Havermout Koekjes

9 september 2021Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 10 stuks

Easy, heel erg lekker en gezond(er). Deze havermout banaan koekjes zijn de ideale koekjes bij een kopje thee of een glas melk! Deze snelle koekjes zijn hier altijd binnen een mum van tijd op, zo lekker zijn ze! Ze zijn simpel en snel om te maken en de koekjes zijn ook nog eens gezond(er). Gezoet met rijpe bananen, zonder toevoeging van extra suikers. Hier ga je dit weekend heel blij van worden!

Print recept

Havermout Banaan Koekjes

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 3 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 130 gram grove havermout
  • 1/2 theel. kaneel
  • 1/2 theel. zout
  • 80 gram chocolate chips

Bereidingswijze:

  • 1)

    Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk.

  • 2)

    Breek het ei erbij en mix het goed door.

  • 3)

    Voeg de havermout, kaneel en het zout erbij en roer het door tot het mengsel samenkomt. 

  • 4)

    Voeg als laatste de chocolate chips erbij en meng het goed door elkaar.

  • 5)

    Dek het mengsel af met folie en zet voor minstens 10 minuten in de koelkast.

  • 6)

    Gebruik een ijsschep om bolletjes deeg op te scheppen en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  • 7)

    Druk de bolletjes ietsjes plat en verdeel er wat extra chocolate chips en gehakte pecannoten op.

  • 8)

    Bak de koekjes in de oven op 180 graden (boven-onder) warmte in circa 20 minuten goudbruin.

  • 9)

    Laat de koekjes nadat ze uit de oven komen ietsjes afkoelen en smullen maar! 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept