Als je net als ik dol bent op kersen en dan met name de vlaai fruit die je vaak gebruikt voor een monchoutaart, dan ga je deze muffins ook gegarandeerd lekker vinden. De muffins zijn aan de bovenkant lekker crunchy en van binnen zijn ze heerlijk zacht, dus pak je keukenshort er maar bij en bakken maar!
Ingrediënten: (15 stuks)
Beslag:
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 130 gr. kristalsuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 80 ml melk
- 100 gr. maizena
- 200 gr. bloem
- 1 tl. bakpoeder
- snuf zout
Extra:
- kersen vlaaifruit
- 50 gr. bloem
- 1 etl. kristalsuiker
- 30 gr. koud margarine (of roomboter)
Bereiding:
Stap 1.
Mix in een beslagkom de eieren, vanillesuiker en de kristalsuiker op hoge snelheid lichtgeel van kleur voor ongeveer 2 minuten. Giet de melk en de zonnebloemolie erbij en mix het kort door. Plaats een zeef boven de kom en schep er de maizena, bloem, bakpoeder en het zout in. Zeef de droge ingrediënten bij het beslag en mix met de elektrische handmixer op lage snelheid. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom.
Stap 2.
Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm en vul elk vormpje iets boven de helft. Verdeel in elk vormpje een theelepel kersen vlaaifruit. Meng voor de kruimellaag de bloem en kristalsuiker door elkaar en wrijf de koude margarine met je vingers erbij tot je een kruimelig deeg hebt. Verdeel de kruimellaag boven het beslag en bak de muffins in de voorverwarmde oven op 180 graden in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins nadat ze uit de oven komen op kamertemperatuur komen en smullen maar!
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.
45 Comments
Aysegul
19 december 2019 at 10:24
Hoi Fatima,
1 eetlepel of theelepel kersen vlaaifruit? In je filmpje zie ik een eetlepel en in de bovenstaande tekst theelepel.
Alvast bedankt!
Groetjes,
Aysegul
Fatima El Irari
19 december 2019 at 12:18
Hi Aysegul,
Klopt, ik gebruikte een volle eetlepel maar dit was achteraf toch iets te veel. Dus ik raad eerder een theelepel aan.
Saida
27 december 2019 at 12:48
Salam meid,
Kan ik de melk ook vervangen door Alpro Soya melk vanwege koemelkallergie?
Fatima El Irari
27 december 2019 at 13:50
Alaikoem salaam Saida,
Ja, hoor dat kan zeker. Xx
Malica
19 december 2019 at 12:25
Hoi Fatima,
Mag de kersen vlaai fruit door iets anders vervangt?
Dank u
Fatima El Irari
19 december 2019 at 14:48
Hi Malica,
Je zou het kunnen vervangen door bijvoorbeeld appel, aardbeien, frambozen etc. of je gebruikt noten in plaats van fruit.
Taibah
25 maart 2020 at 17:56
Hoi moet je deze cupcakes in de kolekast bewaren? Ik vraag dit, omdat er in dit receot kersen in moeten.
Fatima El Irari
27 maart 2020 at 14:14
Hi Taibah,
Nee, hoor hoeft niet. Je kunt de cupcake sin een trommel bewaren op kamertemperatuur of je dekt de muffins af met folie en een theedoek. Xx
gulistan
19 december 2019 at 12:32
Hi Fatima, ik heb thuis geen weegschaal. Kun je ook de hoeveelheid aangeven in eetlepels of glas?
Gr, Gülistan
Fatima El Irari
19 december 2019 at 14:47
Hi Gulistan,
Ik weet niet hoeveel eetlepels het is, maar je kunt wel een korte limonadeglas gebruiken en daar de olie en melk in afwegen. Xx
Stefanie
19 december 2019 at 14:04
Kan ik ipv zonnebloemolie ook boter gebruiken? En dan dezelfde hoeveelheden aanhouden?
Fatima El Irari
19 december 2019 at 14:43
Hi Stefanie,
Ja, je kunt ook boter gebruiken en ook dan dezelfde hoeveelheid gebruiken.
Nadia
19 december 2019 at 15:08
Hi Fatima, kan ik gesmolten chocolade gebruiken ipv fruit?
Fatima El Irari
20 december 2019 at 09:01
Hi Nadia,
Je zou ook een theelepel chocoladepasta in het beslag kunnen doen ipv gesmolten chocolade.
Gerda van Ooijen
19 december 2019 at 17:50
Wat heb je bovenop de de cupcakes gedaan?
Fatima El Irari
20 december 2019 at 08:59
Hi Gerda,
Dit is een kruimellaag die je maakt van bloem, kristalsuiker en margarine. Staat in het recept. Xx
Sarah
19 december 2019 at 17:51
Ziet er super lekker uit😍
Wanneer is dit het lekkerst om te serveren? Maken op zelfde dag wanneer bezoek komt of kan het ook één dag of twee eerder gemaakt worden?
Fatima El Irari
20 december 2019 at 08:58
Hi Sarah,
Dankjewel lieverd! Je kunt deze muffins makkelijk een dag van tevoren maken en de volgende dag zijn ze nog lekkerder haha. Xx
sen
1 januari 2020 at 06:49
hey schat ik had ze gemaakt maandag. en gister op tafel gezet, ze waren zo droog, ik heb alles stap voor stap gevolgd, maar wat heb ik fout gedaan.
Fatima El Irari
2 januari 2020 at 11:40
Hi Sen,
Hoe lang heb je ze in de oven laten staan en hoe was je beslag? Deze cakejes horen juist helemaal niet droog te zijn. Ben benieuwd. Xx
Mientje
19 december 2019 at 20:30
Hoi Fatima,
Kan je de muffins ook invriezen ?
Fatima El Irari
20 december 2019 at 08:57
Hi Mientje,
Ja, je kunt ze invriezen. Goed inpakken in van die diepvries zakje en dan invriezen als ze nog lauwwarm zijn.
De Smet François
20 december 2019 at 04:42
Beste mensen
Als jullie nieuwe recepten heb mag jullie dat altijd door sturen ik zal dat ook doen als ik er heb .
Vriendelijke groetjes
De Smet François
Madelon
20 december 2019 at 07:28
Hyhy Fatima,
Kan ik ipv maizena ook iets anders pakken?
Dankjewel!
Liefs Madelon
Fatima El Irari
20 december 2019 at 08:56
Hi Mandelon,
Je kunt de maizena vervangen door bloem. Xx
Geey
20 december 2019 at 11:32
Kun je ook vers fruit gebruiken?
Fatima El Irari
20 december 2019 at 11:40
Hi Geey,
Ja, hoor vers fruit kun je ook prima gebruiken.
Maryam
20 december 2019 at 17:22
Hey Fatima, kun je met dit recept ook een grote cake maken? zo ja, welke bakvorm is dan het meest geschikt? ik heb thuis meerdere formaten. Alvast bedankt!
Fatima El Irari
20 december 2019 at 17:47
Hi Maryam,
Jazeker, je kunt met dit recept ook een grote cake bakken. Ik raad je een bakvorm aan van 22 of 24 cm. Xx
Lida
22 december 2019 at 14:00
Ik heb hem gemaakt.was heerlijk.bedankt voor de recept.
Fatima El Irari
22 december 2019 at 14:45
Hi Lida,
Goed om te horen! Graag gedaan.❤️
Nasira
23 december 2019 at 11:01
Salam Fatima,
Bak jij alles op oven stand of hetelucht?
Fatima El Irari
23 december 2019 at 14:00
Alaikoem salaam Nasira,
Ik gebruik altijd de boven-onder warmte en eigenlijk nooit de hetelucht functie. Xx
Danielle
25 december 2019 at 10:15
Hai, heb ze vanmorgen gemaakt en ze zijn heel droog!?! Komt dat door de maïzena?Kan ik dat ook vervangen door griesmeel ?
Fatima El Irari
26 december 2019 at 10:42
Hi Danielle,
Het zal vast niet door de maizena komen, want daardoor worden ze juist zacht. Hoe lang heb je ze in de oven laten staan?
Liek
28 december 2019 at 09:56
Hey hey,
Ze zijn mega droog. Heb ik iets verkeerd gedaan of wat kan ik er de volgende keer aan doen ze wat smeuïger te maken?
Fatima El Irari
28 december 2019 at 10:19
Hi Liek,
Als ze droog zijn, dan zijn ze waarschijnlijk te lang gebakken. Voor hoe lang heb je ze in totaal in de oven laten staan?
Liek
29 december 2019 at 01:25
23min toen was de sateprikker schoon… dus iets korter bakken?!
Fatima El Irari
29 december 2019 at 10:56
Hi Liek,
Ja, dan zou ik ze de volgende keer iets korter bakken.
Ka
30 december 2019 at 13:24
Heey Fatima,
Ik vind t superleuk dat je altijd je heerlijke recepten plaats , alleen soms lees ik dat mensen je filmpje bekijken van t geplaatste recept. Mijn vraag is dan ook waar vind ik die filmpjes. Ik heb verder geen insta of fb …alvast bedankt
Fatima El Irari
30 december 2019 at 19:00
Hi Ka,
Lief, dankjewel! Ik plaats altijd op Instagram een korte instructievideo bij elke foto.🙈❤️
Ummie
30 december 2019 at 22:23
Ik heb ze van de week geprobeerd, Ik vond ze niet voor herhaling vatbaar helaas. Ik denk dat het een heel raar structuur krijgt door maizena.
Fatima El Irari
2 januari 2020 at 11:36
Hi Ummie,
Oh wat jammer. Wat voor structuur had je dan? Want door de maizena krijg je alleen maar hele zachte en luchtige cupcakes. Ben wel benieuwd hoe die van jouw dan waren.
Ebru
3 januari 2020 at 12:06
Het is eigelijk veel fijner als je je recepten als video opneemt😊
Fatima El Irari
3 januari 2020 at 15:25
Hi Ebru,
Snap ik maar daar heb ik niet altijd tijd voor vandaar.