Kipballetjes in Hoisinsaus
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Kipgehaktballetjes in Hoisinsaus
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Kipgehakt:
- 500 gram kipdijfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel bosui
- 2 eetl. olijfolie
- 1 theel. zout
- 1 theel. kip kruiden
- 1 theel. gemberpoeder
- 1/2 theel. zwarte peper
- 1/2 theel. kurkuma
Hoisin saus:
- 3 eetl. Hoisin saus
- 2 eetl. Tomato Frito
- 1 eetl. sojasaus
- 1 theel. honing
- 1 theel. maizena
- 1 theel. chilivlokken
- 250 ml water
Ook nodig:
- 3 stengels bosui
- 400 gram grote champignons
Bereidingswijze:
- 1)
Maal in de keukenmachine de kipdijfilet met de knoflook, bosui, olijfolie en de kruiden fijn.
- 2)
Schep het gehakt uit de keukenmachine en rol er gelijke gehaktballetjes van.
- 3)
Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom in 8-10 minuten goudbruin.
- 4)
Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een bord. Zet opzij.
- 5)
Meng voor de hoisin saus al de ingrediënten samen in een maatbeker en giet het in een koekenpan.
- 6)
Breng de saus voor 2-3 minuten aan de kook op middelhoog of tot je ziet dat de saus mooi is ingedikt.
- 7)
Leg de gehaktballetjes in de saus en roer ze voorzichtig door de saus.
- 8)
Voeg de bosui en de champignons toe en bak het mee voor 8-10 minuten.
- 9)
Serveer de kipballetjes en de Hoisin saus met een portie rijst. Enjoy!
13 Comments
manon
25 november 2022 at 11:59
Ziet er heerlijk uit, gebruik jij gewoon de hoisin woksaus van bijvoorbeeld jumbo?
Jolanda
29 november 2022 at 12:54
Ik ben echt weg van je recepten.
Afgelopen weekend heb Ik deze gehaktballetjes gemaakt bij de nasi en ze smaakte echt overheerlijk. Ook mijn man en zoon zijn er weg van.
Liefs Jolanda
Sara
25 december 2022 at 19:26
Kwam lekkerder uit dan verwacht!
Xx
Rania..
7 februari 2023 at 20:25
Sorry ik heb het zojuist gemaakt en het is geen aanrader sorry Fatima ik ben normaal echt weg van je recepten maar deze vond ik echt tegenvallen.
Fatima El Irari
14 februari 2023 at 09:35
Hi Rania,
Is niet erg hoor, kan zijn dat je het niet lekker vondt. Mag ik vragen wat je niet lekker vind aan dit recept?
Rania
26 februari 2023 at 17:38
Hi Fatima ,
De sausje is niet echt lekker iedereen keek een beetje zurig haha.. maar voor de rest Fatima echt je recepten zijn lekker heb ook 2 boeken van je maar dacht moest even bij deze zeggen dat het echt niet lekker was. Shokran!
Groetjes
Stefan
8 maart 2023 at 19:34
Ik vond hem wel lekker! Advies zou wel zijn om eerst de champignons te bakken voordat je ze in de saus gooit.
Anouchka
1 maart 2023 at 20:23
Wij aten dit vandaag met mijn gezin, ietswat pittig maar iedereen vond het heerlijk. Ik heb de chilivlokken gepureerd door de saus….dit vinden mijn kinderen lekkerder.
Miems
12 maart 2023 at 18:42
Hi Fatima, ik vond het echt heerlijk! Lekker snel en makkelijk gemaakt. Zeker weten een aanrader!
Kaoutar
12 maart 2023 at 18:54
Hi Fatima,
Het recept was zalig! Zeker voor herhaling vatbaar!
Groetjes😘
Dimi
15 maart 2023 at 10:55
Beste Fatima,
gisteren dit recept gemaakt voor het hele gezin (7 man sterk) en ik moet zeggen dat de het unaniem zeer gesmaakt werd.
Dit komt zeer zeker nog op tafel.
groetjes,
Dimi (Mechelen België)
Fatima El Irari
26 maart 2023 at 08:10
Hi Dimi,
Nou wat leuk! Bedankt voor je enthousiaste reactie. Xx
Sumeyra
28 december 2023 at 12:21
Hi Fatima,
Kan dit ook met kipfile inplaats van kippendij?
Groetjes,
Sumeyra