Kip Tandoori

4 december 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Deze heerlijke Kip Tandoori in een lekker romig sausje met sperziebonen en rijst maak je heel eenvoudig zelf zonder pakjes of zakjes nodig te gebruiken. Een lekker en snel avondmaaltijd die ideaal is voor door de weeks, dus mocht je nog niet weten wat je vanavond gaat eten, ik zeg kip tandoori!


Ingrediënten:
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 400 gr. kipfilet
  • 1/2 tl. Tandoori kruiden
  • 150 ml kokend water
  • 100 gr. créme fraiche
  • 400 gr. rijst
  • 500 gr. sperziebonen
Tandoori marinade:
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. Tandoori kruiden
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kerriepoeder
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 3 etl. Griekse yoghurt
  • 1 tl. tomatenpuree
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
Bereiding:
Stap 1.

Meng alle ingrediënten voor de Tandoori marinade in een kom, snijd de kip in stukjes en roer de kip door de marinade. Dek de kom af met plasticfolie en zet de kip voor minstens 30 minuten in de koelkast. Hoe langer de marinade kan intrekken hoe malser en lekkerder de kip zal smaken.

Stap 2.

Verwarm de zonnebloemolie in de hapjespan en bak de ui glazig. Voeg de gemarineerde kip erbij en schep het goed door. Mix de Tandoori kruiden bij het kokend water en giet het bij de kip. Roer het door en kook de kip voor 10-15 minuten op middelhoog vuur.

Stap 3.

Roer de crème fraiche er voorzichtig door en kook de kip verder tot de saus mooi is ingedikt.  Kook de rijst en de sperziebonen met wat zout gaar en giet het water af. Serveer de kip tandoori met een portie rijst en de sperziebonen en genieten maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

26 Comments

  • Barbara

    4 december 2019 at 10:02

    Is tandoori kruiden gewoon verkrijgbaar bij de Marokkaanse slager?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:34

      Hi Barbara,

      Ik haal het altijd bij de Toko, maar je zou misschien ook bij de Jumbo kunnen kijken. Xx

    2. Mimi

      4 december 2019 at 20:28

      Ja de marokaanse slager verkoopt het ook.

      1. Fatima El Irari

        4 december 2019 at 21:31

        Hi Mimi,

        Ah fijn om te weten, dankjewel!

  • Malica

    4 december 2019 at 13:50

    Hi Fatima,
    Is het erg als ik geen tandoori kruiden gebruik. Met welke kruiden kan ik het vervangen.
    Dank u

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 17:54

      Hi Malica,

      Je kunt Garam Masala kruiden gebruiken of vervangen door kerriepoeder.

  • Khalissa

    4 december 2019 at 15:40

    Hey Fatima, bedankt weer voor t heerlijke recept, ik ben nu bezig maar ik lees 3 tel. Griekse yoghurt, bedoel je eetlepel of theelepel hiermee? Alvast bedankt!!
    Xx khalis

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 17:52

      Hi Khalissa,

      Ah sorry! Ik bedoel natuurlijk etl. = eetlepel. ❤️

  • Judith

    4 december 2019 at 18:46

    Hoi,
    Kan ik de marinade met kip al een avond van te voren maken dat de smaken goed intrekken? Of is dit te lang?
    Gr. Judith
    Ps. Bij de benodigdheden ben je de sperziebonen vergeten te benoemen

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 21:32

      Hi Judith,

      Jazeker, je kunt de kip altijd een dag van tevoren klaarmaken in de de marinade. Ah sorry! Ik heb het er gelijk bijgezet.

  • Sarah

    8 december 2019 at 09:56

    Hi Fatima,

    Als ik minder kip gebruik, wat gebeurt er dan met de verhoudingen van de kruiden etc. ?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      8 december 2019 at 20:28

      Hi Sarah,

      Dan neem je ook van alle kruiden iets minder. Xx

  • Aicha

    8 december 2019 at 15:01

    Hey, ik had een vraage je want ik had een zelfe recept gezien zonder de créme fraiche maakt dat wat uit? en kan je de griekse yoghurt veranderen door magere kwark?

    1. Fatima El Irari

      8 december 2019 at 20:25

      Hi Aicha,

      Je kunt de crème fraiche ook weglaten aks je dat wilt. Ik denk dat magere kwark wel dunner is, dus ik denk dat je dan een iets vloeibare saus krijgt. Xx

  • Najat

    10 december 2019 at 11:29

    Hoi Fatima,

    Wat ziet dit er weer heerlijk uit!!
    Voor hoeveel personen is dit gerecht?

    Liefs,

    Najat

    1. Fatima El Irari

      10 december 2019 at 13:16

      Hi Najat,

      Dankjewel lieverd! Voor 4 personen. Xx

    2. Jolanda

      11 maart 2020 at 22:56

      Hoi kan ik de crème fraicher vervangen door slagroom te gebruiken bedankt alvast voor je antwoord

      1. Fatima El Irari

        13 maart 2020 at 09:42

        Hi Jolanda,

        Ja, je kunt slagroom gebruiken. Ik zou dan maar 80 ml gebruiken. Xx

  • Souad

    22 januari 2020 at 13:23

    Hey,

    Heerlijk recept lijkt dit. Een vraag, waarmee kan ik de crème fraiche vervangen?

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 11:24

      Hi Souad,

      Bedankt lieverd. Je zou het kunnen vervangen door mascarpone of dikke roomkaas.❤️

      1. A. Tugce

        27 april 2020 at 20:37

        Hoi fatima!

        Waar voeg je 150 ml water toe? Is dat voor de kip bedoeld stap 2 of voor rijst?

        En nog een vraagje, moet je dus 2 keer tandoori kruiden toevoegen?

      2. Fatima El Irari

        27 april 2020 at 22:14

        Hi A,

        De 150 ml water voeg je toe bij de kip wanneer je de Tandoori kruiden erbij het gemixt. Klopt, ik gebruik twee keer tandoori kruiden. Een keer voor in het water en een keer voor in de marinade.

  • Sukran

    13 april 2020 at 11:45

    Hi Fatima,

    Ben dol op jou recepten.
    Heb deze gemaakt twee keer alleen hij blijft toch waterig.. ik heb maizena gebruikt,

    1. Fatima El Irari

      13 april 2020 at 13:33

      Hi Sukran,

      Het kan ook aan de crème fraîche liggen. Ik krijg bijvoorbeeld met de crème fraîche van de Lidl mijn saus nooit goed dik. Die van de Jumbo werkt weer wel heel goed. Je kunt de saus inderdaad ook indikken met maizena. 1 eetlepel maizena roeren met ongeveer 2 volle eetlepels water en dit bij de saus roeren.

      1. Chayenne

        9 januari 2021 at 18:24

        Hallo Fatima,

        Wat een lekker recept!! Ik heb besloten om in 2021 elke zaterdag te koken en dit is dus het eerste echte recept dat ik heb gekookt🙈 het viel goed in de smaak en het was makkelijk te volgen, heel fijn hoe je het hebt uitgeschreven!

        Morge ga ik Baghrir maken omdat mijn moeder het al een paar keer heeft geprobeerd, maar het haar nog steeds niet is gelukt. Dus morge ga ik het samen proberen met haar en dan hopen dat het met jouw recept wel lukt!!

      2. Fatima El Irari

        13 januari 2021 at 12:36

        Hi Chayenne,

        Wat een leuke voornemen, je gaat het vast heel erg leuk vinden! Lees het recept gewoon rustig door, volg elke stap en het gaat je vast lukken! Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept