Kipballetjes in Hoisinsaus

Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen

Kipgehaktballetjes in Hoisinsaus
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Kipgehakt:
- 500 gram kipdijfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel bosui
- 2 eetl. olijfolie
- 1 theel. zout
- 1 theel. kip kruiden
- 1 theel. gemberpoeder
- 1/2 theel. zwarte peper
- 1/2 theel. kurkuma
Hoisin saus:
- 3 eetl. Hoisin saus
- 2 eetl. Tomato Frito
- 1 eetl. sojasaus
- 1 theel. honing
- 1 theel. maizena
- 1 theel. chilivlokken
- 250 ml water
Ook nodig:
- 3 stengels bosui
- 400 gram grote champignons
Bereidingswijze:
- 1)
Maal in de keukenmachine de kipdijfilet met de knoflook, bosui, olijfolie en de kruiden fijn.
- 2)
Schep het gehakt uit de keukenmachine en rol er gelijke gehaktballetjes van.
- 3)
Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom in 8-10 minuten goudbruin.
- 4)
Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een bord. Zet opzij.
- 5)
Meng voor de hoisin saus al de ingrediënten samen in een maatbeker en giet het in een koekenpan.
- 6)
Breng de saus voor 2-3 minuten aan de kook op middelhoog of tot je ziet dat de saus mooi is ingedikt.
- 7)
Leg de gehaktballetjes in de saus en roer ze voorzichtig door de saus.
- 8)
Voeg de bosui en de champignons toe en bak het mee voor 8-10 minuten.
- 9)
Serveer de kipballetjes en de Hoisin saus met een portie rijst. Enjoy!