Kippenbouten met Frietjes en Olijven

9 december 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Een van mijn favoriete Marokkaanse gerechten: kip met frietjes en olijven, heerlijk! Je maakt dit gerecht heel simpel in een pan en de smaak is te lekker. Lekker met wat warm brood en je maaltijd voor vanavond is compleet!


Ingrediënten:
  • 3 kippenbouten
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 etl. koriander, fijngesneden
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • kokend water
  • groene olijven

Kruiden:

  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • mespunt saffraan
Bereiding:
Stap 1.

Plaats de kippenbouten in de pan en voeg de uien, knoflook, peterselie, koriander en alle kruiden erbij. Giet de zonnebloemolie en de olijfolie erbij en bak de kip op middelhoog vuur aan voor 5-8 minuten. Schep de kippenbouten zo nu en dan om, zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin bakken.

Stap 2.

Giet het kokend water in de pan tot de kip geheel onderstaat en breng het aan de kook voor 30-40 minuten. Wanneer het water is verdampt en de saus mooi is ingedikt roer je de olijven erbij en kook je het voor nog eens 10 minuten op laag vuur. Serveer de kippenbouten met versgebakken frietjes overheen en serveer er warm brood bij.

Liefs
Fatima

Print recept

Nutrition

36 Comments

  • Sarah

    9 december 2019 at 09:52

    Is het mogelijk om ipv frietjes aardappeltjes te gebruiken? Dus aardappeltjes met de kip laten koken? En hoe zou ik dat moeten doen?

    Alvast bedankt topper♥️

    1. Fatima El Irari

      9 december 2019 at 10:14

      Hi Sarah,

      Jazeker, dat kan ook. Je voegt de aardappelen dan tegelijkertijd toe met de kip, kruiden en dan bak je deze eerst even aan.En dan mag het water er bij. Xx

      1. Sarah

        9 december 2019 at 13:13

        Top, bedank lieverd! Ik gebruik geen saffraan, kan ik dit achterwegen laten?

      2. Fatima El Irari

        9 december 2019 at 14:22

        Hi Sarah,

        Graag gedaan lieverd. Ja, hoor mag je ook weglaten.

        Liefs,
        Fatima

    2. Jessica

      25 november 2020 at 18:58

      Voor het eerst dit recept gemaakt!! Het was heerlijk, alleen de kip vond ik binnenin flauw.. Hoe kruid jij altijd de kip??
      De volgende keer wil ik het ook eens met kipfilet proberen moet ik dan alle ingrediënten hetzelfde houden en dezelfde tijd laten koken?

      Alvast bedankt!! 🤗

  • Rime

    9 december 2019 at 10:32

    Hoeveel water hebbeN we hierbij nodig

    1. Fatima El Irari

      9 december 2019 at 14:27

      Hi Rime,

      De hoeveelheid water ligt aan de grote van de pan die je gebruikt. Je giet er echt net zoveel kokend water bij tot het water boven de kip uitsteekt.

      Liefs,
      Fatima

  • Naima

    9 december 2019 at 11:36

    Is de hoeveelheid olie niet te weinig? Ik doel vaak kwart kopje olijf olie. Groet naima

    1. Fatima El Irari

      9 december 2019 at 14:26

      Hi Naima,

      Nee, voor mij niet althans. Ik gebruik eigenlijk nooit veel olie. Altijd een eetlepel olijfolie en een eetlepel zonnebloemolie.

    2. Nina Michiels

      29 mei 2020 at 11:08

      Hey Fatima

      Hoeveel olijven gebruik je hier ongeveer voor?

      Nina

      1. Fatima El Irari

        29 mei 2020 at 13:43

        Hi Nina,

        Gewoon een handjevol olijven. Xx

  • Kayra

    9 december 2019 at 11:40

    Hoi, kun je ook kipfilet gebruiken? Of wordt dat te droog? Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      9 december 2019 at 14:25

      Hi Kayra,

      Ik vind dat kipfilet dan iets te droog wordt. Maar je kunt wel kippendij filet gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • R.

    9 december 2019 at 12:37

    ziet er heerlijk uit wil het graag gaan maken! heb een paar vraagjes
    in wat voor pan kan ik dit maken? en hoeveel kokend water moet erbij?

    alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      9 december 2019 at 14:24

      Hi R.,

      Leuk! Je kunt het beste een diepe pan gebruiken met deksel of een ruime hapjespan. De hoeveelheid water ligt aan de grote van de pan die je gebruikt. Je giet er echt net zoveel kokend water bij tot het water boven de kip uitsteekt. Succes en smakelijk eten alvast!

      Liefs,
      Fatima

  • Alexandra

    9 december 2019 at 13:43

    Ooh heerlijk!!! Ik was nog paar dagen geleden zo een recept aan het zoeken op jou blog! Heb al zo veel recepten van jou uit geprobeerd en mijn man vond ze allemaal lekker! Ik ben zelf colombiaans en mijn man Marokkaans, dus dit is echt geweldig en ideal voor mij! 😂❤️

    1. Fatima El Irari

      9 december 2019 at 14:21

      Hi Alexandra,

      Ah wat leuk! Ik ben blij dat alle gerechten zo goed in de smaak vallen.

      Liefs,
      Fatima

  • Lala

    9 december 2019 at 19:29

    Salaam alaeikoem,

    Kan je dit gerecht ook gewoon met kipfilet maken?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      9 december 2019 at 19:58

      Alaikoem salam,

      Kan wel, maar ik raad je dan eerder kippendijfilet aan. Kipfilet zal snel droog worden.

  • Rachida

    10 december 2019 at 20:26

    Kan ik dit ook met hele kip doen?

    1. Fatima El Irari

      10 december 2019 at 21:10

      Hi Rachida,

      Jazeker, alleen zal de kooktijd wel iets langer zijn.

  • Halima

    11 december 2019 at 11:06

    Kan dit ook met een hele kip (kleintje) die je dan in 3 stukken snijd?

    1. Fatima El Irari

      11 december 2019 at 11:29

      Hi Halima,

      Ja, hoor kan prima. Xx

  • Az

    11 december 2019 at 22:11

    Dus de kip van te voren niet marineren?

    1. Fatima El Irari

      12 december 2019 at 10:53

      Hi Az,

      Je kunt de kip van tevoren marineren met de kruiden en olie en dan even voor minimaal 30 minuten laten intrekken. Xx

  • Sara

    10 januari 2020 at 16:09

    Hoi fatima, ik heb dus perongeluk koud water gebruikt. Is dat heel erg ?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:41

      Hi Sara,

      Is niet erg! Xx

      1. Senna

        8 mei 2020 at 03:31

        Kan je dr kip in de oven krokant lagen worden is dat lekker miss ch ien of raad je dat af

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:31

        Hi Senna,

        Ja hoor, dat kan altijd.

  • Soof

    21 januari 2020 at 13:19

    Hoi fatima,

    Wanneer gebruik je deksel voorbij de pan?

    Liefs,

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 13:15

      Hi Soof,

      Wanneer je het water erbij doet en de saus aan de kook brengt kun je het deksel schuin op de pan plaatsen.

  • Amal

    18 juni 2020 at 07:53

    Salam lieve Faat,

    Ik heb inmiddels super veel heerlijke recepten van jou gemaakt. Alleen nooit een recept met kip wel kipfilet. Mijn vraag is hoe maak ik een kippenbout schoon? Zit nog best veel bloed aan, aan de kant waar die is gesneden. Ik hoor graag van je zodat ik het vandaag nog kan maken

    Liefs,
    Amal

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2020 at 12:16

      Alaikoem salaam Amal,

      Lief om te horen, dankjewel! Kip maak ik altijd schoon met zout, citroen en koud water. Je scrubt als het ware de kip schoon met zout en citroen en spoelt het af met koud water. Terwijl je dit doet pluk je de (haartjes) eraf als die er nog opzitten.

      1. Viktoria

        24 oktober 2020 at 12:52

        Kan dit met kippenkluifjes?

  • Viktoria

    24 oktober 2020 at 12:50

    Kan dit met kippenkluifjes?

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:40

      Hi Viktoria,

      Ja hoor kan zeker.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept