Hamburger met Gekarameliseerde Uien

23 augustus 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (8 stuks)
Gehakt marinade:
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 tl. sambal
  • 1 etl. paneermeel
Kruiden:
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Gekarameliseerde uien:
  • 5 grote uien
  • 1 etl. kaneel
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. kurkuma
Extra:

Bereidingswijze:

  1. Kruimel het gehakt in een ruime kom en voeg hier alle kruiden en de paneermeel aan toe. Snijd de peterselie fijn, snipper het ui, pers de knoflook fijn en voeg dit toe aan het gehakt.
  2. Giet de zonnebloemolie en de olijfolie erbij en meng het geheel samen. Zet de kom opzij en laat de marinade zeker voor 30 minuten goed in het gehakt trekken.IMG_5179
  3. Vorm balletjes van het gehakt en druk deze vervolgens plat tot een schuif van ongeveer 1 cm.
  4. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de hamburgers aan beide kanten mooi bruin voor 8 a 10 minuten.IMG_5212IMG_5191
  5. Pel de uien en snijd ze in grove halve ringen. Bak de uien in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en voeg hier de kruiden en suiker aan toe.
  6. Roer de uien door en laat het geheel voor 30 a 40 minuten sudderen op een middelmatig vuurtje. Tussendoor blijf je de uien omscheppen.
  7. Snijd een broodje open en leg een blaadje slag op de bodem, hierboven plaats je een lekker sappige hamburger, plakje cheddar kaas erop en daarop verdeel je dan de heerlijke gekarameliseerde uien, zo lekker!

De gekarameliseerde uien maken deze hamburger gewoon top en dit is misschien wel één van de lekkerste hamburgers die ik ooit heb gegeten! Wil je nou echt helemaal uitpakken? Maak dan ook de broodjes zelf en met dit simpel hamburgerbroodjes recept gaat jou dit zeker lukken!

Liefs,
FatimaIMG_5295

Print recept

Nutrition

70 Comments

  • Faatje

    23 augustus 2016 at 09:58

    maashalaah. dit komt zeker op mn to do lijstje!

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 10:10

      Dankjewel lieve Faatje!

  • nassira

    23 augustus 2016 at 10:00

    omggg thankyouuuu ik was zolang opzoek naar een goed recept met die gekarameliseerde of gekofijnte uitjes maar overal zat alcohol in! Ik ga dit heel snel proberen want ben helemaal verslaafd aan burgers!

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 10:11

      Hallo Nassira,

      Haha dan is dit je geluksdag! Nou als je een hamburger liefhebber bent, dan ga je dit zeker lekker vinden! Xx

    2. Nora

      26 maart 2020 at 14:46

      Salaam Fatima, ☺️

      Allereerst complimenten!!!!
      Ik ga vandaag de hamburgers uitproberen, maar kan ik ipv kristalsuiker ook honing gebruiken?

      Hoor graag van je!

      Grtjs Nora

      1. Fatima El Irari

        27 maart 2020 at 13:50

        Hi Nora,

        Aah bedankt lieverd! Ja, hoor je kunt honing ook gebruiken. Xx

      2. Dilan

        19 mei 2020 at 21:11

        Vandaag gemaakt voor iftar smaakte heerlijk dankje voor dit lekkere recept😘

      3. Fatima El Irari

        20 mei 2020 at 10:07

        Hi Dilan,

        Ah goed om te horen! Ben blij dat het heeft gesmaakt.

  • Dina

    23 augustus 2016 at 10:31

    Ziet er echt heerlijk uit ma sha Allah. Misschien een stomme vraag, maar waar haal jij die prikkertjes die in het broodje zitten? Of maak je ze zelf?

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 11:46

      Hallo Dina,

      Dankjewel hoor! De prikkertjes kun je halen bij de Xenos en bij de Albert Heijn Xx

  • Sahira

    23 augustus 2016 at 11:09

    Kookboek kookboek kookboek!

    Dat is wat ik steeds denk als ik jou recepten voorbij zie komen

    Haha

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 12:22

      Hallo Sahira,

      Haha zo lief! Ik droom al jaren van een kookboek, dus inschAllah ga ik hier wel serieus werk van maken! Dankjewel lieverdje! Xx

  • rayhanah

    23 augustus 2016 at 12:38

    salaam
    wow ziet er lekker uit
    ik ben dol op hamburgers en die gekarameliseerde uitjes
    en jij hebt dat gemaakt thanks
    groetjes xxxx

  • Merve

    23 augustus 2016 at 18:23

    Faatimaaa, je bent een topper! mijn oma die al over de 70 is en nooit burgers at omdat ze al die fastfood bullshit vind heeft dit gwn gegeten en vond ze heerlijk!! en de rest overigens ook!! Topperrrrrr ❤️

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 06:45

      Hallo Merve,

      Haha zo leuk jouw berichtje! Zo leuk dat jouw lieve oma er ook van heeft genoten! Dankjewel lieve schat voor je lieve compliment! Xx

  • nana

    24 augustus 2016 at 09:02

    Wat welke peper bedoelt u met half theelepel peper? Bedoelt u zwarte peper of wat want ik weet het echt niet voor de rest heerlijke gerechten die u maakt.

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 09:39

      Hallo Nana,

      Ik bedoel zwarte peper. Bedankt!

  • Nouriya

    25 augustus 2016 at 15:08

    Nou meid, net de hamburgers gemaakt zonder de ui en ze waren heeeeeeerlijkkkk.. Om je vingers bij af te likken!! Complimenten van m’n man ??.. Keep up te good work ??

    1. xfaatje

      26 augustus 2016 at 09:34

      Hallo Nouriya,

      Aah super meid! Haha kei leuk dankjewel hoor! Xx

  • Rach

    28 augustus 2016 at 19:14

    Heb ze vandaag gemaakt samen met de hamburgerbroodjes en ze waren echt heerlijk! Bedankt voor je recept! Xx

    1. xfaatje

      31 augustus 2016 at 11:49

      Hallo Rachida,

      Super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Xx

  • UmmHafsa

    20 september 2016 at 21:37

    Heey faat! Hele lekkere recepten heb je meid! Ik kijk al een tijdje op je site en ik heb al een paar recepten geprobeerd, ze waren lekker! Alleen vraagje, ik heb geprobeerd de hamburger te maken alleen ze krimpen heel erg, wat kan ik daar tegen doen?

    1. xfaatje

      22 september 2016 at 05:55

      Hallo UmmHafsa,

      Bedankt lieve schat! De burgers krimpen inderdaad zodra je ze afbakt. Ik raad je aan om de burgers daarom iets groter te vormen dan normaal. Op deze manier zullen ze wel krimpen, maar toch nog de formaat hebben die je wilt. Xx

  • Oumniya

    22 september 2016 at 20:27

    Weet je wat lekker hier bij zou zijn Faat,
    Gefrituurde uienringen ?
    Enig idee hoe dat beslag gemaakt wordt?

  • Sumxmi

    9 oktober 2016 at 10:47

    Ik denk dat dit een goede basis is om mijn toekomstige te bewijzen dat ik kan koken

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:47

      Hallo Sumxmi,

      Haha ja hoor dat denk ik ook! Gaat hij zeker erg lekker vinden!

  • Amal

    17 december 2016 at 16:01

    Hee Fatima
    Ik heb geen paneermeel in huis en heb zo zoveel zin in deze burgers!
    Kan ik de paneermeel
    Weglaten? Of ken jij misschien een alternatief ?❤️

    X

    1. Nassira

      17 december 2016 at 22:23

      Beschuit is een goed alternatief! Goed fijn kruimelen. Ei doen ze er ook in maar volgens heb je dan alsnog iets van paneermeel of beschuit nodig

  • Spoed

    16 januari 2017 at 08:29

    Welke saus gebruik je voor op de hamburger?

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:38

      Hallo,

      Ik gebruik geen saus, dat zijn de gekarameliseerde uien.

  • Samira

    3 april 2017 at 11:59

    Allahuma bareek Fatima je bent echt een top kokkin! Ik haal vele recepten van jouw site en ik kan je zeggen je maakt mijn huwelijk veeeeel gemakkelijker Hahahah als het om eten gaat

    Moge Allah jou rijkelijk belonen!

    X

    1. Fatima El Irari

      4 april 2017 at 09:28

      Hallo Samira,

      Haha wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en Allahoema ameen!

      Liefs,
      Fatima

  • Anna

    29 mei 2017 at 21:26

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor jouw recepten! Je bent een topper! Ik heb al vele recepten van jou gemaakt en ze vallen altijd in de smaak 🙂 Welk type pan gebruik je voor de hamburgers? Kan ik ze ook invriezen? Groeten, Anna

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2017 at 08:03

      Hallo Anna,

      Ik gebruik een hapjespan van het merk Tefal. Ja hoor je kunt de burgers nadat je het gehakt hebt gemarineerd en hebt gevormd makkelijk invriezen. En ook de broodjes kun je nadat ze de oven uitkomen en zijn afgekoeld invriezen. Bedankt voor je lieve bericht hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Naoual

    30 mei 2017 at 11:53

    Kan ik er ook een ei bij doen zodat het minder droog wordt?

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2017 at 13:38

      Hallo Naoual,

      Bij het gehakt bedoel je? De gehaktburgers blijven sowieso lekker mals, maar je kunt er een ei bijdoen geen probleem.

      Liefs,
      Fatima

  • Bouchra

    1 juni 2017 at 14:34

    Beste Fatima,
    Wat een heerlijk recept is dit! Ik heb de burger, gekarameliseerse uien en de hamburgerbroodjes gemaakt. Het fijne aan jouw recepten is dat het allemaal ineens zo simpel lijkt. Bedankt voor het delen van jouw kookkunsten!
    Groetjes,
    Bouchra

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:03

      Hallo Bouchra,

      Ah super lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Hanane

    3 juni 2017 at 05:15

    Hoi Fatima!

    Welke paneermeel gebruik jij?
    En waar Kun je de lekkerste hamburgerbroodjes halen?

    Groetjes ❤️

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:15

      Hallo Hanane,

      Ik gebruik de paneermeel van de Lidl en de broodjes kun je bij de Albert Heijn halen of natuurlijk zelf maken(veeeeel lekkerder haha)

      Liefs,
      Fatima

  • Karima

    3 juni 2017 at 13:46

    Hoi lieverd kan ik ook rundergehakt gebruiken? Of moet dit echt met kalfsgehakt. Wil ze vanavond uitproberen
    Hoop van je te horen.

    Groetjes Karima

  • Gina

    4 juni 2017 at 12:12

    Salaam alikoum Fatima
    Echt top recepten ga deze vanavond proberen ik vroeg me alleen af welke sambal gebruik jij liefs gina

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 06:50

      Alaikoem salaam Gina,

      Ik gebruik de sambal Oelek van de Albert Heijn. Dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Nora

    7 juni 2017 at 11:26

    Hi Fatima,

    Is er ook een alternatief voor de cheddar kaas?

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:58

      Hallo Nora,

      Geraspte kaas kan ook.

      1. Nora

        7 juni 2017 at 16:06

        Hi Fatima,

        Super bedankt voor je snelle reactie. Ik merk nu dat ik geen paneermeel heb. Is dat n probleem? ?

      2. Fatima El Irari

        9 juni 2017 at 12:07

        Hallo Nora,

        Is niet erg hoor.

  • Renee

    6 juli 2017 at 14:58

    Salaam, Kan dit ook met rundergehakt?

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2017 at 15:41

      Alaikoem salaam Renee,

      Ja hoor kan ook.

  • Marja

    25 juli 2017 at 15:34

    Heerlijk recept, dit gaat ook in mijn receptboekje. Laatst ook macaroni gemaakt en gehakt hiermee gekruid mmmm

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2017 at 06:03

      Hallo Marja,

      Dankjewel lieve meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    18 mei 2018 at 18:24

    Hoi, ik ga deze vandaag weer maken… ik ben zo blij met jou, de gerechten zijn super heerlijk, makkelijk… Gr fatima

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2018 at 10:45

      Hi Fatima,

      Aah dankjewel lieve Fatima! Geniet ervan lieverd. Xx

  • Leila

    20 mei 2018 at 23:41

    Hoi Fatima in het recept staat dat het 300 gram gehakt is voor 10 stuks . Klopt dat wel? Lijkt me weinig gehakt voor 10 hamburgers? Ik wil t eerst even weten voor ik het maak. Het ziet er superlekker uit! Zoals al je recepten!

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 23:47

      Hi Leila,

      Bedankt voor je bericht! Ik gebruikte toen 300 gram, maar ik heb de burgers wel heel plat moeten maken. Als je iets grotere burgers wilt, dan raad ik je aan om 500 gr. te gebruiken. Ik ga het even aanpassen, dankjewel!

  • Chaima

    23 mei 2018 at 14:21

    Salamu Alaikum Fatima,

    Welke saus raad je het beste aan met deze burgers ? Alvast bedankt x

    Liefs,
    Chaima

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 14:59

      Alaikoem salaam Chaima,

      Zelf vind ik chilisaus er lekker bij en gewone mayonaise. Xx

      1. Chaima

        23 mei 2018 at 15:26

        Awh dankjewel voor je snelle reactie <3

  • Nadia

    26 mei 2018 at 12:00

    Heey Fatima

    Ik wil dit vanavond maken maar ik wil ipv 5 uien 2 doen, moet ik de kruiden en suiker hiervoor halveren? Zo ja, hoeveel?

    Dankjewel!

    Nadia

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:39

      Hi Nadia,

      Als je maar 2 uien gebruikt, dan zou ik ook de kruiden halveren. Succes! Xx

  • Zahra

    4 juni 2018 at 16:15

    Salaamoe alaikoum wa rahmatoellahi wa barakatoe Fatima,

    Ik ben op zoek naar een charmoula saus wat hier lekker bij is want mijn man is niet echt een fan van de gewone sausjes. Hopelijk kun je mij daarmee helpen! Wil dit graag met iftar maken.

    Liefs Zahra

    1. Fatima El Irari

      5 juni 2018 at 06:23

      Alaikoem salaam Zahra,

      Wil je gewoon een tomaten charmoula of?

  • Anoniem

    4 januari 2019 at 20:51

    Hoi Fatima,

    Je recepten zien er goed (en vooral duidelijk) uit. Ik wil voor het eerst een recept van je proberen. Ik vroeg mij af of deze burgers ook in de oven gebakken kunnen worden. Ik hou niet zo van frituren namelijk.

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2019 at 10:41

      Dankjewel! Jazeker, in de oven kan bet ook hoor.

  • Sarah

    29 mei 2019 at 13:18

    Salaam alaikum,

    Wat jammer, er staat een fout in de benodigdheden. Ik vond het al gek dat er peterselie stond ipv kosbar! Nu heb ik peterselie gekocht en lees ik in de beschrijving dat het koriander moest zijn :-(.

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2019 at 14:32

      Alaikoem salaam Sarah,

      Het moet wel peterselie zijn en geen koriander. Ik heb het aangepast in de bereidingswijze.??

  • Sarah

    29 mei 2019 at 16:54

    Salaam, oh gelukkig!! Ik ga dit zo dan nog toevoegen. Dit staat op het menu voor iftar jammie. Ik doe er gekruiden aardappeltjes uit de oven bij en pompoensoep! Shokran x

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2019 at 10:03

      Heerlijk! Hoop dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Chainez

    22 december 2019 at 15:22

    Dit ziet er zo lekker uit! Ik zal dit recept vanavond gebruiken kan niet wachten!😁😁😋😋

    1. Fatima El Irari

      22 december 2019 at 19:54

      Hi Chainez,

      Dankjewel! Ik hoop dat het heeft gesmaakt.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept