Flensjes met Kip en Bechamelsaus

30 maart 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

What’s for dinner? Dit recept voor hartige flensjes met kip en bechamelsaus moet je echt eens proberen! Heerlijk vol van smaak en een keer weer wat anders voor het avondeten. Serveer er een frisse salade bij en je avondmaaltijd is compleet!

Ingrediënten: (6 stuks)
Flensjes:
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 50 ml water
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 200 gr. bloem
  • 1 tl. zout
  • 1 halve prei, fijngesneden
  • 1 tl. harissa kruiden
Kip vulling:
  • 300 gr. kipdijfilet
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 halve prei, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 etl. tomatensaus
  • 50 ml warm water
Bechamelsaus:
  • 1 etl. roomboter
  • 1 etl. bloem
  • 200 ml melk
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • geraspte kaas
Bereiding:
Stap 1.

Mix in een kom de eieren, melk, water en de zonnebloemolie samen. Voeg de bloem en het zout toe en mix met de garde samen.  Mocht het beslag nog iets te dik zijn, dan kun je er wat extra melk aan toevoegen. Voeg de prei en de harissa kruiden erbij en roer nog eens samen. Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi goudbruin. Dek de afgebakken pannenkoeken af en zet apart.

Stap 2.

Verhit de zonnebloemolie in de pan en voeg de kip, knoflook, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en de zwarte peper toe en bak de kip mooi lichtbruin. Voeg de prei en de paprika toe en bak op middelhoog vuur tot de groenten goed zacht zijn. Voeg de tomatensaus en het water erbij en roer het goed door. Sluit de pan en laat het geheel voor 5 a 8 minuten bakken op laag vuur.

Stap 3.

Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en voeg de bloem erbij. Mix de bloem met een garde goed door voor ongeveer 30 seconden. Giet vervolgens de melk erbij en blijf continue roeren tot je ziet dat de bechamelsaus goed is ingedikt. Voeg het zout en de zwarte peper erbij en de saus door. Haal de pan van het vuur en zet apart.

Stap 4.

Plaats een pannenkoek op je werkblad en verdeel 2 volle eetlepels van de kip vulling in het midden. Vouw de pannenkoek dicht tot een pakketje en plaats deze in een ovenschaal. Verdeel bovenop elke flensje 2 eetlepels bechamelsaus en strooi er nog geraspte kaas bovenop. Bak de flensjes in de voorverwarmde oven op 200 graden tot de bechamelsaus en de kaas mooi goudbruin zijn gebakken. Serveer met een frisse salade en genieten maar! 

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

45 Comments

  • Hanane

    30 maart 2019 at 09:40

    Wauw masha Allah.

    Maar hoeveel ml melk is 1,5 Marokkaanse thee glas ?

    Ga t eens uitproberen

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2019 at 09:54

      Allahibarkfiek lieve Hanane! Sorry, ik heb het er nu bijgezet. Xx

  • Dinaaa

    30 maart 2019 at 10:07

    Hee wat leuk. Ziet er lekker uit. Kan je iets anders gebruiken dan harissa poeder of misschien vervangen? Want ik weet niet waar ik het moet kopen.

    Groetjes
    Dina

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2019 at 10:46

      Hi Dina,

      Ja, hoor je kunt harissapoeder vervangen door zwarte peper of chilivlokken.??❤️

  • Oumaima11

    30 maart 2019 at 10:43

    Kan je in plaats van prei ook peterselie doen of kun je het weg laten???

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2019 at 10:45

      Ja, hoor je kunt ook peterselie gebruiken of je laat het beide weg.??❤️

  • Samira

    30 maart 2019 at 12:11

    allah ya3tik sehha ??

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2019 at 19:36

      ❤️❤️❤️

  • Ine

    30 maart 2019 at 17:53

    Voor hoeveel personen is dit?

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2019 at 19:36

      Je haalt uit dit recept 6 stuks.

  • A

    31 maart 2019 at 15:28

    Kan ik ook tarwebloem gebruiken ipv van bloem ?

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2019 at 23:05

      Ja, hoor dat kan.??

  • Oui

    31 maart 2019 at 20:31

    Heb je van deze recept geen video gemaakt?

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2019 at 23:04

      Nee, geen video.

  • Manu

    2 april 2019 at 16:35

    Is het normaal dat het deeg nogal vrij dik is?

    1. Fatima El Irari

      2 april 2019 at 17:51

      Hi Manu,

      Nee, het beslag is juist erg licht.

      1. Manu

        2 april 2019 at 18:48

        mmm…dan moet er in de verhoudingen toch iets mis gelopen zijn. Volgende keer beter opletten…maar t was een voltreffer!!

      2. Fatima El Irari

        2 april 2019 at 20:06

        Wat goed! Ik ben blij dat het je toch is gelukt en dat het heeft gesmaakt!

        Liefs,
        Fatima

      3. Fatima

        9 mei 2019 at 16:44

        Beslag is indd dikker dan het hoort te zijn. De melk/bloem verhouding kloppen niet in je recept. Ik heb het beslag zelf wat verdunt.

      4. Fatima El Irari

        9 mei 2019 at 17:06

        Mocht het beslag te dik zijn, dan doe je er extra melk bij.

  • Oumaima11

    7 april 2019 at 12:37

    Hoi fatima
    Ff een vraagje maak je de beslag met de handmixer of de elextricemixer????

    1. Fatima El Irari

      7 april 2019 at 15:36

      Ik gebruik gewoon simpel een garde, maar een elektrische handmixer kan ook.??

  • Soukaina

    7 april 2019 at 22:45

    Salaam Fatima,

    Heerlijke inspiratie ben je altijd! Allah y ketter lek ghairak.

    Vraagje over dit recept, worden de pannekoeken krokant als ze de oven ingaan?

    Groetjes and please keep up the good work!

    1. Fatima El Irari

      8 april 2019 at 09:29

      Alaikoem salaam Soukaina,

      Aah dankjewel lieverd! Nee, de pannenkoeken blijven lekker zacht. Alleen de kaas bovenop wordt iets krokanter en de bechamelsaus blijft ook zacht. Xx

  • Susanne

    1 mei 2019 at 08:00

    Heey Fatima,

    Waar kan je harissapoeder kopen?? Ik vind alleen harissasaus.

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2019 at 08:21

      Hi Susanne,

      Bij de Jumbo is harissapoeder verkrijgbaar. Je kunt eventueel ook cayennepeper gebruiken.

  • Asma

    7 mei 2019 at 16:30

    Salam aleikoum Fatima,

    Bedankt voor het recept.
    Bij de ingredienten van de kipvulling staat tomatensaus en in de bereiding staat tomatenpuree. Is het zegmaar heinz tomato frito of echt de geconcentreerde tomatenpuree.

    Groetjes,
    Asma

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2019 at 01:52

      Alaikoem salaam Asma,

      Ik gebruik Tomato Frito, dus echt de tomatensaus.

  • Oum

    9 mei 2019 at 11:20

    Salam. Lekker recept maar de verhoudingen voor de flensjes komt inderdaad niet. Denk bijna het dubbele melk erbij gedaan. Of je moet minder meel gebruiken. Kan het zijn dat dit niet klopt?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:02

      Alaikoem salaam,

      Precies deze verhoudingen heb ik gebruikt.

      1. Oum

        9 mei 2019 at 14:49

        Oké ik ga er volgende keer opletten…. Chokran. Dacht misschie’ vergissing ofzo.

  • Mila

    9 mei 2019 at 17:12

    Kun je ook gewoon kant en klare pannenkoeken gebruiken ??

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 17:27

      Hi Mila,

      Ja, hoor als je ze maar goed verwarmt zodat je de pannenkoeken goed kunt vouwen.

  • Housnia

    10 mei 2019 at 19:33

    Hallo Fatma,
    Bedankt voor het recept ik heb dit gemaakt was super lekker , alleen was het beslag echt dik ipv loperig kan het zijn dat ik iets fout heb gedaan ?

    Shokrane xxx

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2019 at 21:23

      Hi Housnia,

      Als het deeg iets te dik is kunnen er altijd extra water of melk bijdoen hoor.??❤️

  • Bb

    21 mei 2019 at 15:34

    Kan ik ook gewoon een wrap gebruiken in plaats van die flensjes zelf te maken?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:25

      Jazeker, dat kan ook.

  • Hayat

    28 mei 2019 at 16:07

    Super recept! Verhoudingen zijn prima.

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:08

      Dankjewel Hayat! Xx

      1. Fancy

        19 april 2020 at 19:08

        Wa salamu aleykum Fatima! ☺️

        Deze twee weken stonden helemaal in het teken van jouw recepten om alvast te oefenen en inspiratie op te doen voor de Ramadan inshaAllah.

        Helaas is dit het enige recept wat ook bij mij helemaal mislukte. Ik moet bekennen dat ik zelf ook niet goed wist waar ik aan begon maar de pannenkoeken werden al snel te dik. Toen las ik de reacties en toen ben ik pas ook maar gaan verdunnen.

        Misschien moet hier toch echt een filmpje voor komen en achter de pannekoeken een (6) zetten want toen ik er al helemaal inzat wist ik het niet meer khair InshaAllah.

        Gelukkig weten mijn man niet wat flensjes zijn want het waren 2 dikke pannekoeken die ik maar onder en boven op had gelegd met de vulling ertussen😂

      2. Fatima El Irari

        19 april 2020 at 22:45

        Alaikoem salaam Fancy,

        Ah wat jammer! Was het beslag te dik?

  • Yasmina

    9 juni 2019 at 21:56

    Salaam faatje.

    Wil het graag maken. Wat kan ik hierbij serveren ? Kan ik ook tomatenpuree gebruiken ipv tomatensaus?

    Groet yasmina

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2019 at 08:37

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Zelf serveer ik er enkel een salade bij. Je kunt tomatenpuree gebruiken, maar dan heb je kans dat het iets zuurder is en daarom gebruik ik dus altijd tomatensaus i.p.v. puree. Mocht je enkel tomatenpuree hebben, dan kun je die ook gebruiken en dan doe je er ongeveer 1 theelepel suiker bij zodat de ‘zure’ smaak verdwijnt.??♥️

  • Marleen

    18 augustus 2019 at 12:13

    Wil dit gaan merken voor gasten……… kan ik van te voren maken later in de oven doen?

    1. Fatima El Irari

      18 augustus 2019 at 15:05

      Hi Marleen,

      Ja, hoor dat kan. Als je de flensjes maar afgedekt in de koelkast bewaard dan kun je het later afbakken met de bechamelsaus. Geniet ervan!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept