Kapsalon met Kip en Rijst

24 april 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 4 stuks

Iedereen kent natuurlijk wel de welbekende kapsalon met frietjes en shoarma, maar heb je ooit kapsalon geproefd met rijst en kip? Ik maakte gisteren dus deze variant en iedereen was er weg van!

Print recept

Kapsalon met Kip en Rijst

  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Voor de rijst:

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 2 eetlepels vermicelli
  • 400 gram rijst
  • 1 blokje groentebouilion
  • kokend water

Voor de kip:

  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 theelepel Piri Piri kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels pittige chilisaus

Extra:

  • plakjes kaas
  • ijsbergsla in stukjes
  • tomaat in stukjes
  • groene olijven in plakjes
  • knoflooksaus

Bereidingswijze:

Rijst klaarmaken:

  • 1)

    Spoel de rijst onder koud water en zet de rijst opzij.

  • 2)

    Verhit de zonnebloemolie en de roomboter in een ruime pan en voeg de vermicelli erbij.

  • 3)

    Bak de vermicelli voor 1-2 minuten op middelhoog vuur goudbruin van kleur.

  • 4)

    Voeg de rijst, zwarte peper, harissa kruiden en de groentebouillon toe en roer het goed door.

  • 5)

    Giet kokend water in de pan tot het water boven de rijst uitsteekt.

  • 6)

    Plaats de deksel op de pan en laat de rijst gaarkoken voor 18-20 minuten op middelhoog vuur.

  • 7)

    Wanneer het water getrokken is, roer je de rijst door en zet je het vuur uit. 

Kip bakken:

  • 1)

    Leg de kip in de koekenpan en voeg de Piri Piri kruiden, zout, gemberpoeder en de olijfolie toe.

  • 2)

    Roer het goed door en en voeg de uien en peterselie toe.

  • 3)

    Bak de kip op middelhoog vuur voor 5-8 minuten lichtbruin van kleur.

  • 4)

    Voeg als laatste de pittige chilisaus erbij en roer het nog eens door.

Schaaltjes vullen:

  • 1)

    Schep een portie rijst op de bodem van de schaal en druk het plat.

  • 2)

    Verdeel bovenop de gebakken kip en leg bovenop de kip een plakje kaas.

  • 3)

    Zet de schaaltjes in de oven op 200 graden voor ongeveer 8-10 minuten tot de kaas is gesmolten.

  • 4)

    Maak de kapsalon af met wat gesneden ijsbergsla, tomatenblokjes en wat groene olijven. 

  • 5)

    Spuit er als laatste nog wat knoflooksaus op of een ander sausje en smullen maar!

22 Comments

  • Roro

    24 april 2020 at 21:53

    Hoi Fatima,
    Waar heb je die kleine ovenschaaltjes van?

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 11:07

      Hi Roro,

      Deze kocht ik bij de Kruidvat. Je kunt ook kijken bij de Blokker of Xenos.

      1. Latifa

        25 april 2020 at 17:34

        Salaam

        WIL GRAAG die schaaltjes vanwaar? Ik kijk op blokker maar er is niks

      2. Fatima El Irari

        25 april 2020 at 22:08

        Alaikoem salaam Latifa,

        Ik heb ze een tijd geleden gekocht bij de Kruidvat. Je kunt misschien in de winkel kijken bij de Blokker of Xenos. Er zijn meerdeee kleine schaaltjes.

  • Miza

    25 april 2020 at 11:39

    Hoi Fatima, kun je de piri piti kruiden vervangen met andere kruiden?

    Groetjes, Miza

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 22:00

      Hi Miza,

      Ja, hoor je zou bijvoorbeeld ook cayennepeper kunnen gebruiken of harissa kruiden. Je moet alleen wel opletten dat je niet teveel toevoegt, anders wordt het te pittig.

    2. Hafsa

      28 april 2020 at 16:09

      Salaam vraagje wat is de afmeting van die ovenschaal

      1. Fatima El Irari

        28 april 2020 at 18:39

        Alaikoem salaam Hafsa,

        Ik weet ze niet wat de afmetingen zijn. Het zijn wel echt kleine schaaltjes voor maximaal 1 persoon.

      2. T

        3 mei 2020 at 17:17

        Welke kaas heb je gebruikt?
        Mvg

      3. Fatima El Irari

        4 mei 2020 at 12:36

        Hi T,

        Gesneden plakjes jonge kaas.

      4. Hanane

        4 mei 2020 at 21:28

        Heerlijk we hebben gesmuld

      5. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:16

        Hi Hanane,

        Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Al

    25 april 2020 at 13:06

    Hooi Fatima , hoeveel kokend water voeg je ongeveer toe ?

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 22:05

      Hi Al,

      Ongeveer 1 tot 1.5 liter water. De rijst moet gewoon helemaal onderstaan.

    2. Hanane

      26 april 2020 at 11:34

      Salaal Fatima

      Waar haal je die harissa kruiden vandaan? En welke kaas gebruik je juist!

      Barakallahoe Fieki

      Masalaam

      Hanane

      1. Fatima El Irari

        26 april 2020 at 17:59

        Alaikoem salaam Hanane,

        Harissa kruiden haal ik altijd bij de Marokkaanse slager en ik gebruik kaas die al voorgesneden is van de supermarkt. Xx

  • Jamila

    25 april 2020 at 16:50

    Ziet er heerlijk uit. Waar heb je kruidenzak gehaald(piri piri kruiden)?

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 22:07

      Bedankt Jamila! Deze kocht ik bij de Marokkaanse slager. Xx

  • Claire

    28 april 2020 at 10:00

    Het ziet er heerlijk uit!
    Kan je dit ook van te voren klaar maken?

    1. Fatima El Irari

      28 april 2020 at 14:38

      Hi Claire,

      Ja, hoor je kunt de rijst en kip alvast maken en dan voor etenstijd nog even de kaas erop doen en ze in de oven schuiven.

      1. Ibtissam

        5 mei 2020 at 08:27

        Asalamu Alaykom Fatima,

        Kan je de harissa kruiden weglaten? Of met iets anders vervangen?

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:22

        Alaikoem salaam Ibrissam,

        Ja hoor je kunt de harissa ook weglaten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept