Kipgehakt schijfjes, super easy peacy en vooral heel erg lekker! De kipgehakt schijfjes zijn op de Marokkaanse wijze gekruid met allerlei heerlijke kruiden.
Kipgehakt Schijfjes met Aardappelpartjes
Prep time: 20 minuten
Cook time: 50 minuten
Serves: 4 personen
Kipgehakt Schijfjes met Aardappeltjes
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 50 minuten
- Totale tijd 1 uur 10 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Marinade:
- 500 gram kipgehakt
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel ras el hanout
- 1/2 theelepel harissa kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Aardappelpartjes
- 4 middelgrote aardappel, kruimig
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel patat kruiden
- 1 theelepel oregano
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel olijfolie
Aardappelpartjes:
- 1)
Schil en snijd de aardappelen in partjes.
- 2)
Spoel de aardappelpartjes om onder koud water en dep ze droog.
- 3)
- 4)
Giet de olijfolie erbij en husselen de aardappelen goed door.
- 5)
- 6)
Leg de aardappelpartjes op de bakplaat en bak ze goudbruin en krokant op 200 graden voor 30-35 minuten.
- 7)
Kipgehakt marinade:
- 1)
Snijd of rasp de ui fijn en voeg de knoflook en de peterselie toe bij het gehakt.
- 2)
Voeg de gemberpoeder, zout, kurkuma, ras el hanout en de harissa kruiden erbij.
- 3)
- 4)
Vorm schijfjes van het gehakt en laat ze afgedekt voor minstens 30 minuten staan.
- 5)
Verwarm een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur.
- 6)
Leg het gehakt in de pan en bak aan beide kanten voor 5-8 minuten.
- 7)
6 Comments
Larissa
29 juni 2020 at 21:19
Waar heb jij de Harissa kruiden vandaan?
Fatima El Irari
30 juni 2020 at 20:46
Hi Larissa,
Deze haal ik altijd bij de Marokkaanse slager, maar je kunt het ook vervangen door chilivlokken. Xx
HisQueen
30 juni 2020 at 07:40
Heerlijk!!♡
Vraagje.. ik heb geen ras elhanout en harissa kruiden, met wat kan ik dit vervangen?
Bedankt voor je lekkere recepten en inspiratie altijd!
Fatima El Irari
30 juni 2020 at 20:45
Dankjewel! Mocht je geen ras el hanout hebben, dan kun je ongeveer een halve theelepel extra kurkuma, paprikapoeder en gemberpoeder gebruiken. Xx
Ümran
8 november 2020 at 12:55
Hallo Fatima,
Kan je de kipburgers ook in de oven doen?
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:34
Hi Ümran,
Ja, hoor dat kan prima.