Deze crispy tulband koekjes met hazelnoten heb je in een paar simpele stappen al in de koelkast staan! Ideaal recept als je nog even snel wat lekkers wilt maken om op tafel te zetten.
Hazelnoot Koekjes
Prep time: 20 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 10 stuks
Hazelnoot Koekjes (no bake)
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 1 uur
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
- 250 gram witte chocolade
- 150 hazelnoten
- 150 gram biscuitkoekjes, naar keuze
- 1 eetlepel cacaopoeder
Bereidingswijze:
Chocolade smelten:
- 1)
Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een hitte bestendige kom.
- 2)
Zet de kom op een pan met licht kokend water.
- 3)
- 4)
Haal de kom van het vuur en laat de chocolade even op kamertemperatuur komen.
- 5)
Giet in elke holte van de vorm 1 theelepel chocolade en smeer het tegen de randen.
- 6)
Hazelnoten/Koekjes mengsel:
- 1)
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg ze toe in een ruime kom.
- 2)
Maal ook de hazelnoten fijn en voeg ze toe bij de koekjes.
- 3)
- 4)
Giet de gesmolten witte chocolade erbij en roer het flink samen.
- 5)
- 6)
Haal de vorm uit de koelkast en schep in elke holte ongeveer 1 tot 2 theelepels van het mengsel.
- 7)
Druk met de achterkant van de lepel het mengsel stevig aan en strijk de bovenkant glad.
- 8)
- 9)
Haal de koekjes uit de koelkast en ze goed hard zijn, zodat je ze makkelijk uit de vorm krijgt.
- 10)
Draai de vorm om op een bord en druk de koekjes eruit.
- 11)
15 Comments
nilly
23 mei 2020 at 13:30
ik wil je even zeggen dat de laatste tijd de directe linkjes uit je mails niet werken. ik moet dan eerst naar je hoofdpagina en dan kan ik je laatste recept kiezen. maar direct uit je mail kom ik er niet.
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 09:26
Hi Nilly,
Klopt, we zijn er mee bezig. Excuses! Xx
Denise
9 juli 2020 at 18:46
Hoi Fatima,
Is het 150 gram hazelnoten of echt 150 hazelnoten zoals er staat?
Fatima El Irari
10 juli 2020 at 21:20
Hi Denise,
Het is echt 150 gram hazelnoten.
Rahma
23 mei 2020 at 15:10
Hi Fatima
Wat doe je juist voor de hazelnoten van voorbereiding want van de winkel hebben ze nog hun schil? X
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 09:28
Hi Rahma,
Die ik koop heeft geen schil. Je kunt ze pof met schil gebruiken of even kort koken in water en de schil eraf pellen en goed droogmaken.
Ivy
30 juli 2020 at 10:23
Kan je dit ook met cashew of gewone pinda’s maken?
Fatima El Irari
19 augustus 2020 at 17:39
Hi Ivy,
Ja, hoor dat kan ook.
Angela Willems
23 mei 2020 at 20:40
Wat mooi! Ik denk dat dat ook komt door de vormpjes, die wil ik nu ook haha. En heel slim om een randje van witte chocolade te maken 🙂
Meknesia
9 juli 2020 at 17:07
Heeyy,
Kan ik deze ook met amandelen maken van de Lidl ? Wel met schil 🥰
Fatima El Irari
10 juli 2020 at 21:20
Hi Meknesia,
Ja, hoor dat kan ook.
Dilan
15 september 2020 at 22:27
Hey fatima,
Van waar heb je die bakvorm
Fatima El Irari
16 september 2020 at 07:40
Hi Dilan,
Deze kocht ik in Marokko, maar bij bijvoorbeeld de Kookpunt hebben ze zulke vormpjes ook.
samira
8 mei 2021 at 11:49
Hey Fatima
Hoe lang blijven deze goed Aub
grtjs
sam
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:15
Hi Samira,
Ik heb ze zelf in een luchtdichte trommel bewaard in de koelkast en ze bleven zeker een week goed.