Ingrediënten: (12 stuks)
- 1 banaan
- halve appel
- 2 eieren
- 150 gr. havermout
- 8 gr. bakpoeder
- 150 ml melk
- amandelen
Bereidingswijze:
Prak de banaan in een kom en doe hier dan de eieren, havermout, bakpoeder en de melk bij. Mix dit dan even kort samen met een garde of met een elektrische mixer. Snijd dan de halve appel in kleine blokjes en gooi dit bij het beslag en meng het even kort samen.
Vul elk muffinvormpje met een ijslepel van het beslag en doe daar dan nog een klein beetje bij. Tot net boven de helft van het vormpje. Zelf strooi ik er nog wat gehakte amandelen overheen of wat walnoten, erg lekker!
Stop dan de havermout muffins in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
Laat de havermout muffins even afkoelen en dan kun je er lekker van genieten met een lekkere kop thee!
19 Comments
Chahrazad
24 juni 2014 at 22:05
Oh lijkt me heerlijk dit!
xfaatjee
25 juni 2014 at 20:12
Is ook echt lekker! E je hoeft je geen zorgen te maken om de calorieën :p
sabah
8 juli 2014 at 18:23
oh heerlijk waren ze! ben echt gek op je gerechten en je site! je moet echt een app maken haha!
xfaatjee
8 juli 2014 at 20:28
Hahaha wat leuk! Dankjewel meid haha! Eerst maar eens een kookboek uitbrengen inschAllah 😀
Chaima
20 juli 2014 at 14:49
Ziet er heerlijk uit! Ik vroeg me alleen af hoeveel muffins ik kan maken met die ingredienten
xfaatjee
21 juli 2014 at 08:36
Je maakt er precies 12 muffins mee meid <3
imane
20 september 2014 at 07:41
Heey
Ik vroeg me af of ik miss cornflakes kan gebruiken inplaats van havermout.
xfaatje
27 september 2014 at 18:36
Hallo Imane! Uhm dit heb ik eerlijk gezegd nog niet geprobeerd. Durf zo niet te zeggen of dit wel lekker is of niet sorry meid <3
Oumanas
13 januari 2015 at 10:58
Machallah ziet er heerlijk uit !
Een vraagje waar heb je die mooie etagère gekocht ?!
Chokran
xfaatje
18 januari 2015 at 13:35
Salaam 3likoem meid! Dankjewel schat! <3 Deze etagére komt van de Big Bazaar meid <3
Amal
18 september 2015 at 10:51
Assalaamu alaikum, ziet er echt lekker uit maa shaa Allaah. Ik vroeg me af hoe je ze invriest? Die speciale zakjs of bakjes?
umm ibrahiem
14 april 2016 at 15:46
Horen ze zo zacht van binnen en nog een beetje nat na 30 min? En hoe vries je ze in?
xfaatje
19 april 2016 at 13:16
Hallo Umm Ibrahiem,
De muffins zijn wel ietsjes zacht aan de binnenkant, maar niet nat. Je kunt de muffins even laten afkoelen en dan bedekt met plastic invriezen.
amal
11 juni 2016 at 16:16
TBARKELLAH HLIK
xfaatje
12 juni 2016 at 00:41
Hallo Amal,
Allah ibarkfiek! Xx
Michelle
3 november 2016 at 23:34
Ik was zo blij toen ze gelukt waren! Deze zijn echt super gezond zonder suiker, bloem, boter of olie. En daarnaast ook nog super makkelijk en goedkoop te maken! Heb er wel wa honing en kaneel bij bij gedaan en in plaatst van nootjes, kokos gebruikt. Heel geslaagd, alleen kregen we de muffins niet uit het papiertje omdat het bleef plakken. Ik dacht dat het zo hoorde, of is dat niet de bedoeling? Zou het misschien helpen als ik het vormpje toch met wat olie en bloem besmeer/bestuif? (wil liever geen vet gebruiken)
Fatima
7 november 2016 at 12:13
Hallo Michelle,
Ah super dat het heeft gesmaakt! Als je de muffins lang genoeg laat afkoelen, dan horen ze niet meer te plakken. Als dit toch wel het geval is, dan kun je inderdaad de vormpjes invetten. Succes hoor! xx
Benny
15 juni 2018 at 05:24
Goedemorgen fatima
Kan ik deze ook met havermeel maken?
Groetjes ?
Fatima El Irari
18 juni 2018 at 09:54
Hi Benny,
Jazeker, havermeel kan ook altijd gebruikt worden.