Havermout Koekjes

Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 10 stuks

Havermout Banaan Koekjes
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 3 rijpe bananen
- 1 ei
- 130 gram grove havermout
- 1/2 theel. kaneel
- 1/2 theel. zout
- 80 gram chocolate chips
Bereidingswijze:
- 1)
Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk.
- 2)
Breek het ei erbij en mix het goed door.
- 3)
Voeg de havermout, kaneel en het zout erbij en roer het door tot het mengsel samenkomt.
- 4)
Voeg als laatste de chocolate chips erbij en meng het goed door elkaar.
- 5)
Dek het mengsel af met folie en zet voor minstens 10 minuten in de koelkast.
- 6)
Gebruik een ijsschep om bolletjes deeg op te scheppen en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- 7)
Druk de bolletjes ietsjes plat en verdeel er wat extra chocolate chips en gehakte pecannoten op.
- 8)
Bak de koekjes in de oven op 180 graden (boven-onder) warmte in circa 20 minuten goudbruin.
- 9)
Laat de koekjes nadat ze uit de oven komen ietsjes afkoelen en smullen maar!