Kip Tandoori Broodjes

3 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 1 uur 30 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves:

Ook zo dol op gevulde broodjes, dan moet je deze broodjes met kip Tandoori zeker eens proberen! Lekker kruidige kip in een zacht gebakken broodje met gesmolten kaas, onwijs lekker!

Print recept

Kip Tandoori Broodjes

  • Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 2 uur 10 minuten

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist, 8 gram
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 250 ml melk, lauwwarm

Kip Tandoori vulling:

  • 300 gram kipfilet, in stukjes
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 gele paprika , fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel creme fraiche

Kruiden:

  • 1 theelepel verse gember
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Tandoori kruiden
  • 1/2 theelepel harissa kruiden

Extra:

  • Cheddar kaas
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel melk
  • sesamzaadjes & maanzaad

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Roer in een kom de bloem, gist en de kristalsuiker.

  • 2)

    Voeg het zout, ei en de zonnebloemolie erbij en mix het deeg voor 1-2 minuten op lage snelheid.

  • 3)

    Giet de melk er geleidelijk bij en kneed het deeg soepel voor 3-5 minuten op middelhoge snelheid.

  • 4)

    Smeer het deeg licht in met olie, dek het deeg af en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.

Kip Tandoori:

  • 1)

    Leg de kipfilet in een kom en voeg de ui, paprika, peterselie en de kruiden erbij.

  • 2)

    Voeg de kruiden, crème fraiche en de zonnebloemolie erbij en roer het goed door.

  • 3)

    Dek de kom af en laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken.

  • 4)

    Verhit een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kip tandoori voor 5-8 minuten gaar.

  • 5)

    Schep de kip uit de pan en laat het volledig afkoelen.

Terug naar het deeg:

  • 1)

    Haal het deeg uit de kom en kneed het voor ongeveer 1 minuut door met de hand.

  • 2)

    Vorm het deeg tot een staaf en snijd er stukjes uit van ongeveer 60 gram. 

  • 3)

    Vorm elk stukje tot een bolletje en dek de bolletjes af voor 10 minuten.

  • 4)

    Druk een bolletje deeg plat tot een ronde plak en verdeel in het midden een lepel kip.

  • 5)

    Leg bovenop een half plakje cheddar kaas en breng de zijkanten naar het midden en knijp het samen.

  • 6)

    Draai het bolletje om en leg het in een ovenschaal bekleed met bakpapier.

  • 7)

    Werk op precies dezelfde manier de rest af en dek de broodjes nog eens af voor 15 minuten.

Broodjes afbakken:

  • 1)

    Roer de eidooier met de melk en bestrijk met dit mengsel de bovenkant van de broodjes.

  • 2)

    Strooi bovenop de broodjes wat sesamzaadjes en maanzaad.

  • 3)

    Bak de broodjes in de oven op 200 graden (boven-onder) warmte in 35-40 minuten goudbruin.

  • 4)

    Serveer de broodjes warm zodat de kaas nog lekker vloeibaar is, eet smakelijk!

50 Comments

  • asmae

    3 mei 2020 at 13:49

    kan je ook gewoon normale kaas gebruiken

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 11:10

      Hi Asmae,

      Ja, hoor je kunt ook normale kaas gebruiken.

      1. T

        14 mei 2020 at 10:12

        Hi waar koop je die tandoori kruiden?

      2. Fatima El Irari

        14 mei 2020 at 17:23

        Bij de Jumbo kun je die o.a. kopen.

  • Yegene

    3 mei 2020 at 14:46

    Hoi Fatima,

    Kan ik ook verse gist gebruiken? Zo ja hoeveel gram? Zakjes gist zijn overal uitverkocht 🙁

    Hoor het graag!

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 11:10

      Hi Yegene,

      Ja, hoor je kunt ook prima verse gist gebruiken. Je gebruikt dan een half blokje verse gist, dus 21 gram.

      1. Sana

        9 mei 2020 at 08:29

        Is het verse gember fijngesneden? Of kan je ook gemberpoeder gebruiken.

      2. Fatima El Irari

        10 mei 2020 at 11:02

        Hi Sana,

        Verse gember en dan geraspt, maar je mag ook zeker gemberpoeder gebruiken hoor.

      3. Katie

        9 mei 2020 at 17:18

        Assalaamu aylakoem lieve Fatima,

        Waar haal jij de harissa kruiden? En kan ik die weglaten of eventueel vervangen, hoor je graag!

        BarakaaAllaahoe fiki. Xx

      4. Fatima El Irari

        10 mei 2020 at 11:14

        Alaikoem salaam Katie,

        Harissa kruiden haal ik altijd bij de Marokkaanse slager. Je kunt het ook vervangen door chili vlokken of cayennepeper. Xx

    2. pinar Ibis

      6 mei 2020 at 09:04

      Hoi Fatima,
      Deze recept heb ik gemaakt maar de vulling heb ik op mijn eigen wijze gemaakt want mijn man lust geen gember.
      Ik had toevallig ook geen zakje gist maar verse gist ik heb de helft gebruikt voor de deeg.
      We vonden het echt verrukkelijk lekker en de volgende dag heb ik het weer gemaakt.
      Dank je wel voor het recept🤗
      Shoukran!

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 22:15

        Hi Pinar,

        Wat goed! Fijn om te horen dat het zo goed heeft gesmaakt.

        Liefs, Fatima

  • yasi

    3 mei 2020 at 14:59

    kan je in plaats van melk yoghurt gebruiken

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 11:11

      Hi Yasi,

      Ja, je kunt ook yoghurt gebruiken.

  • Nana

    3 mei 2020 at 15:03

    Hoi Fatima ,

    Dit ziet er lekker uit , de ei voor in het deeg zorgt dat voor extra zachte broodjes ? Ik heb vaker gevulde broodjes gemaakt maar daar zat nooit ei bij voor in het deeg. En die broodjes waren niet altijd zacht . Hoor het graag want dan verander ik mijn recept ..

    Groetjes !

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 11:18

      Hi Nana,

      Niet in alle broodjes gaat een ei, maar ik heb wel het gevoel dat een ei de broodjes zachter maakt ja. Als je een ei gebruikt dan heb je wel minder melk of water nodig.

  • Sehnaaz

    3 mei 2020 at 16:03

    Hi Fatima,

    Wow, dat ziet er lekker uit! Deze ga ik morgen maken. Moet je iets anders toevoegen als je verse gist gebruikt?

    Thanks!

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 11:28

      Hi Sehnaaz,

      Dankjewel! Ja hoor je kunt ook verse gist gebruiken. Je gebruikt dan de helft van het blokje, dus 21 gram.

      1. Ihsane

        17 mei 2020 at 17:51

        Heey fatima,

        Kan ik ipv creme fraiche ook wat anders gebruiken heb het namelijk niet thuis liggen.

        Xx
        Ihsane

      2. Fatima El Irari

        18 mei 2020 at 09:00

        Hi Ihsane,

        Ja, hoor je kunt ook roomkaas of Griekse yoghurt gebruiken.

  • Ashley Neiden

    3 mei 2020 at 18:35

    Salaam,

    Mag ikvragen waar je deze.ovenschaal vandaan hebt? Broodjes zitten trouwens nu in de oven ben benieuwd

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 12:39

      Alaikoem salaam Ashley,

      Ovenschaal heb ik lang geleden besteld via Bol.com. Hoop dat het heeft gesmaakt!

    2. Manon

      27 maart 2022 at 08:44

      Goeiemorgen,
      Ik heb even een ietwat algemene vraag, de gevulde broodjes zoals deze of met tonijn etcetera hoe kan ik deze het beste bewaren..
      Mijn schoonouders wonen niet in de buurt, en door mijn zwangerschap vast mijn man alleen.. 15 broodjes is dus wat veel haha..
      Ik zou ze dus wel al allemaal willen maken (met werk is er soms ook tijdsgebrek) en t liefst invriezen en uithalen wat er die dag nodig is
      Kan dit? En zo ja hoe doe ik dit t beste?

      Alvast bedankt voor je antwoord:)

      Groetjes manon

      1. Fatima El Irari

        3 april 2022 at 11:55

        Hi Manon,

        Ja hoor je kunt de broodjes invriezen wanneer ze nog lauwwarm zijn. Gewoon in diepvries zakjes doen en in de vriezer stoppen. Wanneer je ze eruit haalt volledig laten ontdooien en dan op 100 graden voor zo’n 10-15 minuten opwarmen.

  • Salma

    4 mei 2020 at 00:20

    Hey lieverd, welke weegschaal gebruik je en van waar heb je hem?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 12:41

      Hi Salma,

      Mijn weegschaal is van de Action. Xx

      1. Nila

        5 mei 2020 at 11:16

        Hoi Fatima,

        Kan ik alles ook met de hand kneden? Ik heb geen keukenmachine. Zo ja, hoe lang moet ik het dan kneden?

        Alvast bedankt! Groetjes

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:02

        Hi Nila,

        Ja, hoor je kunt het deeg ook met de hand kneden. Je kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten.

  • Sammira

    4 mei 2020 at 14:35

    Salaam,kun je crème fraiche door iets anders vervangen zo ja door wat en kan je tandoori vervangen door garam massala.
    Chokran

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 22:45

      Hi Sammira,

      Je kunt creme fraiche vervangen door roomkaas of yoghurt. Ja, hoor je kunt ook garam massala gebruiken. Xx

  • Soukayna

    5 mei 2020 at 14:17

    Hoi Fatima,
    Kan je in plaats van creme fraiche kookroom gebruiken??

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:08

      Hi Soukayna,

      Ik zou dan eerder roomkaas gebruiken. Xx

      1. Larissa

        7 mei 2020 at 21:36

        Hoi Fatima, hoeveel bolletjes haal je ongeveer uit dit recept? Groetjes Larissa

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:33

        Hi Larissa,

        Ik haalde 12 bolletjes/broodjes uit het deeg. Xx

    2. Christianne Wester

      9 mei 2020 at 14:19

      Hoe kun je dit het best bewaren en hoelang houdbaar. Heb je tips? Ik heb 2 broodrecepten van je tegelijk gemaakt en het is wat veel🙈

      1. Fatima El Irari

        10 mei 2020 at 11:12

        Hi Christianne,

        Je kunt de broodjes afgedekt met folie bewaren in de koelkast. Wanneer je er zin in hebt kort verwarmen op 150 graden voor ongeveer 8-10 minuten in de oven.

  • Saima

    6 mei 2020 at 10:30

    Hi Fatima..
    Kan je kip ook vervangen door gehakt mengel?
    Of moet ik daarvoor het andere recept gebruiken? ( gehakt broodjes)

    Groetjes,
    Seema

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 10:16

      Hi Saima,

      Ja, hoor dat kan. Je kunt voor de marinade inderdaad het recept van de gehaktbroodjes gebruiken. Xx

  • Ilona Saouir van dooren

    7 mei 2020 at 16:02

    Hoi fatima

    Kan ik ook gewoon gemberpoeder gebruiken
    Groetjes ilona

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 10:30

      Hi Ilona,

      Ja, hoor kan prima.

  • Aisha

    14 mei 2020 at 15:09

    Salaam Fatima,

    Kan ik dit recept ook gebruiken en de broodjes leeg laten. (Achteraf met iets anders vullen)
    Zo ja, hoe groot moet ik de bollen dan maken, hoeveel gram?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2020 at 17:26

      Hi Aisha,

      Ja, hoor dat kan prima. Ligt eraan hoe groot je de broodjes wilt, maar rond de 50/60 gram is groot genoeg.

  • Larissa

    15 mei 2020 at 12:36

    Hi Fatima,

    Als ik de broodjes ’s middags al wil maken voor iftar, hoe kan ik de broodjes dan zo lang mogelijk zacht en vers houden?

    Groetjes, Larissa

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2020 at 13:07

      Hi Larissa,

      Je kunt de broodjes het beste lauwwarm afdekken met een platiczak en met een theedoek. Zo blijven ze echt het zachts! Voor etenstijd in de oven verwarmen op 150 graden voor ongeveer 8-10 minuten.

  • Marijke

    16 mei 2020 at 10:52

    Hoi Fatima, kan ik ook mix voor witbrood gebruiken? Er is nergens bloem te koop (ook geen zelfrijzende). Dank je voor ál je heerlijke recepten 😀
    Groetjes, Marijke

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 15:15

      Hi Marijke,

      Ja, hoor dat kan prima.

  • Ik

    23 mei 2020 at 12:02

    HI, mag ik vragen vanwaar die witte ovenschaal is?

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 12:17

      Ja, hoor. Deze bestelde ik een tijd terug bij Bol.com

  • Nora

    1 april 2023 at 05:52

    As-salamou ‘alaykoum. Fatima

    Ik vroeg me af of je voor dit recept ook een andere vorm kan doen zoals kleine maantje ervan maken?

    Kan ik ook 25ml olie en 25 gesmolten boter gebruiken (ik denk dat boter ook het broodje zachter kan maken of vergis ik mij.)
    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      4 april 2023 at 08:11

      Alaikoem salaam Nora,

      Ja, hoor je kunt zeker een andere vorm gebruiken. En je kunt de olie vervangen door roomboter. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept