Deze klassieke New York Cheesecake is alles wat je dit weekend nodig hebt! Een krokante bodem, een heerlijke fluweelzachte cheesecake vulling met een vleugje citroen, echt te lekker dit! Ik leg je in dit recept uit hoe je stap voor stap deze heerlijke cheesecake maakt.
42 Comments
Senem
4 december 2020 at 18:07
Hoi Fatima,
Kan dit ook met een standaard springvorm, dus iets groter?
Fatima El Irari
18 december 2020 at 12:44
Hi Senem,
Ja, hoor dat kan altijd alleen moet je er wel rekening mee houden dat de cheesecake iets lager wordt. Xx
Oums
4 december 2020 at 21:41
Hoi Fatima, moet je nou de eieren met een spatel mixen of gewoon met een mixer ? Ik heb namelijk dat als ik een cheesecake maken, dat het niet goed gebakken is
Fatima El Irari
18 december 2020 at 12:44
Hi Oums,
Ik gebruik een elektrische handmixer, maar met een garde kan het ook. Als de cheesecake niet helemaal gaar is, dan moet die langer in de oven.
Duygu
18 december 2020 at 12:47
Hi Fatima, moeten we ook een bak met water in de oven doen tijdens het bakken in de oven?
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:26
Hi Duygu,
Ik doe dit zelf niet. Xx
Oumaima
4 december 2020 at 21:54
Hoi Fatima, moet je de eieren er doorheen spatelen of juist met de mixer?
Fatima El Irari
18 december 2020 at 12:45
Hi Oumaima,
Ik mix de eieren er met de mixer op lage snelheid bij.
HomieS
5 december 2020 at 13:26
Hoi Fatima,
Kan het ook in een bakvorm van 26 cm? Ik heb erg zin om dit vandaag te maken:)
Fatima El Irari
21 december 2020 at 11:38
Ja hoor dat kan prima, maar dan wordt de cheesecake wel iets lager.
Sara
5 december 2020 at 17:29
Hi,
Met wat kan je zure room vervangen?
Fatima El Irari
21 december 2020 at 11:38
Hi Sara,
Met slagroom of extra roomkaas.
Tugba
18 december 2020 at 11:06
Hoi Fatima,
Dit recept maak ik voor de 2e keer en mijn cheesecakebeslag wordt heel vloeibaar. Op de foto lijkt het dikker. Wat doe ik fout? 🙂
Overigens is de smaak goed! Bedankt voor het recept.
Groet,
Tugba
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:25
Hi Tugba,
Het beslag is bij mij ook vloeibaar, maar niet heel erg. Het kan ook aan de maat van je eieren liggen. Is de cheesecake wel gewoon goed gebakken?
Sara
18 december 2020 at 19:09
Hoi Fatima, waar komt jouw hoge springvorm vandaan waarmee je de cheesecake maakt? Ik kan deze nergens vinden. Zou je de site en merknaam kunnen vermelden. Ik kan alleen 18 cm of 22 cm vinden.. alvast bedankt!
Groetjes!
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:26
Hi Sara,
Deze vorm kocht ik bij de Hema, echt een aanrader. Xx
Olfat
18 december 2020 at 21:06
Hoi Fatima,
Moet de roomboter voor de bodem gesmolten zijn?
X
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:26
Hi Olfat,
Ja, je roert gesmolten roomboter bij de koekjes.
Sara
19 december 2020 at 22:02
Hoi Fatima, waar heb jij die springvorm gekocht? Groetjes
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:33
Hi Sara,
Deze komt van de Hema. Xx
Feyza
23 december 2020 at 19:10
Hey moet je de cheescake normaal gezien niet in een bakplaat met heet water bakken?
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:42
Hi Feyza,
Dat kan, maar zelf doe ik dit niet omdat de cheesecake op een lage temperatuur rustig wordt gebakken.
Mimouna
26 december 2020 at 21:16
Hi Fatima,
Ik heb vanmiddag het recept uitgeprobeerd. De smaak is echt top. Echter is de cheesecake van boven bruin in tegenstelling tot jouw foto’s waar die nog wit is. Ook is mijn cheesecake ingezakt. Waar kan dit aan liggen? Ik heb alle stappen gevolgd zoals je deze hebt beschreven. Zelfs de oven op een kier gelaten.
Alvast bedankt voor je antwoord.
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:09
Hi Mimouna,
Als de cheesecake iets te bruin is, dan is de cheesecake wellicht te lang gebakken. Het scheuren van een cheesecake kan meerdere oorzaken hebben, zoals; je hebt de oven geopend tijdens het bakken, je hebt misschien te veel lucht in het beslag gemixt, de roomkaas is niet glad genoeg geklopt, de cheesecake heeft te lang in de oven gezeten.
Hafsa
11 januari 2021 at 14:45
Hallo Fatima. Kan ik de sour crème weglaten?
Fatima El Irari
13 januari 2021 at 12:46
Hi Hafsa,
Ja, dat kan en je zou het eventueel ook kunnen vervangen door ongeklopte slagroom.
Sedef
23 februari 2023 at 23:04
Kan ik het zure room ook vervangen met monchou?
Chahida
23 januari 2021 at 15:39
Hey Fatima,
Kan ik voor de bodem ook Maria koekjes gebruiken? Vind de andere koekjes hier in belgie niet.
Bedankt.
Grtz chahida
Fatima El Irari
25 januari 2021 at 13:16
Hi Chahida,
Jazeker, je kunt in principe alle koek soorten gebruiken.
Amira
8 februari 2021 at 10:14
Hi ik heb een vraagje kan je de koek vervangen door bastonge koek 😊:je recepten zijn heerlijk
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 20:47
Hi Amira,
Jazeker, dat kan ook. Bedankt lieverd!
Naw
3 april 2021 at 13:40
Hi , kan ik ipv roomkaas ook mascarpone gebruiken? Ik heb maar 200 gr roomkaas in huis..
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:54
Hi Naw,
Jazeker, dat kan ook. Xx
Dilara
29 april 2021 at 11:19
Hoi Fatima,
Welk merk roomkaas gebruik je?
Btw love your new book!
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:57
Hi Dilara,
Bedankt lieve schat! Ik gebruikte Philadelphia.
Sally Roos
5 november 2021 at 07:07
Hey hey
Kan ik het ook in bakvorm 18cm doen?
Fatima El Irari
7 november 2021 at 13:48
Hi Sally,
Ja, dat kan ook alleen let er wel op dat je de vorm tot ongeveer 2 cm onder de rand vult.
Monique M
11 november 2022 at 16:06
Hoi Fatima,
Waar heb jij die beslagkom gekocht waarmee je op de foto staat?
Julia
2 december 2021 at 14:14
Echt het allerlekkerste recept voor een cheesecake!
Inge
10 september 2022 at 20:57
Alles gedaan zoals je besxhreef, in de laarste 10 min is de bovenkant pikzwart geworden. Ik snap niet waarom. Het is niet de eerste keer dat ik een cheesecake bakte. Ik deed nu wel alu folie onder de springvorm tegen lekken, dit zou misschien een verklaring kunnen zijn ?
Fatima El Irari
15 september 2022 at 10:12
Hi Inge,
Dit ligt sowieso niet aan de folie die je hebt gebruikt. Als de bovenkant zwart werd, dan kan het zijn dat de aangegeven temperatuur iets te hoog is voor jouw eigen oven. Was de binnenkant wel gaar? Zo ja dan kun je de volgende keer bij de laatste 10 minuten een stuk aluminiumfolie bovenop de cheesecake plaatsen. Op deze manier zal de binnenkant wel verder garen, maar de bovenkant niet.
Sofie
30 november 2022 at 22:11
Hoi Fatima !
Wat ziet die er heeeerlijk uit ! Zou ik de koekbodem ook van Bastogne kunnen maken ? Groetjes en ik ben gek op je recepten !