Havermout Koekjes
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 10 stuks
Havermout Banaan Koekjes
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 3 rijpe bananen
- 1 ei
- 130 gram grove havermout
- 1/2 theel. kaneel
- 1/2 theel. zout
- 80 gram chocolate chips
Bereidingswijze:
- 1)
Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk.
- 2)
Breek het ei erbij en mix het goed door.
- 3)
Voeg de havermout, kaneel en het zout erbij en roer het door tot het mengsel samenkomt.
- 4)
Voeg als laatste de chocolate chips erbij en meng het goed door elkaar.
- 5)
Dek het mengsel af met folie en zet voor minstens 10 minuten in de koelkast.
- 6)
Gebruik een ijsschep om bolletjes deeg op te scheppen en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- 7)
Druk de bolletjes ietsjes plat en verdeel er wat extra chocolate chips en gehakte pecannoten op.
- 8)
Bak de koekjes in de oven op 180 graden (boven-onder) warmte in circa 20 minuten goudbruin.
- 9)
Laat de koekjes nadat ze uit de oven komen ietsjes afkoelen en smullen maar!
7 Comments
Oum inzari
10 september 2021 at 10:27
Net deze met m’n dochtertje gemaakt alleen de chocola vervangen met rozijnen 😍
Fatima
10 september 2021 at 12:08
Als je geen ei wilt gebruiken, waarmee kan je het vervangen?
Faat
10 september 2021 at 21:59
Kan je Ipv bananen ook iets anders doen?
Samira
11 september 2021 at 16:18
Vandaag uitgeprobeerd en ze smaken heeeerlijk. Super zachte fluffy pancakes!
Fatima bedankt voor het recept ☺️
Fatima
12 september 2021 at 07:12
Hallo. Is er een mogelijkheid om dr koekjes te maken zonder ei? Zo ja, waarmre kan ik het vervangen?
Fatima
22 februari 2022 at 21:06
Salaam Fatima
Kan je ei ook weglaten? Mijn zoontje is allergisch voor ei en wil hem dit graag maken.
Samira
19 januari 2024 at 21:52
Hoi Fatima, wat een heerlijk recept! Kan ik deze koekjes ook invriezen (voor mijn zoontje).
Gr