Kip Cajun Pasta (One Pot)
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Cajun Pasta met Kip (One Pot)
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 2 eetl. olijfolie
- 1 rode ui , gesnipperd
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gram tomatenblokjes
- 200 gram Tomato Frito
- 500 ml kippenbouillon
- 400 gram vlinderpasta
- 150 ml slagroom
- 2 eetl. peterselie, fijngesneden
Kruiden:
- 1 theel. Cajunkruiden
- 1 theel. knoflookpoeder
- 1 theel. zout
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. chilivlokken
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm olijfolie in een diepe pan en fruit de ui in 2-3 minuten.
- 2)
Voeg de kipfilet en de kruiden toe en bak de kip rondom aan.
- 3)
Snijd de paprika in kleine blokjes en bak het mee met de kip voor 3-4 minuten.
- 4)
Roer de tomatenblokjes, Tomato Frito en de kippenbouillon erbij.
- 5)
Voeg de pasta toe en roer deze voorzichtig door de saus.
- 6)
Plaats de deksel op de pan en laat de pasta voor 8-10 minuten zachtjes koken.
- 7)
Wanneer de pasta gaar is open je de pan en voeg je de slagroom toe.
- 8)
Roer de pasta voorzichtig door en kook voor nog eens 5 minuten.
- 9)
Garneer de pasta met fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas. Enjoy!
51 Comments
Tamara
24 november 2021 at 12:12
Ziet er heerlijk uit, zou een magere variant dmv kookroom light of slagroom ook kunnen?
En maken die paar chilivlokken het iets wat pittig voor de kleintjes? Of valt dat erg mee? Ik hoor het graag…
Laila
24 november 2021 at 21:08
Hi Fatima, in het recept staat dat je de room pas toevoegt nadat de pasta gaar is en dan nog 5 min laat doorkoken. Klopt dit wel? Want in de foto’s zie je dat je de pasta toevoegt nadat de room er al in zit
Nawal
25 november 2021 at 12:39
Kan ik de slagroom weglaten.
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:54
Hi Nawal,
Ja hoor dat kan.
Talitha
19 april 2022 at 22:30
Hoi Fatima!
Doe je tomaten blokjes uit pak of zelf tomaten snijden?
Knuffel ❤️
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:21
Hi Talitha,
Kan allebei. Xx
Lyssa
15 december 2021 at 17:00
De parmezaanse kaas staat niet bij de ingrediënten. Kwam er pas achter tijdens de bereiding bij de laatste stap 😔
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:23
Hi Lyssa,
Bedankt voor het doorgeven, heb het er zojuist bijgezet. Xx
R
1 maart 2022 at 18:30
Assalamu aleikum,
Ik had een vraagje. Kan ik de kippenbouillon ook vervangen door water?
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:21
Alaikoem salaam,
Ja, hoor dat kan ook.
Evelien
26 november 2021 at 18:49
Super lekker! Ik was de vlinderpasta vergeten te kopen dus had tagliatelle gebruikt. Voor herhaling vatbaar. Bedankt Fatima voor je altijd lekkere en makkelijke gerechten
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:54
Hi Evelien,
Net zo lekker toch! Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt.
Melissa
30 november 2021 at 07:05
Hoi, heb je de pasta niet eerst apart gekookt? Ziet er lekker en simpel uit 🙂
Fatima El Irari
30 november 2021 at 23:39
Hi Melissa,
Haha, nee ik heb die niet apart voorgekookt. Ik spoelde de pasta per ongeluk om onder koud water, omdat ik heel even dacht bezig te zijn met rijst. Dus de pasta mag er gewoon ongekookt bij.
Nadia
25 januari 2022 at 14:03
Hallo Fatima, ik zie op de foto’s dat de slagroom al eerder bij de saus is gedaan in de pan. Daarna is de pasta als laatste erbij gekomen. Maar in de tekst staat eerst pasta, daarna pas slagroom. Wat is het juiste hihi?
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:21
Hi Nadia,
Oeps dit heb ik er dan verkeerd in gezet, maar het kan op beide manieren. Heeft geen gevolgen op de smaak. Xx
Esra
6 december 2021 at 18:16
Omdat ik op de foto jou bus slagroom zag dacht k dat het een busje van 500 ml was.. dus heb ik er perongeluk 500 ml slagroom in gedaan, hoop dat het nog steeds zal smaken😪
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:57
Hi Esra,
Oei dat is wel iets teveel. Heeft het gesmaakt?
Henriëtte
1 december 2021 at 18:05
Ontzettend lekker! Bedankt voor het recept.
Ik heb het vanavond gemaakt. Heel verrassend qua smaak!
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:54
Hi Henriëtte,
Wat goed! Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt.
J
19 augustus 2022 at 20:13
Ik heb je stappen precies gevolgd, maar het duurde erg lang voordat de pasta gaar was. Weet jij waar dit aan kan liggen?
Fatima El Irari
15 september 2022 at 10:35
Hi J,
Je zou de volgende keer ook de pasta half kunnen voorkoken. Xx
Eszty
1 december 2021 at 18:23
Het recept is heerlijk! Voor de volgende keer voegen we nog taugé bij (lijkt ons erg lekker!.
We hebben wel gemerkt dat de hoeveelheid kruiden voor ons wat too much is, we kunnen denk ik beter de volgende keer overal de helft van doen🥵😋
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:55
Hi Eszty,
Oh ja dat lijkt mij ook lekker! En ja hoor je kunt prima overal de helft van nemen.
Bouchra
22 januari 2022 at 23:36
Lieve Fatima, wat bedoel je met kippenbouillon? Een blokje kip knorr? Ik wil het recept morgen graag maken.
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:22
Hi Bouchra,
Je zou een bouillonblokje kunnen oplossen in 500 ml water of je gebruikt kant en klare bouillon uit een pakje.
Henriëtte
1 december 2021 at 18:32
Bedankt voor het recept.
Vanavond gemaakt en ontzettend lekker!
Een verrassende combinatie met pasta. Heerlijk!
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:55
Graag gedaan Henriëtte!
Ruby
1 maart 2022 at 09:59
Heerlijk recept. Mijn kinderen zijn er gek op 😋
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:21
Hi Ruby,
Wat leuk!
Carmen
8 augustus 2024 at 09:20
Dit gerecht is de favoriet van mijn kleinzoon geworden.
Bedankt!!!
Fatima El Irari
14 augustus 2024 at 13:56
Hi Carmen,
Wat leuk! Bedankt voor je berichtje. xx
Karlijn
4 december 2021 at 18:42
Oooh Fatima, dank je wel weer voor dit heerlijke gerecht!! En lekker makkelijk ook! Mijn dochtertje van 15 maanden heeft zelfs ook 2 bordjes op! Hmmmm!!
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:56
Hi Karlijn,
Nou dit maakt mij echt blij! Heel graag gedaan.
Lianne
6 december 2021 at 18:12
Hi,
Ik heb dit net gemaakt, lekker hoor! Maar wel pittig, eet jouw zoontje dit zo mee? Of pas je het recept voor hem aan? Mijn kinderen vonden het namelijk echt te pittig, is alleen de chili weglaten dan voldoende denk je?
Groetjes Lianne
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:57
Hi Lianne,
Die van ons was niet zo pittig, want onze kleine kon gewoon mee eten. Je kunt de chili kruiden weglaten en de Cajunkruiden eventueel halveren. Sommige Cajun kruiden zijn namelijk echt pittig.
Nirvana jij
11 december 2021 at 15:19
Bedoel je kippenbouillon uit een potje of kan ik ook 500 ml water mengen met een kippenbouillon blokje en dat toevoegen?
Noen
23 december 2021 at 18:29
Salaam Fatima,
Wat was het heerlijk!!! We hebben ervan genoten.
Gister ook het aardappelgratin recept geprobeerd, ook die was super lekker! Heb er zelf nog gehakt aan toegevoegd, heerlijk!
Bedankt weer ❤️
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:23
Hi Noen,
Aah wat leuk! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Nuur
24 december 2021 at 22:04
Vandaag gemaakt voor het gezin. Ze hebben ervan gesmuld. Een top pasta gerecht en heel makkelijk. Gaat vaker op tafel komen.
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:23
Hi Nuur,
Aah wat leuk! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Xx
Khadija
13 januari 2022 at 19:38
Hoi,
Vraag!
500 ml kippenbouillon. Bedoel je 1 kipbouillon met 500 ml water?
Ik hoor het graag van je reactie!
Dankjewel
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:22
Hi Khadija,
Ja, dat klopt inderdaad.
Sarah
25 mei 2022 at 18:57
Hi,
Doe ik er 500 ml bouillon in? Gaat er water in?
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:20
Hi Sarah,
Je hebt 500 ml bouillon nodig. Of 500 ml water en daarin een bouillonblokje verkruimelen.
Agnes
18 oktober 2022 at 11:28
Dit recept gisteren uitgeprobeerd en het was echt heerlijk!!! Ook mijn zeer kritische zoon vond het verrukkelijk, net als de Kip Kerrie (ook van Fatima).
Fatima El Irari
31 oktober 2022 at 22:47
Hi Agnes,
Nou wat leuk! Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt.
Romana
11 februari 2023 at 17:26
Kan het ook met gehakt ipv kip
Fatima El Irari
14 februari 2023 at 09:34
Hi Romana,
Ja hoor dat kan ook.
Rachel
16 januari 2023 at 20:46
Hoi,
Kan dit gerecht ook nog opgewarmd worden? Ik wil dit graag eens maken voor een familiefeest maar liever ruim ervoor in de keuken staan 🙂
Leon
12 februari 2024 at 18:22
Hallo Fatima,
dit is gewoon Te lekker! Zelfs mijn zoon die nooit extra opschept nam nog een bord.
Ik blijf nog even op je site hangen.