Kip Bastilla Bladerdeegpakketjes

29 november 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Mocht je zin hebben in kip bastilla, maar heb je geen zin om in de weer te gaan met filodeeg, dan is dit het uitstekende recept voor jou! Deze kruidige kip bastilla bladerdeeg pakketjes zijn zo ontzettend lekker én ook nog eens super simpel om te maken. Een heerlijk hartig bladerdeeg hapje die je voor elk gelegenheid kunt serveren en ze zullen gegarandeerd goed in de smaak vallen!


Ingrediënten: (10 stuks)
Kip vulling:
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 400 gr. kippendijfilet, in stukken
  • 3 uien, in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl.kurkuma
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kaneel
  • 150 ml kokend water
  • 1 ei
Extra:
  • 200 gr. gebakken amandelen
  • 10 bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Bereiding:
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes 5-8 minuten ontdooien op je werkblad. Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en voeg de kip, uien, knoflook, peterselie en alle kruiden erbij. Schep de kruiden goed door en bak het aan op middelhoog vuur voor ongeveer 2-3 minuten. Giet het water erbij en breng de kip voor ongeveer 5-8 minuten aan de kook tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

Stap 2.

Haal de kip uit de pan en pluk de kip met twee vorken uit elkaar en zet apart. Breek het ei bij de saus en kook het ei al roerend gaar. Schep de kip stukjes terug in de saus en roer het door. Verdeel het kip mengsel over de 10 bladerdeeg plakjes en strooi op elk wat gehakte amandelen. Vouw de puntjes van elk bladerdeeg plakje naar het midden en druk de puntjes goed aan elkaar tot een vierkant pakketje. Klop de eidooier met de melk samen en smeer elk pakketje in met het mengsel. Bak de Bastilla pakketjes in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn, eet smakelijk!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

62 Comments

  • Samira

    29 november 2019 at 12:27

    Dag Faatje, ziet er lekker uit!!! Maar hoelang ongeveer in de oven van 200 graden? Alvast bedankt!! X Sam

    1. Fatima El Irari

      29 november 2019 at 12:47

      Hi Samira,

      Dankjewel lieverd! Ik heb ze voor ongeveer 15-20 minuten in de oven gezet en toen waren ze mooi bruin. Ik zou ze gewoon goed in de gaten houden en als je ziet dat ze mooi bruin zijn gebakken kun je ze eruit halen. Xx

  • Sohela

    29 november 2019 at 17:31

    Salaam Fatima
    Is er een mogelijkheid om de video’s die je op insta en snapchat plaatst hier ook bij te plaatsen…?
    Ik moet gewoon de handelingen kunnen zien wanneer ik een recept uitprobeer😑..

    1. Fatima El Irari

      30 november 2019 at 11:08

      Alaikoem salaam Sohela,

      Ik weet niet of dit mogelijk is, maar ik ga het even uitzoeken. Xx

      1. Nadia

        17 december 2019 at 22:22

        Kan ik ze ook invriezen na het afbakken?

      2. Fatima El Irari

        18 december 2019 at 08:27

        Hi Nadia,

        Ik zou ze dan eerder ongebakken invriezen.

      3. Aysem

        1 mei 2020 at 16:21

        Hey Fatima,
        Ik was begonnen met koken hieraan alleen verhaal1 loopt niet echt over naar verhaal 2. Eerst doe je de kip in de pan ( in stukken dacht ik zoals beschreven in vulling ) maar daarna staat haal de kip met vork uit elkaar. Snap t niet meer . Kan je aangeven wat t nou is?

        Dank je

        Groet,
        Ays

      4. Fatima El Irari

        2 mei 2020 at 14:05

        Hi Aysem,

        Ik bedoel in stap 2 dat je de kip met twee vorken uit elkaar plukt tot kleine stukjes.

    2. Daisy Coppens

      18 februari 2021 at 21:45

      Heb deze vandaag gemaakt, maar dan met deze vulling, briwat gemaakt, was echt overheerlijk, en veel complimenten gehad! Jou recepten lukken gewoon altijddd! Heel blij met jou pagina❤

      1. Fatima El Irari

        1 maart 2021 at 10:24

        Hi Daisy,

        Ah wat goed! Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Sabrina

    29 november 2019 at 18:08

    Hey fatima kan je er ook 1 grote meemaken ?

    1. Fatima El Irari

      30 november 2019 at 11:08

      Hi Sabrina,

      Jazeker, met dit recept kun je ook een grote bladerdeeg bastilda maken. Leuk idee! Xx

  • Ilham

    29 november 2019 at 19:04

    Hoi faatje,
    Ziet er erg lekker uit tbarkallah. Mag je ook kipfilet gebruiken ipv kippendijenfilet??

    1. Fatima El Irari

      30 november 2019 at 11:07

      Hi Ilham,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, je mag ook kipfilet gebruiken. Xx

  • Fadoua

    30 november 2019 at 12:46

    Héérlijk! Deze ga ik bij de soep en salade serveren in sha Allah.
    Shoukran Fatima 😙😙😙

    1. Fatima El Irari

      30 november 2019 at 13:38

      Hi Fadoua,

      Ah lekker! Heel graag gedaan en geniet ervan. Xx

      1. Suziee

        26 april 2020 at 00:38

        Echt een leuk recept
        Ik ga het morgen proberen maar zonder amandelen . Daar hou ik niet zo van. Ben benieuwd.

        Top dat je het zo goed uitlegt allemaal. Zo kan ik zelfs Marokkaans koken want ik hou van de Marokkaanse keuken. Bedankt fijne ramadan allemaal. Groetjes

      2. Fatima El Irari

        26 april 2020 at 08:23

        Hi Suzie,

        Ah lief van je, dankjewel! Ik ben blij dat het allemaal duidelijk is.

        Liefs,
        Fatima

  • Nadia

    30 november 2019 at 16:39

    Salaam . Kan ik de peterselie weglaten ?
    Xx

    1. Fatima El Irari

      1 december 2019 at 13:25

      Alaikoem salaam Nadia,

      Ja, hoor mag je weglaten. Xx

  • Leila

    2 december 2019 at 05:15

    Dag Fatima

    Wa doe ik met de amandelen?

    Groetjes
    Leila

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:43

      Hi Leila,

      Die verdeel je bovenop het kipmengsel. Xx

    2. Imane

      24 maart 2023 at 13:33

      Mijn man is echt gek op dit recept, heb het denk ik 3 jaar geleden ondekt en het is echt een smaakbom die ontploft in je mond! Mijn complimenten naar deze prachtige keukenprinses! Allahoema Bareek🤩🥰

      1. Fatima El Irari

        26 maart 2023 at 08:08

        Hi Imane,

        Wat lief! Bedankt lieve schat. Xx

  • Oum hamza

    3 december 2019 at 08:02

    Hi fatima,

    Ik heb zondag jou kipbastilla gemaakt met Harira en jou tonijnpizza recept. MachaAllah 3lik was superlekker. Je krijgt er maar niet genoeg van van de kipbastilla moge alle Allah jou beschermen tegen al het kwaad je tovert ons allemaal om in keukenprinsessen 😘

    1. Fatima El Irari

      3 december 2019 at 14:45

      Hi Oum Hamza,

      Wat ontzettend lief zeg, ameen lieverd!❤️ Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Bedankt voor je lieve berichtje!

  • Beyza

    3 december 2019 at 13:23

    Hoi fatima welke bladerdeeg gebruik je? Gebruik je die met roomboter of zonder?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:37

      Hi Beyza,

      Ik gebruik bladerdeeg zonder roomboter. Xx

  • Chaymâa

    3 december 2019 at 14:21

    Bedankt Fatima! Graag een video en als het gemakkelijker voor jou is instragram is ook ok

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:36

      Hi Chaymâa,

      inschallah lieverd. Xx

  • Sarah

    5 december 2019 at 18:38

    Fatima, welke bladerdeeg gebruik jij hier precies voor? Merk of geen merk? Met roomboter of zonder roomboter?

    Shoukran liefs sarah

    1. Sarah

      5 december 2019 at 18:40

      Ik zie dat iemand al heeft gevraagd of je bladerdeeg met roomboter gebruikt. Dat gebruik je dus niet. Maar welk merk?

      1. Fatima El Irari

        5 december 2019 at 20:39

        Hi Sarah,

        Ik gebruik bladerdeeg zonder merk van de Jumbo (eigen merk).

  • Henk Klaver

    5 december 2019 at 19:28

    Dag Fatima,
    Welke saus doe je erbij?

    1. Fatima El Irari

      5 december 2019 at 20:38

      Hi Henk,

      Ik vind bastilda lekker met pittige chilisaus.

      Groetjes,
      Fatima

  • Céline

    8 december 2019 at 14:17

    Hi Fatima,
    Ik vroeg me af wat voor amandelen je gebruikt? 🙂
    X Céline

    1. Fatima El Irari

      8 december 2019 at 20:26

      Hi Céline,

      Ik gebruik amandelen van de Lidl die ik zelf nog eerst voor een paar minuten kook in water om de schil eraf te pellen. Xx

  • Britt

    9 december 2019 at 13:41

    Hi Fatima, thuis zijn ze niet zo dol op kaneel, kan ik dit weglaten of eventueel vervangen door iets anders?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      9 december 2019 at 14:22

      Hi Britt,

      Ja, hoor mag je ook weglaten.

      Liefs,
      Fatima

  • Rineke

    11 december 2019 at 09:53

    Heel erg lekker deze pakketjes. Afgelopen zondag gemaakt voor het familie sinterklaas feest. Iedereen moest een lekker hapje meenemen en ik had deze gemaakt. Vielen héél goed in de smaak.

    1. Fatima El Irari

      11 december 2019 at 11:34

      Hi Rineke,

      Ah wat leuk om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Sheeey

    22 december 2019 at 10:14

    Salaam Fatima,

    Kan ik de ei ook weg laten?
    And just to let you know, ben dol op je recepten!

    1. Fatima El Irari

      22 december 2019 at 12:04

      Alaikoem salaam Sheeey,

      Ja, hoor het ei kun je ook weglaten. Wat lief super bedankt!🥰

  • Amanda

    9 januari 2020 at 15:04

    Kan ik je ook volgen op snapchat?

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2020 at 16:34

      Hi Amanda,

      Jazeker, mijn gebruiksnaam is kookhoekjevxf 💛

  • Ess

    28 januari 2020 at 18:51

    Hallo lieve Fatima!

    Dit is zoooo lekker, ik wil je er hartelijk voor bedanken! ♥️

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2020 at 20:30

      Hi Ess,

      Heel graag gedaan!❤️

  • Viktoria

    22 februari 2020 at 12:56

    Kan ik dit ook in loempia vellen rollen?

    Groetjes,

    Viktoria

    1. Fatima El Irari

      22 februari 2020 at 14:10

      Hi Viktoria,

      Ja, hoor je kunt ook loempia vellen gebruiken. Je zou ze dan ook kunnen frituren in olie.

      1. Viktoria

        23 februari 2020 at 00:48

        Bedankt lieverd.

      2. Fatima El Irari

        23 februari 2020 at 23:40

        Graag gedaan! Xx

  • Jihans

    26 april 2020 at 14:24

    Kan ik ook paprika en prei bij doen??

    1. Fatima El Irari

      26 april 2020 at 18:05

      Hi Jihans,

      Ja, hoor je kunt elk soort groenten toevoegen die jij lekker vindt.

  • Saadia El herbouti

    1 mei 2020 at 16:09

    Dag Fatima,
    Hopelijk alles oke. Ik heb de kip bastilla gemaakt maar is droog uit de oven gekomen.
    Wat heb ik verkeerd gedaan?
    Grtjs Saâdia

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 14:03

      Hi Saadia,

      Hoe bedoel je droog? Aan de bovenkant of de vulling.

      1. S.

        11 juni 2020 at 21:14

        Als ik kipfilet gebruik, hoeveel gram heb ik dan nodig? Alvast bedankt!

  • S.

    11 juni 2020 at 20:10

    Als ik kipfilet gebruik, hoeveel gram moet ik dan gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2020 at 11:46

      Hi S,

      Ook dan heb je 400 gram nodig.

  • Dayenne

    12 augustus 2020 at 13:36

    Kan ik deze ook met filodeeg maken?

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2020 at 17:40

      Hi Dayenne,

      Ja, je kunt ook filodeeg gebruiken.

  • Burcu Ates

    4 mei 2021 at 14:27

    Hoi Fatima,

    Kan ik de kip incl. kruiden ook een dag van te voren klaarzetten zodat ik de pakketjes de volgende dag kan maken?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 13:04

      Hi Burcu,

      Jazeker, dat kan.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept