Kaas-ui Broodjes

29 maart 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Vandaag deel ik een van mijn favoriete broodjes met jullie die ik maakte met het nieuwe product Flora Smeerbaar. Flora Smeerbaar bevat een unieke blend van Shea-, kokosnootolie, amandelpasta en een hintje zout en is 100 procent plantaardig en 100 procent natuurlijk! Flora Smeerbaar heeft een volle rijke smaak die je goed proeft op een stukje vers stokbrood, maar ook erg lekker is om er zelf broodjes mee te bakken. Flora Smeerbaar is verkrijgbaar in twee varianten, Flora Smeerbaar gezouten en Flora Smeerbaar ongezouten.

Voor deze kaas ui broodjes ben ik aan de slag gegaan met de ongezouten Flora Smeerbaar en de broodjes waren bij ons thuis een groot succes! De Flora Smeerbaar maakt het deeg zo ontzettend lekker zacht en zelfs de volgende dag zijn de broodjes nog zacht en vers. Ga vandaag nog zelf aan de slag met deze broodjes en gegarandeerd dat ook jij het niet bij een broodje zal houden!

Ingrediënten: (15 stuks)
Voor het deeg:
  • 500 gr. bloem
  • 2 etl. melkpoeder
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl. zout
  • 1 ei
  • 1 eiwit, eidooier apart houden
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 30 ml volle yoghurt (of melk)
Voor de vulling:
  • Flora spread, ongezouten
  • bosui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook (kun je eventueel weglaten)
  • geraspte kaas, fijngesneden
Extra:
  • 1 eigeel
  • sesamzaadjes
  • maanzaad
Bereidingswijze:
  1. Schep de bloem, melkpoeder en de gedroogde gist in de kom en mix het even kort samen. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix nogmaals kort samen.
  2. Klop het ei los en giet het ei en het eiwit in de kom en mix het even kort samen.
  3. Giet dan ook de zonnebloemolie en de yoghurt bij de droge ingrediënten in de kom en mix het nogmaals voor een paar seconden.
  4. Giet dan de lauwwarme melk in stappen bij het deeg en kneed ondertussen het deeg op middelhoge snelheid. Je kneedt het deeg voor zeker 3 a 5 minuten op hoge snelheid tot een mooi soepel deeg.
  5. Stort het deeg op je werkblad en kneed het deeg nog even door met ongeveer een halve eetlepel zonnebloemolie.
  6. Plaats het deeg in de kom, dek het deeg af en laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme.

Broodjes vormen & vullen:
  1. Wanneer het deeg in volume is verdubbeld stort je het deeg weer op je werkblad en kneed je het deeg even kort door. 
  2. Verdeel het deeg in ongeveer 15 stukken en rol er vervolgens kleine bolletjes deeg van. Dek het deeg weer af en laat het deeg voor 10 minuten rusten, zodat het deeg kan samentrekken.
  3. Rol een bolletje deeg uit tot een langwerpige plak en smeer een halve theelepel van de Flora Smeerbaar bovenop het deeg.
  4. Verdeel de bosui en de geraspte kaas erop en rol het deeg verticaal op tot een staafje. Werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.
  5. Plaats drie staafjes deeg naast elkaar, druk de bovenzijde samen en snijd met een scherp mesje in het midden van het deeg. Zie video voor een duidelijk beeld.
  6. Vlecht vervolgens de staafjes deeg mooi over elkaar heen, druk het uiteinde goed aan en plaats het deeg op een beklede bakplaat.
  7. Laat de broodjes afgedekt nogmaals voor 30 minuten rijzen.
  8. Bestrijk de broodjes met het eigeel en strooi er het maanzaad en sesamzaad bovenop.
  9. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  10. Serveer de broodjes lekker warm met een sausje naar keuze!

 
 
 
 
 
 
 

xxxxxxxxxxxxxxxx

Extra tips&trics
  • Flora spread is 100% plantaardig, vrij van lactose, vrij van conserveermiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en vrij van palmolie.
  • Flora spread is direct vanuit de koelkast goed smeerbaar en ook erg lekker op een stukje stokbrood.
  • Heb je geen melkpoeder? Vervang de melkpoeder dan door extra bloem.
  • De bosui kun je ook vervangen door fijngesneden uien.
  • Vervang de melkpoeder door extra bloem.
  • De broodjes zijn makkelijk in te vriezen nadat ze uit de oven komen en je ze eerst voor 10 minuten hebt laten afkoelen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Flora smeerbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

Nutrition

66 Comments

  • Fatima

    29 maart 2018 at 11:10

    Kan ik de melkpoeder vervangen door een beetje melk ? (extra melk)

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 11:12

      Hallo Fatima,

      De melkpoeder mag je vervangen door bloem. Succes lieverd! Xx

  • Samira

    29 maart 2018 at 11:10

    Hi Fatima,

    Ik wilde even zeggen dat ik het echt geweldig vind dat je nu meer recepten plaatst! En ook dit ziet er weer zo lekker uit! Ik ga het morgen uitproberen. xxx

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 11:13

      Hi Samira,

      Aah wat lief zeg! Ik porbeer inderdaad meer recepten te delen, dus dat heb je goed gezien hihi. Dankjewel lieve schat en veel plezier met het maken van de broodjes! Xx

  • Najlae

    29 maart 2018 at 11:11

    OMG I love kaas ui broodjes(vooral die van de AH hihi) Ik ga dit zeker proberen.

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 11:14

      Hallo Najlae,

      Haha me too! Geniet ervan lieverd. Xx

  • Zeynep

    29 maart 2018 at 11:27

    Hoi Fatima,

    Is het ook mogelijk om verse gist te gebruiken i.p.v. droge gist? Zo ja, wat is daar dan de hoeveelheid van?

    Gr, Zeynep

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 11:59

      Hallo Zeynep,

      Jazeker dat kan ook hoor. Je gebruik dan de helft van het blokje verse gist, dus 21 gram. Succes! Xx

  • Emiliana

    29 maart 2018 at 11:44

    Hoi Fatima, wat bedoel je met melkpoeder, wil je misschien een foto laten zien aub? Alvast bedankt ?

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 11:58

      Hallo Emiliana,

      Met melkpoeder bedoel ik koffie creamer. Zie hieronder de link voor een voorbeeld;
      https://www.google.nl/search?q=melkpoeder&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpqO-rvZHaAhWEKewKHcItCs4Q_AUICigB&biw=1600&bih=794#imgrc=sVHAfkV2XoZr3M:

      Liefs,
      Fatima

  • Nadia

    29 maart 2018 at 13:25

    Hoi Fatima

    Kan ik hier ook gewoon bollen van vormen?

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 13:30

      Hallo Nadia,

      Jazeker, dat kan ook. Je kunt de kaas en de bosui in het deeg vullen op je maakt bolletjes deeg, smeert er een beetje flora smeerbaar op en verdeelt hierop de kaas en bosui. Succes lieverd! Xx

      1. Fatima

        19 december 2018 at 10:33

        Hoe kan ik die bolletjes doen? bolletje ook plat duwen, of bolletje vullen met kaas en bosui?.

  • Aïsha

    29 maart 2018 at 14:28

    Salaam Fatima,

    Wat is flora boter precies? En waar koop je dat? Is het gewoon hetzelfde als boter/margerine?

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 14:57

      Alaikoem salaam Aïsha,

      Flora Smeerbaar is een soort margarine, maar dan 100 procent plantaardig en 100 procent natuurlijk. Deze is verkrijgbaar bij de Albeert Heijn. Xx

  • Fatine

    29 maart 2018 at 14:31

    Salaam Fatima !
    Ziet er weer heerlijk uit. Kan je de flora spread vervangen ? Zoja met wat want heb deze niet in huis xx

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 14:53

      Alaikoem salaam Fatine,

      Dankjewel lieverd! Ja hoor, je zou eventueel gewoon smeerboter kunnen gebruiken of roomboter. Xx

  • Hanane

    30 maart 2018 at 01:33

    Salaam faatje

    Allee eerst super recept heb t uitgeprobeerd. Zoals gewoonlijk top lekkere recepten Masha allah.

    Welke kleur kitchen aid heb je juist ? Want je hebt paar soorten grijs. Die van jouw vind ik t mooist.

    Graag hoor ik verder van je

    Groetjes

    Hanane

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2018 at 07:36

      Alaikoem salaam Hanane,

      Aah super! Ik ben blij dat het is gelukt lieverd. Ik heb een crème kleurige KitchenAid Artisan en een mat grijze KitchenAid mini. Ben je opzoek naar een grote of maar een mini? Xx

  • Ibtissam

    30 maart 2018 at 09:30

    Salaam Fatima.
    Ik heb een vraagje…
    Ik wil dit maken maar dan zonder de vullen. Zou ik dan ook de flora moeten gebruiken of niet?

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2018 at 14:16

      Alaikoem saaam Ibtissam,

      Je gebruikt de flora ook als je de broodjes niet wilt vullen . Hierdoor krijg je echt lekker zacht deeg. Xx

      1. Yassine

        2 april 2020 at 02:25

        Hi Fatima,

        Leuk al je recepten en video’s! Daar leer ik heel veel van (als alleenstaande man :)). Ziet er lekker uit allemaal! Ik volg ook Kookmutsjes.

        Ik zie dat je vaak recepten maakt van circa 10 personen/porties of meer, en kan het aantal niet aanpassen. Kun je wellicht instellen dat wij het aantal personen kunnen aanpassen en dat automatisch de rest, zoals hoeveelheid ingredienten, ook wordt aangepast? Dat voorkomt een hoop rekenwerk voor ons 🙂

        Bij Kookmutsjes kan dit wel, echt een super oplossing. Anders moet ik veel overgebleven voedsel weggeven aan de buren of mislukt het recept door onjuiste hoeveelheden.

        Dankjewel topper!

        Groetjes,

        Yassine

      2. Fatima El Irari

        2 april 2020 at 09:18

        Hi Yassine,

        Lief, dankjewel! We zijn bezig met deze functie op de website. Je kunt in de tussentijd de hoeveelheden zelf halveren of even aangeven voor hoeveel personen je wilt koken, dan pas ik het voor je aan.

        Groetjes, Fatima

  • hanane

    30 maart 2018 at 10:08

    Heel leuk. Nee ben op zoek naar een grote. En indd mat grijze had ik ook in mijn gedachten. Past t mooist bij een damkap?
    Hoe groot is jouw grote kitchen aid? 4,8l?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2018 at 14:19

      Hi Hanane,

      Ja, ik vind de grijze kitchenaid echt mooi staan in de keuken! De grote kitchenaid heeft inderdaad een mengkom van 4.8 liter. Xx

  • Soukaina

    30 maart 2018 at 19:18

    Hallo fatima
    Ik zag dat je 30ml yoghurt hebt gebruikt maar het lijkt wat meer dan 30 ml

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2018 at 22:07

      Hi Soukaina,

      In de maatbeker zat inderdaad iets meer dan 30 ml. Maar vaak bereken ik na de hand hoeveel ik precies heb gebruikt en in dit geval was het precies 30 ml.

  • Khadija

    30 maart 2018 at 19:57

    Salaam ouhalaikoum. Een vraag vaak heb ik meer meel nodig bij je recepten weet niet hoe dat komt mag ik weten welke meel soort jij gebruikt van welke merk.
    Gr Khadija

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2018 at 22:05

      Alaikoem salaam Khadija,

      Is dat bij deeg recepten? Ik gebruik 9 van de 10 keer bloem van de Lidl. Xx

      1. Khadija

        31 maart 2018 at 15:35

        Ja dat is bij deeg recepten. Oké fijn die heb ik meestal ook.

  • Latifa

    31 maart 2018 at 07:31

    Salaam Fatima,

    Ik vind het altijd super om jouw recepten te zien, ben helaas geen keuken prinses maar jouw recepten lijken altijd zo makkelijk te volgen ( tot dat ik ze uitprobeer ?).
    Top dat je elke keer ons laat meegenieten !

    Grt,
    Latifa

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2018 at 07:33

      Alaikoem salaam Latifa,

      Aah dankjewel lieve schat! Onwijs lief van je! Gewoon blijven oefenen lieverd en dan wordt het vanzelf makkelijk en ook nog eens leuk! En als je vragen hebt, dan weet je me te vinden. Xx

  • Nadia

    31 maart 2018 at 08:15

    Hi lieve faat!

    Ik heb gister de broodjes gemaakt zonder uit en kaas, en dan met sesam zaadjes erover heen. Ze zagen er prachtig uit mashallah en waren heerlijk luchtig maar ze hadden weinig tot geen smaak? Hoe komt dit?

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 08:58

      Hallo lieve Nadia,

      Aah wat goed! Hadden ze geen smaak qua zout of?

  • Aimee

    31 maart 2018 at 17:59

    Heerlijk! Ben ze nú aan het maken…… maar een klein vraagje. Ik heb nog iets van 60ml melk over en Mn deeg is echt al heel plakkerig. Toch de melk nog toevoegen of juist wat meer bloem?

    1. Fatima El Irari

      1 april 2018 at 09:38

      Hi Aimee,

      Kneed je met een keukenmachine? Laat het deeg even goed doorkneden en as het deeg minder plakkerig is giet je weer wat melk erbij. Is het gelukt? Xx

      1. Aimee

        2 april 2018 at 09:59

        Uiteindelijk even laten rusten, daarna met de hand doorgekneed tot het niet meer plakkerig was en de melk niet meer toegevoegd. Broodjes zijn heeeeerlijk geworden! Volgende keer voeg ik na het kneden toch nog een keer de overige melk toe, kijken wat het doet……??

      2. Fatima El Irari

        2 april 2018 at 11:40

        Aah super goed Aimee! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! xx

  • Puntje

    1 april 2018 at 14:07

    Hoi

    Ben erg benieuwd naar deze broodjes ze zien er verrukkelijk uit.

    Een vraagje. Heb ipv ongezouten flora. Gezouten gekocht is dat een probleem?

    1. Fatima El Irari

      1 april 2018 at 16:56

      Hoi,

      Dankjewel hoor! Nee hoor je kunt ook de gezouten proberen.

  • Mayar

    2 april 2018 at 08:30

    Heey, ik zag dat je er bosuien in hebt gedaan maar ik lus dat niet echt, kan je dat misschien met iets anders vervangen?
    Ziet er trouwens super lekker uit!

    liefs,

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 08:56

      Hallo Mayar,

      Jazeker, je kunt de bosui weglaten en eventueel vervangen door een gele of rode ui. Succes!

  • Puntje

    5 april 2018 at 14:32

    Heb de broodjes gemaakt waren erg lekker. Dank je voor het delen.

    Vroeg mij af o je ok kunt variëren met de vulling. Bijv kruiden kaas zonder ui bijv.
    Of alleen kaas?

    1. Fatima El Irari

      5 april 2018 at 14:33

      Hi Jihane,

      Ah wat goed! Jazeker, je kunt de broodjes vullen met alles wat je lekker vindt. Dus ook enkel kaas of kruidenkaas kan.

  • Amoula

    6 april 2018 at 21:03

    Zoet er weer heerlijk uit! Dat nodigt uit om het te gaan proberen. Waar koop je die flora?

    1. Fatima El Irari

      7 april 2018 at 14:19

      Dankjewel Amoula! Flora, is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Xx

  • Amanah

    20 april 2018 at 10:40

    Een beetje laat, maar nu toch eindelijk de broodjes gemaakt. Ik was zo verrast van het deeg dat zo mooi gerezen was! Nooit gedacht dat het mij zou lukken! Dankjewel Fatima voor je geweldige recept en je duidelijke instructies. Ik ben enorm blij met het resultaat!! Liefs

    1. Fatima El Irari

      20 april 2018 at 11:19

      Hi Amanah,

      Aah wat goed zeg! Zo zie je maar lieverd iedereen kan het leren en hoe vaker je het doet hoe beter je erin wordt inschAllah. Heel graag gedaan lieve schat! Xx

  • Sabrina

    16 mei 2018 at 16:43

    Hoi lieverd
    Ik heb geen deegmachine
    Vorig jaar had ik ook broodjes van jou gemaakt maar waren erg droog
    Komt dat misschien omdat ik het deeg niet goed met de hand heb gekneed?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 06:40

      Hi Sabrina,

      Als de broodjes droog zijn, dan is het deeg niet goed/lang genoeg gekneed. Met de hand ben je zeker 10 minuten bezig om het deeg mooi soepel te kneden. En met de deegmachine ben je binnen 3 a 5 minuten kneden op hoge snelheid al klaar.

      Liefs,
      Fatima

  • Fadilla

    18 mei 2018 at 19:26

    Dat is nog eens een goed recept, deeg was zeer mooi gestegen. Begin gekneed in de broodbakmachine. Daarna de bolletjes gemaakt. Het deeg plakte niet en was heel goed bewerkbaar. Ze waren goed gelukt, ik had ghee boter met provinciale kruiden gedaan omdat ik de Flora hier niet kon verkrijgen. Smaakte zeer goed, en is 1 van mijn favoriet geworden! Bedankt voor het recept. Ik blijf je volgen. Sterkte met het vasten. Groetjes

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2018 at 10:44

      Hi Fadilla,

      Ah wat leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Heel graag gedaan en jij ook heel veel succes met het vasten inschAllah! Xx

      Heel veel liefs,
      Fatima

  • Asmae

    20 mei 2018 at 10:03

    Hoi fatima,

    Hoeveel broodjes heb je uiteindelijk uit het deeg gekregen?

    Groetjes es

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2018 at 00:06

      Hi Asmae,

      Uit dit recept haal je 15 broodjes. Xx

  • Faiza

    28 mei 2018 at 15:43

    Salamo’lekom,

    Ik zou graag willen weten of je de broodjes op hete lucht of op elektrisch bakt?

    Ziet er echt heerlijk uit wat je allemaal maakt. Bedankt daarvoor! Liefs Faiza

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2018 at 06:17

      Alaikoem salaam Faiza,

      Ik bak de broodjes altijd op de boven/onder stand van de oven. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Wendy

    13 november 2018 at 15:13

    Hallo Fatima,

    Als ik ze doe invriezen en wil gaan eten moet ik ze dan weer afbakken? En zijn ze een dag later ook nog lekker als ik ze zeg naar een dag van te voren maak?

    Groetjes Wendy

    1. Fatima El Irari

      14 november 2018 at 08:27

      Hi Wendy,

      Als je de broodjes invriest, dan kun je de broodjes nadat je ze uit de diepvries haalt verwarmen in de oven voor ongeveer 8 a 10 minuten op 100 graden. Xx

  • Fatima

    19 december 2018 at 10:18

    Dag Fatima,

    Welke yoghurt gebruik je? En als je bolle broodjes wilt maken, hoe pak je dat dan aan?

    1. Fatima El Irari

      19 december 2018 at 10:52

      Hi Fatima,

      Ik gebruik volle yoghurt van de Jumbo, maar je kunt elk soort gebruiken hoor. Als je bolle broodjes wilt maken, dan kun je ze vormen zoals je bij Krachel doet. Zie hieronder de werkwijze; https://uitdekeukenvanfatima.nl/anijsbroodjes/

  • Destina

    18 april 2019 at 21:36

    Heyy, kan ik met deze deeg de vulling veranderen? Bijv fetakaas, gehakt etc

    1. Fatima El Irari

      19 april 2019 at 07:10

      Jazeker, dat kan!??

  • Rana

    15 mei 2019 at 08:03

    Dag fatima.

    Supper lekkere recepten ik ben fan. Bedankt voor het delen. Vraag. Is het mogelijk om deze broodjes in te vriezen?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 08:50

      Hi Rana,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, nadat je ze hebt afgebakken kun je ze invriezen nadat ze ietsjes zijn afgekoeld. Xx

  • Nel

    17 december 2019 at 16:15

    Hallo Fatima.
    op de eerste plaats moet ik je complimenteren met je schitterende site.
    ik ben een groot fan van je site,zowel koken als bakken.
    ik werk met broodjes vaak met amerikaanse bloem.
    wat voor bloem gebruik jij voor je hartige en zoete broodjes.
    Fatima bedoel je echt koffie creamer(voor in de koffie) of de normale melkpoeder wat een melkvervanger is.
    zover heel vriendelijk bedankt voor al je mooie recepten.
    groetjes Nel

    1. Fatima El Irari

      18 december 2019 at 08:31

      Hi Nel,

      Wat ontzettend lief zeg, dankjewel! Ik gebruik echt altijd patent bloem. Zelf gebruik ik die van de Lidl, maar je kunt echt elk soort patent bloem gebruiken. En met melkpoeder bedoel ik inderdaad de poeder (koffie creamer) die je bij de koffie doet. Succes.❤️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept