Indiase Pompoen Curry

22 februari 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Deze romige kruidige curry met pompoen en erwten  is fantastisch lekker! Als je ook zo dol bent op de kruidige Indiase smaken, dan wil je deze curry echt eens proberen! Staat ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel, dus ideaal als je geen tijd hebt om uitgebreid te koken.!

Print recept

Indiase Pompoen Curry

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de curry:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui , gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theel. verse gember
  • 1 tomaat , in blokjes
  • 800 gram pompoenblokjes
  • 1 eetl. rode curry pasta
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 100 ml groentenbouillion
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 stuks laurierbladen
  • 2 eetl. gehakte koriander
  • 200 gram groene erwten
  • 400 gram basmati rijst

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. garam massala

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook en de gember voor 2-3 minuten.

  • 2)

    Voeg de tomaat en de pompoen blokjes toe en bak het mee voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de rode curry pasta, tomatenpuree en alle kruiden toe en bak voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Roer de groentebouillon, de kokosmelk en de laurierbladen door de curry en zet de deksel schuin op de pan.

  • 5)

    Kook de curry tot de pompoen gaar is voor circa 10-15 minuten.

  • 6)

    Kook in de tussentijd de rijst volgens de bereidingswijze gaar en giet het water af.

  • 7)

    Hak de koriander grof en roer die samen met de erwten door de curry.

  • 8)

    Verdeel de curry en rijst over 4 borden en garneer met gehakte koriander, eet smakelijk!

4 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept