Kipgehakt Schijfjes met Aardappelpartjes

29 juni 2020Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 50 minuten

Serves: 4 personen

Kipgehakt schijfjes, super easy peacy en vooral heel erg lekker! De kipgehakt schijfjes zijn op de Marokkaanse wijze gekruid met allerlei heerlijke kruiden.

Print recept

Kipgehakt Schijfjes met Aardappeltjes

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 50 minuten
  • Totale tijd 1 uur 10 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Marinade:

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Aardappelpartjes

  • 4 middelgrote aardappel, kruimig
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel patat kruiden
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel olijfolie

Aardappelpartjes:

  • 1)

    Schil en snijd de aardappelen in partjes.

  • 2)

    Spoel de aardappelpartjes om onder koud water en dep ze droog.

  • 3)

    Voeg de knoflookpoeder, uienpoeder, patat kruiden, oregano en de chilivlokken erbij.

  • 4)

    Giet de olijfolie erbij en husselen de aardappelen goed door.

  • 5)

    Laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken.

  • 6)

    Leg de aardappelpartjes op de bakplaat en bak ze goudbruin en krokant op 200 graden voor 30-35 minuten.

  • 7)

    Mocht je geen kruimige aardappelen hebben, dan kun je de aardappelen het beste voorkoken voor 5 minuten.

Kipgehakt marinade:

  • 1)

    Snijd of rasp de ui fijn en voeg de knoflook en de peterselie toe bij het gehakt.

  • 2)

    Voeg de gemberpoeder, zout, kurkuma, ras el hanout en de harissa kruiden erbij.

  • 3)

    Giet de olijfolie en de zonnebloemolie erbij en roer het gehakt goed door.

  • 4)

    Vorm schijfjes van het gehakt en laat ze afgedekt voor minstens 30 minuten staan.

  • 5)

    Verwarm een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur.

  • 6)

    Leg het gehakt in de pan en bak aan beide kanten voor 5-8 minuten.

  • 7)

    Serveer het gehakt warm met de aardappelpartjes en eventueel nog een groene salade.

     

4 Comments

  • Larissa

    29 juni 2020 at 21:19

    Waar heb jij de Harissa kruiden vandaan?

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2020 at 20:46

      Hi Larissa,

      Deze haal ik altijd bij de Marokkaanse slager, maar je kunt het ook vervangen door chilivlokken. Xx

  • HisQueen

    30 juni 2020 at 07:40

    Heerlijk!!♡

    Vraagje.. ik heb geen ras elhanout en harissa kruiden, met wat kan ik dit vervangen?

    Bedankt voor je lekkere recepten en inspiratie altijd!

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2020 at 20:45

      Dankjewel! Mocht je geen ras el hanout hebben, dan kun je ongeveer een halve theelepel extra kurkuma, paprikapoeder en gemberpoeder gebruiken. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept