Hazelnoot Koekjes

23 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 10 stuks

Deze crispy tulband koekjes met hazelnoten heb je in een paar simpele stappen al in de koelkast staan! Ideaal recept als je nog even snel wat lekkers wilt maken om op tafel te zetten.

Print recept

Hazelnoot Koekjes (no bake)

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 1 uur
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

  • 250 gram witte chocolade
  • 150 hazelnoten
  • 150 gram biscuitkoekjes, naar keuze
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Bereidingswijze:

Chocolade smelten:

  • 1)

    Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een hitte bestendige kom. 

  • 2)

    Zet de kom op een pan met licht kokend water.

  • 3)

    Laat de chocolade zachtjes smelten terwijl je roert.

  • 4)

    Haal de kom van het vuur en laat de chocolade even op kamertemperatuur komen.

  • 5)

    Giet in elke holte van de vorm 1 theelepel chocolade en smeer het tegen de randen.

  • 6)

    Zet de siliconen vorm voor 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.

Hazelnoten/Koekjes mengsel:

  • 1)

    Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg ze toe in een ruime kom.

  • 2)

    Maal ook de hazelnoten fijn en voeg ze toe bij de koekjes.

  • 3)

    Voeg de cacaopoeder erbij en meng het samen.

  • 4)

    Giet de gesmolten witte chocolade erbij en roer het flink samen. 

  • 5)

    Je blijft net zo lang roeren tot je ziet dat het een plakkerig mengsel is geworden.

  • 6)

    Haal de vorm uit de koelkast en schep in elke holte ongeveer 1 tot 2 theelepels van het mengsel.

  • 7)

    Druk met de achterkant van de lepel het mengsel stevig aan en strijk de bovenkant glad.

  • 8)

    Zet de vorm weer voor 30-40 minuten in de koelkast of tot de koekjes hard zijn.

  • 9)

    Haal de koekjes uit de koelkast en ze goed hard zijn, zodat je ze makkelijk uit de vorm krijgt.

  • 10)

    Draai de vorm om op een bord en druk de koekjes eruit.

  • 11)

    Garneer ze eventueel extra naar wens en serveer ze op kamertemperatuur en smullen maar!


15 Comments

  • nilly

    23 mei 2020 at 13:30

    ik wil je even zeggen dat de laatste tijd de directe linkjes uit je mails niet werken. ik moet dan eerst naar je hoofdpagina en dan kan ik je laatste recept kiezen. maar direct uit je mail kom ik er niet.

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2020 at 09:26

      Hi Nilly,

      Klopt, we zijn er mee bezig. Excuses! Xx

      1. Denise

        9 juli 2020 at 18:46

        Hoi Fatima,

        Is het 150 gram hazelnoten of echt 150 hazelnoten zoals er staat?

      2. Fatima El Irari

        10 juli 2020 at 21:20

        Hi Denise,

        Het is echt 150 gram hazelnoten.

  • Rahma

    23 mei 2020 at 15:10

    Hi Fatima
    Wat doe je juist voor de hazelnoten van voorbereiding want van de winkel hebben ze nog hun schil? X

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2020 at 09:28

      Hi Rahma,

      Die ik koop heeft geen schil. Je kunt ze pof met schil gebruiken of even kort koken in water en de schil eraf pellen en goed droogmaken.

    2. Ivy

      30 juli 2020 at 10:23

      Kan je dit ook met cashew of gewone pinda’s maken?

      1. Fatima El Irari

        19 augustus 2020 at 17:39

        Hi Ivy,

        Ja, hoor dat kan ook.

  • Angela Willems

    23 mei 2020 at 20:40

    Wat mooi! Ik denk dat dat ook komt door de vormpjes, die wil ik nu ook haha. En heel slim om een randje van witte chocolade te maken 🙂

  • Meknesia

    9 juli 2020 at 17:07

    Heeyy,
    Kan ik deze ook met amandelen maken van de Lidl ? Wel met schil 🥰

    1. Fatima El Irari

      10 juli 2020 at 21:20

      Hi Meknesia,

      Ja, hoor dat kan ook.

  • Dilan

    15 september 2020 at 22:27

    Hey fatima,

    Van waar heb je die bakvorm

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:40

      Hi Dilan,

      Deze kocht ik in Marokko, maar bij bijvoorbeeld de Kookpunt hebben ze zulke vormpjes ook.

  • samira

    8 mei 2021 at 11:49

    Hey Fatima

    Hoe lang blijven deze goed Aub

    grtjs
    sam

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:15

      Hi Samira,

      Ik heb ze zelf in een luchtdichte trommel bewaard in de koelkast en ze bleven zeker een week goed.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept