Kip Bastilla

22 maart 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (8 personen)
  • 1 hele kip
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 etl. olijfolie
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 3 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 2 uien
  • 3 eieren
  • 150 g. roomboter
  • 1 pak filodeeg
Kruiden:
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • mespunt saffraan
  • tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Garnering:
  • 1 tl. kaneel
  • poedersuiker
  • geroosterde amandelen
Bereiding:
  1. Giet een scheutje olijfolie en zonnebloemolie in de kom.
  2. Voeg de fijngesneden peterselie en de koriander toe in de kom en pers de knoflook erbij. 
  3. Snijd de uien in grove stukken en voeg deze samen met de kruiden toe in de kom.
  4. Roer alles geheel samen en plaats de kip die je grondig hebt schoongemaakt in de marinade.
  5. Verdeel de marinade goed aan de buitenkant en binnenkant van de de kip. Laat de marinade goed intrekken voor minstens 30 minuten. Hoe langer de marinade in de kip kan trekken hoe lekkerder de kip zal smaken!
  6. Plaats een ruime pan op het vuur een bak de kip aan beide kanten mooi lichtbruin.
  7. Giet vervolgens water in de pan totdat deze net boven de kip uitsteekt.
  8. Plaats de deksel op de pan en laat de kip voor zeker 40 a 50 minuten goed gaarkoken. Tip! Als je merkt dat het water is verdampt en de kip nog niet helemaal gaar is, dan kun je er altijd wat extra water aan toevoegen.
  9. Wanneer de kip gaar is haal je deze uit de pan en laat je de kip even afkoelen.
  10. Scheur het vlees los en snijd of knip het vlees in kleine stukjes.
  11. Breek de eieren bij de saus in de pan en mix de eieren goed door de saus.
  12. Zet het vuur op een middelmatige stand en blijf roeren tot je ziet dat het sausje is ingedikt en de eieren zijn gebakken. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
  13. Kook de amandelen gaar in een pannetje met water. Spoel de amandelen onder koud water en pel vervolgens de amandelen.
  14. Dep de amandelen droog op keukenpapier en bak ze vervolgens mooi goudbruin in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Laat de amandelen uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  15. Hak de amandelen in stukjes en zet deze even apart.
Bastilla vullen:
  1. Smelt de roomboter in een pannetje en vet de bodem en de zijkanten van de bakvorm in.
  2. Plaats aan de linkerkant van de bakvorm een stuk filodeeg en zorg ervoor dat de filodeeg aan de zijkanten iets uitsteekt.
  3. Doe dit ook met de rechterkant en besprenkel beide kanten met de gesmolten roomboter.
  4. Pak dan weer een stuk filodeeg en plaats deze in het midden van de bakvorm.
  5. Plaats dan weer aan de linkerkant en aan de rechterkant kant van de vorm een stuk filodeeg. Je gebruikt net zoveel filodeeg tot je ziet dat de gehele vorm is goed is bekleed.
  6. Je besprenkelt elk nieuwe vel filodeeg met de gesmolten roomboter. Let er wel op dat de filodeeg lagen iets over de zijkanten uitsteken, zodat je deze straks naar het midden kunt vouwen.
  7. Wanneer je een vel filodeeg pakt dek je de rest van de filodeeg af met een vochtige theedoek, zodat de filodeeg niet zal uitdrogen.
  8. Schep op de bodem van de bakvorm het eimengsel en verdeel deze over de vorm.
  9. Verdeel dan weer de kip stukjes en strooi bovenop de kip de fijngehakte amandelen.
  10. Vouw de filodeeg die over de zijkanten van de vorm uitsteken naar het midden en druk deze ietsjes aan. 
  11. Smeer de bovenkant goed in met een laagje gesmolten roomboter.
  12. Plaats als laatste nog een vel filodeeg bovenop de bastilla en druk de zijkanten onder de gevulde bastilla.
  13. Bak de bastilla af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  14. Garneer de bastilla met de poedersuiker, kaneel en eventueel met nog wat gebakken amandelen.

Liefs,
Fatima

Print recept

104 Comments

  • khadija

    9 oktober 2015 at 12:04

    Salam alaikpun ik had een vraagje

    Kan het ook met alleen kipfilet en zo ja hoeveel xx

    1. xfaatje

      10 oktober 2015 at 16:31

      Salaam Alaikoem Khadija, ja hoor je kunt ook alleen kipfilet gebruiken. Je gebruikt dan ongeveer 300 gram kipfilet.

      1. khadija

        12 oktober 2015 at 23:38

        Dankjewel moge Allah jou belonen en beschermen.

        SubhanAllah normaal gesproken ik weet niet hoe misselijke alle respecten van Internet bij mij als ik het precies volgens recept volg.

        Ik heb al heel wat recepten van jou uitgeprobeerd ze waren goed gelukt en echt heerlijk hihi ga zo door je bent echt me inspiratie ❤?!

      2. xfaatje

        14 oktober 2015 at 07:09

        Salaam Alaikoem Khadija, Allahoema ameen! Bedankt voor je lieve woorden meid. Ik ben blij dat mijn recepten je lukken Alhamdoelilah! Xx

  • yasmine

    16 oktober 2015 at 18:43

    hallo,
    je bent het filodeeg vergeten te vermelden!

    1. xfaatje

      17 oktober 2015 at 08:49

      Hallo Yasmine, oh ja dat klop! Bedankt voor het melden meid Xx

      1. Sarah

        20 oktober 2017 at 13:36

        Hoeveel filodeeg heb je nodig? Dit staat niet bij de ingrediënten.
        Super overzichtelijk en goede recepten. Gebruik ze regelmatig

      2. Fatima El Irari

        20 oktober 2017 at 20:52

        Hallo Sarah,

        Dankjewel lieve schat! Je gebruikt ongeveer de helft van de inhoud. Xx

  • samira

    13 november 2015 at 09:06

    A salaam alikoum

    Eieren ben je ook vergeten te maken. Jammer dat ing niet volledig is ingevuld. Heb net alle boodschappen gedaan. En heb het belangrijkste niet gehaald filodeeg. Gair effe snel weer racen. Baraka Allah fiekie voor de moeite die je neemt om alles precies uit te leggen.

    1. xfaatje

      13 november 2015 at 20:21

      Salaam Alaikoem Samira, mijn excuses meid. Ik hoop dat het lekker heeft gesmaakt inchAllah. Allah ibarkfiek lieverd! Xx

  • Aziza

    29 december 2015 at 11:18

    Salam faatje, heb je hier de eerste fotos nog van? Ze zijn niet zichtbaar? Toevallig geen filmpje van?

    1. xfaatje

      29 december 2015 at 15:49

      Hallo Aziza,

      Helaas niet meid, maar binnenkort maak ik hier een video van.

      1. Soraya

        7 december 2018 at 08:56

        Hoi Fatima
        Is hier inmiddels al een film van?

      2. Fatima El Irari

        7 december 2018 at 12:22

        Hi Soraya,

        Nee, enkel foto’s.

  • Karima

    12 januari 2016 at 10:39

    Hai meis,

    Bestaat hier ook een filmpje ervan?
    Groetjes,
    Karima

    1. xfaatje

      12 januari 2016 at 10:49

      Hallo Karima,

      Nee, nog niet maar deze komt wel inschAllah!

  • Rabiia

    13 januari 2016 at 18:12

    Ben gek op jou recepten. sinds ik jou volg… vind ik koken/bakken leuk:-)
    hiervoor totaaaaal niet hihihihi

    1. xfaatje

      14 januari 2016 at 11:25

      Hallo Rabiia,

      Kijk dit is nou zo leuk om te lezen haha! Ik ben blij dat ik mensen inspireer en ze hierdoor het koken en bakken leuk gaan vinden! Bedankt meid!

      1. Romy

        18 april 2020 at 16:08

        Hoi! Het filodeeg staat niet bij de ingredienten. Hoe veel heb je hiervan nodig?

      2. Fatima El Irari

        19 april 2020 at 14:33

        Hi Romy,

        Ik gebruik 1 pak filodeeg.

  • Karima

    7 februari 2016 at 00:55

    Hey,

    Hoeveel eieren gebruik je?

    Groetjes,
    Karima

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:27

      Hallo Karima,

      Ik gebruik 4 eieren.

  • Yara

    12 juni 2016 at 12:06

    Dag lieve faat,
    Kan ik ook kippendijen gebruiken? Zo ja, hoeveel gram moet ik dan kopen? En moet ik ze dan ook in water onderdompelen en 50 min laten koken of gaat dat anders met kippendijen? Kan ik ook die driehoekjes maken met deze vulling? ik koop ze altijd bij de bakker en ik vind ze zoooo lekker namelijk. Alvast dank voor het beantwoorden en moge Allah jou belonen??

    1. xfaatje

      13 juni 2016 at 08:27

      Hallo Yara,

      Bedankt voor je lieve berichtje en Allahoema ameen lieverd. Jazeker, je kunt ook kippendijen gebruiken hoor geen probleem. En als je wilt kun je zelfs briwat (driehoekige hapjes) met dit recept maken. Succes meid Xx

  • Yara

    15 juni 2016 at 10:44

    Dag faatje,
    Bedankt voor jouw antwoord. Ik heb 4 kippendijen gebruikt. Het was heeeeeeerlijk. Ik kon alleen geen driehoekjes vouwen en mijn broertje ( die mij geholpen heeft) ook niet ?. Volgende keer maar rondjes maken ipv driehoekjes 🙂
    Bedankt nogmaals, al jouw recepten zijn verrukkelijk 🙂 mashallah!

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 07:58

      Hallo Yara,

      Super meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Angelique

    22 juni 2016 at 06:31

    Hoi Xfaatje,

    Super recept weer dit!
    Ik koop bij de marokaanse bakker altijd kipbestilla met honing, die vind ik het lekkerst.
    Kun je voor kip bestilla met honing hetzelfde recept aanhouden, of is dit weer helemaal anders.
    En wanneer voeg je dan de honinv toe?

    1. xfaatje

      22 juni 2016 at 23:13

      Hallo Angelique,

      Ja, hoor je kunt ook zeker dit recept aanhouden! Zit de honing in de vulling of over de bastilla heen? Als dit in de vulling zit, dan kun je de honing toevoegen bij de kip(vulling) Succes hoor!

  • naima

    29 juli 2016 at 23:15

    Hoeveel gram amandelen gebruik je ongeveer?

    1. xfaatje

      1 augustus 2016 at 12:39

      Hallo Naima,

      Een hand vol amandelen.

  • Nouriya

    10 augustus 2016 at 11:30

    Hee meid, ik zou dit graag willen maken maar vroeg me af hoe ik dat eiermengsel precies moet maken. Gwn de eieren in de saus doen zonder te mixen? Ik zie namelijk dat jou eigeel nog heel is. En als je dat mengsel als eerst doet, scheuren je vellen dan niet aangezien het een sausje s?

    Waarvoor dienen de eieren eigenlijk? Sorrt voor al die vragen. Wil het graag in 1x goeddoen

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 13:01

      Hallo Nouriya,

      Allereerst je mag zoveel vragen stellen, totdat het duidelijk voor je is, geen enkel probleem. Nou de eieren dienen ervoor om het sausje lekker dik te maken. Je breekt de eieren gewoon in de saus en dan mix je het pas samen. Je kunt ook de eieren eerst van te voren mixen en dan het ei erbij gieten, is eigenlijk hetzelfde. Wanneer je de eieren erbij gooit moet je dit blijven mixen, totdat je ziet dat de eieren gekookt zijn en het sausje dikker is geworden. Als je nog vragen hebt gewoon stellen hoor Xx

  • zaineb

    17 augustus 2016 at 18:02

    Salaam wa alaikum

    Heb je misschien goude tip dat bestilla aan de bovenant niet scheurt

    1. xfaatje

      18 augustus 2016 at 06:54

      Alaikoem salaam Zaineb,

      Ik zet de bastilla nadat ik deze heb gevuld even in de koelkast en daarna smeer ik deze in met roomboter. 9 van de 10 keer scheurt de bovenkant niet, maar ook bij mij gebeurt dit weleens hoor.

  • Nadia

    18 oktober 2016 at 17:46

    Salaam meid djazak Allah voor alle moeite die jij neemt. Even vraagje kan je de vulling ook dag van te voren maken en kan ik het ook alvast vullen en vormen zodat je de volgende dag alleen hoeft af te bakken of wordt het dan te vochtig?

    1. Fatima

      19 oktober 2016 at 07:26

      Alaikoem salaam Nadia,

      Ja hoor dat ik zeker mogelijk. Gewoon in de koelkast laten staan. Ameen lieverd dankjewel! Xx

  • Noor

    27 oktober 2016 at 10:43

    Hoi, vraagje: moet je de bastilla als je hem in de oven zet tussentijds omdraaien? Of is dit niet nodig?

    1. Fatima

      27 oktober 2016 at 13:22

      Hallo Noor,

      Nee hoor is niet nodig!

  • Samira

    28 oktober 2016 at 11:56

    Tbarkallah meid!!
    Ziet er heerlijk uit en ga dit zeker binnenkort maken! Je bent een ware inspiratie voor mij
    Xxxx

    1. Fatima

      31 oktober 2016 at 09:42

      Allah ibarkfiek lieve Samira! Xx

  • Linds

    8 november 2016 at 21:39

    Hey faatje, ik had een vraagje mijn bastilla is aan 1 kant beetje open gegaan dan heb ik daar waarschijnlijk te weinig filodeeg gedaan? En mijn bastilla werd niet echt mooi bruin zoals die van jou meer een bleekscheetje wat kan ik doen om hem de volgende keer beetje bruin te krijgen?

    1. Fatima

      9 november 2016 at 12:20

      Hallo Linds,

      Ja, dan heb je waarschijnlijk aan die kant inderdaad een te dun filodeeg laagje. Om de bastilla mooi goudbruin te krijgen dien je de bastilla te besmeren met een goed laagje roomboter. Was het wel lekker? Xx

  • Yasmina

    20 november 2016 at 21:08

    Kan je met dit recept 2 kleine pastilas maken ?

    1. Fatima

      21 november 2016 at 11:08

      Jazeker dat kan! Xx

  • Miryam

    21 november 2016 at 09:26

    Selam ,

    Moet je persee amandele gebruiken of kan het ook gewoon zonder ?

    1. Fatima

      21 november 2016 at 11:09

      Alaikoem salaam Miryam,

      Als je er allergisch voor bent, dan laat je het uiteraard weg. Maar ik raad je wel aan om amandelen te gebruiken, omdat de amandelen het gerecht echt een lekkere smaak geeft! Xx

  • Laila

    5 december 2016 at 13:23

    Heey faatje,

    Ik had een vraagje ik wil dit met kippenbouten maken hoeveel stuks heb ik hiervoor nodig. Bedankt! Je recepten zien er heerlijk uit!

    1. Fatima

      7 december 2016 at 07:56

      Hallo Laila,

      Dankjewel lieverd. Je kunt 4 grote kippenbouten gebruiken. Xx

  • Gigi

    19 december 2016 at 11:47

    Salaam,

    Vraagje, hoelang is de bastilla houdbaar als je hem eenmaal gemaakt hebt?
    En hoe te bewaren.

    1. Fatima

      19 december 2016 at 15:49

      Alaikoem salaam,

      Afgebakken? Ik bewaar de bastilla afgedekt met aluminiumfolie in der koelkast voor zeker 2 dagen.

  • Manal

    21 januari 2017 at 20:38

    Kan je dit ook een avond van te voren maken ?

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:33

      Hallo Manal,

      Jazeker, dat is mogelijk. Je kunt de bastilla vervolgens in de koelkast bewaren tot de volgende dag.

      Lief Fatima

  • yaraa

    21 maart 2017 at 17:57

    hoelang duurt het om dit te maken
    ga zo door meid

    1. Fatima El Irari

      22 maart 2017 at 07:32

      Hallo Yaraa,

      Je bent ongeveer 1.5 uur bezig met het maken van de bastilla en dan moet de bastilla nog voor ongeveer 45 minuten in de oven.

      Liefs,
      Fatima

  • laila

    24 april 2017 at 11:35

    Hè fatima,

    Een klein vraagje. Het is me niet duidelijk of je de kip in de saus doet of over de kip heen doet in de schaal.

    Xx

    1. Fatima El Irari

      24 april 2017 at 13:04

      Hallo Laila,

      De saus die je maakt die komt op de bodem en daarop komt de kip. Maar je kunt het ook mixen als je wilt.

      Liefs,
      Fatima

  • Yasmina

    11 mei 2017 at 22:13

    Salaam fatima.

    Moet ik de kip ontvelllen ?

    En kan ik ook drummstuks gebruiken ?
    En minder eieren bv 2 ?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:25

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Je ontvelt de kip pas wanneer deze gaar is(gaat ook veel makkelijker) En ja hoor je kunt ook drumsticks gebruiken en ook maar 2 eieren. Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Yasmina

    13 mei 2017 at 19:26

    Salaam faatje.
    Ik heb vandaag jou recept bastila gemaakt. Het was heerlijk.

    Ik had wel een vraagje over de saus.Moet de Saus papperig zijn of juist droog. ?
    Ik zie ook dat jóu Saus groen is. S mijne was beetje geel.

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:25

      Alaikoem salaam,

      Ah, goed om te horen lieverd! De saus hoort inderdaad papperig te zijn en die van mij oogt groen door de koriander en peterselie. Kleur maakt niks uit hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Loubnaa

    1 juni 2017 at 11:50

    Hallo Fatima, nieuwe lid hier !

    Ik heb een vraagje over de vulling van de kip bestilla. Zou ik de vulling kunnen gebruiken voor in de loempia’s ?? Ik dacht eerst aan briwat maar ik vind het moeilijk om een driehoek te vouwen met filo deeg. Is het mogelijk om dan de amandelen kip en saus te mixen en te vullen in loempiavellen??

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:57

      Hallo Loubna,

      Welkom lieverd! Ja hoor dat kan zeker, erg lekker!

      Liefs,
      Fatima

  • Hiba

    26 juli 2017 at 21:39

    Hoii, het ziet er heerlijk uit besaha ?

    Hoe groot is de vorm waar je de bastilla in doet?

    1. Fatima El Irari

      31 juli 2017 at 06:01

      Hallo Hiba,

      Dankjewel lieverd. Deze heeft een doorsnede van 35 cm.

      Liefs,
      Fatima

  • An

    8 december 2017 at 12:54

    Hoi Fatima,

    Ik zou t heel graag willen maken vind t zo nog wel moeilijk, kan er je aub een video ban maken ??

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:35

      Hallo An,

      Ik ga binnenkort van dit recept een video filmen. Xx

      1. An

        15 december 2017 at 09:56

        K kijk et naar uit wil t namelijk maken K hoop snel lieverd

  • Naima

    11 december 2017 at 19:46

    Salaam ou alaykoum Fatima,

    Ik wil heel graag je recept uitproberen alleen ik wil voor de kleine versie gaan. Ik wil ze dan in de kleine aluminium bakjes doen(zie link http://m.blokker.nl/m20/nl/blknl/koken-en-tafelen/bakvorm-en-ovenschaal/bakvorm/handy-schaal-aluminium-set-van-15-stuks-diameter-12-cm ) hoeveel zou ik uit het recept kunnen krijgen en hoeveel filodeeg gebruik je dan per bastilla? ?

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:42

      Alaikoem salaam Naima,

      Ik heb deze bakjes ook gebruikt voor de vis bastillas, ook toevallig de mini’s en precies dezelfde bakjes. Zie hieronder;
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/mini-vis-bastillas/

      1. Naima

        15 december 2017 at 13:35

        Ma shaa Allah, heel goed en duidelijk uitgelegd barakaAllah oe feek!

        Weet je zo hoeveel ik dan uit dit recept zou kunnen krijgen? Het aantal mini kip bastillas dus? ?

      2. Fatima El Irari

        17 december 2017 at 08:46

        Hallo Naima,

        Allah ibarkfiek lieve schat! Uhm dat ligt er echt aan hoe vol je de bastillas vult, maar ga ervan uit dan je zeker rond de 10 minin bastillas uit het recept krijgt. Succes! Xx

  • An

    24 december 2017 at 19:03

    Hou
    Fatima,

    Welke kaneel en roomboter gebruik
    Je ongezouten?

    Komt hier nog een video van wil t graag maken alleen ben ik bang dat t vouwen niet goed gaat lukken ?

    1. An

      24 december 2017 at 19:05

      Sorry nog een vraagje leg je die volledig erop de bladerdeeg? En hoeveel
      Lagen en
      Hoe je vouw je die t beste?

    2. Fatima El Irari

      25 december 2017 at 13:03

      Hallo An,

      Ik gebruik gewoon de gezouten roomboter van de Lidl en de kaneel komt ook van de Lidl. Ik maak inschAllah snel een video van het recept. Xx

  • Munirah

    3 januari 2018 at 23:26

    As salaamoe alaykoem wa rahmatullaahi wa baarajatuh. Djazaaki Allaahu khayraan. Zou ik de kipfilet (300gr – zoals je eerder in bovenstaande reacties aangaf maa shaae Allaah) ook kunnen vervangen door bibi ya3ni kalkoenfilet? Zoja, moet het dan op een andere temperatuur en een korter aantal minuten in de oven? En moet de filet dan ook in water? Djazaaki Allaahu khayraan wa hayaakillaah.

    1. Fatima El Irari

      4 januari 2018 at 07:12

      Alaikoem salaam Munirah,

      Ja hoor je kunt ook kalkoenfilet gebruiken en dan gewoon precies dezelfde bereidingswijze aanhouden. Succes! Xx

      1. Munirah

        4 januari 2018 at 16:44

        Djazaaki Allaahu khayraan! Kan neem k aan ook gewoon op de bakplaat leggen?

      2. Fatima El Irari

        5 januari 2018 at 19:19

        Jazeker, dat kan ook. Succes! Xx

  • Chanel

    8 januari 2018 at 01:55

    Hallo,
    Dat ziet er echt lekker uit. Heeft u geen video van kip bastila?

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:34

      Hallo Chanel,

      Nog niet, maar die komt wel snel! Xx

  • Channa

    19 januari 2018 at 00:01

    Hallo fatima

    Even een vraagje
    Ik wil graag de bastilla maken
    Alleen welke filodeeg kan ik het beste gebruiken ?

    Vriendelijke groet channa

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2018 at 09:48

      Hallo Channa,

      Ik haal de filodeeg altijd of bij de Marokkaanse slager of bij de Turkse slager. De filodeeg zit verpakt in een langwerpige verpakking met een groene logo. Succes! Xx

  • N

    19 mei 2018 at 18:31

    Hallo Fatima ,

    allereerst bedankt voor je top recepten ! Kip bastilla ziet er ook heerlijk uit. Komt er een video voor kip bastilla ? Ik wil hem heel graag maken alleen ben bang dat ik er zo niet uit kom.

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:34

      Dankjewel lieve schat! InschAllah ga ik hier snel een video van opnemen! Xx

  • nora

    23 mei 2018 at 13:26

    hallo Fatima

    allereerst bedankt voor je lekkere en duidelijke recepten. ik wil de briwat versie maken. ik zou ze op voorhand willen maken, zodat ik constant een reserve heb. Kan ik deze dan invriezen? zo ja na het afbakken of juist niet?

    alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 13:52

      Hi Nora,

      Ja hoor dat kan zeker. Je moet de briwat dan wel ongebakken invriezen. Xx

      1. Nora

        23 mei 2018 at 14:12

        Alvast bedankt xxx

  • Anoniem

    6 november 2018 at 15:11

    Salaam Fatima!

    Komt er hier nog een video van.. ?

    Groetjes
    Xoxo

    1. Fatima El Irari

      7 november 2018 at 14:42

      Alaikoem salaam,

      Voor nu heb ik nog geen video opgenomen van dit recept. Misschien dat ik dit alsnog doe in de toekomst. Xx

  • I.

    6 januari 2019 at 00:16

    Assalamun alekom,
    Is het ook mogelijk om GEEN bakvorm te gebruiken? Dus dat je gewoon zelf de vorm maakt tijdens het vullen en vervolgens de pastilla zo op een bakplaat in de oven plaatst??

    1. Fatima El Irari

      7 januari 2019 at 14:15

      Alaikoem salaam,

      Ja, dat is mogelijk.??

  • Farasha

    16 april 2019 at 21:10

    Hoi Fatima,

    Kan ik de eieren weg laten? En in de plaats van veel uien bij de saus doen?

    I

    1. Fatima El Irari

      17 april 2019 at 02:23

      Ho Farasha,

      Door de eieren krijg je een dikke saus, maar die kun je wel weglaten hoor en vervangen door extra uien.❤️

  • Leila

    6 mei 2019 at 07:38

    Assalaamoe 3alaikoem fatima. Mijn bastilla (de vulling dus) is altijd zo droog.
    Wat kan ik doen om dit te verhelpen? Voor de rest is ie wel heel lekker. Bedankt voor al je recepten! Deze lukken altijd allemaal super goed !Twarkallah 3lik!

    1. Fatima El Irari

      6 mei 2019 at 08:55

      Alaikoem salaam Leila,

      Allahibarkfiek lieverd! Gebruik je een hele kip?

  • Hafida

    23 december 2019 at 09:53

    Hoi Fatima, kan ik de kip voor de bastilla vandaag marineren. Morgen koken en klaar hebben en de bastilla vullen en pas woensdag afbakken of gaaf bederven?

    Gr Hafida

    1. Fatima El Irari

      23 december 2019 at 14:52

      Hi Hafida,

      Ja, kan als je de bastilda maar goed afgedekt in de koelkast zet.

      1. Hafida

        24 december 2019 at 12:44

        Bedankt! want ik was bang dat het door de eieren zou bederven. De eieren veroorzaken dus geen bederf als ik de bastilla maar goed afdek? Hafida

  • Hafida

    24 december 2019 at 12:58

    Bedankt! want ik was bang dat het door de eieren zou bederven. De eieren veroorzaken dus geen bederf als ik de bastilla maar goed afdek? Hafida

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 15:32

      Hi Hafida,

      Nee, ik heb het zelf ook vaak gedaan en de vulling blijft gewoon goed. Maar let er wel op dat je koelkast wel goed koelt. Xx

  • Anoniem

    12 mei 2020 at 09:27

    Salaam,
    Bedankt voor alle moeite die je neemt voor ons ❤️
    Weet jij hoe het komt dat de bestila scheurt in de oven?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:33

      Alaikoem salaam,

      Bedankt voor de waardering en heel graag gedaan! Als de bastilla scheurt, dan is die vaak iets te droog. Daarom moet je de bastilla goed insmeren met roomboter.

  • Ayse

    20 december 2020 at 22:11

    Hoi Fatima,

    Ik vroeg me af wat het verschil is tussen kipbastilla’s en kipbriwat’s. Beide filodeeg en beide zelfde vulling lijkt mij.. is er nog een ander verschil hierin?

    1. Fatima El Irari

      21 december 2020 at 11:24

      Hi Ayse,

      Is vaak gewoon precies hetzelfde, alleen worden briwats als ‘hapje’ gemaakt.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volgende recept