Kip in Romige Pindasaus

21 april 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Pindasaus, ik ben er dol op! Dit heerlijke rijstgerecht met kip in romige pindasaus is een groot favoriet bij ons thuis! Lekker snel klaar te maken en geloof mij vele malen lekkerder dan die je buiten kunt afhalen.

Ingrediënten: (4 personen)
  • 300 gr. kipdijfilet, in stukjes
  • 2 etl. maizena
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika, in strookjes
  • 1 gele paprika, in strookjes
  • 2 stengels bosui, in stukken
  • handvol pinda’s, gehakt
Voor de pindasaus:
  • 150 gr. pindakaas
  • 100 ml warm water
  • 2 etl. azijn
  • 2 etl. ketjap
  • 2 etl. honing
  • 2 etl. sesamolie
  • 1 etl. sambal
  • 2 knoflookteentjes, geperst 
Bereiding:
Stap 1.

Mix in een maatbeker alle ingrediënten voor de pindasaus samen en zet apart. Meng in een kom de stukjes kip, maizena, zout en peper samen en zet opzij.

Stap 2.

Verhit de zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur en bak de stukjes kip aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de ui, paprika stukjes en de bosui toe en bak de groenten tot ze iets zachter zijn. Voeg de pindasaus en de gehakte pinda’s toe en roer het geheel door en kook voor ongeveer 2 minuten, of net zo lang tot je ziet dat de saus dikker is geworden.

Stap 3.

Kook de rijst in licht gezout water gaar en giet het water af. Serveer de kip in pindasaus met een portie rijst en wat extra gehakte pinda’s en je avondmaal is compleet om opgediend te worden!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

29 Comments

  • Nadia

    21 april 2019 at 08:28

    Salaam alaykoem Fatima, ik heb twee vraagjes welke pindakaas soort kan je het beste gebruiken? Met of zonder nootjes? En is de sesamolie van belang of kan het met ieder andere olie soort?

    Liefs Nadia

  • Nadia

    21 april 2019 at 08:42

    Sorry voor de vraagjes. De tips waren nog niet zichtbaar bij mij en zijn nu wel zichtbaar en zie daar de antwoorden op mijn vraagjes.

    Liefs Nadia

    1. Fatima El Irari

      21 april 2019 at 10:12

      Is niet erg lieverd!❤️

      1. Saar

        10 maart 2025 at 13:41

        Ziet er super lekker uit! Mag ik vragen welke pindakaas jij gebruikt? Ik zie de tips niet staan helaas…. Alvast bedankt!

      2. Fatima El Irari

        13 maart 2025 at 14:12

        Hi Saar,

        Ik gebruik Calve pindakaas.

    2. Desiree Burgers

      29 november 2021 at 07:51

      Ik vind zoveel verschil zitten in ketjap. Had pas die van ABC zoet. Zo lekker. Net appelstroop haha. Kan ik die gebruiken? Of toch beter een andere? Welke gebruik jij?

  • Wi

    21 april 2019 at 15:36

    Hoi hoi,

    Ik heb alles in huis behalve maizena.. is maizena een must? 🙂

    1. Fatima El Irari

      21 april 2019 at 21:51

      Hi Wi,

      Je kunt ook bloem gebruiken.??❤️

  • Noa

    23 april 2019 at 18:17

    Hoi,

    Sorry dat ik het via deze weg vraag. Maar van wie kreeg je ook alweer dat koffertje voor je zoontje?

    1. Fatima El Irari

      23 april 2019 at 20:27

      Hi Noa,

      Is niet erg hoor. Van Noorgifts op Instagram.

      1. Noa

        24 april 2019 at 05:52

        Top bedankt!!!!

      2. Fatima El Irari

        25 april 2019 at 09:41

        Graag gedaan!

  • Rachida

    24 april 2019 at 21:06

    Gemaakt en het was zoo lekker!

    1. Fatima El Irari

      25 april 2019 at 09:39

      Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Hiba

    25 april 2019 at 13:28

    Can you please write your recipes in english

    1. Fatima El Irari

      25 april 2019 at 16:22

      Hi Hiba,

      I am going to place a translation function on the website. Xx

  • Cyn

    25 april 2019 at 15:13

    Gister gemaakt en het was heerlijk! Dankjewel ?

    1. Fatima El Irari

      25 april 2019 at 16:21

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Ilayda

    21 mei 2019 at 08:50

    Hey! Ziet er goed uit! Ik wil deze vanavond voor iftar maken maar kan ik de pindakaas ook vervangen door satesaus? Omdat dat ook pinda-achtig is? ?

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2019 at 08:57

      Hi Ilayda,

      Jazeker, dat kan altijd hoor! Geniet ervan vanavond. Xx

      1. Fatima

        21 mei 2019 at 15:53

        Als ik satesaus gebruik moet er dan ook azijn, ketjap enz erin. Of is de kant en klare satesaus voldoende?

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2019 at 09:26

        Hi Fatima,

        Kant en klare satésaus kan ook en dan hoef je geen azijn, ketjap etc. te gebruiken.

  • Yvonne

    15 januari 2020 at 17:48

    Het was erg lekker.
    Ik moet dit vaker maken is al gezegd.

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2020 at 19:38

      Hi Yvonne,

      Ah goed om te horen!🥰

  • Claudia

    22 januari 2020 at 11:00

    Kan er ook seroendeng over ipv pinda’s?

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 13:16

      Hi Claudia,

      Ja, hoor dat is ook mogelijk.👍🏼

  • Arie

    26 maart 2021 at 18:48

    Ha Fatima,
    Vanavond voor de zoveelste keer jou pindasaus recept gemaakt en eerlijk waar het is de lekkerste, we zijn er aan verslaafd geraakt, wij maken geen andere meer.

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:34

      Hi Arie,

      Ah wat leuk om te lezen dat het goed heeft gesmaakt! Bedankt voor je reactie.

  • Yenk Woudenberg

    3 augustus 2024 at 16:49

    Hallo beste Fatima,

    Onze tante zit in een verpleeghuis ivm Alzheimer. Zij is van niet Nederlandse afkomst (van Curaçao). Het eten is daar natuurlijk bijna altijd Hollands. Daarom kook ik voor haar en zorg dat ze 3 keer per week een maaltijd van mij heeft. Mijn inspiratie raakt soms op.. Ik ben heel erg blij met dit recept. Zij is dol op kip in pindasaus. Deze variant ga ik morgen voor haar maken. Weet nu al dat ze er van zal genieten.

    Ik zie ook vele andere recepten staan op je website die ik ook voor haar zal gaan maken. Ik heb alvast een vraagje (sorry hoor) bij de recepten met lam, kan ik de lam ook vervangen door geit.? Mijn tante eet graag geitenvlees. (Dat is ook best moeilijk te verkrijgen.) Ook goede recepten is moeilijk vinden. Misschien kan ik de lam vervangen door geit, geitenvlees is wel sterker van smaak dan lam. Maar ik was het met limoen..

    Hartelijk bedankt! 🙂

    Groeten,
    Yenk Woudenberg
    Amstelveen

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept