Kaneelbroodjes

15 april 2021Fatima El Irari

Prep time: 2 uur 30 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 10 stuks

Ik ben dol op alles waar kaneel inzit, geef mij een van deze kleverige zoete kaneelbroodjes en je maakt mij zielsgelukkig! De broodjes zijn heerlijk zacht, lekker fluffy en zo lekker als ze net uit de oven komen, je eet je vingers erbij op! Pak alle ingrediënten erbij en duik nu meteen de keuken in, zodat je straks al lekker kunt genieten van een heerlijk zoet kaneelbroodje! 

 

Print recept

Kaneelbroodjes

  • Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 3 uur
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Het deeg:

  • 500 gram bloem, gezeefd
  • 7 gram gedroogde gist
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theel. zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 200 ml lauwwarme melk

Vulling:

  • 150 gram zachte roomboter
  • 1 eetl. kaneel
  • 3 eetl. donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze:

Deeg kneden:

  • 1)

    Voeg de bloem, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout toe in de kom.

  • 2)

    Mix de zonnebloemolie samen met het ei en het eiwit en giet het mengsel in de kom.

  • 3)
    Mix het kort door en giet dan de melk er geleidelijk bij terwijl je het deeg blijft kneden.

  • 4)

    Je kneedt het deeg in circa 4-5 minuten op middelhoge snelheid soepel en elastisch.

  • 5)

    Haal het deeg uit de kom en bestuif het deeg licht met een eetlepel bloem en vorm het tot een bal.

  • 6)

    Plaats het deeg terug in de kom en laat het deeg afgedekt voor 60 minuten rijzen.

Broodjes vormen:

  • 1)

    Roer in een kom de zachte roomboter met de kaneel en de basterdsuiker samen en zet opzij.

  • 2)

    Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak.

  • 3)

    Verdeel de vulling over het deeg en strijk het glad.

  • 4)

    Vouw de rechterzijde en de linkerzijde naar het midden en rol het deeg met de deegroller ietsjes plat.

  • 5)

    Snijd met een pizzasmes het deeg in 12 stroken en snijd in elke strook weer drie strookjes.

  • 6)

    Maak een vlecht van de strookjes deeg en vouw aan beide kanten de puntjes onder het broodje.

  • 7)

    Plaats het broodje in een muffin plaat of op een bekleed bakplaat.

  • 8)

    Dek broodjes af met plasticfolie en laat de broodjes voor 30 minuten rijzen. 

  • 9)

  • 10)

    Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-onder) warmte. Bak de kaneelbroodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. 

  • 11)

    Laat de broodjes 10 minuten afkoelen en bestuif de broodjes licht met poedersuiker. Geniet ervan!

38 Comments

  • Margery

    15 april 2021 at 08:35

    Lieve Fatima,

    Ik ben zooo dol op kaneelbroodjes! Ik weet nu al wat ik dit weekend ga maken. Bedankt voor dit heerlijke recept (ik weet nu al dat het lekker is 🙂 )

    Groetjes Margery

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:06

      Hi Maergery,

      Ah wat leuk! Geniet ervan. Xx

  • Lina

    15 april 2021 at 11:15

    Hoe kan je deze broodjes het beste bewaren? 🤎Ik wil ze graag maken maar aangezien het ramadan is kunnen we het natuurlijk niet nu eten

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:08

      Hi Lina,

      Als ze lauwwarm zijn verpak je ze met een plastic zak en dek je ze af met een theedoek. Op deze manier blijven ze lekker zacht!

  • Samya

    15 april 2021 at 11:51

    Hoi fatima, ziet er weer heerlijk uit. Een vraagje: ik heb geen roomboter en hou er ook niet van. Kan ik dit weglaten?

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:09

      Hi Samya,

      Ja hoor kun je ook prima weglaten en de basterdsuiker en kaneel er gewoon overheen strooien en ietsjes aandrukken.

  • Lindsey

    15 april 2021 at 12:04

    Hi Fatima,

    Ziet er heelijk uit!

    Voor de gene onder ons zonder keukenmachine, hoelang raad je aan dit te kneden met de hand?

    Dankjewel & Ramadan Mubarak!

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:10

      Hi Lindsey,

      Ramadan mubarak! Je kneed het deeg dan voor circa 7-8 minuten tot het zacht en soepel is.

  • Yas

    16 april 2021 at 04:35

    Hoi Fatima,

    Ik kan nergens terug vinden wanneer de melk toe te voegen of lees ik eroverheen?

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:14

      Hi Yas,

      De melk voeg je er bij stap 3 bij, dus daar kneed je het deeg mee.

  • Inge

    16 april 2021 at 09:23

    Wat een heerlijk recept! Deeg staat nu te rijzen, maar vond het nog wel heel plakkerig, klopt dat?
    Succes en dank voor je heerlijke recepten!

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:15

      Hi Inge,

      Lief! Ja, het deeg kan zeker nog ietsje plakkerige zijn, maar dat kun je vermijden door het in te smeren met een beetje olie. Dat plakkerige zal straks na het rijzen verdwijnen. Xx

  • Naima

    17 april 2021 at 21:48

    Hi Fatima, welke melk gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:21

      Hi Naima,

      Ik gebruik vaak die van de Lidl of van de Jumbo, eigen merk.

    2. Malika

      30 april 2021 at 13:39

      S.a. Fatima,

      Insmeren met ei toch aan het eind?

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2021 at 12:51

        Hi Malika,

        Nee dit hoeft niet perse.

  • Fatma Kasmer

    19 april 2021 at 07:07

    Hoi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit! Is dit recept ook lekker met kristal suiker? En hoe heb je bakplaat bekleed? Met bakpapier of ingevet?

    Groetjes Fatma

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:29

      Hi Fatma,

      Ja hoor je kunt ook kristalsuiker gebruiken. Ik bekleed mijn bakplaat met bakpapier. Xx

  • Hannan

    19 april 2021 at 18:21

    Salaam alaykoum, ik wil het recept halveren, hoe doe ik dat met het ei en eiwit?

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:29

      Alaikoem salaam Hannan,

      Die kun je dan gewoon even samen mengen en dan de helft erbij gieten. Xx

  • Nadia

    20 april 2021 at 22:20

    Moet punt 10&11 omgewisseld zijn, denk het wel

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 10:59

      Hi Nadia,

      Klopt, ik heb het aangepast. Bedankt lieverd!

  • Manuela

    21 april 2021 at 16:33

    Hoi Fatima,

    De broodjes waren erg lekker, alleen… mijn deeg blijft altijd zo droog? Hoe zou ik dat anders kunnen doen?

    Groetjes,

    Manuela

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:02

      Hi Manuela,

      Ah super! Als het deeg droog is dan komt dit vaak door het kneden. Let er de volgende keer op dat je het deeg iets langer doorkneedt tot het echt zacht is.

  • Nadiya

    24 april 2021 at 10:43

    Salaam moe3alaykoem fatima
    Als eerst wens ik jouw en je gezin een gezegende ramadaan moubarak.

    Hier volgt mijn vraag.

    Kan ik gewoon een klant en klare pizzadeeg gebruiken. Ipv het deeg zelf in mekaar te knutselen.

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:14

      Alaikoem salaam Nadiya,

      Bedankt lieve schat en wij wensen jullie ook een gezegende ramadan toe! En ja hoor je kunt ook kant en klare deeg gebruiken ipv het zelf te maken.

  • Semira Demir

    24 april 2021 at 18:42

    Ik heb het al twee keer geprobeerd, maar beide keren mislukt. Deeg wordt niet een fijne bal dat niet meer plakt. Het blijft een plakkerige pasta. Ik heb het zo’n tien minuten laten kneden in de machine. Wat doe ik fout?? 🤷‍♀️

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:11

      Hi Semira,

      Ah wat jammer! Heb je de melk er echt geleidelijk bijgedaan? Als je het in een keer erbij doet of iets te snel, dan wordt het deeg vaak te plakkerig.

  • Rosanne Stougie

    24 april 2021 at 20:56

    Zo komen net uit de oven…. ze zijn echt heerlijk. Deze ga ik zeker vaker maken. Bedankt voor het recept.

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:10

      Hi Rosanne,

      Wat goed! Geniet er lekker van.

  • Karishma

    25 april 2021 at 10:18

    Goedemorgen Fatima,

    Ik zou graag het recept willen maken zonder de ei, is dat mogelijk?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:10

      Hi Karishma,

      Ja, hoor dat is zeker mogelijk. Je kunt dan alleen wel ongeveer 20/30 ml meer melk nodig hebben. Xx

  • Ninorta

    27 april 2021 at 21:34

    Hai Fatima,
    Dank voor je recept!
    Ik heb de broodjes gemaakt en hoewel zij goed smaakten, ben ik niet helemaal tevreden. Mijn deeg was onvoldoende gerezen en ik weet niet waarom want ik heb alle hoeveelheden aangehouden en stappen gevolgd. Weet jij wat de oorzaak kan zijn?

    Groeten Ninorta

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:55

      Hi Ninorta,

      Graag gedaan! Als het deeg niet rijst, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. De melk die je hebt toegevoegd kan bijvoorbeeld te koud zijn, maar ook weer te warm. Door beide zal de gist niet geactiveerd worden. Heb je het deeg op een warme plek/tochtvrij laten rijzen?

  • Kawita

    1 mei 2021 at 23:17

    Hi Fatima,

    Wat een heerlijk recept om te maken!
    Ik heb alleen gemerkt dat de broodjes aan de onderkant niet goed genoeg bakken in een muffinvorm met boven- en onderverwarming. De bovenkant is perfect en luchtig. Enig idee waar het aan kan liggen? Volgende keer probeer ik het gewoon op de bakplaat.

    Liefs, Kawita

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:49

      Hi Kawita,

      Aah bedankt lieve schat! Uhm misschien moet je dan de temperatuur iets hoger zetten, want die van mij worden in de vorm wel gewon gaar. Maar je zou ze natuurlijk ook gewoon op de bakplaat kunnen bakken. Xx

  • Anneke

    1 november 2023 at 10:44

    Hallo Fatima,
    de kaneelbroodjes waren fantastisch! Heb wel speltbloem, havermelk en plantaardige boter gebruikt. Het deeg had ik ‘s avonds gemaakt en heb ze na het volledig klaarmaken dan in de ijskast laten “overnachten”. Dit lukte perfect! Zo kon ik ook rustig mijn ochtend beginnen.
    Top receptje 👍

    1. Fatima El Irari

      1 november 2023 at 10:49

      Hi Anneke,

      Wat goed! Ik ga dit ook eens op deze manier proberen. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept