Kip Pakketjes

25 mei 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Simpel kan zo verrassend lekker zijn! Laatst vroeg ik jullie op Instagram of jullie het ook leuk zouden vinden als ik zo nu en dan wat ‘simpele’ recepten met jullie zal delen en hier waren jullie gelukkig heel enthousiast over! Het eerste simpele recept die ik graag met jullie wil delen zijn deze pittige kip pakketjes die je in een handomdraai klaarmaakt! En thuis zullen ze nog denken dat je er uren voor in de keuken hebt gedaan, haha!

Ingrediënten: (10 stuks)
Voor de kip/groenten:
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 prei, in schijfjes
  • 1 kleine rode peper
  • 1 etl. tomatensaus
  • 1/2 tl. Piri Piri saus
  • mihoen
Kruiden:
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
Extra:
  • 10x plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
    1. Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en schep de kipfilet erbij.
    2. Voeg de knoflook erbij en bak het geheel aan voor 2 minuten op middelhoog vuur.
    3. Voeg de rode uien en de paprika erbij en bak het geheel aan voor 3 minuten op middelhoog vuur.
    4. Schep de prei erbij en voeg ook alle kruiden toe. Schep alles goed om en laat het geheel bakken op middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten.
    5. Giet in de tussentijd kokend water bij de mihoen en laat de mihoen voor ongeveer 4 minuten wellen in het kokend water.
    6. Giet het water af, voeg de mihoen toe bij de kip en knip de mihoen in een paar stukjes.
    7. Schep alles goed door en voeg dan de fijngesneden rode peper, de tomatensaus en de piri piri saus erbij.
    8. Roer alles nogmaals door en laat de kip vulling op laag vuur nog even bakken voor ongeveer 60 seconden. Haal de pan van het vuur en laat de kip vulling geheel afkoelen.
    9. Haal de bladerdeeg vierkantjes uit de verpakking en laat ze even ontdooien.
    10. Als je de bladerdeeg op dezelfde manier wilt vullen, dan raad ik je aan om de instructievideo te bekijken.
    11. Strijk de bladerdeeg pakketjes in met het eimengsel en strooi er nog wat Italiaanse kruiden bovenop.
    12. Bak de bladerdeeg pakketjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten mooi goudbruin en gaar.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

Nutrition

85 Comments

  • Fatima

    25 mei 2018 at 09:31

    Allah barek fhik Fatima, twarkellah dat ziet er lekker uit ik ga het van ‘t weekend uitproberen bedankt om het met ons te delen. Yammieee? ??

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 11:07

      Allahibarkfiek hbiba! Super bedankt!❤️

    2. Marco Jansen

      17 april 2020 at 11:02

      Dank je wel voor je alweer lekkere recept gogogo girl I love it

      1. Fatima El Irari

        17 april 2020 at 15:09

        Haha wat enthousiast! Dankjewel hoor!

  • Fatima okken

    25 mei 2018 at 09:47

    Lieve Fatima,

    Dank zij jou hoef ik nooit meer na te denken wat ik maken moet!! ?

    Je bent een kanjer!! ❤️

    Ramadan mubarak!!
    Veel liefs,
    Fatima

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 11:06

      Hi lieve Fatima,

      Super lief! Dankjewel lieverd echt lief!❤️

  • Sou

    25 mei 2018 at 09:55

    Waar kan je Piri piri saus halen? Heb je een foto

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 11:05

      Hi Sou,

      Die van mij haalde ik bij de Lidl, maar de Albert Heijn heeft die ook.??❤️

  • Boetaina

    25 mei 2018 at 10:04

    Goedemiddag

    Allereerst ramadan moubarek. Ik vind jou recepten altijd geweldig. Nu heb ik een vraag welke tomatensaus heb je in dit recept gebruikt.
    Alvast bedankt. En ga vooral door.

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 11:04

      Hi Boetaina,

      Aah super lief! Ik gebruik de tomatensaus frito van het merk Heinz. ❤️

  • Don

    25 mei 2018 at 10:09

    Salam lieve faatje,
    Welke tomatensaus gebruik je?.

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 11:03

      Alaikoem salaam Don,

      Ik gebruik de tomatensaus groot van Heinz.

  • Nassira

    25 mei 2018 at 10:13

    Hi Fatima, zou ik deze vandaag kunnen maken en invriezen voor morgen iftar?

    Zo ja moet ik ze dan eerst volledig afbakken of meteen na het vullen invriezen!

    Dank voor het recept topper! ♥️

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 11:02

      Hi Nassira,

      Ja, hoor dag kan zeker. Je vult ze en vriest ze dan direct in. Het afbakken doe je pas voordat je ze wilt serveren. Xx

      1. Arkia

        25 mei 2018 at 12:51

        Moet je die dan eerst ontdooien of gelijk in de oven steken.
        Chokran

      2. Fatima El Irari

        26 mei 2018 at 08:10

        Ik haal ze altijd halfuurtje van tevoren uit de diepvries en na 30 minuten zet ik ze in de oven. ❤️

  • Arkia

    25 mei 2018 at 11:58

    Super recepten heb je ik ben een grote fan
    Ramadan moubarak

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2018 at 08:13

      Dankjewel lieve Arkia!?❤️

  • gadiza

    25 mei 2018 at 12:05

    Heel lief dat je dit recept met ons deelt.??

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2018 at 08:12

      Graag gedaan hoor lieverd!❤️

  • Maya

    25 mei 2018 at 12:32

    Hoi faatje,

    Bedankt voor het delen van al die geweldige recepteren je bent een kanjer..dat wilde ik even kwijt …bedankt voor al die moeite die je voor kijkers doet..Xx maya

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2018 at 08:10

      Hi Maya,

      Wat ben je toch een lieverd! Dankjewel lieve schat en heel graag gedaan!❤️

  • Naima

    25 mei 2018 at 14:24

    Ze zien er heerlijk uit! Ik wil ze vandaag maken. Kan ik piri piri vervangen met harissa? Of krijgt dat echt een andere smaak?

    Liefs!

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2018 at 08:08

      Hi Naima,

      Ja hoor harira kan ook. ❤️

  • Selma

    25 mei 2018 at 18:26

    Hoi meid.

    Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan maar ik kan je helaas niet meer volgen via snap.kan jij mij toevoegen

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2018 at 07:36

      Hi Selma,

      Pff Snapchat doet de laatste tijd weer raar. Je kunt mij het beste even verwijderen en opnieuw toevoegen, dan kun je weer alles van mijn snaps zien. Mijn snap is ‘kookhoekjevxf’ ❤️

  • Tessa

    26 mei 2018 at 12:31

    Hoi Fatima,

    Ik ben de broodjes aan het maken. De vulling ruikt al heerlijk! Ben zeer benieuwd hoe ze smaken.

    Als ze zijn afgebakken hoe lang en hoe kan ik ze dan het beste bewaren?

    Groetje Tessa

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:40

      Hi Tessa,

      Wat goed zeg! Als ze zijn afgebakken dek ik ze af met aluminiumfolie en zet ik ze in de koelkast. Was het lekkers?

      Liefs,
      Fatima

      1. Tessa

        28 mei 2018 at 08:47

        Hoi Fatima,

        De pakketjes waren heerlijk! Bedankt voor het goede en duidelijke recept 🙂

        Liefs Tessa

      2. Fatima El Irari

        28 mei 2018 at 09:08

        Hi Tessa,

        Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en heel graag gedaan!

        Liefs,
        Fatima

  • Naima

    26 mei 2018 at 13:11

    Hey fatima, ik heb gister deze heerlijke pakketjes gekmaakt. Met zn 3tjes zijn alle 10 pakketjes in no time opgegeten, terwijl ik ook andere soorten hapjes had gemaakt.
    Ik heb t alleen wel zonder de mihoen gedaan, puur omdat ik t niet huis had, maar alleen al zoo was t om van te smullen ???.
    Morgen of vanavond weer ??

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:42

      Hi Naima,

      Haha wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Bedankt voor je berichtje! Xx

  • Kaouthar

    26 mei 2018 at 15:42

    Salamo’alaykom Fatima

    Dank je wel voor het delen van dit recept, zietb erg heerlijk uit.
    Maar kan je de mihoen vervangen of gewoon weglaten?

    Moge Allah je vast accepteren.
    Heel erg bedankt voor dit recept

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:44

      Alaikoem salaam Kaouthar,

      Heel graag gedaan lieverd! Je kunt de mihoen weglaten of vervangen door vermicelli. Allahoema ameen lieverd en voor jou ook inschAllah! Xx

      1. Kaouthar

        6 juni 2018 at 14:05

        Heel erg bedankt voor jou antwoord! Allahouma ameen! In Sha Allah! Shokran!

  • Rachida

    27 mei 2018 at 13:46

    Salaam Fatima, dit ziet er echt heerlijk uit! Vraagje..is Peri Peri saus hetzelfde als Piri Piri saus? Want ik kon alleen de Peri Peri saus vinden van het merk Nando’s.

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:30

      Hi Rachida,

      Ja, lieverd is hetzelfde. Shukran!❤️

  • Sinem

    27 mei 2018 at 16:40

    Hi Fatima,

    Welke saus zou je als alternatief aanraden voor de Piri piri saus?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:45

      Hi Sinem,

      Je zou sambal kunnen gebruiken of pittige chilisaus.❤️

  • Duygu

    28 mei 2018 at 15:17

    Hoi hoi,

    Hoeveel gram mihoen moet ik gebruiken?

    Groetjes Duygu

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2018 at 06:19

      Hi Duygu,

      Ik heb de mihoen niet afgewogen maar je gebruikt ongeveer een half klein pakje. Het maak eigenlijk niet zoveel uit hoeveel je gebruikt, als je maar niet een heel pakje gebruikt. Xx

  • Duygu

    28 mei 2018 at 15:19

    Hoi hoi,

    Hoeveel gram mihoen moet ik gebruiken?

    Groetjes Duygu

  • Firdaouss

    30 mei 2018 at 08:51

    Hey,
    Op welke stand zet je meestal je oven? Bij dit receptje en de andere. Tegenwoordig heb je zoveel standjes?

    Groetjes en bedankt voor je receptjes!

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2018 at 10:41

      Hi Firdaouss,

      Ik gebruik voor alle gerechten en cakes altijd de boven/onder stand. Xx

  • Samira

    30 mei 2018 at 09:08

    Hi Fatima!
    Hier een stille volger. Allereerst Bedankt voor al je recepten en de moeite die je erin steekt.
    Heb een aantal van je recepten geprobeerd, helaas niet allemaal gelukt maar daar moet je Samira voor heten?

    Ik vroeg me even af of de pakketjes heel pittig zijn? Ik wil ze graag maken maar ik hou niet van pittig (helemaal niet). Waarmee kan ik de piri piri saus vervangen zodat het niet pittig is maar toch wel lekker? Alvast bedankt!
    Groetjes Samira

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2018 at 10:42

      Hi Samira,

      Aah dankjewel lieve schat! Je moet nooit de hoop opgeven hoor, want alles kan de eerste keer mislukken maar hoe vaker je oefent hoe beter je wordt inschAllah! De pakketjes zijn niet overdreven pittig hoor, maar je zou de piri piri saus ook kunnen vervangen door zoete chilisaus en ook dat is erg lekker. Bsaha alvast en succes lieverd! Xx

  • Fatima

    1 juni 2018 at 16:22

    Lekker recept. Ik irriteer me alleen aan je accent, en de spellingsfouten en het continue herhalen, ‘bladerdeeg vullen, bladerdeeg vullen, en nu gaan we vullen.

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2018 at 06:37

      Als je je irriteert aan mijn stem, dan moet je de video’s niet bekijken heel simpel.

      1. Kheir

        31 mei 2019 at 18:43

        Fatima’s stem is 1 van de weinig mensen wiens video’s ik niet op mute zet. Beschaafd Nederlands en lekker duidelijk. Onzin reactie

      2. Fatima El Irari

        1 juni 2019 at 23:55

        Dankjewel!♥️♥️

    2. Najiba

      3 juni 2018 at 18:40

      Omgg wat ben jij gemeen! Wat een nare reactie! Dit is erg kwetsend! Hou zulke negatieve reacties voor je ok?! Fatima is een hartstikke lieve meid die iedereen graag helpt daar kan jij heel wat van leren!

      1. Fatima El Irari

        4 juni 2018 at 06:22

        Hi Najiba,

        Helaas, bestaan er ook zulke negatieve mensen op de wereld maar zulke mensen moet je eigenlijk gewoon doodleuk negeren. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Ihssane

    2 juni 2018 at 17:29

    Vanwaar haal je jouw bladerdeeg? Ik heb foute gekocht in carrefour. Ronde vorm..

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2018 at 10:42

      Hi Ihssane,

      Ik haal die van mij bij de Jumbo of bij de Albert Heijn. Xx

  • Fadila

    4 juni 2018 at 14:06

    Salam lieve schat
    Ik vind jou recepten echt geweldig
    Schokran dat je met ons wilt delen
    Ik ga deze bladerdeeg ook proberen van de week .

    1. Fatima El Irari

      5 juni 2018 at 06:28

      Alaikoem salaam Fadila,

      Super lief! Dankjewel lieve schat en geniet ervan! Xx

  • Maryam

    5 juni 2018 at 19:17

    Salam aleikoem meid,
    Shokran voor het delen van alle recepten. Je bent masha Allah erg duidelijk in je omschrijvingen en de recepten zijn heerlijk. Ga zo door!! Xxxx

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2018 at 06:07

      Alaikoem salaam Maryam,

      Dankjewel lieve schat en natuurlijk heel graag gedaan! Xx

  • Aroosa

    11 juni 2018 at 07:25

    Hi Fatima, heel lekker recept! ? Gisteren gemaakt en de hele familie was er gek op! Bedankt voor het recept. Heel duidelijk hoe je het uitlegt. Insha Allah binnekort je andere recepten proberen.? Xx

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:43

      Hi Aroosa,

      Wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Heel graag gedaan. Xx

  • Haliemah

    8 juli 2018 at 08:51

    Assalaamoe alaykoum
    Bedankt voor al je recepten dit ziet er ook weer heerlijk uit. Een klein vraagje kan ik ze smorgens al maken en vullen en pas in de avond afbakken of komt dat niet goed alvast bedankt. Xx

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 14:15

      Alaikoem salaam Haliemah,

      Graag gedaan hoor! Jazeker, als je de bladerdeeg pakketjes in de tussentijd maar afgedekt in de koelkast bewaard. Xx

  • Anolief

    16 september 2018 at 19:29

    Vind jou zo leuk overkomen. Echt onstpannen om naar te luisteren haha. Je recepten zijn super! Heb er nu meerdere gemaakt en deze ga ik ook maken.

    1. Fatima El Irari

      17 september 2018 at 05:53

      Super lief van je! Ik hoop dat ik je nog lang mag verrassen met recepten! Dankjewel hoor.

      Groetjes,
      Fatima

  • Fatima

    23 september 2018 at 12:18

    Ik heb me echt rot gezocht naar Piri piri saus bergens gevonden kan ik t ook met iets anders vervangen

    1. Fatima El Irari

      25 september 2018 at 06:07

      Hi Fatima,

      Ja hoor! Je zou pittige chilisaus kunnen gebruiken of sambal. Xx

  • Helene

    24 oktober 2018 at 18:45

    Ik heb het vandaag gemaakt ik heb het vlechtwerk nog niet onder de knie maar het was heerlijk

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2018 at 06:54

      Hi Helene,

      Ach het vlechtwerk is maar een beetje voor het oog hihi. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Ilknur

    27 oktober 2018 at 12:18

    Ik heb ze vandaag gemaakt! Wat zijn het toch heerlijke hapjes en ze zien er ook verrukkelijk uit, dankjewel voor al je heerlijke en duidelijke recepten.

    1. Fatima El Irari

      28 oktober 2018 at 16:00

      Ah super goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!❤

  • Maria

    12 november 2018 at 07:23

    Hallo Fatima, ik heb een vraag klopt t dat je 2 tl olie gebruikt voor t bakken vd kip, ui en paprika. Ik vind t weinig maar wil t graag weten want t recept lijkt me geweldig lekker.
    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      12 november 2018 at 11:06

      Hi Maria,

      Bedankt voor je bericht! Ik gebruik hiervoor 2 eetlepels en niet theelepels. Ik heb het gelijk even aangepast, dankjewel! Xx

  • Pittige kip pakketjes – My CMS

    29 november 2018 at 09:55

    […] Simpel kan zo verrassend lekker zijn! Laatst vroeg ik jullie op Instagram of jullie het ook leuk zouden vinden als ik zo nu en dan wat ‘simpele’ recepten met jullie zal delen en hier waren jullie gelukkig heel enthousiast over! Het eerste simpele recept die ik graag met jullie wil delen zijn deze pittige kip pakketjes die je in een handomdraai klaarmaakt! En thuis zullen ze nog denken dat je er uren voor in de keuken hebt gedaan, haha! […]

  • Anika

    19 januari 2019 at 15:46

    Mjammieee! Lekker recept en leuk voor feestjes of om mee te nemen als hapjes voor collega’s naar werk. Meer filmpjes! Werkt super duidelijk en motiverend om jou het recept te zien maken met jouw uitleg. MashaAllah, ga zo door!

    1. Fatima El Irari

      19 januari 2019 at 18:24

      Hi Anika,

      Dankjewel lieverd! Na mijn zwangerschapsverlof komen er weer nieuwe video’s.❤️

  • Heleen Mungroo

    28 januari 2019 at 16:03

    Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk. Dank voor het recept.
    Alleen had ik vrij veel vulling over en heb er vanmorgen nog 30 gemaakt.
    Maar dat geeft niet, ze kunnen in de vriezer.
    Groetjes.

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2019 at 19:10

      Hi Heleen,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.??❤️

  • Rabia

    2 februari 2019 at 10:39

    Hoi Fatima,
    Zou ik de prei weg kunnen laten en hoeveel kip moet ik dan gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:09

      Hi Rabia,

      Ja, hoor je mag de prei weglaten en gewoon precies de aangegeven hoeveelheid kip gebruiken. Xx

  • Ilham

    15 februari 2019 at 09:06

    Salaam Fatima!

    Deze wil ik morgenochtend maken.

    Kan ik ze in de avond pas afbakken?

    Blijf het goed in de koelkast?

    Lieve groetjes,

    Ilham

    1. Fatima El Irari

      16 februari 2019 at 15:58

      Alaikoem salaam Ilham,

      Jazeker, ze blijven gewoon goed in de koelkast.❤️

  • Mina

    13 april 2019 at 06:57

    Salaam fatima
    Bedankt voor het te plaatsen
    Zou k het ook kunnen maken met gehakt omdat k allen kiflee stokjes heb klaar gemaakt

    1. Fatima El Irari

      13 april 2019 at 09:31

      Alaikoem salaam Mina,

      Jazeker, met gehakt kan het ook. Xx

  • Roro

    31 mei 2019 at 18:40

    Selam Fatima, dankje voor je recepten! Ik ben een fan van je 🙂
    Ik heb geen bladerdeeg in huis. Kan ik chineese lopiavellen gebruiken en dan halveren?

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:54

      Alaikoem salaam Roro,

      Dankjewel! Ja, hoor die kun je ook gebruiken.??

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept