Kersen Gebakjes

13 februari 2023Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 5 stuks

Een ideaal lekkernij voor de lekkere zoete trek, als je niet al teveel tijd hebt (of geen zin hebt) om wat lekkers klaar te maken. Lekker bij een kopje thee of als toetje met een bolletje vanille ijs of slagroom. Absoluut een aanrader!

Print recept

Kersen Gebakjes

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 5 stuks

Ingrediënten:

  • 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 blik kersen vlaai fruit
  • 1 eidooier
  • 1 theel. melk
  • vanillesuiker

Bereidingswijze:

  • 1)

    Haal de bladerdeeg plakjes van elkaar en laat ze voor 10 minuten ontdooien.

  • 2)

    Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

  • 3)

    Als het bladerdeeg ontdooit is gebruik je een ronde vorm om 10 rondjes uit te steken. 

  • 4)

    Verdeel in het midden op 5 bladerdeeg rondjes een eetlepel kersenvlaai.

  • 5)

    Steek in de overige 5 rondjes met een hartjes uitsteker in het midden een hart eruit.

  • 6)

    Leg het rondje met het uitgestoken hart bovenop het rondje met het vlaaifruit en druk lichtjes aan.

  • 7)

    Gebruik een vork om de randen van het bladerdeeg stevig aan te drukken.

  • 8)

    Roer de eidooier met de melk samen en bestrijk de bovenzijde van de gebakjes.

  • 9)

    Strooi de vanillesuiker bovenop en bak de kersen gebakjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar.

  • 10)

    Serveer lauwwarm met een toef slagroom. Enjoy!

2 Comments

  • Natas

    16 februari 2023 at 12:59

    Kan je de ei met melk ook door iets anders vervangen om het af te strijken? Bijv alleen plantaardige melk bijv

    1. Fatima El Irari

      4 maart 2023 at 20:53

      Hi Natas,

      Dit doe je meer om het bladerdeeg een kleurtje te geven, maar je kunt het ook enkel met melk bestrijken en er wat suiker opstrooien.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept