Kipgehakt Schijfjes met Aardappelpartjes

29 juni 2020Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 50 minuten

Serves: 4 personen

Kipgehakt schijfjes, super easy peacy en vooral heel erg lekker! De kipgehakt schijfjes zijn op de Marokkaanse wijze gekruid met allerlei heerlijke kruiden.

Print recept

Kipgehakt Schijfjes met Aardappeltjes

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 50 minuten
  • Totale tijd 1 uur 10 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Marinade:

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Aardappelpartjes

  • 4 middelgrote aardappel, kruimig
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel patat kruiden
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel olijfolie

Aardappelpartjes:

  • 1)

    Schil en snijd de aardappelen in partjes.

  • 2)

    Spoel de aardappelpartjes om onder koud water en dep ze droog.

  • 3)

    Voeg de knoflookpoeder, uienpoeder, patat kruiden, oregano en de chilivlokken erbij.

  • 4)

    Giet de olijfolie erbij en husselen de aardappelen goed door.

  • 5)

    Laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken.

  • 6)

    Leg de aardappelpartjes op de bakplaat en bak ze goudbruin en krokant op 200 graden voor 30-35 minuten.

  • 7)

    Mocht je geen kruimige aardappelen hebben, dan kun je de aardappelen het beste voorkoken voor 5 minuten.

Kipgehakt marinade:

  • 1)

    Snijd of rasp de ui fijn en voeg de knoflook en de peterselie toe bij het gehakt.

  • 2)

    Voeg de gemberpoeder, zout, kurkuma, ras el hanout en de harissa kruiden erbij.

  • 3)

    Giet de olijfolie en de zonnebloemolie erbij en roer het gehakt goed door.

  • 4)

    Vorm schijfjes van het gehakt en laat ze afgedekt voor minstens 30 minuten staan.

  • 5)

    Verwarm een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur.

  • 6)

    Leg het gehakt in de pan en bak aan beide kanten voor 5-8 minuten.

  • 7)

    Serveer het gehakt warm met de aardappelpartjes en eventueel nog een groene salade.

     

8 Comments

  • Larissa

    29 juni 2020 at 21:19

    Waar heb jij de Harissa kruiden vandaan?

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2020 at 20:46

      Hi Larissa,

      Deze haal ik altijd bij de Marokkaanse slager, maar je kunt het ook vervangen door chilivlokken. Xx

  • HisQueen

    30 juni 2020 at 07:40

    Heerlijk!!♡

    Vraagje.. ik heb geen ras elhanout en harissa kruiden, met wat kan ik dit vervangen?

    Bedankt voor je lekkere recepten en inspiratie altijd!

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2020 at 20:45

      Dankjewel! Mocht je geen ras el hanout hebben, dan kun je ongeveer een halve theelepel extra kurkuma, paprikapoeder en gemberpoeder gebruiken. Xx

  • Ümran

    8 november 2020 at 12:55

    Hallo Fatima,

    Kan je de kipburgers ook in de oven doen?

    1. Fatima El Irari

      9 november 2020 at 10:34

      Hi Ümran,

      Ja, hoor dat kan prima.

  • Leonie

    20 februari 2025 at 18:46

    Wat hebben we heerlijk gegeten vandaag nadat ik deze recepten heb gemaakt. Dankjewel voor het delen. Het staat gelijk in mijn bookmark

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2025 at 09:12

      Hi Leonie,

      Ah fijn om te horen dat het heeft gesmaakt!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept