Kipkarbonade uit de Oven
Prep time: 15 minuten
Cook time: 45 minuten
Serves: 5 stuks
Kipkarbonade met Groenten
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 45 minuten
- Totale tijd 60 minuten
- Aantal personen: 5 stuks
Ingrediënten:
- 5 stuks karbonade
- 1 stuk puntpaprika, in schijfjes
- 1 stuk ui, in schijfjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 stengels bosui, in blokjes
- 6 stuks cherrytomaten, gehalveerd
- 2 eetl. peterselie, fijngesneden
- 2 eetl. koriander, fijngesneden
- 100 gram Heinz Tomato Frito
- 3 eetl. olijfolie
- 150 ml warm water
Kruiden:
- 1 theel. kip kruiden
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. chilivlokken
- 1/2 theel. komijnpoeder
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) funtie.
- 2)
Maak de karbonado grondig schoon onder koud water en dep de kip droog met keukenpapier.
- 3)
Leg de groenten in een gietijzeren pan of ovenschaal en hussel het door.
- 4)
Meng de Heinz Tomato Frito, olijfolie, het water en de kruiden en giet het mengsel bij de groenten.
- 5)
Hussel de groenten goed door en leg dan de karbonades bovenop.
- 6)
Draai de karbonade een paar keer om, zodat de saus goed kan intrekken.
- 7)
Strooi bovenop wat fijngesneden peterselie en zet de schaal in de oven voor 35-40 minuten.
- 8)
Serveer de karbonade met de tomatensaus en een portie rijst of couscous. Enjoy!
Dit artikel is in samenwerking met Heinz.