Wat heb je nodig? (12 stuks)
- 1 banaan
- halve appel
- 2 eieren
- 150 gram havermout
- 8 gr. bakpoeder
- 150 ml halfvolle melk
- amandelen of walnoten
Bereidingswijze:
Prak de banaan in een kom en voeg hier de eieren, havermout, bakpoeder en de melk aan toe. Mix dit dan even kort samen met een garde of met een elektrische handmixer tot een soepel beslag. Snijd de appel in kleine blokjes, gooi dit bij het beslag en meng dit nog even kort door.
Vul elk muffinvormpje tot net boven de helft en stooi er nog wat gehakte amandelen of walnoten overheen. Wat gehakte hazelnoten is ook erg lekker!
Stop de havermout muffins in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Na 20 minuten kun je checken of de muffins gaar zijn.
Wanneer de havermout muffins gaar zijn laat je deze even afkoelen op een rooster en dan kun je er lekker van gaan genieten! Super makkelijk en snel om te maken en erg lekker! Je kunt natuurlijk van alles aan het beslag toevoegen wat je lekker vindt. Denk aan een ander soort fruit, rozijnen etc.
Eet smakelijk!
35 Comments
Maroua
17 maart 2016 at 10:33
hmm dit recept komt net goed uit!
xfaatje
17 maart 2016 at 11:20
Hallo Maroua,
Haha mooi zo!
Saloua
17 maart 2016 at 10:33
Kan ik de banaan ook weglaten?
xfaatje
17 maart 2016 at 11:20
Hallo Saloua,
Jazeker, dat kan!
Ibtissam
17 maart 2016 at 10:33
Ik ga dit maken, en dan doe ik er kaneel bij lijkt me lekker. Thnx faat!
xfaatje
17 maart 2016 at 11:20
Hallo Ibtissam,
Hmm dat lijkt mij ook erg lekker inderdaad!
Nadia
17 maart 2016 at 10:35
Salaam Fatima,
Een tijdje geleden heb je cupcakes gemaakt voor de babyshower van een vriendin van jou. Op een paar van die cakjes stond dat handje op die je ook voor een hennadag kan gebruiken, ik vroeg me af waar je dat vormpje hebt gekocht of hoe je dat hebt gemaakt.
X
xfaatje
17 maart 2016 at 11:19
Alaikoem salaam Nadia,
De vorm van het handje van Fatima heb ik in Marokko gekocht, maar ik weet dat je ze online ook kunt bestellen. Kijk even op onderstaande website. Xx
http://www.moroccanmusthaves.com/
Imane
17 maart 2016 at 11:48
Salam. Welke havermout gebruik je? Ik heb hier die van de ah zijn grove vlokken. Is dat ook goed?
En hoe wordt het 1geheel zonder bloem?
Xx
xfaatje
17 maart 2016 at 14:25
Alaikoem salaam Imane,
Ja, hoor die kun je ook gebruiken. Ik gebruik ook de havermout van de Albert Heijn. Succes!
Mehdia
18 maart 2016 at 16:10
Hallo Xfaatje
Lijkt me lekker receptje 🙂
Kan ik havermout en meel samen mengen?
Xx
xfaatje
21 maart 2016 at 14:14
Hallo Mehdia,
Is ook echt lekker hihi. Ja, hoor dat kun je ook doen. Succes! x
Yasmine
19 maart 2016 at 19:54
Heeerlijkk!! Dankje voor het recept!
Kun je een keer surinaamse roti recept maken zou het leuk vinden !:-)
Success !
Liefs Yasmine
xfaatje
21 maart 2016 at 14:18
Hallo Yasmine,
Graag gedaan lieverd! Hmm, dat lijkt mij wel lekker, maar ik zou het eerst een moeten proeven hihi. Maar inschAllah komt dat ook nog hier op de blog. xx
Soraya
21 maart 2016 at 09:10
Salaam alaikoum, ik heb deze cupcakes gisteren gemaakt volgens jouw recept maar het bleef helemaal plakken aan het papieren bakvormpje. Enig idee waar ik de fout in ben gegaan? Hij was overigens wel heerlijk!
Wa alaikoum salaam
xfaatje
21 maart 2016 at 14:25
Alaikoem Salaam Soraya,
Je kunt dan de volgende keer de muffins iets langer in de oven laten staan en daarna iets langer laten afkoelen. Dan zullen de muffins niet blijven plakken. Ben blij dat het alsnog heeft gesmaakt! x
btje
29 maart 2016 at 13:53
ik heb het twee keer geprobeerd, maar helaas werden de muffins niet gaar, maar wel bruiner. ik heb het recept gevolgd, maar het is helaas niet gelukt
xfaatje
30 maart 2016 at 06:51
Hallo Btje,
Dan zet je denk ik je oven te hoog que temperatuur. Op hoeveel graden zet je de oven?
Rasheena
9 juni 2016 at 10:11
Ik kan sinds gisteren de recepten niet zien als ik op menu geklikt heb?
xfaatje
9 juni 2016 at 10:40
Hallo Rasheena,
Huh, vreemd? Zit je achter je laptop/pc of via je telefoon? Gisterenochtend deden de menu’s op de website het inderdaad niet, maar het is onderhand al verholpen. Misschien dat je even je cookies kunt accepteren en je browser kunt legen? Ik hoor het graag van je Xx
Meysa
19 juni 2016 at 18:52
Salam 3alaikoem Fatima, ik heb geen vraag, ik wil alleen even zeggen dat ik jou zo lief vind allahumma baarik. Je hebt 30.000+ fans en je krijgt super veel vragen, maar toch probeer je mensen altijd te helpen. Dat wilde ik je even meegeven, <3 En oja, dankjewel voor al je recepten ik heb er echt veel aan!
xfaatje
20 juni 2016 at 12:14
Alaikoem salaam Karima,
Aah, dat vind ik nou ontzettend lief! Bedankt voor je lieve berichtje lieverd! Xx
Sabrina
6 januari 2017 at 12:07
Goedenmiddag!!
Ik heb dit recept vandaag uitgeprobeers wn het was zeker lekker!!
Ik heb er wat kaneel aan toegevoegd. Helaas bleef het bij mij ook plakken aan het vormpje.
Super recept!!
Fatima El Irari
9 januari 2017 at 14:59
Hallo Sabrina,
Ah super meid! Misschien is het een tip om de volgende keer siliconen vormpjes te gebruiken?
Chaima
27 mei 2017 at 18:19
Dit gaat denk ik heerlijk zijn vanavond lekker gezond! Shokraan voor het delen <3
Fatima El Irari
28 mei 2017 at 08:41
Hallo Chaima,
Geniet er lekker van lieverd!
Liefs,
Fatima
Roumayssa
17 maart 2018 at 06:35
Hoelang blijven ze goed ?
Fatima El Irari
17 maart 2018 at 20:50
Hallo Roumayssa,
Zelf heb ik ze nog nooit langer dan 2 dagen bewaard, maar je kunt ze eventueel ook invriezen. Xx
Benny
15 juni 2018 at 05:21
Goeiemorgen fatima
Ga dzez uitproberen kan ik ook havermeel gebruiken ?
Groetjes?
Benny
17 juni 2018 at 18:06
Dag fatima
Wachten op jou reactie heb ik deze al gemaakt ze waren super lekker
Fatima El Irari
18 juni 2018 at 09:51
Ah super goed!
Chaima
23 december 2018 at 11:54
Salam Fatima ! x
Ik heb ze zojuist gemaakt voor het ontbijt, en ze waren heeerlijk zoals al jouw recepten ? ! Alleen waren ze niet zo luchtig, ik denk dat het komt omdat ik minder bakpoeder had gebruikt, ik had er niet meer zoveel over en had geen zin om weer naar de winkel te lopen ? of moest ik de eieren beter kloppen ?
In ieder geval bedankt voor al je moeite en voor de geweldige recepten ! ?
xx Chaima
Fatima El Irari
23 december 2018 at 14:31
Alaikoem salaam Chaima,
Voor luchtige muffins heb je inderdaad bakpoeder nodig en kun je de eieren het beste zoveel mogelijk kloppen.? Maar alhamdoelilah was het alsnog lekker!❤️
Saskia
22 april 2020 at 12:39
Hoi Fatima, kan dit recept ook gemaakt worden zonder banaan?
Groetjes, Sas.
Fatima El Irari
22 april 2020 at 13:04
Hi Saskia,
Ja, hoor kan ook.