KIPPENBALLETJES IN ROOMSAUS

22 juni 2019Fatima El Irari

Deze kippenballetjes in zelfgemaakte roomsaus zijn zo lekker mals en sappig! Serveer er een portie smeuïge aardappelpuree of rijst bij en je snelle maaltijd voor vanavond is compleet!

Ingrediënten:
.

Kippenballetjes:
.
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 ui (in blokjes)
  • 2 etl. peterselie (fijngesneden)
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. harissa kruiden
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. paneermeel
Roomsaus:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 etl. bloem
  • 400 ml kokend water
  • 1 blokje runderbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl. Ketjap Manis
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Snijd de kipfilet in grove stukken en plaats ze in de keukenmachine. Voeg de ui, peterselie, kip kruiden, knoflookpoeder, gemberpoeder, zout, harissa en de zonnebloemolie toe en maal het op hoge snelheid tot een kippengehakt. Schep gehakt in een kom en roer de paneermeel erbij. Rol middelgrote balletjes,, verhit zonnebloemolie in de pan en bak de kippenballetjes lichtbruin. Zet de balletjes apart op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Stap 2.
.

Verhit zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui aan. Voeg de bloem erbij en bak het mee voor ongeveer 60 seconden. Verkruimel het bouillonblokje bij het kokend water en roer het door. Giet de bouillon in de koekenpan en breng het aan de kook voor 1-2 minuten of tot de saus indikt. Voeg de slagroom en de Ketjap Manis erbij en roer de saus door. Voeg de kippenballetjes in de saus en kook ze voor nog eens 2-3 minuten mee. Schep een portie aardappelpuree op het bord en verdeel bovenop de kippenballetjes en de roomsaus. Serveer er een frisse salade bij en eet smakelijk!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

26 Comments

  • ChaimaLifestyle

    22 juni 2019 at 09:20

    Salamoualaykoum!

    Dat ziet er heerlijk uit seg, ik ga dit zeker eens maken voor ik op reis ga naar Marokko ? ( Ben Chaima van YouTube kanaal – > ChaimaLifestyle ?

    1. Fatima El Irari

      22 juni 2019 at 09:41

      Alaikoem salaam Chaima,

      Wat leuk! Fijne vakantie lieverd.?

    2. Mel

      10 maart 2020 at 10:29

      Salaam aleykom,

      Dit recept is een blijvertje. Het was erg lekker 😋. Moge Allah je belonen voor het delen.
      Ik heb je website gekoppeld aan m’n startscherm. Dankjewel😘

      1. Fatima El Irari

        10 maart 2020 at 10:49

        Alaikoem salaam Mel,

        Aah wat lief! Bedankt voor je lieve berichtje en heel graag gedaan! Xx

  • Fatima

    22 juni 2019 at 11:07

    Hey Fatima,

    Ziet er heerlijk en simpel uit. Kan ik ketjap door iets anders vervangen?
    Xxx Fatima

    1. Fatima El Irari

      22 juni 2019 at 13:39

      Hi Fatima,

      Dankjewel lieverd! Ja, je kunt bijvoorbeeld ook sojasaus gebruiken kf de ketjap geheel weglaten.??❤️

  • Gulay

    25 juni 2019 at 13:19

    Dag Fatima,

    Wat een heerlijk recept! Welke bouillon gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      25 juni 2019 at 21:02

      Hi Gulay,

      Dankjewel! Ik verkruimel een blokje runderbouillon bij het warme water en dat gebruik ik dan als bouillon.

      Liefs,
      Fatima

  • Nadia

    1 juli 2019 at 06:30

    Hi Fatima, dit ga ik zeker eens proberen! Ik vroeg me alleen wel af of je ook een kip/groente bouillon blokje kan gebruiken ipv rund?

    Liefs,

    Nadia

    1. Fatima El Irari

      1 juli 2019 at 08:03

      Hi Nadia,

      Ja, hoor. Je kunt ook kip of een groenten bouillon gebruiken.??♥️

  • Tascha

    2 juli 2019 at 10:46

    Hey Fatima
    Voor hoeveel personen is dit gerecht wil dit straks maken
    Heb trouwens vorige week jou paprika tapanade gemaakt met paprika tuc koekjes was echt lekker ik hou van jou gerechten dank u om ze te delen ??

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2019 at 12:07

      Hi Tascha,

      Wat leuk! Dit gerecht is voor ongeveer 4 personen. Smakelijk! Xx

  • Susanne

    5 juli 2019 at 09:44

    Heey Fatima,

    Ik wil even zeggen dat ik echt hou van jou recepten. Gebruik een hele andere kookstel nu, vroeger kookten we thuis met veel zakjes en juist niet met kruiden. Door jou recepten heb ik mijn ouders kunnen overhalen om meer met kruiden te koken. Love it!!!! Dit recept was ook weer echt heerlijk en makkelijk te maken.

    1. Fatima El Irari

      5 juli 2019 at 12:52

      Hi Susanne,

      Wat een lief berichtje! Ik ben heel blij te lezen dat je nu minder met zakjes kookt en juist met heel veel lekkere kruiden. Doe zo voort en bedankt! Xx

  • Sarah

    7 juli 2019 at 12:25

    Dag Fatima

    Je hebt ontzettend leuke recepten en wil er een paar uitproberen. Dit is er eentje van. Ik vraag me alleen af of je kookroom bedoelt of echt slagroom die je gebruikt om slagroom op te kloppen. Bedankt voor je antwoord.

    1. Fatima El Irari

      7 juli 2019 at 14:06

      Hi Sarah,

      Dankjewel lieverd! Ik bedoel echt verse slagroom die je inderdaad kunt opkloppen.❤️?

  • Fadela

    26 juli 2019 at 12:02

    Ik heb een vraag kan je ook de slagroom vervangen door íets anders?

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2019 at 20:19

      Hi Fadela,

      Je kunt de slagroom weglaten en 2 eetlepels crime fraiche toevoegen.

  • Sandra

    21 november 2019 at 17:26

    Hoi Fatima,

    Vanavond dit gerecht gekookt en het was heerlijk! Ik heb inmiddels al diverse van jouw recepten gemaakt en tot nu toe lukt het altijd en smaakt het ook erg lekker. Bedankt voor de inspiratie!

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 12:14

      Hi Sandra,

      Wat leuk om te horen! Heel graag gedaan hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Gülsüm

    5 januari 2020 at 13:45

    Hoi Fatima,

    klinkt misschien als een domme vraag maar, wat is harissa kruiden? Ik woon namelijk in Duitsland en wil dit recept van je na koken.

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2020 at 12:41

      Hi Gülsüm,

      Is geen domme vraag hoor. Harissa kruiden zijn soort chili vlokken, pittige kruiden. Je kunt ook prima chili vlokken of cayennepeper gebruiken. Xx

      1. Gülsüm Deveci-Dönmez

        13 januari 2020 at 17:38

        Hoi Fatima, danke vor je antwoord en je tips ;). Ik heb trouwens je heerlijke kaas-ui broodje nagemaakt ze zijn heerlijk geworden maar die van mij zijn helaas niet zo smal als die van jou geworden haha ze zijn breed geworden… misschien een tip hoe ik het smal kan maken…

        Groetjes Gülsüm

      2. Fatima El Irari

        13 januari 2020 at 21:56

        Hi Gülsüm,

        Je kunt de volgende keer proberen de bolletjes iets kleiner te maken, zodat je smallere staafjes kunt rollen. Graag gedaan lieverd! Xx

  • Chaymae

    8 januari 2020 at 00:23

    Hallo fatima,

    Twarkellah hliek. Ik hou van je recepten.
    Ik had een vraagje, kun je ook kippengehakt gebruuken in plaats van kipfilet? Of lukt het dan niet zo goed?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:51

      Hi Chaymae,

      Ja, kan ook prima. Je kunt het gehakt eventueel nog extra malen, maar hoeft niet perse. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept