Harira (Marokkaanse Soep+video)

19 mei 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Harira, is zonder twijfel een van mijn favoriete soepjes en daarom maak ik het ook best vaak klaar. Nou stond mijn harira recept al online op de blog, maar het leek mij handig om er toch nog een instructievideo bij te maken, zodat het nog duidelijker zou zijn. Maak jij tijdens de ramadan elke dag harira klaar of kies je ook weleens voor een andere soep?

Ingrediënten: (8 personen)
Voor de soep:
  • 200 gr. kalfsvlees, in blokjes
  • handvol voorgekookte kikkererwten
  • 2 etl. olijfolie
  • 1 grote ui, gemalen
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 etl. bladselderij, fijngesneden
  • 1.5 liter kokend water
  • 4 grote verse tomaten, gemalen
  • 2 etl. linzen
  • 2 etl. vermicelli (of parelcouscous)
  • 1 blokje vleesbouillon 
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
Kruiden:
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 2 tl. zout
  • ½ tl. zwarte peper
Tomatensaus:
  • 250 ml water
  • 2 etl. tomatenpuree 
Bloempapje:
  • 250 ml water
  • 4 etl. bloem
Bereiding:
Stap 1.

Verwarm de olijfolie in de soeppan en schep het vlees en de ui erbij. Bak het vlees aan op middelhoog vuur voor 2 minuten. Voeg de bladselderij, peterselie, kurkuma, gemberpoeder, zout en de zwarte peper erbij en schep het goed door. Bak het aan voor 3-5 minuten.

Stap 2.

Giet 1.5 liter kokend water in de pan en breng de soep aan de kook voor 13-15 minuten. Maal de tomaten fijn en giet het tomatenmengsel al roerend in de pan. Plaats het deksel op de pan en laat de soep op hoog vuur koken voor 30 minuten.

Stap 3.

Giet in een aparte kom 250 ml warm water en roer met een garde de 4 eetlepels bloem erbij tot een glad bloempapje zonder klontjes. Giet het bloempapje al roerend in de soeppan. Voeg ook de linzen erbij en laat de soep voor nog eens 30 minuten koken of net zo lang tot de linzen gaar zijn. Open zo nu en dan de pan en roer de soep door.

Stap 4.

Mix in een aparte kom de overige 250 ml water met de tomatenpuree en giet het tomatenmengsel al roerend bij de soep. Voeg ook de kikkererwten, vermicelli, koriander en het bouillonblokje erbij. Roer de soep door, sluit de pan en laat de soep voor nog eens 13-15 minuten doorkoken. Breng de soep op smaak met zwarte peper en zout en laat de soep op laag vuur sudderen voor 5 minuten.

Extra tips&tricks:
  • In totaal gebruik je 2 liter water, maar als je merkt dat de soep nog iets te dik is kun je er extra warm water aan toevoegen.
  • De soep wordt de volgende dag altijd iets dikker dus kun je er ongeveer 100 ml kokend water bijgieten en de soep verwarmen.
  • Wil je liever geen tomatenpuree uit blik gebruiken? Dan kun je deze vervangen door één verse tomaat.
  • Je kunt de soep altijd invriezen wanneer die nog lauwwarm is.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

Nutrition

117 Comments

  • Martine

    19 mei 2018 at 13:51

    Ik heb mijn schoonmoeder al verrast met jouw heerlijke Baghrir recept (ik citeer “Dit is preciés hoe ze moeten zijn!!”) en ga ze volgende week verrassen met jouw harira recept 🙂 Ook leuk om naar de islamitische slager te gaan en dan zulke leuke reacties te krijgen op het feit dat ik als Hollandse dit toch ga proberen te maken… En natuurlijk smul ik er zelf lekker van na het vasten!

    Ramadan Kareem Fatima!

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2018 at 14:10

      Hi Martine,

      Ah wat goed zeg! Heel trost op jou lieverd! Geniet er lekker van en ramadan mubarak! Xx

  • Shari

    19 mei 2018 at 14:25

    Lieve Fatima, hier hetzelfde verhaal. Ik ben Surinaams. Vanochtend jou soepje gemaakt en zoals met al jou recepten… in 1 keer gelukt! Mijn zoontje heeft net 2 komen op en was zo blij! Hrira is zijn lievelingssoep! Mijn man gaat vanavond smullen! Super bedankt voor het duidelijke recept!

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:44

      Hi lieve Shari,

      Aah wat onwijs lief en leuk! Super bedankt lieve schat en bedankt dat je de moeite neemt om een berichtje achter te laten! Je bent een schat! Xx

  • Salma

    19 mei 2018 at 14:42

    Ik gebruik jou harira recept sinds vorig jaar Ramadan en tot nu toe altijd met succes. Ik gebruik eigenlijk bijna altijd jouw recepten. Die lukken mij altijd. Ik ben een stille lezer maar zeer zeker een grote fan van jou en jouw kookkunsten.

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:43

      Hi Salma,

      Aah wat ben je toch een schat! Super bedankt voor je berichtje en voor je lieve compliment! Xx

  • Siham

    19 mei 2018 at 15:50

    Hey Fatima,

    Ramadan Mubarak voor jou en je familie.
    Ik zal de harira zeker uitproberen.
    Mijn vraag is of ik inplaats van lamsvlees ook kipfilet zou kunnen gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:40

      Alaikoem salaam Siham,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, kipfilet kun je ook gebruiken. Xx

  • Layla

    19 mei 2018 at 16:29

    Salaam fatima,

    Zou je de ingrediënten ook kunnen halveren en de bieslook weglaten?

    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:40

      Alaikoem salaam Layla,

      Halveren kan zeker, maar ik gebruik geen bieslook? Bedoel je misschien wat anders? Xx

  • Houch

    19 mei 2018 at 19:57

    Salaam,

    Ik heb vandaag voor het eerst Harira gemaakt en ik heb jouw recept gebruikt. Hij was echt overheerlijk! Mijn man had niet in de gaten dat het mijn eerste x was??

  • Y

    19 mei 2018 at 21:31

    Hoiii Fatimaaa!!!!

    Jou recept van harira is gwn echt heerlijk,precies hoe die hoort!! Heb ik al zeker meer als 10 x gemaakt ,ramadan of geen ramadan,en elke x gesmult.had vroeger veel recepten geprobeerd op internet maar daar ging echt kruiden in die er gewoon niet inhoren haha.

    Jammie !!!!

    Ga vooral door met lekkere recepten aan ons door te geven hihi.

    Ramadan mubarak!!!

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:32

      Aaah wat onwijs leuk zeg! Super bedankt lieverd en leuk dat je even laat weten dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah! Ramadan mubarak lieve schat! Xx

      1. Fatima El Irari

        20 mei 2018 at 08:33

        Alaikoem salaam Houch,

        Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en dat nog wel voor de eerst keer! Bsahtkoem! Xx

  • Sofia

    19 mei 2018 at 23:02

    Salam schatje,
    Heel mooi de video en de stappjes
    Echt chapeau ,ik volg al je recepten, ik ben zo blij om jou lekkere recepten te maken .
    En zeker nu in de ramadan , Mmmm lekkere harira ,chokran bezaaf???
    Mebrok ramadan.

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:30

      Alaikoem saaam Sofia,

      Bedankt voor je lieve compliment lieve schat! Onwijs lief en ramadan mubarak! Xx

  • Nafissa

    19 mei 2018 at 23:32

    Hoi fatima bedankt voor jou recpet k.ga het gauw maken..maar vroeg mijn af voor hoeveel personen dit recept is..
    Xxxx

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:29

      Hi Nafissa,

      Dankjewel lieve schat! Met dit recept heb je echt een groot gevulde pan soep. Ik gok tussen de 10 en 12 personen. Xx

  • Farah

    20 mei 2018 at 09:01

    Salam lieve Fatima,

    Wat voor een pan kun je het best gebruiken voor de harira? En dan bedoel ik meer hoeveel liter? Ik wil insha’Allah je harira recept gaan uit proberen. Ziet er heerlijk uit lieverd xxx

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2018 at 00:10

      Alaikoem salaam Farah,

      Je kunt voor harira het beste een ruime soeppan gebruiken. Die van mij heeft een inhoud van 6,7 liter. Xx

  • Safia

    20 mei 2018 at 14:03

    Doe je de kikkererweten nacht van te voren weken in water of gebruik je die van denpot of glas..

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 23:57

      Hi Safia,

      Dit keer gebruikte ik kikkererwten uit een pot, maar als je verse kikkererwten gebruikt dan laat je ze inderdaad een nachtje weken in koud water. Xx

  • isetta

    20 mei 2018 at 19:41

    Hoi Fatima! kan ik de linzen ook weglaten? en als ik verse kikkererwten wil gebruiken ipv uit pot, bij welke stap zal ik ze er dan in moeten doen? alvast heel erg bedankt!

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 23:50

      Hi Isetta,

      Ja hoor je mag de linzen weglaten. En als je verse kikkererwten gebruikt, dan raad ik je aan de kikkererwten zeker een nachtje in koud water te laten weten. En dan mag je de linzen bij stap 2 van het 1e stappen er al bijdoen. Xx

  • Katie Hoogendoorn

    21 mei 2018 at 09:40

    Assalaamu aylaakum zuster,

    Kan ik de Bouillon weglaten? Heb namelijk geen kipbouillon in huis en wil die andere niet gebruiken, aangezien die heel sterk zijn. En zo niet, kan ik het toevoegen later als de soep al klaar is? Baraka-Allahoe feeki lieve zuster!

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:10

      Alaikoem salaam Katie,

      Je kunt de bouillon weglaten hoor. Is niet erg! Xx

  • Sofia

    21 mei 2018 at 09:59

    Lieve Fatima! Heel erg bedankt voor alle heerlijke recepten! Je zorgt ervoor dat koken leuk is om te doen, aangezien jouw recepten vrijwel altijd lukken 😉 ik heb even een vraagje. Gebruik je vlees met of zonder bot? En het blokje vleesbouillon, gebruik je dan kip of kalf?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:11

      Hi Sofia,

      Dankjewel lieve schat! Onwijs lief van je. Ik gebruik vlees zonder bot, maar je kunt ook vlees met bot gebruiken hoor. Het blokje bouillon dat ik gebruik is van rundvlees. Xx

  • Saartje1

    21 mei 2018 at 21:28

    Hoi Fatima, welk voor soort kalfsvlees gebruik je van de schouder of van iets anders ? Heb altijd super veel aan je recepten ❤️

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:21

      Hi Saartje,

      Ik gebruik vaak kalfsvlees van de schouder inderdaad. Aah super lief! Dankjewel lieve schat! Xx

  • samia

    22 mei 2018 at 08:27

    Hallo lieverd,

    Vandaag ga ik je harira recept eens uitproberen.
    Maar moet de bloem daarbij of mag ik dit uit het recept laten??

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 11:31

      Hi lieve Samia,

      Ah leuk! Door de bloem wordt de soep iets dikker en is de soep niet zo waterig. Als je geen bloem wilt gebruiken zou je eventueel ook maizena kunnen gebruiken. Ik denk dat de soep zonder bloem iets te licht is, maar je kunt het proberen hoor. Xx

  • Sakina

    22 mei 2018 at 13:51

    Salaam alaikoum
    Ik ga dit vanavond maken inshaa’Allaah
    Is het erg als ik de bladselderij weg laat?
    Kon het niet vinden
    Ik woon in Engeland

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 13:57

      Alaikoem salaam Sakina,

      Is niet erg hoor! Succes en geniet ervan! Xx

      1. Sakina

        22 mei 2018 at 14:38

        Love your website !
        Chokran x

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2018 at 14:43

        Dankjewel lieverd!

  • Sakina

    22 mei 2018 at 13:54

    Kan ik trouwens ook groenten bouillon gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 13:59

      Hi Sakina,

      Ja, hoor dat kan ook. Xx

  • Nadia

    22 mei 2018 at 15:12

    Salaam!

    Om mee te beginnen; Ik ben echt gek op je recepten!

    Ik heb alleen rode Linzen in huis. Kan dat ook?

    xx-

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 06:55

      Alaikoem salaam Nadia,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, rode linzen kun je ook gebruiken.Xx

  • Umm Aisha

    22 mei 2018 at 15:40

    Assalamoe aleikoem warahmtoellaah lieve Fatima,

    Al zeker 8 jaar lang probeer ik harira te maken in de ramadan met verschillende recepten maar nooit echt de juiste smaak gekregen. Gisteren probeerde ik jou recept en met je lieve stem en duidelijke stappen is het EINDELIJK gelukt alhamdoelilaah. Echt die drie stappen deden het voor mij alles was gewoon fijn op elkaar volgend en duidelijk uitgewerkt. Ik ben je erg dankbaar voor al je leuke video’s en recepten en ik kijk er naar uit nog veel leuke recepten van je voorbij te mogen zien komen.
    Liefs en een knuffel, Romy umm Aisha

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 06:57

      Alaikoem salaam lieve Umm Aisha,

      Wat een onwijs lief en leuk berichtje zeg! Alhamdoleilah dat het je is gelukt lieve schat! Super bedankt voor je lieve complimentjes en voor je enthousiasme. inschAllah lieverd dankjewel! Xx

  • Inaya

    22 mei 2018 at 21:00

    Salaam wa alaikoum Fatima,

    Ik heb al een paar van je recepten uitgeprobeerd en tot nu toe nog nooit iets mislukt, daarvoor dank!
    Ik eet graag vegetarisch dus vroeg mij af of ik in dit gerecht eventueel het vlees weg kon laten, of dat dit de smaak verpest van de harira.. weet jij dat misschien?
    Liefs

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 07:07

      Alaikoem salaam Inaya,

      Aah super leuk om te lezen! Nou lieverd wij eten gewoon vlees, maar ik alsnog maak ik harira bijna altijd zonder vlees en ook dan is de soep nog steeds erg lekker! Dus ja hoor je kunt de soep zeker weten zonder vlees maken. Succes! Xx

  • Naima

    22 mei 2018 at 21:14

    Super recept weer Fatima. Yummie yummie. Ik heb de soep inmiddels al 3x gemaakt. Heel erg bedankt voor het delen van je overheerlijke recepten! Zou je deze soep ook vegetarisch kunnen maken of smaakt ie dan flauw?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 07:09

      Aah dankjewel lieve Naima en wat leuk dat je de harira al 3x hebt gemaakt! Jazeker, je hoeft niet perse vlees toe te voegen in de soep. Als je maar wel gewoon de rest van de ingrediënten aanhoudt (vooral de kruiden), dan smaakt de soep alsnog hartstikke lekker! Xx

  • Siem

    23 mei 2018 at 23:16

    Hoi Fatima,

    Hoeveel kommen soep krijg je met dit recept?

    Groet,
    Siem

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 08:51

      Hi Siem,

      Het recept is ongeveer voor 8 a 10 personen.❤️

  • Chahida

    24 mei 2018 at 08:30

    Hey Fatima ,

    Bedankt dat je jouw lekker soepje met ons deelt , nou een klein vraagje , bladselderij , is gewoon selder ? Of is dit iets ander ?

    Ramadan moubarik

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 08:52

      Hi Chahida,

      Graag gedaan lieverd! Is gewoon hetzelfde als selderij lieverd. Ramadan mubarak!❤️

      1. Sabah

        26 mei 2019 at 17:09

        Hoi Fatima,

        Bedankt voor het recept. Zou je het ook met gezeefde tomaten kunnen gebruiken ipv verse? En hoeveel dan? Fijne ramadan nog!

        Groetjes,

        Sabah

  • Ouafa

    25 mei 2018 at 12:00

    Heey salaamoe alaikoem,

    Ik heb een vraagje, want je had als het goed is een recept met tuctuc alleen weet ik niet meer wat voor recept dat precies was maar kan em ook niet meer op je site vinden? Ik hoop dat je weet wat ik bedoel haha.

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2018 at 08:13

      Alsikoem salaam Ouafa,

      Zie hieronder lieverd;
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/tuc-met-een-marokkaanse-twist/

  • Nawel

    28 mei 2018 at 13:25

    Slm

    Hoef er geen paprikapoeder in.

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 14:44

      Hi Nawel,

      Nee, zelf gebruik ik geen paprikapoeder maar mag je wel toevoegen als je wilt. Xx

  • Salima

    29 mei 2018 at 09:37

    Salaam Fatima, bedankt voor je heerlijke recept en duidelijke uitleg! In het recept staat dat het voor 10 personen is, maar ik vond het wel wat weinig haha. Misschien dat het bij mij te veel is ingekookt. De smaak was in ieder geval erg goed! Ik ben eerlijk gezegd niet zo een fan van meel, zou ik in plaats daarvan aardappelen kunnen gebruiken? Hoeveel adviseer je?

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2018 at 11:13

      Alaikoem salaam Salima,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt alhmdoelilah. Klopt, ligt er maar net aan hoe dik/dun je soep is voor het aantal personen. Jazeker, je mag ook 1 aardappel gebruiken in plaats van bloem. Xx

  • Bouchra

    31 mei 2018 at 10:55

    Hoi Fatima,

    Je bent een topper!!
    Ik ben altijd al een stille lezer geweest, maar ik heb echt onwijs veel van je geleerd.

    Vandaag ga ik de harira soep voorbereiden, maar met jouw duidelijke video’s en beschrijving gaat het me zeker lukken.

    Nogmaals bedankt, je hebt vele hiermee.

    Topper 🙂

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2018 at 11:05

      Hi Bouchra,

      Aah wat leuk dat je een berichtje achterlaat! Super lief lieverd en ik ben blij dat je al zoveel hebt geleerd alhamdoelilah. Succes en bsahtkoem alvast!

      Liefs,
      Fatima

  • Sandy

    2 juni 2018 at 12:20

    Hoi Fatima,

    Ik ga snel dit recept eens proberen te maken.
    Ziet er weer heerlijk uit!
    Misschien een brutale vraag, maar waar heb je die leuke pan gekocht?

    Groetjes Sandy

  • Hande

    8 juni 2018 at 17:53

    Gisteren tijdens de iftar dit gerecht gegeten bij een vriendin en het was super lekker! Zo lekker dat ik het gegoogled heb en dit tegen je wilde zeggen 🙂

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:47

      Aah wat leuk! En super lief dat je de moeite doet om een berichtje achter te laten! Xx

  • Leila

    9 juni 2018 at 01:03

    Ik maak al jaaaren mijn Harira met een zakje tomatensoep-mix erin op t einde, maar ik wilde zo graag van die zakjes af in mijn Harira maar was altijd bang dat het niet meer lekker zou smaken. Nou ik heb vandaag jouw recept gevolgd en de Harira was minstens zo lekker als altijd en dat zonder die ongezonde zakjes!!! Bedankt Fatima!

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2018 at 15:54

      Hi Leila,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en super trots op je dat je harira nu eens zelf hebt gemaakt! Xx

  • Rosa

    21 juni 2018 at 22:11

    Assalaamu aleikum Faatje,

    Moet het een handje vol kikkererwten zijn voordat ze zijn geweekt? Of na het weken een handje vol.
    Weet je misschien ook hoeveel gram dit is? (ben nogal precies, hihi)

    Rosa.

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2018 at 17:23

      Alaikoem salaam Rosa,

      Je hebt een handvol geweekte kikkererwten nodig. Ik weet niet precies hoeveel gram dit is, maar het in ongeveer de helft van een soepkom. Xx

  • Nancy

    2 augustus 2018 at 10:35

    Hoi Fatima,

    Je recepten zijn super!
    Kan ik ook andere vlees gebruiken voor deze soep?

    Liefs Nancy

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 06:28

      Hi Nancy,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, je mag elk soort vlees gebruiken dat je lekker vindt.

      Liefs,
      Fatima

  • S.

    6 oktober 2018 at 21:33

    I love you Fatima! Jij maakt ons gezin erg gelukkig met je heerlijke recepten. Masha Allah 3lik!

    1. Fatima El Irari

      7 oktober 2018 at 07:57

      Aah super lief! Dankjewel lieve schat en heel graag gedaan!❤️

  • Sanne

    12 november 2018 at 15:31

    Hi Fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recepten!

    Ik wil vanavond de harira maken, maar heb helaas geen rasp of keukenmachine.
    Zou ik de ui ook gewoon kunnen snipperen?

    X

    1. Fatima El Irari

      14 november 2018 at 08:14

      Hi Sanne,

      Jazeker, je kunt de uien ook fijnsnijden. Graag gedaan lieverd! Xx

  • Hafida

    19 november 2018 at 22:11

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recepten! Nou had ik een vraagje, heb dit recept vaker gemaakt en heb dan voor ong 8 personen soep. Nou wil ik zeker het dubbele maken. Wat voor verhoudingen kan ik het beste aanhouden? Thnx alvast

    1. Fatima El Irari

      20 november 2018 at 08:58

      Hi Hafida,

      Je kunt dan her beste het gehele recept verdubbelen. Als je niet een hele grote soeppan hebt, dan raad ik je aan om de soep in twee pannen te maken.??❤️

  • Joyce

    11 januari 2019 at 18:29

    Wat fijn,eindelijk een duidelijk recept van deze overheerlijke soep, dank je wel daar voor!. Enkel 1 klein vraagje, kan je het vlees ook weglaten? Of adviseer je dat dan te vervangen?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2019 at 20:39

      Hi Joyce,

      Dankjewel! Jazeker, je kunt het vlees makkelijk weglaten en gewoon verder het recept volgen. Vandaag maakte ik de soep toevallig ook zonder vlees.??

      1. Joyce

        12 januari 2019 at 16:16

        Super thnx…. xx

  • Najat

    13 januari 2019 at 16:00

    Hoi Fatima, je bent echt de beste kokin online qua uitleg en video’s. Met jouw recepten en uitleg kan het nooit fout gaan. Jouw recepten lukken mij altijd, dank hiervoor! Je maakt mij ook een trotse kokin

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2019 at 17:38

      Hi Najat,

      Aah wat onwijs lief! Super bedankt lieve schat!?❤️

  • Sundus

    14 januari 2019 at 20:56

    Salaam topper. Een vraagje als ik de linzen weg laat: moeten de hoeveelheden water dan gewoon hetzelfde blijven?

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2019 at 14:34

      Alaikoem salaam lieverd,

      Je kunt de linzen weglaten, maar de hoeveelheid water blijft gewoon hetzelfde.❤️

  • Isetta

    20 januari 2019 at 14:57

    lieve Fatima, alvast heel erg bedankt voor het delen van jouw heerlijke recepten. Deze harira soep is heerlijk maar is helaas niet genoeg voor onze grote familie. Als ik het water verdubbel en ook de ingrediënten krijg ik dan dezelfde soep of zal het toch anders gaan smaken? alvast bedankt voor je reactie.

    1. Fatima El Irari

      21 januari 2019 at 10:28

      Hi Isetta,

      Graag gedaan lieverd! Als je de hoeveelheden verdubbeld, dan krijg je zeker dezelfde soep alleen uiteraard meer haha. Succes lieverd! Xx

  • Danielle

    12 februari 2019 at 11:15

    Hoi Fatima,

    Allereerst mabrouk met de geboorte van jullie zoontje! Ik heb vanmorgen deze soep gemaakt en echt hij is heerlijk!!! Mijn man en kinderen gaan vanavond heerlijk eten.. Super makkelijk uitgelegd!!

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 11:48

      Hi Danielle,

      Dankjewel lieve schat! Ah wat goed! Geniet er lekker van. Xx

  • Suzanne

    7 april 2019 at 15:04

    Hoi hoi,
    Mijn schoonmoeder gooit er ook altijd aardig wat azijn erdoorheen maar ik zie dat jij dat er niet door doet. Maakt het wel onwijs lekker moet ik zeggen!
    Heerlijk recept hoor!

    1. Fatima El Irari

      7 april 2019 at 15:35

      Hi Suzanne,

      Oh echt azijn in soep? Ik heb dat zelf nog nooit eerder gezien eerlijk gezegd.?

      1. Suzanne

        4 februari 2020 at 12:54

        Ik heb ook een Marokkaanse schoonmoeder en zij gooit ook altijd azijn erdoorheen. Moet wel zeggen dat dat de soep veel lekkerder maakt.

      2. Fatima El Irari

        4 februari 2020 at 18:11

        Hi Suzanne,

        Oh echt nog nooit zelf geprobeerd of gehoord hihi.

  • Mina

    21 april 2019 at 15:16

    Salaam wahalaykoum!
    Ik heb de soep net gemaakt, en smaakt heeerlijk! Dankjewel voor het recept
    Xxx Mina

    1. Fatima El Irari

      21 april 2019 at 21:52

      Alaikoem salaam Mina,

      Wat goed! Graag gedaan lieverd!❤️

  • Nadia

    7 mei 2019 at 13:26

    Salaam Fatima,

    Ik heb jou recept vaker gebruikt en iedereen vind het echt lekker. Ik doe het trouwens zonder vlees.
    Maar het valt mij op dat ik iets zuur terug in smaak. Wat is het? Ik denk zelf aan uien. Kan iets weglaten aangezien ik geen vlees in doe?

    Groetjes Nadia

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 13:29

      Alaikoem salaam Nadia,

      Ah super! Ik ben blij dat de soep in de smaak valt. Het zure zal vast en zeker de tomatenpuree zijn. Je kunt daar misschien iets minder van nemen of je voegt 1 theelepel suiker erbij, dan verdwijnt het zure. Xx

  • Anissa

    7 mei 2019 at 20:12

    Salaam aleykoum Fatima!
    Ik heb u recept uitgeprobeerd vondt het heel lekker . Vraagje als je 3 liter soep wilt maken ,moet je dan alles dubbel in de pan doen ??

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 22:18

      Alaikoem salaam Anissa,

      Wat goed! Ja, ik zou dan het recept inderdaad verdubbelen.❤️

  • Nora

    8 mei 2019 at 13:17

    Hi Fatima, thank you! Mede dankzij jou recepten ben ik zeer gelukkig getrouwd. De liefde van mijn man voor mij is groot maar voor zijn maag ook! Goed eten is het halve werk en nu snap ik waarom mijn moeder dat altijd al zei.

    Dikke knuffel!

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2019 at 20:42

      Hi Nora,

      Hahaha, wat heb ik gelachen om jouw berichtje! Heel graag gedaan lieve schat!?♥️

  • Hayat

    9 mei 2019 at 13:39

    Hoi lieve Fatima,

    Al jaren maak ik harira. Iedereen is er dol op. Maar sinds ik deze ramadan jouw versie op tafel heb gezet is de pan in één dag gewoon op ? en ik had het recept ook nog verdubbeld hè 😉
    Mijn schoonvader zei zelfs dat ik de volgende keer toch wat meer moest maken.
    Heel erg bedankt voor al jouw recepten. Ik wens je een gezegende ramadan ?
    Liefs Hayat

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 14:54

      Hi lieve Hayat,

      Hahaha, wat leuk om te lezen! Ik ben blij dat de harira zo in de smaak valt! Ik wens jou en je familie ook een mooie, gezegende ramadan inschAllah! Xx

  • Marjolein

    10 mei 2019 at 09:39

    Salam aleikoem fatima, ik vind je recept heerlijk en het is zo fijn om het ook echt in stappen in een filmpje te kunnen zien! Nu vroeg ik me af, hoe kan ik dit recept maken als ik dit voor zon 15 koppen soep wil doen. Dus niet voor 8 personen zeg maar, maar echt dubbele. Moet ik dan dubbele aantal water doen ? Maar hoeveel uien en tomaten dan? 8 tomaten lijkt me veel te veel.. ik zou graag namelijk een flinke volle pan willen maken omdat wij er met 7 personen van eten. En dan is het fijn om voor de volgende dag ook te hebben of nog een 2de kop voor ieder.
    Dank je wel alvast!
    Groetjes Marjolein

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2019 at 10:07

      Alaikoem salaam Marjolein,

      Ik ben blij dat de soep zo in de smaak valt! Nou maak ik tijdens de ramadan ook vaak soep voor zo’n 13 a 15 personen en dan verdubbel ik echt alle ingrediënten, dus ook de tomaten.

  • Naomi

    12 mei 2019 at 19:40

    Salam alakium, ramadan Mubarak nog. Jou recepten zijn altijd zo lekker! Jou man heeft echt geluk met jou ma Sha Allah. Als ik de soep wil maken met kip. Moet ik dan alleen het vlees vervangen naar kip en kip builion gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 07:58

      Alaikoem salaam Naomi,

      Dankjewel lieverd! En jij ook een mooie Ramadan gewenst inschAllah. Klopt, gebruik dan kip en kippenbouillon. Xx

  • Eva

    14 mei 2019 at 13:22

    Heb een vraagje moeten de linzen een paar uur weken zo ja hoelang wil het graag gaan maken dank je wel voor het maken van deze leuke video om hoop meer te zien vrgr

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 13:39

      Hi Eva,

      Zelf laat ik de linzen weken voor minimaal 30 minuten. Dankjewel, erg lief!

  • Mevrouw O.

    23 mei 2019 at 23:17

    Beste Fatima, graag wil ik toch even het volgende meedelen. Ik heb wat recepten uitgeprobeerd en deze waren mislukt dus ging ik er meteen vanuit dat het aan jouw recepten lag, aan de verhoudingen die niet klopten. Ik beloofde mezelf dat ik niet meer zou piepen op jouw website maar de verleiding om steeds te kijken op je snapchat heeft me eraan toe gezet om boek aan te schaffen via bol.com. Nog steeds ging ik ervan (iedere keer dat er iets misging); ‘het ligt aan de website, aan de verhoudingen’. Ik keek niet opnieuw naar de website, wou mijn fouten ook niet erkennen. Een hele week keek ik naar je website en vooral naar de reacties en lees ik: ‘het lukte’, ‘mijn mama vond het lekker’, ‘mijn echtgenoot vond het goed’ etc. Toen realiseerde ik: het lag niet aan fatima noch aan de website maar aan mezelf. Ik moet beter mijn best doen! Vandaag alle trots opzij gezet, je website terug als favoriet aangeduid en je boek erbij genomen. ‘Goed, vandaag gaan we haar harira eens maken, het is onmogelijk dat het enkel bij mij mislukt!’ HET WAS GELUKT! Ik neem al mijn woorden terug. Alle verkeerde gedachten dat ik had over jouw website. Voortaan ligt het absoluut aan mij indien iets mislukt! Bedankt voor de lekkere harira! xxxx

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2019 at 06:59

      Haha, wat een leuk berichtje! Niet alle recepten lukken bij iedereen in een leer en vaak moet je recepten gewoon vaker dan een leer maken om het echt goed onder de knie te krijgen. Ik ben blij dat het is gelukt lieverd!??❤️

  • Sabah

    26 mei 2019 at 17:37

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor het recept. Zou je het ook met gezeefde tomaten kunnen gebruiken ipv verse? En hoeveel dan? Fijne ramadan nog!

    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2019 at 19:19

      Hi Sabah,

      Bedoel je hele tomaten uit blik? Die zijn vaak iets kleiner dus dan kun je er 2 extra bijdoen. Xx

  • Mary

    16 juni 2019 at 08:21

    Hoi Fatima, ik ben kraamverzorgende en al zó vaak tijdens de ramadan gekraamd bij Marokkaanse gezinnen, waar ik dus altijd van oma’s? de heerlijke Harira soep te eten krijg. Ook dit jaar weer. En ik vind het zo’n heerlijke soep, dat ik besloten heb deze te maken. Ik vind jouw uitleg het makkelijkst ?en ga deze zeker maken.

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:50

      Hi Mary,

      Wat leuk! Ik ben blij dat de uitleg zo duidelijk is en je nu zelf ook harira kunt maken.

      Liefs,
      Fatima

  • Halima

    4 september 2019 at 09:24

    Kan ik 2 eetlepels bloem gebruiken ipv 4? Is prima als de soep dan wat lichter is. Ik lees net dat ik groente bouillon mag gebruiken. Welk merk zou je mij aanraden?

    Moge Allah jou belonen!

    1. Fatima El Irari

      4 september 2019 at 10:01

      Hi Halima,

      Ja, hoor je kunt ook 2 eetlepels gebruiken. Zelf gebruik ik altijd de groentebouillon in poeder variant van het merk Knorr.

  • Jill

    28 maart 2020 at 20:05

    Ik heb gisteren het recept geprobeerd en wat was het heerlijk! Ik ga zeker pannen vol maken met Ramadan insha’Allah!

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2020 at 16:19

      Hi Jill,

      Wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! inschAllah. Xx

  • Tineke

    2 april 2020 at 22:08

    Hoi Fatima,
    Moeten de tomaten ontveld worden voordat je ze in de keukenmachine doet of kan het gewoon met vel en al?
    Groetjes Tineke

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 11:33

      Hi Tineke,

      Zelf ontvel ik de tomaten wel, maar dat hoeft niet perse. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept