Kersen Gebakjes
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 5 stuks
Kersen Gebakjes
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 5 stuks
Ingrediënten:
- 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 blik kersen vlaai fruit
- 1 eidooier
- 1 theel. melk
- vanillesuiker
Bereidingswijze:
- 1)
Haal de bladerdeeg plakjes van elkaar en laat ze voor 10 minuten ontdooien.
- 2)
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- 3)
Als het bladerdeeg ontdooit is gebruik je een ronde vorm om 10 rondjes uit te steken.
- 4)
Verdeel in het midden op 5 bladerdeeg rondjes een eetlepel kersenvlaai.
- 5)
Steek in de overige 5 rondjes met een hartjes uitsteker in het midden een hart eruit.
- 6)
Leg het rondje met het uitgestoken hart bovenop het rondje met het vlaaifruit en druk lichtjes aan.
- 7)
Gebruik een vork om de randen van het bladerdeeg stevig aan te drukken.
- 8)
Roer de eidooier met de melk samen en bestrijk de bovenzijde van de gebakjes.
- 9)
Strooi de vanillesuiker bovenop en bak de kersen gebakjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar.
- 10)
Serveer lauwwarm met een toef slagroom. Enjoy!
2 Comments
Natas
16 februari 2023 at 12:59
Kan je de ei met melk ook door iets anders vervangen om het af te strijken? Bijv alleen plantaardige melk bijv
Fatima El Irari
4 maart 2023 at 20:53
Hi Natas,
Dit doe je meer om het bladerdeeg een kleurtje te geven, maar je kunt het ook enkel met melk bestrijken en er wat suiker opstrooien.