Kippenbouten met Zoete Aardappelen

4 september 2020Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 50 minuten

Serves: 4 personen

Niets lekkerders dan zoete aardappelen met krokante kip uit de oven, we zijn er dol op! De zoete aardappelen worden zo lekker zacht en smeuïg! De kleine man in huis vond het ook erg lekker, dus dit recept of ook kidsproof.

Print recept

Kippenbouten met Zoete Aardappelen

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 50 minuten
  • Totale tijd 1 uur 10 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Marinade:

  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel harissa kruiden
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml warm water

Overig:

  • 4 zoete aardappelen , in plakjes
  • 4 kippenbouten
  • 2 uien , in reepjes

Bereidingswijze:

Marinade & zoete aardappelen:

  • 1)

    Roer in een kom de peterselie, koriander, knoflook, gember, zout, kurkuma, harissa, kaneel, olijfolie en het water samen.

  • 2)

    Zet de kom in de tussentijd opzij.

  • 3)

    Schil en snijd de zoete aardappelen in plakjes.

  • 4)

    Leg de aardappelen in de ovenschaal en scherp er twee volle eetlepels van de marinade bij.

  • 5)

    Hussel de zoete aardappelen met je handen goed door.

  • 6)

    Leg de zoete aardappelen op een bord en dek ze af. Zet opzij.

Kip marineren:

  • 1)

    Maak de kippenbouten grondig schoon en leg ze in de ovenschaal.

  • 2)

    Maak met een mes vier insnijdingen in de bovenzijde van de kippenbouten.

  • 3)

    Voeg de uien en de rest van de marinade erbij en marineer alles goed door elkaar.

  • 4)

    Let erop dat je de marinade ook goed aanbrengt in de insnijdingen.

  • 5)

    Dek de ovenschaal af met een stuk bakpapier en daarna met aluminiumfolie.

  • 6)

    Zet de ovenschaal in de oven op 250 graden (boven-onder) warmte voor 30 minuten.

  • 7)

    Haal de ovenschaal uit de oven en haal de kippenbouten uit de schaal en leg op een bord.

  • 8)

    Verdeel de zoete aardappelen in de ovenschaal en leg de kippenbouten er weer op.

  • 9)

    Zet de schaal voor nog eens 15 minuten in de oven, zodat de aardappelen gaar worden, de saus indikt en de kip krokant wordt.

  • 10)

    Serveer warm met wat olijven en een frisse salade.

16 Comments

  • Fadoua

    7 september 2020 at 11:36

    Hoi Fatima,

    Kan ik ook kippenpootjes gebruiken? Zoja, weet je ook hoeveel gram ongeveer?

    Groet,

    Fadoua

    1. Fatima El Irari

      8 september 2020 at 12:44

      Hi Fadoua,

      Ja, hoor kan prima. Ligt er maar nat aan voor hoeveel personen je wilt koken, maar ik gebruik altijd rond de 500 gram kippenpootjes.

    2. Ines

      4 oktober 2020 at 11:17

      Hallo,

      Het zoet er heerlijk uit. kan ik de zoete aardappelen vervangen door gewone Aardappelen?

      Groetjes, Zohra

      1. Fatima El Irari

        6 oktober 2020 at 17:28

        Hi Ines,

        Dankjewel! Jazeker dat kan ook.

  • Sara

    12 september 2020 at 10:44

    Hoihoi,
    Als je een ovenschaal hebt met een eigen deksel (glas), maakt het dan verschil uit?

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      13 september 2020 at 22:41

      Hi Sara,

      Dan kun je de deksel gebruiken ipv bakpapier en aluminiumfolie. Xx

      1. Anissa

        14 oktober 2020 at 16:49

        Hoi,

        Moet bij stap 9 de ovenschaal met kip en aardappel weer terug de oven in zonder bakpapier/aluminiumfolie? Of wel weer met?

      2. Fatima El Irari

        19 oktober 2020 at 18:12

        Hi Anissa,

        Nee je hoeft dan geen folie te gebruiken.

  • Ines

    25 september 2020 at 09:58

    Hi, ziet er heerlijk uit!! Kan ik de zoete aardappel vervangen door gewone Aardappelen?

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      25 september 2020 at 20:08

      Hi Ines,

      Dankjewel! Jazeker, je kunt dan het beste kruimige aardappelen gebruiken. Xx

  • Miriam

    26 september 2020 at 20:06

    Na te hebben gesmuld van je broccoli schotelen Turkse linzensoep, staat dit recept morgen op het menu en de zoet/zure krokante kip maandag. Zo blij dat ik jouw site heb gevonden!

    1. Fatima El Irari

      5 oktober 2020 at 19:59

      Hi Miriam,

      Wat lief! Welkom en heel veel kook en bak plezier. Xx

  • Ankie

    18 januari 2021 at 14:43

    Verrukkelijk!! Dat ging er soepeltjes in …. voor herhaling vatbaar!!

    1. Fatima El Irari

      4 februari 2021 at 23:33

      Hi Ankie,

      Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt!

  • An

    4 mei 2021 at 19:24

    Klopt het dat er veel water in de ovenschaal blijft zitten? Vond 100ml water in de marinade best wel veel

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 13:06

      Hi An,

      Nee, het water verdampt en wordt een dikke saus.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept