Kip Cajun Pasta (One Pot)

22 november 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Eenpansgerechten, de uitkomst voor de drukke dagen! Deze creamy Kip Cajun pasta is heerlijk en zet je in 30 minuten al op tafel en je hebt er ook maar eén pan voor nodig. Serveer met Parmezaanse kaas en je hebt vanavond een heerlijk maaltje op tafel staan. Enjoy!

Print recept

Cajun Pasta met Kip (One Pot)

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui , gesnipperd
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 200 gram Tomato Frito
  • 500 ml kippenbouillon
  • 400 gram vlinderpasta
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden

Kruiden:

  • 1 theel. Cajunkruiden
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. chilivlokken

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm olijfolie in een diepe pan en fruit de ui in 2-3 minuten.

  • 2)

    Voeg de kipfilet en de kruiden toe en bak de kip rondom aan.

  • 3)

    Snijd de paprika in kleine blokjes en bak het mee met de kip voor 3-4 minuten.

  • 4)

    Roer de tomatenblokjes, Tomato Frito en de kippenbouillon erbij.

  • 5)

    Voeg de pasta toe en roer deze voorzichtig door de saus.

  • 6)

    Plaats de deksel op de pan en laat de pasta voor 8-10 minuten zachtjes koken.

  • 7)

    Wanneer de pasta gaar is open je de pan en voeg je de slagroom toe.

  • 8)

    Roer de pasta voorzichtig door en kook voor nog eens 5 minuten.

  • 9)

    Garneer de pasta met fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas. Enjoy!

18 Comments

  • Nawal

    25 november 2021 at 12:39

    Kan ik de slagroom weglaten.

    1. Fatima El Irari

      9 december 2021 at 15:54

      Hi Nawal,

      Ja hoor dat kan.

  • Evelien

    26 november 2021 at 18:49

    Super lekker! Ik was de vlinderpasta vergeten te kopen dus had tagliatelle gebruikt. Voor herhaling vatbaar. Bedankt Fatima voor je altijd lekkere en makkelijke gerechten

    1. Fatima El Irari

      9 december 2021 at 15:54

      Hi Evelien,

      Net zo lekker toch! Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt.

  • Melissa

    30 november 2021 at 07:05

    Hoi, heb je de pasta niet eerst apart gekookt? Ziet er lekker en simpel uit 🙂

    1. Fatima El Irari

      30 november 2021 at 23:39

      Hi Melissa,

      Haha, nee ik heb die niet apart voorgekookt. Ik spoelde de pasta per ongeluk om onder koud water, omdat ik heel even dacht bezig te zijn met rijst. Dus de pasta mag er gewoon ongekookt bij.

    2. Esra

      6 december 2021 at 18:16

      Omdat ik op de foto jou bus slagroom zag dacht k dat het een busje van 500 ml was.. dus heb ik er perongeluk 500 ml slagroom in gedaan, hoop dat het nog steeds zal smaken😪

      1. Fatima El Irari

        9 december 2021 at 15:57

        Hi Esra,

        Oei dat is wel iets teveel. Heeft het gesmaakt?

  • Henriëtte

    1 december 2021 at 18:05

    Ontzettend lekker! Bedankt voor het recept.
    Ik heb het vanavond gemaakt. Heel verrassend qua smaak!

    1. Fatima El Irari

      9 december 2021 at 15:54

      Hi Henriëtte,

      Wat goed! Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt.

  • Eszty

    1 december 2021 at 18:23

    Het recept is heerlijk! Voor de volgende keer voegen we nog taugé bij (lijkt ons erg lekker!.

    We hebben wel gemerkt dat de hoeveelheid kruiden voor ons wat too much is, we kunnen denk ik beter de volgende keer overal de helft van doen🥵😋

    1. Fatima El Irari

      9 december 2021 at 15:55

      Hi Eszty,

      Oh ja dat lijkt mij ook lekker! En ja hoor je kunt prima overal de helft van nemen.

  • Henriëtte

    1 december 2021 at 18:32

    Bedankt voor het recept.
    Vanavond gemaakt en ontzettend lekker!
    Een verrassende combinatie met pasta. Heerlijk!

    1. Fatima El Irari

      9 december 2021 at 15:55

      Graag gedaan Henriëtte!

  • Karlijn

    4 december 2021 at 18:42

    Oooh Fatima, dank je wel weer voor dit heerlijke gerecht!! En lekker makkelijk ook! Mijn dochtertje van 15 maanden heeft zelfs ook 2 bordjes op! Hmmmm!!

    1. Fatima El Irari

      9 december 2021 at 15:56

      Hi Karlijn,

      Nou dit maakt mij echt blij! Heel graag gedaan.

  • Lianne

    6 december 2021 at 18:12

    Hi,
    Ik heb dit net gemaakt, lekker hoor! Maar wel pittig, eet jouw zoontje dit zo mee? Of pas je het recept voor hem aan? Mijn kinderen vonden het namelijk echt te pittig, is alleen de chili weglaten dan voldoende denk je?
    Groetjes Lianne

    1. Fatima El Irari

      9 december 2021 at 15:57

      Hi Lianne,

      Die van ons was niet zo pittig, want onze kleine kon gewoon mee eten. Je kunt de chili kruiden weglaten en de Cajunkruiden eventueel halveren. Sommige Cajun kruiden zijn namelijk echt pittig.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept