Ingrediënten: (15 stuks)
.
- 125 gr. roomboter
- 180 gr. kristalsuiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gr. bloem
- 1 halve tl. bakpoeder
- snufje zout
- aardbeienjam
- fondant
Extra
- harten uitsteker
- poedersuiker
- letters uitstekers
- transparantefolie
- lint
Bereidingswijze:
- Mix de roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker samen tot een romig mengsel.
- Voeg het ei toe aan het mengsel en mix nogmaals goed door.
- Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe bij het mengsel en kneed geheel samen tot een stevig deeg.
- Pak het deeg in met plasticfolie en druk het deeg plat tot een vierkante plak.
- Plaats het deeg in de koelkast voor zeker 60 minuten voordat je ermee aan de slag gaat.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 0,5 centimeter dikte.
- Strooi wat bloem op de uitsteker en steek vervolgens met de uitsteker harten uit het deeg. Je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken.
- Verwijder het omringend deeg en vorm hier weer een deegbal van en ga weer precies op dezelfde manier te werk totdat het deeg op is.
- Verplaats de koekjes naar een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier.
- Om ervoor te zorgen dat de koekjes hun vorm goed behouden in de oven, plaats ik de koekjes voor 10 minuten in de koelkast voordat ze de oven ingaan.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-30 minuten mooi lichtbruin.
- Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze voor 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Verplaats de koekjes vervolgens naar een rooster en laat ze dan volledig afkoelen.
- In de tussentijd dat de koekjes aan het afkoelen zijn kun je het fondant alvast doorkneden. Ik koos dit keer voor de fondant van de Jumbo, maar ik raad je toch de fondant aan van Funcakes.(de fondant van de Jumbo was zo mega hard en je kon er nauwelijks mee werken, dus een echte FAIL!)
- Strooi wat poedersuiker op je werkblad, rol het fondant uit tot een plak van ongeveer 0.5 cm dikte en steek nogmaals harten uit het fondant.
- Gebruik de liniaal om er de gewenste letters in te schuiven voor de tekst en druk de letters in het midden van het hart fondant. Deze leuke letters zijn verkrijgbaar bij de Wibra.
- Verdeel wat jam op het koekje en let er op dat de jam iets van de zijkanten afblijft.
- Plaats voorzichtig het uitgestoken fondant op het koekje en druk deze ietsjes aan.
In deze simpele stappen kan ook jij je eigen koekjes met een leuke boodschap bakken! Wat mij erg leuk lijkt is om deze koekjes te maken voor mijn hennadag die eraan zit te komen en dan met groene fondant en ook hierin weer een leuke tekst te drukken.
Dus heb jij binnenkort een verjaardagsfeestje, geboortefeestje, verloving, bruiloft, hennadag etc. op de planning staan? Maak dan eens deze leuke koekjes en geef ze aan je gasten en geloof mij dit gaan ze erg leuk vinden.
Liefs,
Fatima
110 Comments
Zubeyde
29 november 2016 at 10:36
Hoii,
Wat een geweldig recept! Waar kan ik de letter uitsteker aanschaffen?
Groetjes,
Zübeyde
Isil
29 november 2016 at 10:47
Ik citeer uit de tekst: “Deze leuke letters zijn verkrijgbaar bij de Wibra”. ?
Zubeyde
29 november 2016 at 10:51
Bedankt Isil en Hanane! Ik ga zo snel mogelijk naar wibra 😉
Fatima
29 november 2016 at 11:15
Succes meis! Xx
Fatima
29 november 2016 at 11:15
Dankjewel Isil!
Hanane
29 november 2016 at 10:48
Je hebt ze bij verschillende winkels te koop. Zelf heb ik het bij de wibra aangeschaft.
Fatima
29 november 2016 at 11:15
Hallo Hanane,
Klopt inderdaad. Denk dat ze bij de Wibra echt het goedkoopst zijn toch haha?
Fatima
29 november 2016 at 11:07
Hallo Zubeyde,
Dankjewel lieverd. De letter uitstekers kun je bij de Wibra vinden. Xx
Zahia
30 maart 2017 at 20:30
Hoe lang kan ik deze koekjes bewaren
Fatima El Irari
31 maart 2017 at 06:29
Hallo Zahia,
Met fondant kun je de koekjes zeker 2 dagen in een luchtdichte trommel bewaren en zonder fondant wel meer dan 1 week.
Liefs,
Fatima
Salma
29 november 2016 at 10:46
Ik wil het maken voor het kerstfeest op de school van mijn zoontje.
Waar heb je die letter vormpje vandaan gehaald?
Ziet er echt zo schattig uit
Fatima
29 november 2016 at 11:14
Dankjewel lieverd! De letters komen van de Wibra. Xx
Yousra
29 november 2016 at 11:54
Lieverd, welke wibra? Ik heb ze in den haag niet kunnen vinden!
Fatima
29 november 2016 at 13:17
Hallo Yousra,
Oh ik heb ze zelf bij de Wibra in Helmond gekocht. Je kunt ze ook online bestellen als je in de winkels niks kunt vinden. Xx
Nurcan
29 november 2016 at 11:06
Hele leuke bedankjes! Ik weet hoe je je gasten hiermee blij mee kan maken!
Voor je henna zijn deze koekjes echt heel leuk! Doen!
Ik heb een aantal keer deze koekjes als bruiloft en verlovingsbedankjes gemaakt. Met daarin de namen van het stel en de trouwdatum. En als geboortebedankjes met uitstekers in babythema met naam en geboortedatum.
Maryam
30 november 2016 at 15:22
Waar haal je de uitstekers vandaan? Ik wil deze graag maken voor het geboortefeest van mijn zoontje.
Fatima
30 november 2016 at 15:49
Hallo Maryam,
Uitsteker komt van de Action. Mabrouk met de geboortefeest van je zoontje! Xx
Yousra
29 november 2016 at 11:59
Lieverd, welke wibra heb jij ze? Ik kan ze niet vinden..
Karima
29 november 2016 at 12:02
Hi
Hoe ver van ten voren kan je de koekjes maken?
Groetjes,
Karima
Fatima
29 november 2016 at 13:18
Hallo Karima,
Ik heb ze een dag van te voren gemaakt, maar je kunt de koekjes zeker wel een paar dagen van te voren bakken en de fondant er zelf een dag van te voren op plakken. Succes hoor. Xx
Latifa
29 november 2016 at 12:14
Wat een leuke attentie***
Fatima
29 november 2016 at 13:18
Dankjewel lieverd! Xx
Niss
29 november 2016 at 13:03
Hi, vraagje hoe ver van te voren kun je deze het beste maken?
Fatima
29 november 2016 at 13:26
Hallo Niss,
Ik heb ze een dag van te voren gemaakt, maar je kunt de koekjes zeker wel een paar dagen van te voren bakken en de fondant er zelf een dag van te voren op plakken. Succes hoor. Xx
Ha
29 november 2016 at 13:42
Is dat liniaaltje ook bij de wibra of hoort die bij die lettertjes?
Fatima
30 november 2016 at 07:00
Hallo Halima,
Je krijgt die inderdaad bij de letters meis.
Niqui
29 november 2016 at 14:12
Ja, dat zou ik ook heel graag willen weten.Is dat één pakketje,zeg maar??.
Ik heb het nl nog nooit gezien bij de Wibra,of ik heb er niet op gelet,dat kan natuurlijk ook.
Je koekjes zijn echt geweldig! Lijkt me ook heel leuk voor kerst,met merry x-mas erop.
Nurcan
29 november 2016 at 15:59
Ik heb mijn setje letters en cijfers inclusief houder bij Pipoos ooit gekocht en vorig jaar heb ik ook een setje bij de Hema gevonden.
Fatima
30 november 2016 at 07:01
Bedankt Nurcan!
Fatima
30 november 2016 at 07:01
Hallo Niqui,
Ja die zit er gewoon bij. Je moet even goed kijken bij de bakspullen. Leuk idee zeg!
Yousra
29 november 2016 at 18:06
En van waar heb je dat mandje! Ik vind m echt leuk!
Fatima
30 november 2016 at 07:02
Hallo Yousra,
Haha schattig he! Dit mandje heb ik van de Leen Bakker en normaal gesproken is het een mand voor planten haha. Ik heb de plastic zak die op de bodem zat verwijderd, zodat ik de mand voor andere dingen kan gebruiken haha.
Kaylee
29 november 2016 at 18:34
Ik heb inderdaad de lettertjes met liniaaltje vanmiddag meteen gehaald bij de Wibra. Ze hebben bij de Wibra veel bak spulletjes en daar ligt het bij! Super leuk ideetje voor koekjes! Shokrane voor het delen van jou ideeën! Liefs.
Fatima
30 november 2016 at 07:03
Hallo Kaylee,
Ah super meid! De Wibra heeft inderdaad veel bakspullen die ook nog een super betaalbaar zijn! Graag gedaan lieverd. Xx
Salma
29 november 2016 at 19:03
Tnx dan ga ik ook rondsnuffelen bij de wibra.
Fatima
30 november 2016 at 07:04
Succes Salma! Xx
Maria
30 november 2016 at 13:16
Welk formaat hartensteker gebruik je? En heb je dat ook bij de Wibra gekocht?
Fatima
30 november 2016 at 15:47
Hallo Maria,
De harten uitsteker komt van de Action.
Maria
30 november 2016 at 20:00
Dankjewel. Ik ga er opzoek naar 🙂
Fatima
2 december 2016 at 10:48
Assalmu’alaykum Fatima,
Wat een super leuk recept weer! Leuk dat je ons ook zo enthousiast maakt.
Ik had nog even een vraagje over fondant: heb er zelf nog nooit iets mee gedaan, maar deze koekjes wil ik echt proberen. Ben gelijk naar de Wibra gegaan en gelukkig hadden ze hier ook die letters haha.
Is fondant van de xenos ook goed? Of raadt je die ook af?
Groetjes,
Fatima
Fatima
2 december 2016 at 10:49
O ja.. nog een vraagje. Kun je bijv. ipv jam chocopasta gebruiken?
Of zou je dan moeten kiezen voor een glazuur van chocolade?
Oumniya
3 december 2016 at 12:19
Geweldig! Binnenkort maken voor de verjaardag van me dochtertje!
Kon helaas die letter uitsteker niet vinden bij de wibra!
Keep up The good work Faatje! ?
Xxx
Oumniya
3 december 2016 at 12:26
Ik zeg ook steeds uitsteker, maar volgens mij heeft zoiets een andere naam of niet.. Kan m maybe daarom niet vinden ??
Kaya
4 december 2016 at 12:28
Hoi, kan ik ook basterdsuiker gebruiken ipv kristalsuiker? Kom nu achter dat ik het vergeten ben?
Groetjes Kaya
Fatima
4 december 2016 at 19:32
Hallo Kaya,
Ja hoor is ook mogelijk. Xx
Latifa
8 december 2016 at 21:41
Hoi faatje,
Misschien heb er overheen gelezen, hoeveel gram fondant heb ik nodig.
Groetje
Fatima
9 december 2016 at 07:34
Hallo Latifa,
Oh nee hoor je hebt er niet overheen gelezen, want ik heb het er niet bijgezet. Je gebruikt in totaal 500 gram fondant. Ligt er natuurlijk ook aan hoe dun je de fondant uitrolt. Xx
Latifa
9 december 2016 at 11:48
Dank je wel je bent een topper ga ze voor zondag proberen te maken.
Fatima
9 december 2016 at 14:53
InschAllah Latifa, dankjewel! Xx
Dina
9 december 2016 at 22:08
Is het ook mogelijk om de koekjes en fondant Een week van te voren te maken of is dat te lang heb namelijk geen geduld om ze te maken. De letters waren al snel
Uitverkocht bij de wibra ik heb ze vandaag bij de taartenshop gehaald.
Fatima
12 december 2016 at 08:20
Je kunt de koekjes een week van te voren maken. Misschien kun je de fondant wel er pas een dag van te voren opdoen?
Saloua
24 december 2016 at 20:54
Bij ons in Wibra heb je dat jammer genoeg niet
Fatima El Irari
27 december 2016 at 09:45
Hallo Saloua,
Je kunt het ook online bestellen bij deleukstetaartenshop.nl Xx
Khadija
26 december 2016 at 12:54
Hoi Fatima,
Het ziet er super uit zeg! Gebruik je dezelfde uisteker voor het koekje als voor de fondant?
Fatima El Irari
27 december 2016 at 09:48
Hallo Khadija,
Ja, ik gebruik inderdaad dezelfde vorm telkens. Dankjewel lieverd! Xx
Amal
9 januari 2017 at 10:04
Hoi Faatje,
Als eerst super lief dat je iedere x je recepten met ons zo uitgebreid wilt delen ga vooral zo door?
Ik heb laatst het recept gevolgd van deze koekjes alleen vroeg ik me af of de hoeveelheid van bloem wel klopt mijn deeg was namelijk met 200 gram bloem geen deeg te noemen het was een dik papje heb er nog meer bloem bij toegevoegd zeker die 100 gram extra waardoor de hoeveelheid verdubbeld was opzich geen groot probleem en ze smaakte ook heerlijk.
Heb ik iets verkeerd gedaan of is het een type fout geweest.
Nogmaals bedankt??
Fatima El Irari
9 januari 2017 at 15:05
Hallo Amal,
Dankjewel lieve meid en heel graag gedaan hoor! Eerlijk gezegd gebruik ik dit recept altijd voor alle koekjes die ik maak en ze lukken altijd. Ik zeg wel altijd dat wanneer het deeg te plakkerig is je er altijd ietsjes extra bloem bij kan doen. Heb je in totaal 300 gram bloem gebruikt? En het kan ook zijn dat je misschien iets meer van de natte ingrediënten hebt genomen, waardoor de bloem dan te weinig is. Ik ben blij te lezen dat het alsnog heeft gesmaakt!
Liefs Fatima
Amal
14 januari 2017 at 10:14
Salaam oua alaikom Fatima,
Ik besef opeens dat ik in plaats van roomboter margarine (groeneverpakking van de Lidl) heb gebruikt, zou het daarmee te maken hebben gehad?
Liefs Amal
Fatima El Irari
17 januari 2017 at 08:15
Alaikoem salaam Amal,
Oh jazeker daar kan het mee te maken hebben. Ik raad je aan om echt altijd roomboter voor koekjes te gebruiken lieverd. Volgende keer lukken ze perfect inschAllah!
Liefs Fatima
yousra
30 maart 2017 at 06:23
Hey lieverd welke roomboter gebruik je
Fatima El Irari
31 maart 2017 at 06:07
Hallo Yousra,
Ik gebruik de ongezouten roomboter van de Albert Heijn.
Liefs,
Fatima
Hanane
27 april 2017 at 10:00
Hoi Fatima,
Hoe zorg je ervoor dat de fondant “schoon” blijft nadat je het bewerkt hebt. Bij mij ontstaan er altijd vlekjes van de poedersuiker.
Groetjes,
Hanane
Fatima El Irari
1 mei 2017 at 06:23
Hallo Hanane,
Wat ik altijd doe is een kwastje heel licht vochtig maken met water en dan de ‘poedervlekken’ als het waren wegpoetsen. Let er wel op dat je het kwastje niet al te nat maakt, want dan krijg je natte, plakkerige fondant. Succes hoor!
Liefs,
Fatima
Fatima
2 mei 2017 at 12:58
Moet de roomboter gesmolten zijn?
Fatima El Irari
3 mei 2017 at 08:46
Hallo Fatima,
Nee, maar de roomboter moet wel goed zacht zijn.
Liefs,
Fatima
Fatima
3 mei 2017 at 09:18
Ok. Bedankt voor je recept en reactie
Noura
24 juni 2017 at 11:01
Hoi Fatima,
Leuk receptje voor eens uit te proberen. Ik dacht aan 400gram dus dubbele recept. Nu heb ik teveel bakpoeder gebruikt. Ik dacht dat ik 1hele zakje moest gebruiken voor 200gram. Verward met de vanillesuiker. Nu ben ik bang dat het helemaal gaat mislukken. Wat kan er gebeuren nu?
Zaineb
29 augustus 2017 at 15:12
Hoi fatima
Vraagje kan je ook ei weglateniet?
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 06:00
Hallo Zaineb,
Ik laat het ei eerlijk gezegd nooit weg. Als het je gaat om de smaak, dan kan ik je zeggen dat je echt niks van het ei terug proeft in de koekjes.
Liefs.
Fatima
Laila
26 september 2017 at 07:12
Hey Fatima,
Kan je de koekjes ook bedrukken zonder fondant maar gewoon in de koekjesdeeg?
Groetjes,
Laila
Fatima El Irari
26 september 2017 at 10:09
Hallo Laila,
Als ik het goed begrijp zou je de letters dus willen drukken in het deeg (hartje)? Dit zou kunnen, maar ik zou dan zodra je het deeg hebt uitgestoken het deeg eerst voor 30 minuten in de koelkast zetten. Daarna haal je het deeg er weer uit en druk je de gewenste tekst in het deeg. Daarna zet je ze nogmaals voor ongeveer 15 minuten in de koelkast en kun je de koekjes daarna direct afbakken. Succes ermee! Xx
Liefs,
Fatima
Laila
28 september 2017 at 10:37
Dank je voor je snelle reactie! xx
Fatima El Irari
28 september 2017 at 12:26
Graag gedaan! Xx
Nabila
2 oktober 2017 at 08:28
Hoi Fatima,
Bedankt voor het recept. Ik had het zelfde probleem als een dame hier boven. Ik heb het recept 2 maal gemaakt en de blijft als nog heel plakkerig. Zou je misschien weten waar het aan zou kunnen liggen? Ik heb trouwens wel gewoon roomboter gebruikt.
Groet, Nabila
Fatima El Irari
2 oktober 2017 at 09:01
Hallo Nabila,
Als het deeg te plakkerig is, dan raad ik je aan om 1 a 2 eetlepels bloem erbij te doen en het deeg nog even door te kneden. Je kunt het deeg daarna inpakken en laten afkoelen in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg ook stevig en zal het niet meer plakken. Succes! Xx
Sara
31 januari 2018 at 21:09
Heey,
Leuk dit. Ik ga het binnenkort in sha allah maken voor de babyfeest van me zus. Het is toch ook leuk als ik de naam van het baby’tje schrijf inplaats van bedankt….
Fatima El Irari
1 februari 2018 at 07:34
Hallo Sara,
Jazeker, het is juist leuk als je de naam van de baby op het koekje vermeld! Succes lieverd. Xx
Naamgenoot
5 februari 2018 at 20:59
Faatje kom je uit Helmond
Fatima El Irari
6 februari 2018 at 07:47
Hallo,
Ik woonde in Helmond voordat ik trouwde hihi. Xx
Mia
1 maart 2018 at 08:04
Salaam!
Een klein vraagje, waar kan ik die zakjes kopen waarin je de koekjes hebt gestoken?
Groetjes,,
Fatima El Irari
1 maart 2018 at 08:21
Alaikoem salaam Mia,
Dit is gewoon doorzichtig inpakfolie die ik in stukken heb geknipt en de koekjes in heb gewikkeld. Xx
Mia
1 maart 2018 at 16:37
OOh echt? Heel erg bedankt !!
jihane
18 april 2018 at 20:10
dag fatima
de boter en het ei moeten die op kamertemperatuur zijn of enkel de boter?
groeten jihane
Fatima El Irari
19 april 2018 at 07:33
Hi Jihane,
Je kunt het beste altijd alle ingrediënten op kamertemperatuur gebruiken. Als je eieren van tevoren bent vergeten om uit de koelkast te halen, dan kun je de eieren altijd even voor 10 min in warm water laten staan. Maar de boter moet wel echt op kamertemperatuur zijn. Succes! Xx
Mahi
10 juni 2018 at 10:43
Hi Fatima,
kan ik ipv jam ook nutella of choco pasta gebruiken om de fondant op de koek te plakken?
Dank voor je reactie alvast
Fatima El Irari
11 juni 2018 at 06:13
Hi Mahi,
Jazeker, dat kan ook! Alleen als je witte fondant gebruik, dan zal ik de chocolade heel licht aanbrengen zodat het niet door het fondant schijnt. Xx
Jihane
10 juni 2018 at 21:40
Dag fatima
Ze hebben mij aangeraden om het deeg een nachtje in de koelkast te plaatsen hoe langen het koelt hoe beter? En is patisserie boter ook goed?
Groetjes jihane
Ida
10 juni 2018 at 23:24
Faatje weet jij nog waar ik nu die letters kan verkrijgen? Ik zie dat dit een oude recept is, verkoopt de wibra nog deze letters? Gr Ida
Fatima El Irari
11 juni 2018 at 07:24
Hi Ida,
Ik heb ze zelf nooit meer bij de Wibra gezien, maar misschien kun je ze ergens online bestellen? Xx
Jihane
11 juni 2018 at 06:53
Dag fatima ze hebben mij aangeraden om het koekjesdeeg heel de nacht te laten rusten in de koelkast hoe langer hoe beter het kan rusten? en kan ik ook patisserie boter gebruiken of eender welke boter? Groetjes jihane
Fatima El Irari
11 juni 2018 at 07:22
Hi Jihane,
Ik denk dat een hele nacht wel overdreven veel is, want ik laat het deeg maar voor een paar minuten koelen in de koelkast en dan is het al goed. Zelf gebruik ik altijd roomboter of smeerboter van het merk Bona. Xx
Idaatje
21 september 2018 at 07:23
Kan ik ook normale boter (voor op brood) gebruiken i.p.v. roomboter?
Fatima El Irari
21 september 2018 at 14:58
Hi Idaatje,
Dat kan, maar raad ik je eerlijk gezegd niet aan. Als je alsnog smeerboter wilt gebruiken dan raad ik je smeerboter van het merk Bona aan. Xx
Yvette
26 maart 2019 at 16:58
Hoe lang kan ik deze koekjes bewaren ?
Groetjes ze zien er heel smakelijk uit
Fatima El Irari
27 maart 2019 at 13:41
Je kunt de koekjes in een afgesloten trommel voor zeker 4 weken bewaren.
Merve
11 april 2019 at 10:03
Hi Fatima!
Ik wil deze koekjes maken voor mijn verlovingsfeest. Kan het een paar dagen van te voren? Worden ze niet zacht ivm de jam die er op zit?
x Merve
Fatima El Irari
11 april 2019 at 12:10
Hi Merve,
Kan prima hoor, alleen zou ik de jam en fondant mak 2 dagen van tevoren erop doen. Dit heb ik gedaan en de koekjes bleven goed.??♥️
Merve
15 april 2019 at 13:21
Ah oke super! Bedankt voor je reactie ☺
X Merve
Fatima El Irari
15 april 2019 at 21:22
Graag gedaan!
Meysa
8 januari 2020 at 14:11
Salam,
Welke fondant zou je me aanraden? Die ik gewoon kan kopen in de winkel ipv bestellen?
Fatima El Irari
12 januari 2020 at 15:46
Alaikoem salaam Meysa,
Zelf gebruik ik altijd fondant van het merk Funcakes. Ik weet dat de Jamin (snoepwinkel) deze verkoopt. Xx
Hanan
21 mei 2020 at 13:12
Salam Fatima ik had een vraagje, hoelang blijven deze koekjes goed? Kan ik ze bijvoorbeeld vandaag maken en dan voor het suikerfeest bewaren? En hoe moeten ze dan worden bewaard? Ben echt benieuwd ze zien er super schattig uit
Fatima El Irari
21 mei 2020 at 17:55
Hi Hanan,
Ja, hoor dat kan prima. Je kunt ze het beste bewaren in een luchtdichte trommel op een koele/donkere plek in huis.
Halima
28 december 2020 at 15:25
Salaam alaikum Fatima,
Kan ik dit recept gewoon verdubbelen?
Dank weer 👍
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:13
Alaikoem salaam Halima,
Ja hoor dat kan prima!
Zubeyde
22 mei 2020 at 12:39
Kan je ze 1 avond in de koelkast bewaren met fondant? En moet dit dan in een trommel of smaakt de koek niet meer lekker na dat het in de koelkast is geweest? Ik wil het voor Eid maken, maar wel 1 dag van te voren en met fondant decoreren.
Fatima El Irari
23 mei 2020 at 11:53
Hi Zubeyde,
Ja, hoor je kunt de koekjes afgedekt in de koelkast bewaren. Voor serveren wel even goed op kamertemperatuur laten komen.
Cha
6 januari 2021 at 14:30
Hoi! Wat raad jij aan als alternatief voor jam?
Kan suikerwater?
Fatima El Irari
13 januari 2021 at 12:12
Hi Cha,
Ja hoor dat kan en enkel water kan ook. Xx
Nuray
12 augustus 2022 at 23:24
Hi Fatima,
Ik wil de koekjes maken voor de geboorte van mijn kind. Ik wil ze een maand voor de uitgerekende datum maken en dan in de vriezer. Met fondant. Is dit verstandig?
Ik leest van de vorige reacties dat de fondant 1-2 dagen ervoor gemaakt kan worden maar dan zou ik geen kracht meer hebben denk ik.
Gr.