Kip Kerrie met Spruitjes

17 november 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 4 personen

Spruitjes, óf je vindt ze echt heerlijk, óf je wilt er niets van weten! Persoonlijk hoor ik bij het groepje mensen dat echt kan genieten van lekkere spruitjes. Mijn man en ik verschillen daar enorm in: hij heeft dus liever geen spruitjes op zijn bord. Toen ik laatst deze kip kerrie aan het bereiden was en jullie op de stories de spruitjes voorbij zagen komen kreeg ik hier een heleboel leuke reacties op. Kamal, keek die dag niet uit naar het avondeten maar vond ze uiteindelijk in deze vorm toch verrassend lekker! Dus hoor jij ook bij de groep “ik lust geen spruitjes”? Misschien is het een idee om het recept van deze kip kerrie met spruitjes eens te proberen, wedden dat jij binnen no time ook van spruitjes gaat houden?

 

Print recept

Kip Kerrie met Spruitjes

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Kip kerrie saus:

  • 300 gram spruitjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui , in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 theelepel bloem
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 ml warm water
  • 200 gram creme fraiche
  • 400 gram basmati rijst

Kruiden:

  • 1 theelepel kip kruiden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel harissa kruiden

Bereidingswijze:

Spruitjes gaarkoken:

  • 1)

    Boen de spruitjes schoon en kook ze halfgaar in een pan met water met een snuf zout.

  • 2)

    Giet het water af en zet de spruitjes opzij.

Kip kerriesaus:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook op middelmatig vuur.

  • 2)

    Snijd de kipfilet in stukjes en bak het aan voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de bloem toe en bak de bloem met de kip gaar voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Voeg de peterselie en de kruiden erbij en bak de kip voor 4-5 minuten op middelhoog vuur.

  • 5)

    Voeg de paprika toe en bak het mee voor 2-3 minuten.

  • 6)

    Giet het water er al roerend bij en breng de kip aan de kook voor 3-4 minuten.

  • 7)

    Roer de spruitjes en de crème fraîche voorzichtig bij de kip.

  • 8)

    Breng de saus extra op smaak met peper en zout en roer het door.

  • 9)

    Laat de kip kerrie op laag vuur sudderen voor 1-2 minuten.

  • 10)

    Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 11)

    Verdeel op elk bord en portie rijst en schep ernaast de kip kerrie met de spruitjes, smakelijk!

16 Comments

  • Mir

    17 november 2020 at 15:21

    Hi Fatima! Dank voor dit recept.. ben even benieuwd waar je die kerrie kruiden vandaan haalt? Groetjes

    1. Fatima El Irari

      18 november 2020 at 10:54

      Hi Mira,

      Graag gedaan! Deze koop ik altijd bij de Lidl. Xx

  • Rineke van Oostrum

    17 november 2020 at 16:37

    Oh lekker, dit ga ik zeker maken. Al zoveel spruitjes geoogst in mn volkstuin.

    1. Fatima El Irari

      18 november 2020 at 10:52

      Hi Rineke,

      Wat leuk zeg! Geniet ervan.

    2. Mina

      23 november 2020 at 08:53

      Ziet er zo smakelijk uit dit! Krijg er gewoon trek van. Vrees alleen dat man en kinderen tegen zullen stribbelen, als het aan mij ligt maak ik dit vanavond nog 😭

      1. Fatima El Irari

        24 november 2020 at 11:28

        Hi Mina,

        Haha nou precies dit dacht ik dus! Je kunt de spruitjes ook in kleine stukjes snijden zodat ze niet opvallen en misschien vinden ze het wel echt lekker! En natuurlijk zou je de spruitjes ook weg kunnen laten en vervangen door andere groenten zoals broccoli bijvoorbeeld. Xx

  • Saida

    17 november 2020 at 19:52

    Hoi fatima, ik heb dit gerecht vandaag gemaakt en het was heerlijk.
    Iedereen vondt het lekker, bedankt om dit te delen.

    Groetjes saida

    1. Fatima El Irari

      18 november 2020 at 10:51

      Hi Saida,

      Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Graag gedaan. Xx

  • Saida

    17 november 2020 at 19:55

    Hoi fatima, ik heb dit gerecht vandaag gemaakt en het was heerlijk, iedereen vondt het lekker.
    Bedankt om dit recept te delen.

    Groetjes , saida

    1. Fatima El Irari

      18 november 2020 at 10:27

      Hi Saida,

      Ah fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd. Xx

    2. Sare

      20 november 2020 at 13:46

      Hoi Fatima,

      Ik heb dit recept gister gemaakt en oohh wat was dat lekker! Bedankt voor het delen 🙂

      Groetjes Sare

      1. Fatima El Irari

        22 november 2020 at 20:05

        Hi Sara,

        Ah leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan.

  • Rabiya

    18 november 2020 at 22:19

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor dit lekkere recept! Binnenkort maken! Waar kan ik harissa kruiden vinden? Bij de Tanger in A’dam hebben ze het niet.

    Alvast dank en groetjes,
    Rabiya

    1. Fatima El Irari

      22 november 2020 at 20:02

      Hi Rabiya,

      Graag gedaan! Ik koop deze vaak bij de Marokkaanse slager en soms verkoopt de Turkse slager het ook.

  • Karima

    23 november 2020 at 09:04

    Selam aleykoem Fatima,

    Ik wil dit vandaag eens uitproberen en vraag mij af of je ook room kan gebruiken ipv creme fraiche?

    Wat is het verschil tussen deze 2 eigenlijk want ik heb nog nooit creme fraiche gebruikt in mijn recepten 🤭

    Chokran

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      24 november 2020 at 11:27

      Alaikoem salaam Karima,

      Door crème fraiche krijg je een dik en romig sausje. Je zou ook kookroom kunnen gebruiken, maar dan wordt de saus wel dunner. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept