Krokante Kipkroketjes

15 november 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Het is weer tijd voor een lekker hartig hapje! Deze kipkroketjes zijn onweerstaanbaar lekker én ook nog eens super eenvoudig om zelf te maken! Ze zijn zo lekker crunchy en als je even niet oplet eet je er met gemak een paar achter elkaar op, dus zeker eens proberen!

Ingrediënten: (12 stuks)
Kip vulling:
  • 200 gr. kipfilet
  • 1 blokje kipbouillon
  • 2 etl. roomboter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 etl. bloem
  • 250 ml melk
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
Paneren:
  • 200 gr. bloem
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 200 gr. Panko
  • 2 eieren
Bereiding:
Stap 1.

Snijd de kipfilet in stukken en doe doe deze in een pan. Voeg het water erbij tot de kip onderstaat en verkruimel het bouillonblokje erbij. Breng het water aan de kook voor 10-15 minuten. De kip is gaar, wanneer deze van binnen geheel wit van kleur is. Laat de kip iets afkoelen en trek de kip met twee vorken uit elkaar.

Stap 2.

Smelt de roomboter op middelhoog vuur in de pan en bak de ui glazig. Voeg de bloem erbij, roer het door en bak voor 1-2 minuten. Giet de melk er in stappen bij terwijl je goed blijft roeren. Wanneer de saus mooi dik is voeg je de kip, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, zware peper en de peterselie toe en roer je het door. Laat de vulling vervolgens geheel afkoelen.

Stap 3.

Schep ongeveer een volle eetlepel kip vulling op, vorm het tot een staafje en druk die ietsjes plat. Zet het apart en werk zo de rest af. Klop de eieren los, breng de bloem op smaak met peper en zout en haal elk kroketje eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de Panko. Zet de kroketjes afgedekt voor 30 minuten in de koeling en frituur ze daarna in hete olie mooi goudbruin. Serveer ze lekker warm en krokant met je favoriete sausje en geniet maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

57 Comments

  • Kelly

    15 november 2019 at 11:09

    Salaam aleikoum schat welk sausje heb jij erbij gemaakt?

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 12:18

      Alaikoem salaam Kelly,

      Ik heb een zoetzuur sausje erbij geserveerd, maar het is ook lekker met chilisaus. Xx

  • Naima

    15 november 2019 at 12:33

    Dit ziet er héérlijk uit, ga het proberen inchaallah.
    Ik mis je video’s op YouTube.

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 18:09

      Hi Naima,

      Dankjewel lieverd! Ik ga er binnenkort weer videos maken inschAllah. Xx

      1. Esra

        28 april 2020 at 23:07

        Hoi Fatima!

        Die saus die je hebt gebruikt, heb je die ook zelf gemaakt? Zoja wat heb je daarvoor gebruikt en zo niet welke heb je gebruikt?

        Groetjes esra

      2. Fatima El Irari

        29 april 2020 at 14:00

        Hi Esra,

        Nee, die heb ik niet zelf gemaakt. Dit is de yoghurtsaus van het merk Remia.

  • Selima

    15 november 2019 at 13:03

    Hey Fatima
    Wat is panko

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 18:07

      Hi Selima,

      Panko is paneermeel die je bij de AH en Jumbo. Xx

  • Cherry

    15 november 2019 at 14:00

    Hoi! Hoeveel kroketjes kun je maken met dit recept?

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 18:04

      Hi Cherry,

      12 stuks. Xx

    2. Karima

      30 april 2020 at 14:23

      Hoi lieve fatima

      Ik ben nu die kipkroketjes aan het maken, maar bij de ingrediënten staat 200 gram kipfilet, maar dat is heel weinig….??
      Groetjes

      1. Fatima El Irari

        30 april 2020 at 14:33

        Hi Karima,

        Klopt, maar je haalt er ook maar 12 stuks uit hé. Als je er meer wilt maken, dan verdubbel je de ingrediënten. Xx

  • Zakia

    15 november 2019 at 14:05

    Salam oualaikom Fatima

    Ziet er weer verukkelijk lekker uit.
    Is dit zoetzure sausje zelf door jou gemaakt of heb je die gekocht.

    Allahoumabarek.

    Chokran

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 18:04

      Alaikoem salaam Zakia,

      Die heb ik gewoon gekocht. Dankjewel lieverd! Xx

  • Lina Hidaya

    15 november 2019 at 14:36

    Hoeveel stuks heb je hieruit gekregen? Ik ga ze volgende week uitproberen. Ziet er lekker uit.

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 17:59

      Hi Lina,

      Ik haalde er 12 stuks uit. Ah lekker, succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Sarah

    15 november 2019 at 17:12

    Sallam Fatima ben 13 en wat ben jij een grote voorbeeld voor mij om inspiraties te geven om ook te gaan Kookvloggen te maken ik hou super veel van u xxx sarah❤️

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 17:57

      Alaikoem salaam lieve Sarah,

      Wat onwijs lief dit! Ik ben blij te lezen dat ik je zo inspireer en ik wil je ook zeker aanmoedigen om zelf ook te bloggen over eten!

      Liefs,
      Fatima

  • Jill

    15 november 2019 at 17:27

    Hey ik wil ze morgen gaan maken en vandaag al voorbereiden. De kippenbouillon wordt die ook gebruikt of echt alleen de kip? Thanks!

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 17:56

      Hi Jill,

      Nee, je gebruikt echt alleen de kip. Mocht je nou geen melk willen gebruiken dan kun je deze ook vervangen door de bouillon. Geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

      1. Sylvana

        16 november 2019 at 09:47

        Zelfde hoeveelheid bouilon als melk dan ? Als ik hem als vervanger gebruik

      2. Fatima El Irari

        16 november 2019 at 19:55

        Hi Sylvana,

        Ja, precies dezelfde hoeveelheid.👍🏼

  • Beddy

    15 november 2019 at 23:39

    Hey salaam Fatima,

    Dit ziet er yummieyymmie uit, kan ik t ook in de oven (of hete luchtoven) bakken ipv frituren? (Ik weet frituren is altijd lekker haha)

    Groetjes,
    Beddy

    1. Fatima El Irari

      16 november 2019 at 19:58

      Alaikoem salaam Beddy,

      Dankjewel!❤️ Ja, je kunt ze ook afbakken in de oven of in de airfryer. Ik raad je wel aam ze ietsjes in te sprayen met olie, zodat ze mooi goudbruin bakken.

      1. Anneke

        20 november 2019 at 22:01

        Wat is dan de baktijd en temperatuur in de oven?
        Alvast bedankt en liefs!

      2. Fatima El Irari

        21 november 2019 at 09:26

        Hi Anneke,

        Ik zou ze op 180 graden bakken voor ongeveer 30 minuten. Je kunt ze ietsjes insprayen met olie, zodat ze mooi goudbruin bakken.

        Liefs,
        Fatima

  • HisQueen

    16 november 2019 at 06:52

    Ziet er heerlijk uit!♡
    Kan je de ui ook weg laten?

    ♡♡

    1. Fatima El Irari

      16 november 2019 at 19:56

      Dankjewel!❤️ Ja, hoor mag je weglaten.

  • Fatiha

    16 november 2019 at 10:18

    Selam Fatima,

    Vroeg me af welke zoetzure saus gebruik je, van
    Welke winkel en merk. Alvast bedankt voor je
    Reactie tijd en moeite

    Wa
    Selam❤️

  • Fatihaa

    16 november 2019 at 10:20

    Selam Fatima,

    Welke zoetzure saus gebruik je ? En waar haal je die

    Liefs Fatiha

    Wa selam❤️

    1. Fatima El Irari

      16 november 2019 at 19:54

      Alaikoem salaam Fatiha,

      Ik haal deze altijd bij de Jumbo. Ik weet alleen niet meer van welk merk deze is. Moet ik even controleren de volgende keer.❤️

  • Soraya

    16 november 2019 at 17:50

    Hey Fatima,

    Kan ik de roomboter ergens mee vervangen?

    1. Fatima El Irari

      16 november 2019 at 19:52

      Hi Soraya,

      Ja, door zonnebloemolie of margarine.👍🏼❤️

  • Karima

    16 november 2019 at 20:21

    Asalaam oe aleikoum Fatima,

    Mashallah lekker recept weer.
    Heb een vraagje op instragram zag ik op de achtergrond je kruidenrek waar je kruiden in doet. Waar heb je die gekocht.? Lijkt mijn handig. Ben gewoon benieuwd hoe je keuken indeelt vooral het ziet er netjes uit.

    X Karima

    1. Fatima El Irari

      17 november 2019 at 17:37

      Alaikoem salaam Karima,

      Dankjewel lieve schat! Dat rekje kocht ik afgelopen week bij de Action, dus als je snel gaat kun je hem misschien nog vinden. Xx

  • Assiya

    16 november 2019 at 21:22

    Hoi Fatima,

    Hoeveel water doe je bij de kip?

    1. Fatima El Irari

      17 november 2019 at 17:36

      Hi Assiya,

      Je giet er net zoveel bij tot de kip onderstaan, dus tot het water boven de kip uitsteekt. Xx

  • Soukaïna

    19 november 2019 at 19:20

    Tbarkellah 3lik ziet er overrrheerlijk uit

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:23

      Allahibarkfiek lieve Soukaïna! Xx

  • Latifa

    3 december 2019 at 13:48

    Hey faat,
    Geweldig recept en vooral makkelijk ik zou graag dit recept willen verdriedubbelen dus ipv 200 gram kipfilet 600 gram kipfilet gebruiken. Ik twijfel alleen of ik dan ook 3 kipbouillon moet gebruiken aangezien deze best zoutig is? En de rest wel gewoon hetzelfde aanhouden? Ik hoop op je antwoord dank je voor het delen en ik hoop snel op je tweede kookboek dat die uitkomt want het eerst is geweldig!! Ik weet dat je ander kookboek uitkomt 😃

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:37

      Hi Latifa,

      Ik heb zojuist op je berichtje gereageerd. Succes lieverd. Xx

  • S

    4 december 2019 at 06:48

    Hi faat,
    Ik weet niet of mijn vorige reactie geplaatst is. Ik vraag het dan nog een keer. Ik wil dit recept verdriedubbelen moet ik dan ook 3 keer kipbouillon gebruiken? Ik wil dit heel snel maken lijkt me super lekker als snack.

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:34

      Hi S,

      Ik zou de bouillon dan 2 keer verdubbelen. Geniet ervan! Xx

  • Latifa

    5 december 2019 at 17:34

    Hey faat bedankt voor je reactie ik zal Insallah bouillon 2 keer doen de rest gewoon wel verdriedullen toch? Sorry voor de vele vragen meid bedankt dat je de moeite neemt😘😘

    1. Fatima El Irari

      5 december 2019 at 20:41

      Hi Latifa,

      Ik vind het echt niet erg om je vragen te beantwoorden hoor. Klopt, dus de bouillon 2 keer verdubbelen en de rest wel verdriedubbelen. Succes! Xx

  • Latifa

    16 december 2019 at 13:26

    Hey fatima,
    Lekker hoor! Ik wil eigenlijk een voorraadje maken kan ik ze ook invriezen? Zo ja, moeten ze als ze gebakken worden bevroren gebakken worden of eerst laten ontdooien?

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 14:44

      Hi Latifa,

      Je kunt ze nadat ze uit de diepvries komen even voor 10 minuten laten staan en dan direct afbakken.❤️

  • Latifa

    16 december 2019 at 21:48

    Bedankt voor je snelle reactie ❤️❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      17 december 2019 at 08:27

      Graag gedaan!❤️

    2. Roos

      8 mei 2020 at 17:47

      Hai Fatima!

      Kan ik ook gewoon Kipgehakt hiervoor gebruiken? En hoe kan ik het beste het receptje dan aanpassen?

      Alvast bedankt voor je reactie!

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 22:21

        Hi Roos,

        Ja, hoor kan ook en dan houd je gewoon dezelfde kruiden aan.

  • Fatima

    12 januari 2020 at 22:52

    Hai Fatima,
    Heb ze gemaakt vandaag….alleen met bolletjes maken plakte alles heel erg en kon ik het moeilijk bij elkaar houden ( in bloem , ei en panneermeel.
    Heb ik iets verkeerds gedaan.
    Gr Fatima

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2020 at 22:29

      Hi Fatima,

      Door het mengsel in de koelkast te zetten wordt het iets harder en zal het minder snel plakken. Ook is het handig om je handen ietsjes nat te maken, zodat het niet teveel plakt. Xx

  • Fatima

    12 januari 2020 at 22:54

    Oh ja en je maakt heerlijke dingen…maak vaker een recept van je ….en zijn altijd lekker en makkelijk.
    Mag een x gezegd wOrden vind ik…:-)

    Heel erg bedankt.
    Liefs Fatima

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2020 at 22:28

      Aah bedankt lieve Fatima! Lief van je. Xx

  • Davey

    21 maart 2020 at 20:27

    Vandaag heerlijk aan de gang gegaan, je moet iets in je weekend met het coronavirus om je heen.
    Gemerkt dat het maken van de kroketten toch wel meer werk is dan verwacht.
    Heerlijk recept, voor ons mocht er iets meer zout bij. Was nu iets te flauw nog.

    Gr

    1. Fatima El Irari

      23 maart 2020 at 10:42

      Hi Davey,

      Klopt, haha je hebt er wel echt tijd voor nodig. Zout moet je eigenlijk ook altijd na smaak toevoegen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept