INGREDIËNTEN (8 personen)
Voor het beslag:
- 2 eieren
- 80 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 2 etl. melk
- 100 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- snufje zout
Vulling:
- 1 zakje banketbakkersroom
- 3 kiwi’s
Bereidingswijze:
- Mix in een beslagkom de eieren samen met de suiker en het zakje vanillesuiker goed romig voor ongeveer 5 minuten.
- Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en mix het weer.
- Voeg de bloem, de bakpoeder en het zout erbij en mix het weer samen voor ongeveer 60 seconden op lage snelheid. Ga met de spatel nog even door het beslag.
- Vet de bakvorm in met een laagje zonnebloemolie en bestuif de bakvorm vervolgens met een laagje bloem. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de spatel.
- Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 40 a 50 minuten mooi goudbruin en gaar. Wanneer de cake gaar is laat je de cake volledig afkoelen.
- Maak in de tussentijd de banketbakkersroom en plaats deze voor 30 minuten in de koelkast. De beringswijze staan op de achterkant van de verpakking.
- Schep de banketbakerroom bovenop de afgekoelde cake en strijk met de spatel de room glad.
- Snijd de kiwi in plakjes en verdeel de kiwi bovenop de room.
Een super simpele cake die je binnen een mum van tijd aan je gasten kunt serveren! Probeer het eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.
64 Comments
Lieke
26 mei 2015 at 20:12
Wow. Duidelijker kan gewoon niet. Ziet er erg lekker uit faatje.
Siham
26 mei 2015 at 20:14
Dit ga ik zeker uitproberen! Dankje Fatima.
Oum_
26 mei 2015 at 20:15
Lekker!!
Basta
26 mei 2015 at 20:32
Ga ik zeker uitproberen. Bedankt voor het recept.
xfaatje
29 mei 2015 at 19:53
Hallo Basta, dankjewel! Ben benieuwd wat je ervan vind. <3
najima
26 mei 2015 at 20:33
salaam hoe groot is de bak blik alvast bedanktm
xfaatje
29 mei 2015 at 19:52
Salaam Najima, bakvorm is 24 cm. <3
Naima
26 mei 2015 at 20:57
Slm,
Een vraag?
Hoelang moet ik de banketbakkersroom in de koelkast bewaren?
Gr
xfaatje
29 mei 2015 at 19:51
Salaam Naima, zeker 30 minuten in de koelkast laten staan.
Esme
26 mei 2015 at 21:13
Dankjewelllllllllll ik ga dit morgen maken!!! Insha Allah
hasnaa
26 mei 2015 at 21:52
Salaam, kan je ook aardbeien gebruiken ipv kiwi? Welke diameter heeft jou cakevorm?
xfaatje
29 mei 2015 at 19:49
Salaam Hasnaa, ja je kunt zeker ook aardbeien gebruiken. De vorm is 24 cm.
Fatima
26 mei 2015 at 21:36
Topppperrrr!!!! Ga zo door, jouw recepten pakken nooit verkeerd uit, omdat je ons letterlijk mee laat kijken in de keuken. Precies afgewogen maten en foto’s maken het bijna onmogelijk om het te verpesten x
xfaatje
29 mei 2015 at 19:50
Hallo Fatima, haha super lief van je! Dankjewel lieve meid! <3
yosra b
27 mei 2015 at 05:39
Twarkeallah 3lik ,je site is fantastisch en je recepten zien er heerlijk en makkelijk uit om te maken.doe zo verder
xfaatje
29 mei 2015 at 15:58
Allah ibarkfiek Yosra! Dankjewel. <3
xfaatje
29 mei 2015 at 19:48
Super lief van je Yosra! Dankjewel meid. <3
Mina
27 mei 2015 at 07:42
Wauw ziet er heerlijk uit vanwaar is het bakblik? En wat is de afmeting ervan?
xfaatje
29 mei 2015 at 19:47
Bakblik komt van de Hema lieverd, en de afmeting is 24 cm. <3
Hakima
29 mei 2015 at 18:22
Hallo.
Hier vandaag gemaakt. Maar de koek was hard geworden en niet zo zacht. Enige idee wat ik verkeerd heb gedaan. Foto kan ik niet sturen via hier. Anders had ik dat gedaan.
Groetjes vanuit België!
xfaatje
29 mei 2015 at 19:42
Hallo Hakima, oh dan denk ik dat de cake te lang in de oven hebt laten zitten. Heb je het nog wel kunnen eten? Je kunt de foto naar mijn facebook pagina sturen of per e-mail? <3
Nowell
5 juni 2015 at 14:19
Ik heb het ook uitgeprobeerd en bij mij was ie super zacht echt heerlijk! Ik hem hem precies 30 min in de oven gedaan en toen was ie klaar
xfaatje
11 juni 2015 at 21:31
Hallo Nowell, leuk om je ervaring terug te lezen. <3
Mirjam
31 mei 2015 at 12:26
Jouw recepten zijn zo geweldig, makkelijk en goed te volgen, ik heb veel van je kookkunsten geleerd. Elke keer probeer ik iets nieuws en het lukt meteen. Ga zo door meid!en bedankt voor je recepten. Groetjes Mirjam
xfaatje
11 juni 2015 at 21:42
Hallo Mirjam, echt lief van je! Bedankt lieve meid. En heel graag gedaan hoor. Ik deel graag recepten met jullie allemaal. <3
Khadija
31 mei 2015 at 21:16
Ik heb de taart vandaag gemaakt, 2 maal. Mijn bakblik is 28 cm dus was het een redelijk platte koek. Ik heb dan de ingrediënten met 1/3 vermeerderd, toen was het perfect. Ik heb een heteluchtoven zodus waren 40 min veel te lang, 20 tot 30 min was voldoende. Ik heb de banketbakkersroom zelf gemaakt, en dan ananas, kiwi en aardbeien als topping gebruikt. Iedereen heeft gesmuld, wat een makkelijk recept waar je niet al teveel tijd in moet steken. Bedankt voor het delen van jouw recepten xx
xfaatje
11 juni 2015 at 21:42
Hallo Khadija, super om jouw berichtje te lezen. Dit recept is inderdaad super makkelijk, maar oh zo lekker haha! Goed gedaan meid. <3
Siham
24 juni 2015 at 10:35
Ohh machallah faatje, jou vlaai ziet er echt super lekker uit. Ik ga dit zeker uitproberen. Je hebt alles ook zo goed en duidelijk uitgelegd. Heel lief van je <3
xfaatje
24 juni 2015 at 12:32
Hallo Siham, bedankt voor je lieve compliment! Ik raad je dit lekkers ook zeker weten aan haha. <3
Amal
16 juli 2015 at 18:04
Heb de taart net gemaakt alleen was ie te droog en hard. Heb het wel 40 min in de oven gezet met 170 graden. En mijn bakvorm is 28 cm moet ik de hoeveelheden dan verdubbelen?
xfaatje
20 juli 2015 at 10:54
Hallo Amal, Ik denk dat je de cake iets te lang in de oven hebt laten staan, vandaar dat de cake droog was. Mijn cakeblik is 26 cm, dus als je een vorm gebruik van 28 cm dan zou uik het recept 1/3 verdubbelen.
Nabila
2 oktober 2015 at 06:53
Salam Fatima,
Als ik de cake gemaakt heb en gevuld heb met de room en de kiwi hoe moet ik deze dan bewaren als k hem pas volgende dag wil serveren. Moet ie dan de koelkast in of mag hij gewoon op kamertemperatuur blijven? Hoor graag van je.. Xx
xfaatje
2 oktober 2015 at 07:52
Hallo Nabila, Je kunt de cake dan het beste in de koelkast stoppen. Haal de cake voor het serveren een uur eerder uit de koelkast, zodat die op kamertemperatuur kan komen. Succes meid!
Chahrazad
8 oktober 2015 at 19:33
Nou Fatima. Ik ga het aankomende zaterdag is uitproberen. Wish me luck!
xfaatje
9 oktober 2015 at 11:36
Hey lieverd, haha jou gaat dat zeker weten lukken hoor! Als je tussendoor vragen hebt, kun je mij altijd even contacten. Xx
Khaoula
5 januari 2016 at 14:43
Hee fatima!
Bij de cake was de cake veels te bruin na een halfuur, kurkdroog en ingezakt. Dit terwijl ik precies heb opgevolgd wat hier staat. Ook netjes alles afgewogen!
xfaatje
6 januari 2016 at 12:45
Hallo Khaoula,
Dan denk ik dat dit komt doordat de temperatuur van de oven te hoog heeft gestaan. Elke oven is weer anders, dus daar moet je rekening mee houden. Op hoeveel graden heb je de oven gezet? Tip om de volgende keer de temperatuur iets lager te zetten. Stel je ziet dat de cake de volgende keer iets sneller bruin is geworden maar de binnenkant nog niet gaar is, dan kun je een stuk folie op de cake leggen zodat de cake niet meer kleurt en de binnenkant van de cake kan dan wel verder garen.
Jihane
5 januari 2016 at 14:44
Wat heb ik fout gedaan?
xfaatje
6 januari 2016 at 12:46
Hallo Jihane,
Sorry, maar ik zie enkel dit berichtje van jou? Wat is er precies fout gegaan, dan kan ik je verder helpen?
Assia
30 januari 2016 at 22:50
Salaam ou alaikoem Fatima,
Ik wil deze heerlijke en makkelijk uitzienende taart morgen maken in shaa Allah, alleen heb ik jammergenoeg deze vorm niet. Zou je een paar andere vormen kunnem noemen die ik zou kunnen gebruiken? Ik hoop dat je snel reageert. X
xfaatje
2 februari 2016 at 13:48
Alaikoem salaam Assia,
Excuses voor mijn late reactie hoor! Heb je nog wat aan mijn antwoord?
Esmaa
23 februari 2016 at 09:21
Hey,ik heb op dit moment alleen slagroom die ik nog moet opkloppen in mijn koelkast kan ik dat erop doen??maar wat zou je erop kunnen zetten???
xfaatje
23 februari 2016 at 09:40
Hallo Esmaa,
Ja, dat kan. Je kunt er eigenlijk opleggen wat jij lekker vindt. Alle fruitsoorten kun je gebruiken hoor.
Chaima
8 maart 2016 at 20:24
Hey fatima! Als ik die bakkersroom niet heb want ik woon namelijk in marokko. Is er dan iets anders wat ik zou kunnen doen??
xfaatje
10 maart 2016 at 07:57
Hallo Chaima,
Jazeker hoor. Je kunt ook gewoon slagroom opkloppen en dit gebruiken. Of je kunt zelfs zelf bakkersroom maken. xx
Fatima
19 april 2016 at 14:20
Salaam jouw taart ziet er echt superlekker uit. Ik wil hem ook graag maken maar ik vind jouw bakblik niet in de hema. Kan ik het ook ergens anders halen of kan ik het ook in andere bakvormen doen?
Xxxx
xfaatje
20 april 2016 at 07:12
Alaikoem salaam Fatima,
Dankjewel lieve meid! Ja, hoor dit recept kun je ook in een andere vorm maken hoor geen probleem! Ik raad je dan wel een vorm aan van 20 cm of 24 cm
Oumaima
24 april 2016 at 18:32
Salaam Mijn taart is helemaal ingezakt en heb alles goed opgevolgd weet je missien wat er foet is gegaan alvast bedankt voor je lekkere recepten
xfaatje
25 april 2016 at 09:26
Alaikoem salaam Oumaima,
Hmm heb je misschien de oven in de tussentijd opengemaakt? En welke vorm heb je precies gebruikt?
Oumaima
4 mei 2016 at 19:45
Salaam nee en de vorm is net als de jouwe
jamila
26 april 2016 at 10:57
Ziet er heerlijk uit kan ik ook een quiche vorm gebruiken of is dat weer te laag?
xfaatje
26 april 2016 at 11:09
Hallo Jamila,
Dank je wel meid! Ja, hoor die kun je prima gebruiken! Succes Xx
simi
28 april 2016 at 10:24
Hoi lieve meid, ik heb een bak vorm van 30cm! wat zou de ingrediënten zijn voor 30 cm bakvorm! Ben zelf niet zo handig met bakken, ga eerste keer proberen! help mij aub…groetjes
xfaatje
29 april 2016 at 08:49
Hallo Simi,
Ik zou voor de zekerheid het recept verdubbelen, dan moet het goedkomen. Succes! Xx
Sima
3 februari 2018 at 11:10
Hey salam moet je dan letterlijk alles verdubbelen? Xx
Fatima El Irari
3 februari 2018 at 12:45
Alaikoem salaam Sima,
Hoe bedoel je verdubbelen? Xx
Sara
27 mei 2016 at 14:00
Mijn bakvorm is 30 cm welke producten moet ik in meerderheid gebruiken? En kan ik inplaats van kristalsuiker wat anders gebruiken?
xfaatje
1 juni 2016 at 07:00
Goedemorgen Sara,
Ja, ik zou dan zeker de ingrediënten verdubbelen inderdaad. Je kunt basterdsuiker gebruiken als je wilt.
Ilhame
9 september 2017 at 08:39
Mmm ziet er heerlijk uit. Kan ik in plaats van banketbakkersroom ook custardpoeder gebruiken? Zoja, hoeveel?
Fatima El Irari
9 september 2017 at 09:30
Hallo Ilhame, Ja hoor dat kan ook. Aan 200-250 gram heb je genoeg. Xx
Sima
28 februari 2018 at 13:09
Salam elikom, ik heb een bakvorm van 26 cm is dat ook gewoon mogelijk ? Xx
Fatima El Irari
28 februari 2018 at 13:33
Alaikoem salaam Sima,
Jazeker, die kun je ook gebruiken. Succes! Xx
Sima
1 maart 2018 at 08:54
Sorry ik had nog een vraagje als ik een bakvorm van 28 cm wat moet ik dan precies verdubbelen ? Xx
Fatima El Irari
1 maart 2018 at 09:26
Hi Sima,
Is niet erg hoor. Je hoeft niks te verdubbelen aan het recept. Je kunt de exacte hoeveelheden aanhouden, alleen moet je er wel rekening mee houden dat je een iets lagere cake krijgt. Je krijgt ongeveer een cake met dezelfde hoogte als deze; https://uitdekeukenvanfatima.nl/sinaasappel-yoghurt-cake/