Indiase Pompoen Curry

22 februari 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Deze romige kruidige curry met pompoen en erwten  is fantastisch lekker! Als je ook zo dol bent op de kruidige Indiase smaken, dan wil je deze curry echt eens proberen! Staat ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel, dus ideaal als je geen tijd hebt om uitgebreid te koken.!

Print recept

Indiase Pompoen Curry

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de curry:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui , gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theel. verse gember
  • 1 tomaat , in blokjes
  • 800 gram pompoenblokjes
  • 1 eetl. rode curry pasta
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 100 ml groentenbouillion
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 stuks laurierbladen
  • 2 eetl. gehakte koriander
  • 200 gram groene erwten
  • 400 gram basmati rijst

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. garam massala

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook en de gember voor 2-3 minuten.

  • 2)

    Voeg de tomaat, paprika en de pompoen blokjes toe en bak het mee voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de rode curry pasta, tomatenpuree en alle kruiden toe en bak voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Roer de groentebouillon, de kokosmelk en de laurierbladen door de curry en zet de deksel schuin op de pan.

  • 5)

    Kook de curry tot de pompoen gaar is voor circa 10-15 minuten.

  • 6)

    Kook in de tussentijd de rijst volgens de bereidingswijze gaar en giet het water af.

  • 7)

    Hak de koriander grof en roer die samen met de erwten door de curry.

  • 8)

    Verdeel de curry en rijst over 4 borden en garneer met gehakte koriander, eet smakelijk!

10 Comments

  • Stefanie

    22 februari 2021 at 15:05

    Hoi Fatima,

    Dit recept zit er goed uit!

    Kan dit ook worden gemaakt met pompoen uit de diepvries en gemberpoeder? Ik heb namelijk nog pompoen in de diepvries liggen en gebruik eigenlijk verder geen verse gember.
    Mocht gemberpoeder kunnen: hoeveel raad je dan aan?

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 09:49

      Hi Stephanie,

      Dankjewel! Ja, hoor je kunt ook diepvries pompoen gebruiken. 1 theelepel gemberpoeder is genoeg.

  • Doortje

    23 februari 2021 at 14:53

    Hey Fatima! Welke curry pasta gebruik je?:)

  • Kirsa

    3 maart 2021 at 19:26

    Hey Fatima,

    Het was een heerlijk gerecht! Om hem wat extra pit te geven had ik pikante paprika poeder gebruikt.

    Ik heb je site een paar weken geleden ontdekt en heb al een aantal receptjes geprobeerd. Tot nu toe zijn ze allemaal goed in de smaak gevallen hier! Keep up the good work 😀

    Groetjes,
    Kirsa

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:31

      Hi Kirsa,

      Ah wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent, dankjewel!

  • Manon

    12 maart 2021 at 13:56

    Hoi Fatima, ik zie paprika voorbij komen bij de foto’s, maar staat niet tussen de ingrediënten. Of lees ik er nu gigantisch overheen? Nieuwsgierig of ook paprika op mijn boodschappenlijst moet staan. Groetjes,
    Manon

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:10

      Hi Manon,

      Oh sorry je leest er niet overheen hoor, ik ben het vergeten erbij te zetten. Zojuist gedaan, bedankt!

  • Fatima

    13 maart 2021 at 18:20

    Hoi naamgenoot,

    Ik zie op de foto’s bij de curry dat je er paprika bij doet? Bij het recept zie ik dat niet terug.

    Ik hoor graag of het er wel of niet bij gaat.

    Groeten, Fatima

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:49

      Hi Fatima,

      Klopt, er gaat ook paprika in. Ik heb het er bijgezet. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept