Kippenbouten met Olijven

17 mei 2023Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 35 minuten

Serves: 4 personen

Eenpansgerechten, ik ben er gek op! Eenpansgerechten zijn snel en gemakkelijk te maken, je hebt er weinig omkijken naar én het scheelt je ook weer een berg afwas! Deze heerlijke kip met olijven is een traditioneel Marokkaans gerecht, die lekker kruidig van smaak is en waar je lekker met brood in de saus kunt soppen, heerlijk!
Van Tefal nederland mocht ik een paar maanden terug een nieuwe pannenset uitproberen. De pannenserie Tefal Ingenio beschikt over een afneembaar handvat, waardoor je heel wat ruimte bespaart in de keukenlades én de pannen kunnen ook makkelijk in de oven geschoven worden.
Bij aanschaf van een Ingenio set krijg je er gratis een vershouddekselset bij. Handig om overgebleven eten in de pan af te dekken en in de koelkast te bewaren! Op de website www.tefal.nl/ingenio vind je meer informatie over de pannen.
Print recept

Kippenbouten met Olijven

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 35 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Kip marinade:

  • 3 kippenbouten
  • 2 uien , fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 eetl. fijngesneden koriander
  • 1 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kip kruiden
  • 1 theel. kurkuma
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 1 eetl. citroensap
  • 100 ml water

Ook nodig:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stuk ingelegde citroen
  • 2 wortelen in reepjes gesneden
  • 1 stokje kaneel
  • handvol groene olijven
  • gebakken frietjes

Bereiding:

  • 1)

    Maak de kippenbouten grondig schoon en verwijder eventueel het vel.

  • 2)

    Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade samen.

  • 3)

    Giet de marinade bij de kippenbouten en masseer de marinade goed in de kip. 

  • 4)

    Dek af en laat voor minstens 10 minuten intrekken.

  • 5)

    Verhit de olijfolie en de zonnebloemolie in de Tefal Ingenio hapjespan op middelhoog vuur.

  • 6)

    Leg de kippenbouten met de marinade die je overhoudt in de pan en bak de kip aan beide kanten mooi bruin.

  • 7)

    Snijd de ingelegde citroen in partjes en voeg deze samen met de wortelen en het kaneelstokje toe in de pan.

  • 8)

    Schep de kip weer goed om en giet het water er bij, tot de kip half onder het water staat.

  • 9)

    Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook voor 25-30 minuten.

  • 10)

    Wanneer het water is verdampt en de saus is ingedikt roer je de olijven erdoor en kook je die mee voor 5 minuten.

  • 11)

    Serveer de kippenbouten met frietjes en brood. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Tefal Nederland.

2 Comments

  • Maria

    25 mei 2023 at 09:04

    Ziet er heerlijk uit! Als ik het goed heb gezien, zie ik het kaneelstokje niet terugkomen in de bereiding. Moet deze er bij stap 7/8 bij gedaan worden?

    Salam alaykoum

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2023 at 10:11

      Hi Maria,

      Ah dankjewel! Het kaneelstokje mag er ook bij stap 7 bij. Ik ga het er even bijzetten, dankjewel! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept