Kip Teriyaki Burger

28 april 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 8 stuks

Nog geen plannen voor het eten vanavond? Deze kip teriayki burgers waren gisteren een groot succes bij ons thuis! Heerlijk malse kip overgoten met sticky teriyaki saus, te lekker! En je hebt maar een paar simpele ingrediënten nodig om deze  smakelijke burger te maken!

Print recept

Kip Teriayki Burger

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Kip marinade:

  • 400 gram kipfilet
  • 1 theelepel kip kruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel harissa kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Teriayki saus:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 gram zoete chilisaus
  • 1 theelepel sambal Bad Jak
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap Manis
  • 1 eetlepel honing
  • 50 ml koud water
  • 1 theelepel maizena
  • 1/2 theelepel zout

Extra:

  • 200 gram bloem
  • hamburgerbroodjes
  • sla
  • tomaten
  • komkommer
  • cheddar kaas

Bereidingswijze:

Kip marineren:

  • 1)

    Snij de kipfilet in dunne plakjes van ongeveer 2 cm dikte.

  • 2)

    Leg de kipfilet in een kom en voeg de kip kruiden, gemberpoeder, zout, harissa poeder, knoflookpoeder en de uienpoeder.

  • 3)

    Giet de olijfolie en de zonnebloemolie erbij en hussel de kip goed door.

  • 4)

    Dek de kom af en zet de kom in de koelkast voor 30 minuten of langer.

Teriayki saus:

  • 1)

    Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Voeg de chilisaus, sambal, sojasaus, Ketjap manis en de honing toe.

  • 3)

    Roer de saus door en breng het aan de kook voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Roer de maizena bij het water en giet het mengsel al roerend in de pan.

  • 5)

    Kook de teriayki saus tot het mooi is ingedikt en breng het op smaak met zout en zet het vuur uit.

Kip afbakken:

  • 1)

    Haal de kipfilet stukken aan beide kanten door de bloem en klop overtollig bloem eraf.

  • 2)

    Verhit in een koekenpan een laagje zonnebloemolie op matig vuur.

  • 3)

    Bak de kip in de zonnebloemolie aan beide kanten mooi lichtbruin van kleur.

  • 4)

    Haal de kip uit de olie en laat overtollig olie eraf druppen.

  • 5)

    Plaats de kip in de teriayki saus en laat deze aan beide kanten sudderen op laag vuur.

  • 6)

    Snij de hamburgerbroodjes open en bouw je burgers op naar smaak en eet smakelijk!


     

16 Comments

  • Inass

    28 april 2020 at 13:47

    Hi Fatima, ziet er heerlijk uit! Waar zou ik maizena voor kunnen vervangen? Liefs x

    1. Fatima El Irari

      28 april 2020 at 14:24

      Hi Inass,

      Bedankt lieverd! Je kunt maizena vervangen door bloem. Xx

  • Fatima

    28 april 2020 at 17:59

    Salam, bedankt voor je recept! Welke kipkruiden gebruik jij altijd?

    1. Fatima El Irari

      28 april 2020 at 18:37

      Alaikoem salaam Fatima,

      Graag gedaan! Ik haal de kip kruiden altijd bij de Marokkaanse slager. Het wordt verkocht in een rond plastic pot.De kip kruiden van verstegen is ook erg lekker. Verkrijgbaar bij de supermarkt.

    2. Yasmina

      1 mei 2020 at 22:37

      Salaam.
      Bedankt voor het recept.
      Ik had een vraagje kan ik elk soort sambal gebruiken ?

      Alvast bedankt groetjes.

      1. Fatima El Irari

        2 mei 2020 at 10:50

        Alaikoem salaam Yasmina,

        Ja hoor je kunt elk soort sambal gebruiken. Graag gedaan! Xx

  • Sakina

    29 april 2020 at 12:11

    Hi Fatima, kan ik ook harissapasta gebruiken? Ik kan de kruiden nergens vinden.

    1. Fatima El Irari

      29 april 2020 at 14:03

      Hi Sakina,

      Jazeker, je kunt ook harissa pasta gebruiken. Xx

      1. Willeke Bultstra

        2 mei 2020 at 15:18

        Hallo Fatima,

        Bedankt voor de vele lekkere recepten!
        Vandaag ga ik dit maken, ik heb de Harisa zelf gemengd met kruiden wat ik in huis heb (gezocht op internet wat er allemaal inzit)
        Staat nu in de koelkast, kan straks aan de slag.

      2. Fatima El Irari

        3 mei 2020 at 10:55

        Hi Willeke,

        Lekker bezig! Ben benieuwd wat je ervan vondt.

        Liefs, Fatima

  • Sarah

    30 april 2020 at 23:14

    Ik heb deze burgers vandaag gemaakt voor de ftoor. Ze zijn echt heerlijk!!

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:35

      Hi Sarah,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Ihsane

    2 mei 2020 at 00:07

    Hii ziet er super lekker uit kan je die teriyaki ook gwn vervangen door teriyaki saus kant en klaar

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:52

      Hi Ihsane,

      Ja hoor je kunt ook kant en klare saus gebruiken. Dankjewel! Xx

  • Nathalie

    18 april 2021 at 11:06

    Super lekker! Deze heb ik gisteren gemaakt en echt een succes! Heb de burgertjes gegeten op maïs bolletjes. Dankjewel voor dit recept, zeker voor herhaling vatbaar 🤤

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:21

      Hi Nathalie,

      Ah goed om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan hoor.

      Liefs, Fatima

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept