

        1 februari 2020 at 20:12

        Ik heb een vraagje kan je ook opgeklopt slagroom gebruiken ?

      4. Fatima El Irari

        2 februari 2020 at 11:56

        Hi Layla,

        Je hebt ook opgeklopte slagroom in een beker die je kunt gebruiken. De slagroom uit een spuitbus vind ik iets te vloeibaar(waterig). Xx

  • Dekra

    16 augustus 2017 at 11:37

    Salaam alaikoem Fatima,

    Ik heb de taart nu helaas al 3x gemaakt. Helaas voor mijn lijn!!!! Hij blijft gewoon lekker en makkelijk. Ik denk dat ik verslaafd begin te raken. Ik moet wel zeggen dat ik het vanaf het begin wel in melk heb gedoopt en zo worden ze heerlijk zacht. Dank je wel voor het delen en keep tho’s easy recipes coming.

    X Dekra

    1. Fatima El Irari

      16 augustus 2017 at 11:48

      Alaikoem salaam Dekra,

      Haha wat leuk om te lezen! Inderdaad, als je de koekjes in melk dompelt wordt de koekjes taart heel zacht. Hele graag gedaan lieve meid en jij bedankt voor je lief berichtje!

      Liefs,
      Fatima

  • Saraa

    28 augustus 2017 at 13:54

    Bedank voor dit leuke recept !
    Ik had een klein vraagje, de slagroom die je maakt, kan je deze ook op een biscuitaart gebruiken ? Blijft deze dan ook in vorm of wordt de slagroom weer slap als je ze gespoten hebt ?

    1. Saraa

      28 augustus 2017 at 13:54

      Alvast bedankt ! ?

    2. Fatima El Irari

      28 augustus 2017 at 18:15

      Hallo Saraa,

      Graag gedaan hoor! Ja, je zou de slagroom ook op een taart kunnen gebruiken, maar ik raad je wel aan de taart in de koeling te bewaren zodat de slagroom mooi stevig blijft. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Rihab

    28 december 2017 at 23:14

    Hallo Fatima

    Ik ben nog maar 12jaar en ik vind koken en bakken heel leuk om te doen. En allemaal door jou leer ik er meer van!

    PS: Je bent me voorbeeld♡

    Doeiii!!♡
    Liefs Rihab.

    1. Fatima El Irari

      29 december 2017 at 09:10

      Hallo lieve Rihab,

      Wat ontzettend leuk zeg! Dankjewel lieve schat en ik vind het echt knap dat je al op zo’n jongen leeftijd fanatiek bezig bent in de keuken! Ik wens je nog heel veel kook en bak plezier en als ik je ergens mee kan helpen, dan hoor ik dat graag hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Salima

    11 juni 2018 at 08:09

    Hoi Fatima,

    Kan ik deze taart ook 2 dagen van te voren maken? Bijv woensdagavond voor vrijdag?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 09:58

      Hi Salima,

      Ja, hoor dat kan als je de tiramisu maar goed afdekt en in de koelkast bewaard. Xx

      1. Salima

        13 juni 2018 at 08:15

        Oh super dank je wel. Hoe zou ik het het beste kunnen afdekken? Liefs salima

      2. Fatima El Irari

        13 juni 2018 at 11:45

        Hi Salima,

        Ik gebruik altijd een taartendoos. Werk echt het makkelijkst! Xx

  • Nawal

    18 mei 2019 at 14:43

    Ik ben het aan het maken als toetje voor iftar heb er nu al zin in??

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2019 at 15:29

      Wat lekker!!?

  • Layla

    1 februari 2020 at 20:08

    Ik heb een vraagje kan je ook opgeklopt slagroom gebruiken ?

    1. Fatima El Irari

      2 februari 2020 at 11:58

      Hi Layla,

      Je hebt ook opgeklopte slagroom in een beker die je kunt gebruiken. De slagroom uit een spuitbus vind ik iets te vloeibaar(waterig). Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept