HARTIGE VIS TAARTJES

14 augustus 2015Fatima El Irari

Ingrediënten: (10 stuks)

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 rode, gele en groene paprika, in blokjes
  • 250 gr. gemarineerde garnalen
  • 4 surimisticks, in blokjes gesneden
  • 200 gr. champignons, in plakjes
  • 3 etl. vermicelli, voorgekookt
  • 1 tl. sambal
  • 1 tl. viskruiden (Verstegen)
  • 10 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de koekenpan met zonnebloemolie en bak de gesnipperde ui en de knoflook mooi lichtbruin.
  2. Voeg de paprika stukje erbij en bak geheel mee op middelhoog vuur. 
  3. Schep de gekruide garnalen erbij en voeg ook de surimi blokjes erbij. Schep geheel om en laat het op middelhoog vuur bakken voor 3 a 5 minuten.
  4. Schep de champignons, voorgekookte vermicelli, sambal en de viskruiden erbij en schep alles even goed door. Bak geheel op middelhoog vuur tot de champignons gaar zijn.
  5. Wanneer de vulling gaar is haal je de koekenpan van het vuur en laat je de vulling even afkoelen.
Hartige taartjes maken:
.
  1. Haal de bladerdeeg zeker 10 minuten van tevoren uit de diepvries en plaats de plakjes op je werkblad.
  2. Vet de vlaai vormpjes in met een theelepel zonnebloemolie, verwijder de plasticfolie van het plakje bladerdeeg en plaats de bladerdeeg bovenop het vlaai vormpje.
  3. Druk de bladerdeeg in het midden goed naar de bodem en vouw de randen naar de binnenzijde, zodat je een iets stevigere rand krijgt.
  4. Prik met een vork een paar gaatjes in het midden van de bladerdeeg, zodat de bladerdeeg tijdens het bakken niet zal opbollen.
  5. Verdeel twee volle eetlepels van de vis vulling in het midden en verdeel deze met de bolle achterkant van de lepel over de vorm.
  6. Plaats de vormpjes op de bakplaat en bak de hartige vis taartjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.

Deze vis taartjes zijn simpel om te maken en zo ontzettend lekker!e kunt deze taartjes zowel warm als koud serveren, dus je kunt ze makkelijk een paar uur van tevoren klaarmaken en voor etenstijd alleen nog even in de oven schuiven.

Liefs,
Fatima

Print recept

61 Comments

  • nadia

    14 augustus 2015 at 20:06

    Dag lieve meid, je geeft mij echt super veel inspiratie wallah, ga vooral zo Door. Mede Door jou voel ik me een keukenprinses!!! Ik wil ook dit recept asap uitproberen alleen vraag ik me af waar haal je de 10 vormpjes vandaan ?

    1. xfaatje

      17 augustus 2015 at 11:06

      Hallo Nadia, super lief van je bedankt hoor! Ben blij dat mijn blog je zo bevalt. De vormpjes kun je kopen bij de Blokker of bij de Hema. Succes hoor! <3

  • Femke

    14 augustus 2015 at 20:26

    Ziet er weer heerlijk uit! Ik maak ook regelmatig dit soort taartjes alleen dan niet met die vis kruiden en ook geen surimi er doorheen.. het idee van dit bakvormpje vind ik erg leuk. Ik doe mijn taartjes altijd in een muffinvorm, beetje hetzelfde idee :-)!

    1. xfaatje

      17 augustus 2015 at 11:07

      Bedankt lieve schat! Oh in een muffinvorm kan natuurlijk ook haha! <3

  • Hind

    14 augustus 2015 at 20:28

    Ziet er weer eens heerlijk uit tbarkellah 3lik! Waar kun je die vlaaivormpjes kopen?

    1. xfaatje

      17 augustus 2015 at 11:07

      Hallo Hinda, bedankt hoor! De vormpjes kun je kopen bij de Blokker of bij de Hema.

  • yasamin

    14 augustus 2015 at 21:44

    Als ik ga jou volgen ik weet zeker dat ik nooit ga afvallen want als wat je maakt is miamiam

    1. xfaatje

      17 augustus 2015 at 11:08

      Hallo Yasamin, haha ik begrijp je hoor! Haha bedankt hoor. <3

  • yasamin

    14 augustus 2015 at 21:46

    Als*ik bedoel alles

  • saar

    15 augustus 2015 at 11:14

    Salaam Fatima,
    Ziet er weer heel goed uit! Dit ga ik morgen meteen uitproberen.
    Vraagje waar kan ik de vlaaivormpjes kopen ?

    1. xfaatje

      17 augustus 2015 at 11:13

      Hallo Saar, bedankt hoor meid! De vormpjes kun je kopen bij de Blokker of bij de Hema.

  • Sanne

    15 augustus 2015 at 13:26

    Je blijft ons maar verbazen met je heerlijke gerechten gaat wauwie!

    1. xfaatje

      17 augustus 2015 at 11:16

      Hallo Sanne, lief ven je! Bedankt.

  • Jit

    15 augustus 2015 at 14:11

    Ziet er heeeerlijk uit! Ik ga ze vanavond maken, ben benieuwd! 🙂

    1. xfaatje

      17 augustus 2015 at 11:17

      Hallo Jit, bedankt hoor. Ben benieuwd wat je ervan vond!

  • Najia

    15 augustus 2015 at 22:24

    Vandaag gemaakt 1 woord verrukkelijk!!! Thanks voor het recept.

  • Dina

    18 augustus 2015 at 07:59

    Salaam ou alaikum,

    Recept ziet er heerlijk uit en ik ga het vandaag proberen insha Allah. Zou je me kunnen vertellen uit welke supermarkt je de gemarineerde garnalen hebt en de sambal? Djazak Allahoe Ghairan.

    1. xfaatje

      19 augustus 2015 at 07:03

      Salaam Alaikoem Dina, Bedankt lieve meid! De garnalen komen van de Aldi en de sambal kun je bij de Jumbo of bij de AH halen. Succes hoor! <3

  • Surmeli Duzgun

    21 augustus 2015 at 13:48

    Hoi,

    Kan ik ook tonijn uit blik gebruiken?

    1. xfaatje

      21 augustus 2015 at 14:35

      Hallo Surmeli, Ja hoor dat kan ook .

    2. xfaatje

      14 september 2015 at 13:17

      Hallo Surmeli, ja hoor dat kan ook!

  • Saar

    26 augustus 2015 at 12:13

    Hooi fatima

    Mag ik vragen waar je die garnalen vandaan hebt.

    Groetjes

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 13:06

      Hallo Saar, ja natuurlijk. De garnalen komen van de Aldi. Je hebt de garnalen ook in andere marinades.

  • najat

    10 september 2015 at 09:51

    Schat kun je ze bereiden afbakken en invriezen. Blijven ze dan vers erna?

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:38

      Hallo Najat, eerlijk gezegd heb ik dit zelf nog niet gedaan, maar als ik dit zou doen dan zal ik de taartjes ongebakken invriezen. En pas bakken wanneer je ze wilt opdienen. Ik denk namelijk dat als je de taartjes gebakken invriest ze niet meer zo lekker hartig zullen zijn.

  • Cindy

    20 september 2015 at 08:45

    Hoi Fatima,

    Zou je de vulling ook een dag van te voren kunnen maken? en op de dag zelf afbakken in het vormpje?

    groetjes cindy

    1. xfaatje

      20 september 2015 at 16:33

      Hallo Cindy, Ja hoor dat kan zeker. Succes!

  • Amal

    10 oktober 2015 at 16:57

    Heey ik had een vraagje kan je inplaats van vermecceli ook mihoen doen en heel erg bedankt dat je met ons de recepten deelt en het ook nog duidelijk uitlegt heeeeeeel erg bedankt je trouwe volger hihih??

    1. xfaatje

      10 oktober 2015 at 19:40

      Hallo Amal, jazeker je kunt ook mihoen gebruiken hoor. Bedankt voor je lieve woorden meid! Xx

  • Maryem

    26 oktober 2015 at 15:49

    Salam Fatima,

    Even een vraagje, waar haal jij je surimisticks vandaan? Hoor steeds dat je ze niet overal kunt halen, dus hoor het graag van je ;-). Dan kan ik die heerlijke vistaartjes maken <3 <3!! Groetjes

    1. xfaatje

      27 oktober 2015 at 13:36

      Salaam Alikoem Maryem, ik haal deze bij de Aldi. Xx

  • salma

    12 januari 2016 at 14:17

    ik ga ze zeker uitproberen inshallah.
    ziet er heerlijk uit.
    ik ga ze met tonijn maken.
    of met salami lijkt mij ook heerlijk.

    1. xfaatje

      12 januari 2016 at 19:22

      Hallo Salma,

      En heeft het gesmaakt meid?

  • Samira

    7 februari 2016 at 14:50

    Ziet er erg lekker uit… ga zo door!!

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:31

      Dankjewel Samira! Xx

  • Nadia

    9 maart 2016 at 14:14

    Sorry als dit al is gevraagd maar hoeveel vermeceli gebruik je voor dit recept?

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 08:07

      Hallo Nadia,

      Haha geen probleem hoor, vragen mag altijd! Ik gebruik een volle hand vermicelli.

  • hayat

    11 juni 2016 at 08:38

    ziet er lekker uit, vraagje waar heb je de garnalen gehaald?

    1. xfaatje

      11 juni 2016 at 23:56

      Hallo Hayat,

      Dankjewel! Die komen van de Aldi.

  • Aicha

    11 juni 2016 at 16:32

    Ik ben er echt helemaal weg van! Ziet er super lekker uit en zou ik binnenkort eens willen uitproberen. Jouw site is geweldig!!!

    1. xfaatje

      12 juni 2016 at 00:42

      Hallo Aicha,

      Super lief! Dankjewel meid en ik raad je dit recept echt aan! Xx

  • Hayat

    12 juni 2016 at 10:32

    Ziet er heerlijk uit !
    Maar heb nog een vraagje, als je het plastic van het bladerdeeg er afhaald, moet dat plakkerige stukje boven op of onderop?
    Alvast bedankt

    1. xfaatje

      13 juni 2016 at 07:57

      Hallo Hayat,

      Dankjewel! De plakkerige deel moet bovenop meis en de droge gedeelte dus onderop. Succes Xx

  • Souhaila

    13 juni 2016 at 17:58

    Hey meis!
    Hoeveel surimisticks en garnalen heb jij gebruikt voor dit recept? Ik wil dit graag morgen maken..

    Thanks alvast

    1. xfaatje

      14 juni 2016 at 11:31

      Hallo Souhaila,

      Garnalen 1 bakje a 200 gram en surimi ook rond de 200 gram.

  • Assiyah

    15 oktober 2016 at 19:55

    Kan het ook gewoon in die papieren cupcake vormpjes?? Misschien is het te zwaar voor papier?

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:04

      Hallo Assiyah,

      Je kunt deze taartjes ook maken in een cupcakeplaat, dus zonder papiertjes. Vet de cupcakeplaats gewoon goed in.

  • Sana

    2 november 2016 at 00:36

    Hoi meid! Eerst en vooral wat fijn dat je al je recepten deelt! Kan ik die vistaartjes volledig of half afbakken en die invriezen. Lijkt me dan makkelijk voor de keren dat je onverwacht bezoek krijgt… Gewoon uit de vriezer halen en opwarmen. Of blijft dit niet goed op die manier?

    1. Fatima

      2 november 2016 at 12:57

      Hallo Sana,

      Ja hoor dat is zeker mogelijk(doe ik ook weleens hihi) Heel graag gedaan meis! Xx

  • Naoual

    24 april 2017 at 21:05

    Soooo deze ga ik zoo uitproberen!!??

    1. Fatima El Irari

      25 april 2017 at 07:09

      Hallo Naoual,

      Deze taartjes zijn echt lekker haha! Veel kookplezier meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Esma

    7 juni 2017 at 13:58

    Hoi fatima!

    Hoeveel bakjes garnalen gebruik jij in deze mix ?

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:59

      Hallo Esma,

      1 bakje gebruik ik.

  • Radia Abdelmamoun

    20 juni 2017 at 15:29

    Hello Fatima,

    Wat kan ik als alternatief gebruiken voor de viskruiden?

    Liefss,
    Radia

    1. Fatima El Irari

      21 juni 2017 at 06:15

      Hallo Radia,

      Je kunt de viskruiden weglaten en eventueel iets meer kruiden toevoegen naar smaak.

      Liefs,
      Fatima

  • Ouarda

    31 december 2017 at 13:28

    Salam Fatima,

    Ik wil jou graag bedanken voor jouw toprecepten en uitleg! Deze taartjes waren perfect en heb ze al snel onder de knie nu onderhand. Shokran.

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 07:20

      Alaikoem salaam Ouarda,

      Aah wat goed zeg! Heel graag gedaan lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    30 maart 2018 at 13:59

    Hooi

    Welke viskruiden gebruik jij?

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2018 at 14:22

      Hi Fatima,

      Ik gebruik de viskruiden van het merk Verstegen. Xx

  • Sakina

    20 mei 2018 at 11:47

    Hoihoi, kan je hier ook hartige bladerdeeg voor gebruiken dus t zelfde als wat je gebruikt voor quiche?

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2018 at 00:00

      Hi Sakina,

      Ja, hoor dat kan zeker!

      Liefs,
      Fatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept