KIP MADRAS

13 januari 2018Fatima El Irari

Kip madras is bij ons thuis zeker één van ons favoriete gerechten! Ik kan mij nog goed herinneren dat ik kip madras een paar jaar terug vaak uit zo’n pakje klaarmaakte, maar je kunt het zo simpel zelf klaarmaken zonder maar ook een pakje of zakje nodig te hebben. Zulke simpele en vooral snelle recepten zijn ideaal voor door de weeks en wat mij betreft kan ik er niet genoeg van hebben!

Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 200 gr. sperziebonen
  • 200 gr. basmati rijst
  • 1/2 tl. kurkuma, voor de rijst
Kruiden:
.
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1.5 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout (toevoegen naar smaak)
Madras saus:
.
  • 300 ml. warm water
  • 1 etl. tuinkruiden
  • 150 gr. crème fraîche
Bereiding:
.
  1. Snijd de ui en de knoflook in blokjes. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de ui samen met de knoflook mooi lichtbruin.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes of in reepjes en bak deze mee voor een paar minuten op middelmatig vuur.
  3. Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze toe bij de rest in de koekenpan. Bak geheel mee op middelmatig vuur voor een paar minuten.
  4. Voeg nu de gemberpoeder, kerriepoeder, kurkuma, paprikapoeder, zwarte peper en het zout erbij en schep alles goed om.
  5. Voeg de tuinkruiden bij het warm water en roer het samen. Giet vervolgens de tuinkruiden in de koekenpan en laat het geheel koken op middelmatig vuur ongeveer 5 minuten.
  6. Maak de sperziebonen schoon en kook de sperziebonen gaar met een snufje zout.
  7. Kook ook de rijst gaar met een snufje zout en een mespunt kurkuma.
  8. Schep de crème fraîche toe bij de madras saus en roer de saus goed door. Laat de saus doorkoken op middelmatig vuur voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat de madras saus nu lekker dik en romig wordt.
  9. Wanneer de rijst gaar is schep je een portie op een bord en verdeel je ernaast of erboven de kip madras.
  10. Verdeel er eventueel nog wat verse bieslook of lente-uitjes bovenop.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

114 Comments

  • Mendy

    13 januari 2018 at 09:58

    Goedemorgen,
    Voor hoeveel personen is het gerecht?

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2018 at 11:31

      Hallo Mendy,

      Dit recept is zeker goed voor 4 personen. Ik heb het ook even bij het recept gezet.

      Liefs,
      Fatima

  • Anna

    13 januari 2018 at 10:18

    Welke pan van bk gebruikte je op Snapchat voor dit gerecht?

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2018 at 11:30

      Hallo Anna,

      Voor de rijst gebruikte ik de grootse pan van de serie en voor de sperziebonen gebruikte ik de kleinere. de koekenpan is niet van het merk BK.

      Liefs,
      Fatima

  • Karima

    13 januari 2018 at 10:30

    Ziet er heerlijk uit ! Ben nog maar 15 jaar oud en hou er van om in de keuken te staan, met jou recepten lukt het altijd om wat lekkers op tafel te zetten 🙂

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2018 at 11:29

      Hallo Karima,

      Aah wat goed zeg en super knap! Heel veel kook plezier lieverd en als je ooit hulp nodig hebt, dan weet je mij te vinden hé. Xx

  • Jean

    13 januari 2018 at 10:45

    Hi Fatima,
    Wat een goed idee! Dit wil ik ook eens maken.
    Welke tuinkruiden gebruik je?
    Groetjes,
    Jean

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2018 at 11:28

      Hi Jean,

      Moet je zeker eens proberen. Ik gebruik de tuinkruiden van Maggi. Zie hieronder de link voor de foto;
      https://www.google.nl/search?q=tuinkruiden+potje&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWv63i6tTYAhXBCMAKHRkPAYEQ_AUICigB&biw=1517&bih=735#imgrc=aA6_eYIivpbqwM:

      1. Hahi

        13 januari 2018 at 19:20

        Salam. Kan je aub een foto plaatsen van de tuinkruiden? Ik krijg de link niet open?

      2. Fatima El Irari

        14 januari 2018 at 08:34

        Alaikoem salaam Hahi,

        Als je de video bekijkt, dan zie je het potje super duidelijk. Typ anders ‘tuinkruiden potje maggi’ in google voor een voorbeeld.

  • Sara

    13 januari 2018 at 11:39

    Hoi Fatima,

    Hoe heet die ene rijst die niet plakt. Je had het een keer gesnapt.

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2018 at 11:55

      Hallo Sara,

      Ik weet de naam niet, maar de rijst is verkrijgbaar bij de Tanger supermarkt. De verpakking is paar. Xx

  • Aïsha

    13 januari 2018 at 12:51

    Salam Fatima, ik woon in Egypte en helaas hebben ze hier geen tuinkruiden ?. Weet je een vervanger? En kan ik kookroom ipv creme fraiche gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 08:26

      Alaikoem salam Aïsha,

      Je kunt ook gewoon zo’n blokje bouillon gebruiken hoor. Bijvoorbeeld van kip of van groenten. Je zou crème fraich beter kunnen vervangen voor roomkaas, omdat deze iets dikker is. Maar ook kookroom zou je kunnen gebruiken, maar dan is de saus wel iets vloeibaarder. Maar ook net zo lekker hoor! Xx

      1. Aïsha

        20 januari 2018 at 11:08

        Shukran habibiti XX

      2. Fatima El Irari

        21 januari 2018 at 12:03

        Graag gedaan lieverd! Xx

      3. myriam

        20 september 2018 at 15:06

        moet de saus met de tuinkruiden gemengd worden met het vlees of is dit apart te serveren .Want op de foto zie ik een mooi kleurrijk recept maar ik denkt dat de Madrassaus eerder bleek is .
        Ik vermoed dus dat dit geheel bij de kip moet gemengd wordenof niet?
        Graag wil ik dit wetenwant ik zou dit graag willen maken
        Myriam

      4. Fatima El Irari

        21 september 2018 at 14:55

        Hi Myriam,

        Je kunt het op beide manieren doen hoor. Of je mengt de saus met de kip is je serveert het apart. Ik meng het wel altijd samen, zodat alle kruiden goed in elkaar kunnen trekken. Xx

      5. Justme

        6 januari 2019 at 14:44

        Ik ben super blij met uw recepten! Bedankt.

      6. Fatima El Irari

        7 januari 2019 at 14:13

        Graag gedaan hoor!

  • Fatima

    13 januari 2018 at 14:14

    Hoi Fatima,

    Ik ben ook een echte kip madras fan haha. Alleen lukt het me niet altijd om de rijst zo mooi te krijgen. Mijn moeder heeft me iedere keer uitgelegd hoe zij ervoor zorgt dat de rijst gaar is, maar mooi uit mekaar blijft en niet plakt, maar ik kan het nog niet heel goed. Wat is jouw manier?

    Groetjes,

    Fatima Zohra

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 08:33

      Hallo Fatima,

      Haha lekker hé! Nou eerlijk gezegd doe ik zelf niks speciaals en kook ik de rijst gewoon heel simpel in water. Ik gebruik sinds kort een soort rijst van de Tanger supermarkt en ik kan echt niet meer zonder! Serieus, al vergeet je de rijst voor 1 uur op het vuur zelfs dan zal de rijst niet plakken haha. De verpakking van de rijs is paars, maar verder weet ik de naam nog niet helaas. Ik ga binnenkort een nieuwe verpakking halen en dan zal ik direct de verpakking/naam met jullie delen inschAllah. Xx

  • Tara

    13 januari 2018 at 21:13

    Salaam Fatima!

    Ik ben dol op jou gerechten! Keep up the good work.

    Kan je de creme fraiche bij dit gerecht weglaten of vervangen door iets anders?

    Bedankt

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 08:37

      Alaikoem salaam Tara,

      Dankjewel lieve schat! Ik weet niet waarom je de crème fraîche weg wilt laten, maar dit geeft echt een super lekkere smaak aan de saus. En je proef het echt niet sterk terug in het gerecht. Je kunt de crème fraîche eventueel vervagen door roomkaas.

      Liefs,
      Fatima

  • Kautar

    14 januari 2018 at 10:12

    Hoii waar komen de borden vandaan?

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 14:04

      Hallo Kautar,

      Deze komen van de Albert Heijn. Xx

  • Jamila

    14 januari 2018 at 10:18

    Ziet er heerlijk uit. Kan ik ook snijbonen gebruiken ipv sperziebonen heb dat niet in huis

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 14:04

      Dankjewel lieve Jamila. Jazeker, die kun je ook gebruiken. Xx

  • Nabila

    14 januari 2018 at 10:22

    Hoi Fatima,

    Ik vroeg me af welke kerriekruiden je gebruikt voor dit recept?

    Groet, Nabila

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 14:05

      Hallo Naila,

      De kerrie kruiden die ik gebruik haal ik bijna altijd bij de Lidl, maar je kunt elk soort gebruiken hoor. Xx

  • Jinane

    14 januari 2018 at 11:13

    Salam Fatima .

    Ik ben ook echt een fan van kip madras . maar dan maken wij het met kalfs poillet . maar met kip gaan we ook zeker een keer proberen .

    Groetjes Jinane ????

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 14:07

      Alaikoem salaam Jinane,

      Lekker hé! Oh dat heb ik zelf nog nooit geproefd of gemaakt.

  • Saf

    14 januari 2018 at 13:27

    Hooii
    Zat er Lang op te wachte wil hem vandaag graag maken maar heb alleen slagroom in huis zou dat ook mogelijk zijn ??
    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 14:10

      Hallo Saf,

      Ja, slagroom kun je ook gebruiken. Xx

  • Saida

    14 januari 2018 at 20:37

    Hoi Fatima,

    Hoeveel kg rijst zit er in de paarse pak? in het filmpje lijkt het om lange korrels te gaan, als dat zo is dan zal het vast Pandanrijst of tewel Jasmijnrijst zijn. Een Thaise groene curry of andere Aziatisch gerechten zijn heerlijk met pandanrijst.

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2018 at 07:47

      Hallo Saida,

      Durf ik je echt niet te zeggen, omdat ik zelf de verpakking nog niet heb gehaald. Het zijn inderdaad lange korrels en de rijst is super lekker!

  • Chahrazad

    15 januari 2018 at 08:37

    Fatima, ik ben zo ontzettend blij met jouw blog hé! Het is altijd zo duidelijk en zelfs een kind zou jouw recepten met gemak kunnen volgen! Je bent echt een grote inspiratie, dank hiervoor!

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2018 at 10:20

      Hallo Chahrazad,

      Aah wat onwijs lief zeg! Super bedankt voor je mooie woorden, echt lief! Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt voor je lieve berichtje! Xx

  • Jihad

    15 januari 2018 at 08:38

    Gisteren gemaakt en we hebben echt gesmuld! Ik hoop dat wij nog heeeeeeeeel lang van je recepten mogen genieten. Als je kookboek uitkomt ben ik de eerste die er een koop hihi. Xoxo

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2018 at 10:19

      Hallo Jihad,

      Haha wat onwijs lief zeg! Ik ben blij te lezen dat het heeft gesmaakt lieverd. En er komen nog een heleboel lekkere recepten aan, dus dat zit wel goed! Xx

  • Sakina

    15 januari 2018 at 15:22

    Haai Faat, ik heb geen kerriepoeder in huis kan ik het weglaten? Of eventuele andere kruiden

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2018 at 15:58

      Hallo Sakina,

      De kerriepoeder geeft juist de lekkere smaak, maar als je die niet hebt, dan is alleen kurkuma ook goed. Smakelijk alvast!

      1. Sakina

        15 januari 2018 at 16:07

        Heel erg bedankt voor je snelle antwoord. Ik ben echt onwijs dol op je eten!

      2. Fatima El Irari

        15 januari 2018 at 19:12

        Heel graag gedaan lieverd! Xx

  • Betul Erkmen

    16 januari 2018 at 17:53

    Yummmyy yummyy!
    Dit is echt een heerlijk recept!
    Zeker proberen niet twijfelen:)

    Thx fatima

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2018 at 07:00

      Hallo Betul,

      Aah wat lief! Dankjewel hoor. Xx

  • Sandra

    17 januari 2018 at 18:04

    Ik heb zojuist een vegetarische versie gemaakt, zoooo dit is lekker! Ik kocht vroeger weleens zo’n pak maar die zijn niet vegetarisch (garnalenpoeder) en ach ik kook liever niet meer uit pakjes en ik bleek alle kruiden al in huis te hebben. Ik ben superblij met je recept en video, dankjewel!!

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2018 at 07:08

      Hallo Sandra,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • AJKRJH

    18 januari 2018 at 17:27

    Super Super super lekker . ??De hoeveelheid kruiden is gewoon perfect.

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2018 at 09:47

      Haha lekker hé! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Zehra Selin

    19 januari 2018 at 09:32

    Hi! Wat hebben mijn vriendinnen en ik veel aan jou blog zeg! Even een vraagje, welke groentesoort zou de paprika eventueel kunnen vervangen, of beter alleen kip?

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2018 at 09:49

      Hallo Zehra,

      Wat lief zeg! Dankjewel lieverd. Je zou de paprika weg kunnen laten hoor geen probleem. Je kunt eventueel prei nemen of extra uien. Xx

  • Judith

    20 januari 2018 at 09:28

    Hoi Fatima,

    Ik ben dol op je recepten!
    Ik heb alleen een vraagje welke tuinkruiden je gebruikt en waar je ze koopt.
    Ga zo door je bent een topper!

    Liefs Judith

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2018 at 09:46

      Hallo Judith,

      Dankjewel lieverd! Ik gebruik de tuinkruiden van het merk Maggi en die kun je vinden bij de Albert Heijn, Jumbo, Plus etc. Het is verkrijgbaar in een potje. Zie video voor het voorbeeld. Xx

  • Tamara

    20 januari 2018 at 20:41

    Hoi fatima!
    Ziet er heerlijk uit zeg!
    Wil van de week kip madras gaan maken. Alleen heb ik 6 personen in huis.
    Hoe kan ik het beste de hoeveelheden verdubbelen?

    1. Fatima El Irari

      21 januari 2018 at 12:01

      Hallo Tamara,

      Als je niet al te grote porties opschept, dan is dit recept wel goed voor 6 personen. Wil je toch grotere porties serveren, dan raad ik je aan het recept toch te verdubbelen. Xx

  • Khadija

    23 januari 2018 at 17:25

    Hoi Fatima,
    Ik ben dol op jou recepten ?.
    Is er ook een ander alternatief voor kerriekruiden ?

    Groetjes Khadija

    1. Fatima El Irari

      24 januari 2018 at 07:26

      Hallo Khadija,

      Dankjewel lieve schat! Je kunt de kerriepoeder weglaten en het houden op de rest van de kruiden. Misschien kun je er nog iets van chili kruiden of sambal bijdoen als je van pittig houdt.

  • Naj

    24 januari 2018 at 19:25

    Heb dit nu voor de 2e keer gemaakt en het is gruwelijk lekker!! Bedankt voor het delen van het recept ?

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2018 at 08:01

      Hallo Naj,

      Aah wat leuk zeg! Ik ben blij dat je zo enthousiast bent hihi!

      Liefs,
      Fatima

  • Halima

    25 januari 2018 at 11:54

    Deze gaan we zeker uitproberen!!!
    Thanx voor het recept

    Ik ben altijd zo vetliefd op je serie witte pannen en koekepannen en steelpan. Zoals deze witte koekepan die je hier gebruikt. Mag ik vragen welk merk dit is en welke serie ervan?

    Dank je wel alvast voor je moeite.

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2018 at 12:31

      Hallo Halima,

      Deze koekenpan heb ik echt een tijd geleden bij de Albert Heijn XL gekocht. Ik denk niet dat ze die nu nog hebben, maar misschien kun je het in de gaten houden? Bedankt voor je lieve compliment lieverd.

  • Saida

    26 januari 2018 at 09:56

    Ik heb de kip madras gemaakt, en ik en mijn gezin hebben er echt lekker van gegeten. Heb het recept wel verdubbeld aangezien we met velen zijn en heb in plaats van tuinkruiden een maggi blokje groente gebruikt.

    1. Fatima El Irari

      26 januari 2018 at 12:01

      Hallo Saida,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Jean

    27 januari 2018 at 16:50

    Hoi Fatima,
    Ik zie dat jij ook de crème fraiche van de Lidl gebruikt…ik gebruik deze ook maar dan blijft de saus bij mij heel waterig!
    Bij de crème fraiche van de Lidl wordt het wel een lekkere dikke saus.
    Groetjes
    Jean

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:34

      Hallo Jean,

      Oh vind je? Ik vind de creme fraiche van de Lidl wel gewoon goed en de saus dik altijd goed in. Ik ga het de volgende keer even goed in de gaten houden haha.

  • Jean

    27 januari 2018 at 19:36

    Oeps, ik bedoel dat bij de crème fraiche van de Jumbo ik wel een wat dikkere saus krijg.

  • Hanan

    30 januari 2018 at 19:07

    Bedankt voor het recept. Het was erg lekker!

    1. Fatima El Irari

      31 januari 2018 at 10:49

      Ah super goed! Heel graag gedaan hoor. Xx

  • Hab

    7 februari 2018 at 15:19

    Hey Fatima,

    Je hebt een supet leuk en duidelijk website daar hou k van. K heb per ongeluk verkeerde tuinkruiden gehaald. Van blokjes ipv vloeibaar is dat niet erg?

    1. Fatima El Irari

      7 februari 2018 at 15:30

      Hallo Hab,

      Dat is lief, dankjewel! Nee hoor dat is zeker niet erg. Je kunt het blokje tuinkruiden gewoon verkruimelen bij het water. Succes! Xx Fatima

  • Yasmine

    12 februari 2018 at 17:15

    Hey fatima,

    Ik maak nu de kip madras maar het is nog was te dun, wat kanik eraan doen dat het wat nikker word

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2018 at 06:42

      Hallo Yasmine,

      Wanneer je de crème fraîche erbij doet zal de saus dikker worden. Xx

  • Hahi

    14 februari 2018 at 22:09

    Salam fatima. Ik zou graag dit recept willen uit proberen. Maar heb per ongeluk zure room gekocht ipv creme fraiche. Is da hetzelfde of toch beter creme fraiche

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2018 at 07:15

      Alaikoem salaam Hahi,

      Zure room is toch iets anders lieverd en eerlijk gezegd gebruik ik zure room nooit voor warme gerechten. Officieel is zure room ook gemaakt voor koude gerechten en crème fraîche weer voor warme gerechten. Misschien dat je vandaag toch nog even snel crème fraîche kunt halen? Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Hahi

    15 februari 2018 at 13:45

    Salam. Bedankt voor u snelle antwoord. Ik heb van de lidl die flesje gehaald. Er staat op creme fraiche verse room. Ze hadden ni die potjes. Is da de juiste versie?

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2018 at 13:53

      ALaikoem salaam Hahi,

      Bij ons verkopen ze het in plastic bekertjes, maar als er crème fraîche opstaat dan is het vast en zeker goed. Succes! Xx

  • Ouafa

    3 maart 2018 at 19:02

    Heey salaamoe alaikoem,

    Ik had een vraagje. Zit er niet in die crème fraiche 200 gram? Of laat je nog een beetje in dat bekertje over? Want ik heb het namelijk vandaag gemaakt het smaakt lekker maar proef die crème fraiche best veel hoort dat zo? Hihi het zijn er uiteindelijk meer vragen geworden. Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      5 maart 2018 at 07:29

      Alaikoem salaam Ouafa,

      Klopt, in het bekertje zit inderdaad 200 gram crème fraîche maar ik gebruik in totaal maar 150 gram. Heb je heel het bekertje gebruikt? Zoja, dan proef je inderdaad iets meer de crème fraîche terug in de saus haha. Je mag altijd zoveel vragen als je wilt hoor. Xx

  • Jean

    12 maart 2018 at 17:13

    Hey Fatima,

    Dit is zo’n lekker gerecht, ik heb het al een paar keer gemaakt en het valt heel goed in de smaak!
    Ik doe er zelf nog wat cashewnootjes bovenop die ik eerst rooster in een koekenpan.
    En ik gebruik de kerriepoeder uit Marokko, die vind ik persoonlijk nog lekkerder dan kerriepoeder van de winkel 🙂
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2018 at 07:38

      Hallo Jean,

      Ah wat goed zeg! Hmm cashewnoten erbij lijkt mij ook erg lekker!

      Liefs,
      Fatima

  • Essie

    10 april 2018 at 13:03

    Hi! Ik gebruik zelf Shazia rijst, maar ik zou graag droge korrels willen hebben. Hoe zorg jij hiervoor?

    1. Fatima El Irari

      10 april 2018 at 13:05

      Hi Essie,

      De rijst die ik gebruik is de rijst die je nodig hebt voor ‘droge’ korrels. Ik ga zo even nog eens een foto plaatsen van de rijst op snapchat en instagram stories. Xx

  • Laura

    2 mei 2018 at 16:51

    Super lekker, dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2018 at 06:09

      Graag gedaan Laura!

      Liefs,
      Fatima

  • Chaima Malloul

    7 juni 2018 at 06:55

    Hey Fatima,

    Ik heb dit gisteren gemaakt, het was overheerlijk.
    Nooit gedacht om er een groentebouillon bij te doen.
    Kan ik een foto sturen?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:54

      Hi Chaima,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Jazeker, je mag de foto sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl ❤️

      1. Nawal

        8 augustus 2018 at 09:31

        Hoi Fatima. Ik wil graag de groentebouillon ervoor gebruiken moet ik die eerst oplossen in warm water . En ik wil ook de sperziebonen weglaten kan dat

  • Nawal

    8 augustus 2018 at 09:22

    Hoi Fatima ik wil graag groente boilon gebruiken moet ik dat eerst in warm water oplossen en daarna in de kip doen

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 06:45

      Hi Nawal,

      Allereerst excuses voor mijn late reactie. Ja, dat kan zeker of je verkruimelt de bouillon erbij en giet dan het water er ook bij. Kan op beide manieren. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Nawal

    8 augustus 2018 at 14:59

    Hoi fatima . Het ziet er heerlijk uit kan ik tuin kruiden boilon vervangen voor groentenboilon

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 06:45

      Hi Nawal,

      Jazeker, dat kan ook! Xx

  • Anneke

    31 augustus 2018 at 12:13

    Kan je ook ipv een lepel groenteboillon een blokje doen? Of kloppen de verhoudingen dan niet?

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:25

      Hi Anneke,

      Jazeker, je kunt ook een bouillonblokje gebruiken hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • anneke

    3 september 2018 at 14:00

    Salaam Alaikum ? heb dit vandaag voor het eerst gemaakt en het is echt HEEERLIJK!! Wat me echter wel opviel is dat toen ik de creme fraiche erbij deed dat er van de saus steeds minder overbleef ( nadat het natuurlijk gewoon dikker werd) heb je daar nog tips voor? Of doe ik daarin iets verkeerd ? Let me knoww

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 14:17

      Alaikoem salaam Anneke,

      Ah wat goed! Klopt, als de crème fraich erbij gaat dan wordt de saus automatisch dikker en minder. Mocht je de volgende keer meer saus willen, dan kun je altijd iets meer bouillon toevoegen voordat je de crème fraich erbij doet. Xx

      1. Anneke

        3 september 2018 at 15:29

        Oke BarakAllahu Feeki, maar hoe kan ik dat het beste doen qua meer boillon doen? Met verhouding poeder en water zeg maar? #durftevragen

      2. Fatima El Irari

        4 september 2018 at 06:09

        Hi Anneke,

        Je mag altijd alles vragen hoor! Je zou 500 ml. warm water kunnen nemen en dan 2 eetlepels tuinkruiden. Als je hier dan 150 gr. crème fraîche bijdoet, dan wordt de saus niet al te dik, maar mocht je de saus dikker willen hebben dan raad ik je aan om 200 a 250 gr. crème fraîche te nemen. Succes! Xx

  • Danique

    19 december 2018 at 18:42

    Hoi Fatima!
    Net voor de 2e keer gemaakt. Echt een lekker recept. Ben heel blij met een kip madras zonder pakje recept! Vind het ook altijd leuk om je snapchats te volgen.

    Groetjes Danique

    1. Fatima El Irari

      20 december 2018 at 22:29

      Hi Danique,

      Wat leuk! Dankjewel voor je lieve compliment!

      Liefs,
      Fatima

  • amira

    27 december 2018 at 15:53

    Hoi Fatima,

    Dit was zo ontzettend lekker. Ik ben je dankbaar voor je lekkere recepten. Zelfs met mijn 2 linkerhanden kan ik door jou toch koken haha.
    Keep on the good work!

    Groetjes,

    Amira

    1. Fatima El Irari

      27 december 2018 at 18:19

      Hi Amira,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat je het koken nu zo leuk vindt! Graag gedaan lieverd!❤️

  • Justme

    6 januari 2019 at 14:46

    Ik ben super blij met jouw recepten. Alles is zo duidelijk, bedankt!

    1. Fatima El Irari

      7 januari 2019 at 14:13

      Aah dankjewel! Super lief!❤️

  • Saskia Pradun-Baur

    11 februari 2019 at 20:11

    Lieve Fatima, allereerst mijn felicitaties aan jou en je man met de geboorte van julkie wondertje. Vandaag dit recept gemaakt en zowel ik en mijn echtgenote vinden het een heerlijk recept die in ons favoriete receptenboekje gaat. Vorige week ook al je recept gemaakt voor prei-kerrie ovenschotel en dat is ook een toprecept en blijvertje. Deze week nog enkele van je recepten op de planning om voor het eerst te maken dus daat verheugen wij ons al op. Kijk ook al uit naar je kookboek en nieuwe recepten. Lieve groetjes

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 08:27

      Hi Saskia,

      Aah dankjewel lieve schat! En wat leuk om te elzen dat zoveel recepten bij jullie in de smaak zijn gevallen!? geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

  • Handan

    7 maart 2019 at 21:12

    Hoi hoi
    Ik had een vraagje van waar koop je kurkuma kruiden ?