HARIRA – MAROKKAANSE SOEP

10 januari 2017Fatima El Irari
Ingrediënten:
.
Voor de soep:
..
  • handvol geweekte kikkererwten
  • 1 tl. kurkuma
  • 2 etl. olijfolie
  • 1 grote ui, geraspt
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 etl, bladselderij, fijngesneden
  • 1.5 liter water, warm water
  • 4 grote verse tomaten
  • 3 etl. linzen
  • 3 etl. vermicelli (of parelcouscous)
  • 1 blokje vleesbouillon 
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
Kruiden:
..
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 2 tl. zout
  • ½ tl. zwarte peper
Tomatensausje:
  • 250 ml water
  • 2 etl. tomatenpuree 
Bloempapje voor de soep:
..
  • 250 ml water
  • 4 etl. bloem
Bereiding:
.
1e stappen:
..
  1. Vul een steelpannetje met water en breng de geweekte en ontvelde kikkererwten samen met een theelepel kurkuma aan de kook. Wanneer de kikkererwten gaar zijn haal je deze van het vuur en giet je het water af. Zet de kikkererwten in de tussentijd even apart.
  2. Verwarm de olijfolie in de soeppan en voeg de geraspte ui, peterselie en de bladselderij toe. De koriander voeg je pas toe wanneer de soep bijna klaar is. Als je vlees wilt gebruiken, dan schep je het vlees er op dit moment bij.
  3. Voeg de kurkuma, gemberpoeder, zout en de zwarte peper erbij en schep alles even goed en bak het voor 3 a 5 minuten aan.
  4. Giet 1.5 liter kokend water in de pan en breng de soep aan de kook voor 10 a 15 minuten op hoog vuur.
  5. Rasp of maal de tomaten fijn en giet het tomatenmengsel al roerend in de pan. Plaats de deksel op de pan en laat de soep op hoog vuur koken voor zeker 30 minuten.
2e stappen:
..
  1. Giet 250 ml warm water in een aparte kom en schep er 4 eetlepels bloem bij. Mix even flink samen met een garde tot er een glad bloempapje ontstaat zonder klontjes.
  2. Giet het bloempapje in de soeppan en blijf ondertussen flink doorroeren, zodat er in de soep geen klontjes kunnen ontstaan.
  3. Voeg nu ook de linzen erbij en laat de soep voor 30 a 40 minuten koken of net zo lang tot de linzen gaar zijn. Tussendoor open je de pan zo nu en dan en roer je de soep even door en sluit je de pan weer af.
3e stappen:
..
  1. Giet de overige 250 ml warm water in een aparte kom en schep de tomatenpuree erbij. Mix met een garde de tomatenpuree even goed los en giet het tomatenmengsel al roerend toe bij de soep.
  2. Schep de voorgekookte kikkererwten, vermicelli en de koriander bij de soep en verkruimel ook het bouillonblokje erbij.
  3. Roer de soep nog even goed door, sluit de pan en laat de soep voor nog eens 10 a 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
  4. Breng de soep eventueel nog op smaak met zwarte peper en zout, laat de soep nog voor 5 minuten doorpruttelen op laag vuur en genieten maar!
Extra tips&trics
..
  • Je gebruikt in totaal 2 liter water, maar als je merkt dat de soep nog iets te dik is dan kun je altijd extra warm water toevoegen en de soep weer aan de kook brengen.
  • De soep wordt de volgende dag altijd iets dikker, dus giet er dan ongeveer 50 ml koken water bij en verwarm de soep.
  • Wil je liever geen tomatenpuree uit blik gebruiken? Dan kun je deze weglaten en vervangen door één verse tomaat.
  • Je kunt de soep altijd invriezen wanneer de soep geheel is afgekoeld.

Liefs,
Fatima

Print recept

178 Comments

  • Nadia

    10 januari 2017 at 11:15

    Jeeej!! Je wilt niet weten hoelang ik aan het wachten was op dit recept, dankjewel lieve Fatimaa!!

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:22

      Hallo Nadia,

      Ah, dat is lief. Nou je kunt gelijk een de slag haha!

      Liefs Fatima

  • Senny

    10 januari 2017 at 11:16

    Topper! Kan ik ook kip gebruiken btw?

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:22

      Hallo Senny,

      Jazeker dat kan ook.

      Liefs Fatima

  • Sanae

    10 januari 2017 at 11:47

    Ik ga dit nu ook proberen. Normaliter gebruik is recept van moeder van mijn vriendin.
    Ik ben benieuwd.

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:23

      Hallo Sanae,

      Ik zou zeggen probeer het eens uit en je gaat het echt lekker vinden haha!

      Liefs Fatima

  • Sofia

    10 januari 2017 at 11:49

    Salam, welken knorrblokje gebruik jij?

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:24

      Alaikoem salaam Sofia,

      Oh ja natuurlijk! Ik gebruik een blokje vleesbouillon.

      Liefs Fatima

      1. Nouriya

        16 mei 2017 at 14:27

        Salaam meid, ik zou morgen graag je harira recept willen uitproberen en vroeg me af welke knorr (koe, stier, schaap) blokje je precies gebruikt. Weetje ook de benaming van bladselderij in het marokkaans? Bvd voor je reactie! Xx

      2. Fatima El Irari

        19 mei 2017 at 07:19

        Alaikoem salaam Nouriya,

        Ik gebruikte kip Knorr schat. En bladselderij noem je in het arabisch ‘krafas’

        Liefs,
        Fatima

      3. Nouriya

        22 mei 2017 at 20:55

        Dankje wel voor je reactie!! Zou je aub ook nog even kunnen zeggen of je een hele groot of klein blikjr tomatenpuree gebruikt (70 of 140g, want ik heb verschillende antw gezien. Ik wil het in 1x goed proberen te doen aangezien ik geem keukenprinsesje ben helaas. Ik wacht je antw af!

        Xx

      4. Fatima El Irari

        23 mei 2017 at 06:19

        Hallo Nouriya,

        Ik gebruik het blikje van 140 gr en die is verkrijgbaar bij de Lidl. Ik ga het even in het recept erbij zetten.

        Liefs,
        Fatima

  • Nora

    10 januari 2017 at 12:00

    Wij doen altijd lekker veeeeel komijn erin en minder tomaten <3

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:24

      Hallo Nora,

      Ah ook lekker natuurlijk!

      Liefs Fatima

  • Fadoua

    10 januari 2017 at 12:13

    Salaam Fatima,

    Moet ik het recept verdubbelen als ik voor ongeveer 16 personen harira wil maken?

    Liefs, Fadoua

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:25

      Alaikoem salaam Fadoua,

      Ja, ik zou dat wel doen want dan weet je zeker dat je genoeg hebt. Ook voor het geval iemand nog een kommetje soep lust. Succes meid!

      Liefs, Fatima

  • Naima

    10 januari 2017 at 13:04

    Hoi Fatima ik heb de snap wel 20x bekeken en alle stappen en ingrediënten opgeschreven want het zag er zo yummie uit. Ik ga het zeker gauw uitproberen. Duidelijk kan niet. Superrrrr bedankt voor je recepten! Me happy!

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:27

      Hallo lieve Naima,

      Wat lief zeg! Leuk om te lezen dat je zoveel moeite doet hihi. Dankjewel lieve schat en op naar nog meer lekkere recepten inschAllah!

      Liefs, Fatima

  • Raquel

    10 januari 2017 at 13:07

    Super dankjewel je bent er weer! Keek stiekem al naar een nieuw recept van je uit! Ben elke keer zo benieuwd welke recept er nieuw aankomt! Kan je al een tipje van de sluier oplichten welke recepten je nog wilt gaan plaatsen binnenkort of weet je dat nog niet? Ik snap dat je het druk hebt met alle voorbereidingen dus wil je zeker niet opjagen hoor sorry! Ben gewoon zo’n grote fan van je recepten. Vandaag eten we jou ratatouille recept heerlijk! Veel succes met de voorbereidingen van jullie grote dag en bedankt voor alles tot dusver! Liefs Raquel

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:28

      Hallo Raquel,

      Je behoort nu toch wel tot een van mijn vaste volgers/lezer, erg leuk! Ik heb nog zoveel leuke ideeën en recepten die ik met jullie wil delen. Van hoofdgerechten(ook Marokkaanse) bijgerechten, salades, lekker veel baksels en toetjes en ga zo maar door! Super bedankt lieve schat!

      Liefs Fatima

  • Najat

    10 januari 2017 at 14:51

    Hoi Fatima!

    Ik ga dit recept zeker eens uitproberen, bedankt voor het delen! Hoeveel vlees zou je voor dit recept gebruiken als je het er wel in had gedaan?

    Liefs,

    Najat

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:30

      Hallo Najat,

      Heel graag gedaan lieverd. Ik zou zelf ongeveer 200 gram vlees gebruiken.

      Liefs Fatima

      1. Najat

        10 januari 2017 at 23:03

        Top! Bedankt voor je snelle reactie!

        Liefs,

        Najat

      2. Fatima El Irari

        11 januari 2017 at 07:18

        Graag gedaan Najat!

        Liefs Fatima

  • Fazia

    10 januari 2017 at 15:58

    Hai, welk vlees kun je gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2017 at 07:21

      Hallo Fazia,

      Je kunt zowel rundvlees als lamsvlees of zelfs kip gebruiken. Succes!

      Liefs Fatima

  • A

    10 januari 2017 at 17:09

    Ga het dalijk maken, hoeveel gr linzen 🙂 en welke? X

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2017 at 07:23

      Hallo Alissaa,

      Je gebruikt een handvol donkere linzen. Ik haal deze altijd bij de Marokkaanse slager. Dit zijn dezelfde linzen als die je gebruikt voor lehdes.

      Liefs Fatima

  • Sara T

    10 januari 2017 at 19:36

    Echt superleuk met deze snap erbij volg je op alle manieren?
    Tbarkallah 3lik echt knap wat je allemaal kan maken en leuk hoe je het uitlegt!

    Sara T

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2017 at 07:25

      Hallo Sara,

      Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat.

      Liefs Fatima

  • Anisa

    10 januari 2017 at 21:12

    Ik ga het zeker uitproberen! Bedankt voor het delen. Uw recepten zijn top! Veel complimenten gehad voor de kip met rijst. Super lekker!

    Veel succes met het voorbereiden van je huwelijk. Moge Allah swt u een gezegend huwelijk geven.

    Veel groeten
    Anisa

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2017 at 07:27

      Hallo Anisa,

      Ah dat is lief zeg! Dankjewel lieve meid en amien inschAllah.

      Liefs Fatima

  • Laura

    10 januari 2017 at 21:48

    Dit recept ga ik van de week meteen uit proberen. Ik snap alleen niet zo goed wat je met ‘verse tomaten en dan raspen’ bedoelt.. zou je dat misschien kunnen toelichten? Hoeveel gram linzen gebruik je? Hierm moet het me lukken en ga ik het zeker met je delen!

    Liefs Laura

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2017 at 07:20

      Hallo Laura,

      Wat leuk zeg! Wat ik hiermee bedoel is dat je de tomaten met behulp van een rasp tot een tomatenmengsel moet raspen. Het handigst is om een staande rasp te gebruiken en de tomaten dan ook boven een kom te raspen tot een tomatenmengsel. Ik gebruik een handjevol linzen. Succes en ik ben echt benieuwd wat je ervan vindt!

      Liefs Fatima

      1. Laura

        11 januari 2017 at 11:12

        Dank je wel voor je antwoorden, ik ga hem morgen maken in shaa Allah ?

        Liefs, Laura

      2. Fatima El Irari

        12 januari 2017 at 07:18

        Hallo Laura,

        Graag gedaan hoor! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Veel kookplezier meid!

        Liefs Fatima

  • Pleuni

    11 januari 2017 at 09:44

    Eindelijk!!! wiehoeeee
    Ook ik heb lang op dit recept gewacht 🙂 dankjewel!!
    Heb nog wel een klein vraagje, hoeveel parelcouscous voeg je toe? Ook een handjevol?
    Kon dit namelijk niet terug vinden.
    Dankjewel alvast!

    Liefs Pleun

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2017 at 07:18

      Hallo Pleuni,

      Haha ah wat lief! Nou nu kun je dus helemaal losgaan in de keuken hihi. Ja, ik voeg inderdaad ook een handjevol parelcouscous toe. Ik zal het er even bijzetten hoor. Veel kookplezier meid!

      Liefs Fatima

  • Ainess

    12 januari 2017 at 10:19

    Welke linzen heeft u gebruikt? Kunt u een naam aangeven?

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:11

      Hallo Ainess,

      Ik haal de linzen altijd bij de Marokkaanse slager, van het merk Zohra.

      Liefs Fatima

  • Sara

    12 januari 2017 at 20:50

    Hmm dit ga ik zeker een keer maken. Normaal maakt mijn schoonmoeder lekker veel en krijgen wij ook heel wat mee voor een voorraadje in de vriezer.
    Wat voor vlees kan je gebruiken. In de zin van kruid je dat dan van te voren en bak je dit? En gehakt bijvoorbeeld, doe je dan hele kleine stukjes erin. Valt dit niet uitgeklaard in de soep?

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:12

      Hallo Sara,

      Dat is ook handig inderdaad! Ik gebruik zelf altijd rundvlees(200 gr.) en kruid het vlees niet voor, maar dat kan natuurlijk wel. Als je gehakt gebruikt, dan raad ik je aan om er kleine soepballetjes van te rollen.

      Liefs Fatima

  • Sara

    14 januari 2017 at 19:12

    Hallo Fatima,

    Heb je hier toevallig een filmpje van? Of de filmpjes van Snapchat? Vergat die op te slaan ?

    Groetjes uit België

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:16

      Hallo Sara,

      Helaas niet, maar er komt inschallah binnenkort een instructievideo van de soep.

      Liefs Fatima

      1. Sara

        21 januari 2017 at 09:20

        Ok inchAllah bedankt!
        Heb ze intussen gemaakt trouwens en ze was overheerlijk!

        Groetjes sara

      2. Fatima El Irari

        25 januari 2017 at 07:32

        Hallo Sara,

        Ah super om te lezen meid! Graag gedaan lieverd.

        Lief Fatima

  • Spoed

    16 januari 2017 at 08:27

    Hoeveel gram is dat blikje tomatenpurree?
    Ik zie zoveel mensen zakje tomatensoep bij de soep erbij gooien, wat is de reden dat jij dat niet doet?

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:35

      Hallo,

      Wat bedoel je met zakje tomatensoep? Ik doe dit niet, omdat ik zelf mijn kruiden gebruik. Blikje is 140 gram.

      Liefs Fatima

  • Sanae

    17 januari 2017 at 08:54

    As salamu aleikum sister. MashaAllah your Blog is just wow! May allah bless your hands! Sister may i ask which Camera you use? Really like the pictures you poste. Thank your <3

  • Spoed

    17 januari 2017 at 11:41

    Maar op je afb staat een groot blikje tomatenpurree, hoe kan die 42 gram zijn als de kleine blikje die ik heb al 70 gram is? Ik wil het straks gaan maken

  • Sam

    17 januari 2017 at 12:08

    Salam
    Eit is de 1ste keer dat ik bladselder zie. Zou niet weten waar te kopen (be)

  • Ismahane

    18 januari 2017 at 08:28

    Heee Fatima,
    Hartstikke leukkkk harira erbij ben wat daagjes aan t inhalen dus met harira erbij heb k meteen t Ramadan gevoel er weer bij. Had alleen een vraagje heb je t in een snelkookpan gemaakt of normalenpan? En hoeveel liter pan?

    Alvast bedanktt!
    X

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 14:30

      Hallo Ismahane,

      Allah itaqabal lieverd! Haha ik krijg door harira ook altijd een Ramadan gevoel, zo leuk! Ik heb een normale soeppan gebruikt waar 6 liter in kan.

      Liefs Fatima

  • Ilham

    20 januari 2017 at 13:07

    Salaam lieve Fatima,

    Ik wil een van de dagen jou recept gaan uit proberen.

    Hoeveel peterselie, koriander, bladselderij gebruik je? And keep going, ik hou van je recepten!

    Groetjes,

    Ilham

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:26

      Alaikoem salaam lieve Ilham,

      Dat is lief zeg! Ik gebruik echt van alle drie een bosje, dus ongeveer 6 takjes van elk soort. Succes meid!

      Liefs Fatima

  • Naoual

    20 januari 2017 at 13:33

    Hoi fatima,

    Hoeveel gram tomatenpuree? 70 gram of 140 gram?
    Klein blikje bevat 70 Gr en grote blik 140.

    Liefs Naoual

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:29

      Hallo Naoual,

      Ik heb een gemiddeld blikje van de Lidl gebruikt van ongeveer 140 gram.

      Liefs Fatima

  • Asiyah

    22 januari 2017 at 16:35

    Dit is serieus de lekkerste harira ever! Mn man was ook helemaal enthousiast!
    Baarak Allaahu fieki voor het delen!

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:37

      Hallo Asiyah,

      Aah ontzettend lief! Dat zeg ik nou ook altijd tegen mijn moeder haha! Dankjewel lieverd.

      Lief Fatima

  • Zahra

    9 februari 2017 at 18:40

    Lieve faatje. Jou recepten mach allah 3lik. Ik heb een vraagje over je soep… ik zie op de foto dat je soep aan de gele kant is. Hoe komt dat? Aangezien je geen safraan hebt gebruikt.. want die op dit moment je soeprecept aan het uitproberen

    Groetjes
    Zahra

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:29

      Alaikoem salaam Zahra,

      Allah ibarkfiek lieve schat! Dit komt doordat ik niet teveel tomatenpuree heb gebruikt. Als je wilt dat de soep echt rood is, dan kun je iets meer tomatenpuree toevoegen.

      Liefs,
      Fatima

  • Saida

    11 februari 2017 at 10:24

    Heerlijk! Dit is mijn harira.
    Je recepten zijn zo makkelijk om te maken(je legt het ook prima uit) dus kijk al uit naar wat komen gaat. Dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:32

      Hallo Saida,

      Dankjewel lieve schat, erg lief van je!

      Liefs,
      Fatima

  • rania

    19 februari 2017 at 11:10

    Hoeveel vermicillie óf parelcouscous gebruik je

  • Roosje

    8 maart 2017 at 23:33

    Hey Fatima!
    Ala ik voor 4 personen soep wil maken? Moet ik het hele recept dan halveren?
    Ga zo door!
    Liefs

  • Nauwar

    29 maart 2017 at 17:15

    M’n eerste hriera is dankzij dit recept heerlijk gelukt! Dankjewel voor het delen❤

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2017 at 06:07

      Hallo Nauwar,

      Ah kijk eens aan dat is leuk om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • Rob Alberts

    8 april 2017 at 18:15

    Lekker!

    Smakelijke groet,

    1. Fatima El Irari

      10 april 2017 at 10:15

      Dankjewel Rob!

  • Amela

    14 april 2017 at 11:14

    Als niet marokkaanse ben ik zo gek op Harira en ben hem dankzij jou nu voor de 3de keer aan het maken wat een super recept hij is bij mij en mijn schoonfamilie heel goed in de smaak gevallen heel erg bedankt!! Liefs Amela

  • Ashley

    18 april 2017 at 14:58

    Ik heb vandaag de harira gemaakt en moet zeggen hij is lekker.. alleen vraag me af of ik niet teveel tomatenpuree heb toegevoegd. Klopt het dat ik een blikje van 140 gr erin moet doen in zn geheel??

    1. Fatima El Irari

      19 april 2017 at 13:00

      Hallo Ashley,

      Ja dat klopt inderdaad, maar je kunt natuurlijk altijd minder gebruiken als je dat wilt. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Nadiya

    18 april 2017 at 15:20

    Hoelang ben je er ongeveer mee bezig?

    1. Fatima El Irari

      19 april 2017 at 13:01

      Hallo Nadiya,

      Zeker wel 60 minuten.

      Liefs,
      Fatima

  • naima

    26 april 2017 at 21:23

    Effe serieus! Deze soep is zooooooo heerlijk. Fatima je hebt jezelf weer overtroffen! Tbarkallah 3liek! Mmmmmm. Super super bedankt voor je heerlijke recepten. Yummie yummie. Me happy!

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2017 at 06:19

      Hallo Naima,

      Haha wat een lief enthousiast berichtje zeg! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat het recept zo in de smaak is gevallen!

      Liefs,
      Fatima

  • Nadine

    18 mei 2017 at 18:50

    Hoeveel gram is het 1 blikje tomatenpuree

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2017 at 07:31

      Hallo Nadine,

      140 gram.

  • Amal

    20 mei 2017 at 07:02

    Hey fatima, wat kan ik doen als ik het blokje knor wil weghalen? Meer zout sowieso en kruiden…? Dankjewel meid

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2017 at 07:42

      Hallo Amal,

      Dan kun je inderdaad iets meer zout erbij doen, maar voor de rest hoeft er niks extra’s bij. Tenzij je zelf nog iets meer kruiden erbij wilt doen, maar hoeft niet hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Ikram

    24 mei 2017 at 13:58

    Hey lieverd je kan goed koken tbarkellah. Elke keer lukt de recept ❤ ik ga zaterdag in cha Allah jou soep maken ?

  • Siham

    25 mei 2017 at 19:40

    Hoi Fatima,

    Kan je ipv bloem ook maizena gebruiken?

    En kan k de vermicelli of couscous weglaten?

    Xx
    Siham

  • Shanine

    26 mei 2017 at 09:58

    Hoi hoi,

    Ik vroeg me af of de video al online stond voor de harira ?

    Hoor graag van je:)

  • Bo

    27 mei 2017 at 08:40

    Goedemorgen Fatima,

    Je hebt je recept een beetje aangepast zie ik Hihi (trouwe volger?), als ik het mij nog goed herinner kon je ook tomaten uit blik gebruiken. Hoeveel blikken moet ik hiervoor gebruiken? Of raad je dat af?

    Liefs Bo

    1. Halime Gumustas

      28 mei 2017 at 08:38

      Ze gebruikt 1 blik van 140 gr die van liddle 🙂

      1. Bo

        28 mei 2017 at 12:50

        Bedankt Halime maar die bedoelde ik niet. Bedoelde ipv de 5 tomaten?

  • Sisi

    27 mei 2017 at 09:38

    Salaam fatima,

    Ik had een vraag je over de peteselie en koriander. Hoeveel moet je erin doen? Van elk een half bosje of een kwart?

    Groetjes

  • Halime Gumustas

    28 mei 2017 at 06:11

    Selamoen Aleykoem zus Fatima,

    Als eerst wil ik een gezegende Ramadaan toewensen met veel Barakah en vele aanbiddingen met zuivere intenties bi’idhnillaah! Ik ben je favo (turkse) volger van je die ook met plezier geniet van al je recepten, huishoudelijke tips etc. Nu het Ramadan is wil ik voor het eerst Harira soep uitproberen voor vanavond in shaa Allaah. Je gebruikt voor het soep linzen, maar welke linzen schat? Groene of de rode linzen? Ik hoor het van je xx

    Groetjes Halime

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:53

      Alaikoem salaam Halime,

      Aah wat onwijs lief zeg, dankjewel lieffie!! Ik gebruik de donkere linzen lieverd(donkerbruin) Succes lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Ceylan

    29 mei 2017 at 09:45

    Hoi Fatima,

    Misschien een rare vraag hoor 🙂 maar Wat is het verschil tussen parel en normale couscous? Heb normale couscous van Dari (medium) in huis. Kan ik deze ook gebruiken?

    Liefs