Kip Kerrie Ovenschotel

Prep time: 20 minuten
Cook time: 15 minuten
Serves: 4 personen

Kip Kerrie Ovenschotel
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 15 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 300 gram kipdijfilet, in blokjes
- 1 rode ui , fijngesneden
- 1 wortel , geraspt
- 150 gram doperwten
- 1 eetlepel bloem
- 200 ml melk
- 5 stuks aardapelen, geschild en in plakjes
- 200 gram geraspte kaas
Bechamelsaus:
- 2 eetlepels roomboter
- 1 eetlepel bloem
- 250 ml melk
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Kruiden:
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel kip kruiden
- 1 theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze:
De vulling bereiden:
- 1)
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui glazig.
- 2)
Voeg de kipdijfilet toe en bak goudbruin. Breng op smaak met alle kruiden.
- 3)
Voeg de geraspte wortel en de doperwten toe en bak enkele minuten mee.
- 4)
Strooi de bloem over de kip en groenten en roer goed door.
- 5)
Schenk de melk erbij en blijf roeren tot de saus indikt.
De ovenschotel opbouwen:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2)
Vet een ovenschaal lichtjes in met roomboter. Zet opzij.
- 3)
Schil en snijd de aardappelen dun. Verdeel de helft over de bodem van de ovenschaal.
- 4)
Schep de kip-groentevulling eroverheen en strijk het glad.
- 5)
Dek af met de resterende geraspte aardappelen.
Bechamelsaus maken:
- 1)
Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur.
- 2)
Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde en laat voor 1 minuut bakken.
- 3)
Schenk de melk er beetje bij beetje bij en blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat.
- 4)
Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
Ovenschotel afbakken:
- 1)
Giet de bechamelsaus eroverheen en verdeel de geraspte kaas over de bovenkant.
- 2)
Zet de schaal voor 35-40 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin is en de aardappelen gaar zijn.
- 3)
Laat de ovenschotel even afkoelen en serveer lekker warm. Eet smakelijk!
4 Comments
N.
22 februari 2025 at 12:15
Hoi,
Er staat dat je de aardappelen moet raspen. Worden het dan niet rasp sliertjes? Wordt het dan niet papperig? Op het plaatje van de schotel zie ik meer plakjes aardappel.
Groetjes
Fatima El Irari
10 maart 2025 at 09:10
Hi N,
Excuses, ik bedoel natuurlijk dat je de aardappel in plakjes moet snijden. Xx
Noor
7 maart 2025 at 22:21
Heel lekker en smeuige schotel.
Gemaakt voor iftar en iedereen heeft ervan gesmuld.
Top. Bedankt voor het recept.
Fatima El Irari
10 maart 2025 at 08:49
Heel graag gedaan Noor! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx