Kaasbroodjes met Boursin

18 mei 2021Fatima El Irari

Prep time: 2 uur

Cook time: 30 minuten

Serves: 10 stuks

Het is weer tijd voor een leuke Fansquare campagne! Dat betekent dat veel van mijn volgers/lezers mee mogen doen met een campagne waar ik ook aan meedoe! De vorige Fansquare campagne die ik hier op de blog en op Instagram met 50 volgers/lezers deed was zo leuk, dus ik ben blij dat ik weer zo’n toffe campagne met jullie mag doen! Dit keer mogen we samen aan de slag met Boursin Zacht & Romig om onze omgeving, familie en vrienden te inspireren met allerlei lekkere recepten! Mocht je willen meedoen dan krijg je (gratis) een Boursin pakket toegestuurd waar jij mee aan de slag kan! Aanmelden doe je heel makkelijk via deze aanmeldpagina. Uit alle aanmeldingen worden er 100 deelnemers gekozen en die krijgen vanzelf bericht. De winnaar van de Fansquare campagne ontvangt een leuke prijs!
Ik ben GEK op kaasbroodjes, dus besloot ik aan de slag te gaan met het bakken van zachte broodjes die ik vervolgens vulde met Boursin Zacht & Romig en kaas! En je raadt het zeker al, de broodjes waren zo lekker, och zálig! Voordat de broodjes de oven ingingen legde ik op elk bolletje deeg een handje geraspte kaas en nog wat extra Boursin Zacht & Romig, want ja daar kun je natuurlijk nooit te veel van hebben! Het resultaat zijn heerlijke kaasbroodjes met een lekkere krokante korst met een knapperige korst. Ga jij ze ook maken?
De Boursin Zacht & Romig verpakking is hersluitbaar, dus makkelijk te bewaren voor het maken van andere hapjes. Boursin Zacht & Romig is makkelijk te gebruiken, want je kunt het erin dippen of op een toastjes smeren, maakt elk hapje of gerecht nog lekkerder, een must try!

 

Print recept

Kaasbroodjes met Boursin

  • Voorbereidingstijd 2 uur
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 2 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 1 eetl. melkpoeder
  • 1 eetl. harissa kruiden
  • 1 theel. zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 eiwit , eidooier apart zetten
  • 200 ml lauwwarm water

Vulling:

  • 1 kuipje Boursin Zacht & Romig
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 theel. melk
  • 1 eetl. harissa kruiden

Bereidingswijze:

Deeg kneden:

  • 1)

    Schep de bloem in de kom en voeg de gist, kristalsuiker, melkpoeder, harissa kruiden en het zout toe.

  • 2)

    Mix de zonnebloemolie, het ei en het eiwit samen en giet het in de kom.

  • 3)

    Mix het kort samen en giet het water er geleidelijk bij en kneed het deeg op middelhoge snelheid in 3-5 minuten mooi soepel.

  • 4)

    Stort het deeg op je werkblad, vet het deeg in met een beetje zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt voor 60 min. rijzen.

Broodjes vormen:

  • 1)

    Vorm van het deeg bolletjes van ongeveer 80 gram en plaats ze op een beklede bakplaat.

  • 2)

    Dek het deeg af en laat het deeg rusten voor 10 minuten.

  • 3)

    Druk een bolletje deeg plat en verdeel in het midden een eetlepel Boursin Zacht & Romig en een handje geraspte kaas.

  • 4)

    Breng de zijkanten naar het midden knijp het deeg stevig samen.

  • 5)

    Leg het broodje op de bakplaat en werk op dezelfde manier de rest af.

  • 6)

    Dek het deeg af en laat weer rijzen voor 30 minuten.

  • 7)

    Roer de eidooier met de melk samen en smeer met dit mengsel de broodjes in.

  • 8)

    Leg op elk broodje een mespunt Boursin Zacht & Romig en een handje geraspte kaas.

  • 9)

    Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

  • 10)

    Serveer de broodjes warm en genieten maar, eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Boursin.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept