Klassieke New York Cheesecake

4 december 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 50 minuten

Serves: 6 personen

Deze klassieke New York Cheesecake is alles wat je dit weekend nodig hebt! Een krokante bodem, een heerlijke fluweelzachte cheesecake vulling met een vleugje citroen, echt te lekker dit! Ik leg je in dit recept uit hoe je stap voor stap deze heerlijke cheesecake maakt.

 

 

Print recept

Klassieke New York Cheesecake

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 50 minuten
  • Totale tijd 1 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Koekjes bodem:

  • 200 gram Digestive koekjes
  • 120 gram roomboter, gesmolten
  • 1 eetl. kristalsuiker

Cheesecake beslag:

  • 500 gram roomkaas
  • 2 eetl. bloem
  • 1 theel. vanille extract
  • 120 gram sour cream
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 eetl. citroenrasp
  • 3 stuks eieren
  • vers fruit naar keuze

Ook nodig:

  • springvorm 20 cm
  • bakpapier
  • gesmolten roomboter

Bereidingswijze:

Koekjes bodem:

  • 1)

    Verwarm de oven voor tot 160 graden.

  • 2)

    Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier.

  • 3)

    Maal de koekjes fijn en roer de boter en kristalsuiker erdoor.

  • 4)

    Druk de koek kruimels tegen de bodem en tegen de zijkanten stevig aan. Zet opzij.

Cheesecake mengsel:

  • 1)

    Mix de roomkaas in 2 minuten tot een glad mengsel.

  • 2)

    Voeg de bloem toe en mix door tot de bloem volledig is opgenomen. 

  • 3)

    Voeg de zure room, vanille-extract, kristalsuiker en de citroenrasp toe.

  • 4)

    Mix tot alles is gecombineerd voor circa 30 seconden.

  • 5)

    Voeg de eieren een voor een toe en mix tussendoor tot een glad beslag.

  • 6)

    Roer het beslag met een spatel door en giet het beslag in de bakvorm. 

  • 7)

    Bak de cheesecake in het midden van de oven in 50 minuten gaar.

  • 8)

    Als de cheesecake in het midden lichtjes wiebelt en de bovenkant licht goudbruin is, dan is de cheesecake gaar.

  • 9)

    Zet de ovendeur op een kiertje en koel in de oven voor 30 minuten.

  • 10)

    Zet de cheesecake voor 4 uur + in de bakvorm in de koelkast. Garneer met vers fruit en serveer op kamertemperatuur.

32 Comments

  • Senem

    4 december 2020 at 18:07

    Hoi Fatima,

    Kan dit ook met een standaard springvorm, dus iets groter?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2020 at 12:44

      Hi Senem,

      Ja, hoor dat kan altijd alleen moet je er wel rekening mee houden dat de cheesecake iets lager wordt. Xx

  • Oums

    4 december 2020 at 21:41

    Hoi Fatima, moet je nou de eieren met een spatel mixen of gewoon met een mixer ? Ik heb namelijk dat als ik een cheesecake maken, dat het niet goed gebakken is

    1. Fatima El Irari

      18 december 2020 at 12:44

      Hi Oums,

      Ik gebruik een elektrische handmixer, maar met een garde kan het ook. Als de cheesecake niet helemaal gaar is, dan moet die langer in de oven.

      1. Duygu

        18 december 2020 at 12:47

        Hi Fatima, moeten we ook een bak met water in de oven doen tijdens het bakken in de oven?

      2. Fatima El Irari

        29 december 2020 at 20:26

        Hi Duygu,

        Ik doe dit zelf niet. Xx

  • Oumaima

    4 december 2020 at 21:54

    Hoi Fatima, moet je de eieren er doorheen spatelen of juist met de mixer?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2020 at 12:45

      Hi Oumaima,

      Ik mix de eieren er met de mixer op lage snelheid bij.

  • HomieS

    5 december 2020 at 13:26

    Hoi Fatima,

    Kan het ook in een bakvorm van 26 cm? Ik heb erg zin om dit vandaag te maken:)

    1. Fatima El Irari

      21 december 2020 at 11:38

      Ja hoor dat kan prima, maar dan wordt de cheesecake wel iets lager.

  • Sara

    5 december 2020 at 17:29

    Hi,

    Met wat kan je zure room vervangen?

    1. Fatima El Irari

      21 december 2020 at 11:38

      Hi Sara,

      Met slagroom of extra roomkaas.

  • Tugba

    18 december 2020 at 11:06

    Hoi Fatima,

    Dit recept maak ik voor de 2e keer en mijn cheesecakebeslag wordt heel vloeibaar. Op de foto lijkt het dikker. Wat doe ik fout? 🙂

    Overigens is de smaak goed! Bedankt voor het recept.

    Groet,
    Tugba

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:25

      Hi Tugba,

      Het beslag is bij mij ook vloeibaar, maar niet heel erg. Het kan ook aan de maat van je eieren liggen. Is de cheesecake wel gewoon goed gebakken?

  • Sara

    18 december 2020 at 19:09

    Hoi Fatima, waar komt jouw hoge springvorm vandaan waarmee je de cheesecake maakt? Ik kan deze nergens vinden. Zou je de site en merknaam kunnen vermelden. Ik kan alleen 18 cm of 22 cm vinden.. alvast bedankt!

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:26

      Hi Sara,

      Deze vorm kocht ik bij de Hema, echt een aanrader. Xx

  • Olfat

    18 december 2020 at 21:06

    Hoi Fatima,

    Moet de roomboter voor de bodem gesmolten zijn?

    X

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:26

      Hi Olfat,

      Ja, je roert gesmolten roomboter bij de koekjes.

  • Sara

    19 december 2020 at 22:02

    Hoi Fatima, waar heb jij die springvorm gekocht? Groetjes

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:33

      Hi Sara,

      Deze komt van de Hema. Xx

  • Feyza

    23 december 2020 at 19:10

    Hey moet je de cheescake normaal gezien niet in een bakplaat met heet water bakken?

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:42

      Hi Feyza,

      Dat kan, maar zelf doe ik dit niet omdat de cheesecake op een lage temperatuur rustig wordt gebakken.

  • Mimouna

    26 december 2020 at 21:16

    Hi Fatima,

    Ik heb vanmiddag het recept uitgeprobeerd. De smaak is echt top. Echter is de cheesecake van boven bruin in tegenstelling tot jouw foto’s waar die nog wit is. Ook is mijn cheesecake ingezakt. Waar kan dit aan liggen? Ik heb alle stappen gevolgd zoals je deze hebt beschreven. Zelfs de oven op een kier gelaten.

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:09

      Hi Mimouna,

      Als de cheesecake iets te bruin is, dan is de cheesecake wellicht te lang gebakken. Het scheuren van een cheesecake kan meerdere oorzaken hebben, zoals; je hebt de oven geopend tijdens het bakken, je hebt misschien te veel lucht in het beslag gemixt, de roomkaas is niet glad genoeg geklopt, de cheesecake heeft te lang in de oven gezeten.

  • Hafsa

    11 januari 2021 at 14:45

    Hallo Fatima. Kan ik de sour crème weglaten?

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2021 at 12:46

      Hi Hafsa,

      Ja, dat kan en je zou het eventueel ook kunnen vervangen door ongeklopte slagroom.

  • Chahida

    23 januari 2021 at 15:39

    Hey Fatima,

    Kan ik voor de bodem ook Maria koekjes gebruiken? Vind de andere koekjes hier in belgie niet.
    Bedankt.

    Grtz chahida

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2021 at 13:16

      Hi Chahida,

      Jazeker, je kunt in principe alle koek soorten gebruiken.

  • Amira

    8 februari 2021 at 10:14

    Hi ik heb een vraagje kan je de koek vervangen door bastonge koek 😊:je recepten zijn heerlijk

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:47

      Hi Amira,

      Jazeker, dat kan ook. Bedankt lieverd!

  • Naw

    3 april 2021 at 13:40

    Hi , kan ik ipv roomkaas ook mascarpone gebruiken? Ik heb maar 200 gr roomkaas in huis..

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:54

      Hi Naw,

      Jazeker, dat kan ook. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept