Kip Tikka Masala

Prep time: 30 minuten
Cook time: 50 minuten
Serves: 4 personen

Kip Tikka Masala
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 50 minuten
- Totale tijd 1 uur 20 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Tikka masala marinade:
- 4 eetl. yoghurt
- 3 eetl. Tikka Masala kruidenpasta
- 1 eetl. sambal Badjak
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. kerriepoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. zout
- 2 eetl. milde olijfolie
Ook nodig:
- 4 kippenbouten
- handvol aardappelen , in plakjes gesneden
- handvol wortels , in plakjes gesneden
- 2 rode uien, in schijfjes
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
Bereiding:
- 1)
Verwarm de oven voor op 230 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Maak de kippenbouten grondig schoon en maak diepe inkepingen op verschillende plaatsen.
- 3)
Meng in een maatbeker alle ingrediënten voor de marinade samen.
- 4)
Giet de helft van de marinade over de kippenbouten en wrijf hier de kip mee in.
- 5)
Laat de marinade voor minstens 30 minuten in de kip trekken.
- 6)
Leg de aardappelen, wortels en de uien in een ovenschaal en voeg de overige marinade erbij.
- 7)
Hussel de groenten goed door tot de groenten geheel onder de marinade zitten.
- 8)
Leg de kippenbouten op de groenten en strooi de fijngesneden peterselie eroverheen.
- 9)
Bedek de ovenschaal met een stuk bakpapier en daarop een stuk aluminiumfolie.
- 10)
Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip en groenten gaar in 45-50 min.
- 11)
Verwijder na 45 min. het bakpapier en de folie en bak voor nog een 15 min krokant. Enjoy!
2 Comments
Asmar
9 april 2023 at 09:26
Hoi hoi, waar haal je de tikka massala pasta vandaan?
Fatima El Irari
9 april 2023 at 09:47
Hi Asmar,
Zie hier een linkje naar de kruidenpasta: https://www.jumbo.com/producten/patak-s-original-tikka-masala-kruidenpasta-165g-128612FLS