Kip in Honing-Mosterdsaus

30 oktober 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Als je net als ik van honing mosterdsaus houdt, dan moet je dit gerecht zeker eens proberen. Lekker malse kip in een romig honing mosterdsaus waar je geen genoeg van kunt krijgen! Het is een super eenvoudig gerecht met ingrediënten die je vast en zeker al in huis hebt, dus misschien een optie voor het avondeten vanavond?

Ingrediënten:
  • 1 etl. zonnebloemolie 
  • 300 gr. kipfilet, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. zout
  • 2 uien, fijngesneden
  • 200 gr. champignons
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 etl. milde mosterd 
  • 1 etl. honing
  • 200 ml slagroom 
Extra:
  • pasta of rijst
  • groenten naar keuze
Bereiding:
Stap 1.

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en schep de kipfilet erbij. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kip kruiden, paprikapoeder, zwarte peper en het zout erbij. Schep het goed door en bak de kip voor 3-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de uien en de champignons erbij, schep het om en bak het op middelhoog vuur tot de uien iets zachter zijn.

Stap 2.

Giet de kippenbouillon erbij en breng het aan de kook. Voeg de mosterd en de honing toe, roer het door de saus en breng het aan de kook. Giet de slagroom er al roerend bij en breng de saus aan de kook tot je ziet dat deze mooi is ingedikt. Kook de pasta of rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Serveer de kip met de honing mosterdsaus boven een portie pasta en eet smakelijk!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

24 Comments

  • Joyce

    30 oktober 2019 at 10:10

    Hi Fatima! Ziet er heerlijk uit. Wil het binnenkort gaan uitproberen. Even een vraag, is het mogelijk om de slagroom te vervangen voor crème fresh light? Om het iets minder calorierijk te maken. Liefs Joyce

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 09:26

      Hi Joyce,

      Dankjewel! Ja, hoor die kun je ook gebruiken. De saus zal misschien iets minder dik zijn, maar het kan.

      Liefs,
      Fatima

  • Kirsten Mamagisch

    30 oktober 2019 at 16:52

    Vandaag gelijk gemaakt en het viel hier heel goed in de smaak! Bedankt voor het lekkere recept!

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 09:24

      Hi Kirsten,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • M

    30 oktober 2019 at 19:19

    voor hoeveel personen is het gerecht?

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 09:23

      Hi M,

      Dit recept is voor 4 personen.

  • Esra

    30 oktober 2019 at 20:47

    Hoi, ik heb geen kippenbouillon. Kan ik ook een blokje bouillon oplossen in 150 ml water en dit toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 09:23

      Hi Esra,

      Jazeker, zo doe ik het ook precies. Xx

  • Zayda

    30 oktober 2019 at 23:59

    Kan de slagroom weg worden gelaten?

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 09:22

      Hi Zayda,

      Dat kan, maar dan heb je wel een waterige saus. Je kunt de slagroom ook vervangen door kookroom.

  • Selma

    31 oktober 2019 at 08:23

    Hoi,
    Kun je de kippenbouillon ook weg laten?

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 09:21

      Hi Selma,

      Kan maar dan krijg je wel een te dikke saus. Je kunt ook enkel kokend water gebruiken en het bouillonblokje weglaten.

  • jolanda

    31 oktober 2019 at 12:44

    hoi fatima al weer een heerlijk gerecht deze gemaakt en het was weer genieten ga voor al zo door met de recepten heb al je recepten uit geprobeerd en ze fijn hier goed in de smaak gevallen telkens genieten weer groetjes liefs jolanda

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 14:53

      Hi Jolanda,

      Ah wat leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! Bedankt voor je compliment en berichtje!

      Liefs,
      Fatima

  • Farida

    31 oktober 2019 at 20:18

    Dag Fatima,

    Je bent geweldig! Heerlijke recepten zowel op de site als in je boek👍🏻

    Groet, Farida

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 21:42

      Hi Farida,

      Wat lief, dankjewel!🙈❤️

  • Ilhem

    31 oktober 2019 at 22:01

    Salam aleikom fatima,

    Ik heb zelf nooit iets met mosterd gedaan in mijn eten want ben bang dat her niet in de smaak valt. Is de mosterd erg aanwezig in dit gerecht of valt het wel mee. Ik wil het morgen in sha allah uitrpoberen😋

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 22:03

      Alaikoem salaam Ilham,

      Ik begrijp precies wat je bedoelt, want ik ben zelf ook niet echt een mosterd fan. Ik gebruik milde mosterd en die proef je helemaal niet zo sterk terug in het gerecht. Je zou altijd nog 1 eetlepel kunnen gebruiken ipv 2.♥️

      Liefs,
      Fatima

      1. Ilhem

        31 oktober 2019 at 22:14

        Ok dank je wel, ik zal het proberen😋 het ziet er heerlijk uit op de foto. Groetjes

      2. Fatima El Irari

        31 oktober 2019 at 22:26

        Dankjewel en geniet ervan!♥️

  • Ilhem

    5 november 2019 at 09:51

    Was heerlijk😋😋 ik moet je zeggen dat de mosterd helemaal niet overheersend was. Was zo lekker dat ik nog een schepje mosterd erbij heb gedaan. Geeft toch een ander smaak aan je pasta. Bedankt voor je recept. Dit ga ik vaker maken❤👍🏻

    1. Fatima El Irari

      5 november 2019 at 17:50

      Hi Ilhem,

      Haha, zie je wel! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!❤️

  • Sanaz

    13 juni 2020 at 16:00

    Hee, er staat kip kruiden om welke kruiden gaat het? 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept