Hamburgerbroodjes

23 augustus 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (10 stuks)
Voor het deeg:
  • 200 ml lauwwarm water
  • 50 ml lauwwarme melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 1 ei
  • 500 gr. bloem
  • 20 ml gesmolten roomboter 
  • 10 ml zonnebloemolie
Garnering:
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
  • sesamzaadjes
Bereidingswijze:
  1. Roer in een ruime kom de bloem, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout samen.
  2. Klop in een aparte kom het ei los en voeg het samen met de roomboter en de olie toe bij de droge ingrediënten.
  3. Roer het water en de melk samen en giet het mengsel geleidelijk in de kom en kneed het deeg voor 3-5 minuten op middelhoge snelheid.
  4. Stort het deeg op je werkblad en vorm er een bal van. Plaats het deeg in de kom en vet de bovenkant van het deeg lichtjes in met olie.
  5. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg rijzen voor 60 minuten op een warme plek.

Bolletjes deeg vormen:
  1. Druk met je had de lucht uit het gerezen deeg en snijd het deeg in 10 gelijke stukjes van ongeveer 80 gram.
  2. Vorm de deegstukken tot gelijk ronde bolletjes en plaats de bolletjes deeg op een bekleed bakplaat.
  3. Dek het deeg af met een theedoek voor 10 minuten.
  4. Druk de bolletjes deeg plat tot ongeveer 1 cm dikte.
  5. Klop de eidooier los, giet de melk erbij en mix het samen.
  6. Bestrijk de broodjes met een laagje van het eimengsel en strooi er wat sesamzaadjes en maanzaad bovenop.
  7. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven (boven-onder) warmte op 200 voor 20-30 minuten mooi goudbruin. Houd in de tussentijd de oven wel goed in de gaten, omdat elke oven toch weer anders is.

Wil je de broodjes op voorhand al maken en deze invriezen? Dat kan door de broodjes nadat ze uit de oven komen even te laten afkoelen, stop ze dan lauwwarm in diepvrieszakjes en vries de broodjes direct in.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

89 Comments

  • Sevgi

    23 augustus 2016 at 08:58

    Ik neem een recept van jou en maak ik als er visite komt. Of natuurlijk als avondeten voor mijn gezin. Altijd geslaagd! We hebben hetzelfde smaak. Thanks darling! Kus Sevgi

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 10:09

      Hallo Sevgi,

      Heel lief van je, dankjewel! En heel graag gedaan hoor Xx

  • khadija

    23 augustus 2016 at 11:58

    Bedankt fatima u recept is kei lekker heb zelf de hamburgerbroodjes geprobeerd en het is mij gelukt ????

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 12:25

      Hallo Khadija,

      Ah super meid! Heel graag gedaan en bedankt voor je lieve compliment Xx

  • Rach

    23 augustus 2016 at 18:49

    Wil ook even een compliment achter laten. Heb al zoveel recepten geprobeerd en alles lukt altijd, maar heb nooit de tijd genomen om te reageren (shame on me!). Mijn COMPLIMENTEN hoor!! Xxx

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 06:45

      Hallo Rachida,

      SUPER lief van je! Bedankt dat je de tijd neemt om een berichtje achter te laten! Xx

  • Roumy

    23 augustus 2016 at 20:11

    Salam Fatima, hoeveel broodjes heb u op totaal gehad? Chokrane

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 06:46

      Alaikoem salaam Roumy,

      9 broodjes in totaal.

      1. Layla

        7 maart 2019 at 08:54

        Hoeveel broodjes kan je er van maken

      2. Fatima El Irari

        7 maart 2019 at 09:22

        10 stuks en het ligt er ook maar net aan hoe groot/klein je de bolletjes deeg maakt.

      3. Aisa

        12 mei 2020 at 15:38

        Klopt de tijd wel om de broodjes te bakken. Bij mij waren ze in 12 min. Klaar.

      4. Fatima El Irari

        13 mei 2020 at 13:39

        Hi Aisa,

        Elk oven is anders en daarom geef ik ook altijd aan om altijd de broodjes in de gaten te houden. De aangegeven tijd is de tijd die ik altijd nodig heb om broodjes goudbruin en gaar te koken.

  • Sofia

    24 augustus 2016 at 13:07

    Salaam Alaikom, Hi Fatima!

    Ziet er heerlijk uit, tbarke Allah! Heb je tips voor de bruine/volkoren variant van deze broodjes?

    Merci!

    Liefs,

    Sofia -x-

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 14:57

      Alaikoem salaam Sofia,

      Allah ibarkfiek meis! Je kunt gewoon volkoren bloem gebruiken, geen probleem hoor. Voor de rest gewoon het recept aanhouden. Xx

  • Fatima

    24 augustus 2016 at 16:50

    ? Maa Shaa Allah!!! Recept klopte tiptop en de broodjes zien er keurig uit… Nu hamburgertjes op de bbq en dan kunnen we beleggen. Shokran en Rabbi khaliek ?

    1. xfaatje

      25 augustus 2016 at 10:00

      Hallo Fatima,

      Aah super leuk! Ik hoop dat het heeft gesmaakt meis! Xx

  • Yasmina

    27 augustus 2016 at 17:53

    2 th gist bedoel je dan 2 zakjes gist?

    1. xfaatje

      31 augustus 2016 at 06:57

      Hallo Yasmina,

      Nee, gewoon echt 2 theelepels gist. In een zakje zit iets meer denk ik.

  • Sofhia

    7 september 2016 at 08:03

    Heb een zelf bak broodmachine. . Kneed rijst en bakt .. zou ik alle ingrediënten ook daarin kunnen toevoegen ?

    1. xfaatje

      7 september 2016 at 11:50

      Hallo Sofhia,

      Jazeker, dat kan ook!

      1. Miriam Elhaddouchi

        23 april 2020 at 13:45

        De korst is niet zacht als he ze gebakken hebt
        Is dat normaal.
        Of moet ik iets doen Om ze zacht te maken als ze uit de oven komen
        Ze is krokant
        Hebben 35 minuten gebakken

      2. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 00:47

        Hi Miriam,

        Als de broodjes uit de oven komen, dan kun je ze het beste op een bord leggen en afdekken met een theedoek. Op deze manier blijven ze warm en lekker zacht.

  • Sarah

    18 september 2016 at 07:59

    Salaam alaikoem fatima,

    Gisteren de broodjes gemaakt + hamburgers met de uien! Iedereen was fan!!
    Het deeg van de broodjes was indd plakkerig maar na het rijzen even met meel aangepakt en echt zo fluffy en zacht heb ik mijn broodjes nog nooit gemaakt! Shoukran!!

    Zeker een aanrader heb het dan ook aan iedereen verteld in mijn omgeving haha!

    Liefs Sarah

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:02

      Alaikoem salaam Sarah,

      Super meid! Ik ben blij dat het zo heeft gesmaakt alhamdoelilah! Heel graag gedaan Xx

  • Fatima

    9 oktober 2016 at 16:37

    Salam fatima

    Als ik de broodjes weer laat rijzen met een theedoek overheen dan blijft de theedoek altijd plakken. Hoe kan ik dit voorkomen.
    Bedankt alvast voor je antwoord.

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:49

      Alaikoem salaam Fatima,

      Dan kun je de volgende keer eerst een stuk bakpapier erop leggen en dan pas de theedoek, dan zal er niks blijven plakken Xx

      1. I

        6 april 2020 at 15:31

        Hi liever faat,

        Wat ik mij afvraag is bak jij de broodje met een hetelucht ovenstand of onder en boven wartme?

      2. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 11:54

        Hi I,

        Ik gebruik altijd de boven-onder warmte. Xx

  • Zainab

    15 oktober 2016 at 06:42

    Kan je de broodjes ook invriezen of best nog voor dat ze gebakken zijn invriezen?
    Het recept is trouwens super! Thanks for sharing ?

    1. Fatima

      15 oktober 2016 at 08:04

      Hallo Zainab,

      Je kunt de broodjes afbakken en nadat ze uit de oven komen even laten afkoelen. Wanneer ze nog half warm zijn stop je ze in zakjes en kun je ze invriezen. Bedankt lieverd Xx

  • Jehane

    19 oktober 2016 at 19:00

    Hee meid

    Je recepte zij egt top ben er gek op
    Ik wil graag een nieuwe keukenachine kopen en een foodprocesor nu vroeg ik me af welke je genruikt en of ie goed is

    Groetjess

    1. Fatima

      20 oktober 2016 at 06:24

      Hallo Jehane,

      Dat is lief van je! Ik heb sinds kort een Kitchenaid en die werkt echt perfect. Als je een iets betaalbare keukenmachine wilt, dan raad ik je de Tristar MX4162 aan. Deze is vaak in de aanbieding bij de Albert Heijn voor maar 100,- Wat betreft een foodprocessor, zoek je echt een grote of meer eentje die bijvoorbeeld kleinere ingrediënten kan hakken?

  • Oum Nisrine

    20 oktober 2016 at 14:47

    Salam Fatima,

    Ik ben zonet klaar met het bakken van deze hamburgerbroodjes en ooooh wat ruiken en zien ze er lekker uit!

    Mijn man zal blij zijn als ie zo van het werk komt en deze hamburgers op tafel vindt..

    Super super bedankt voor je goed uitgelegde recepten..dankzij jou ben ik tegenwoordig alleen maar in de keuken te vinden hihi, want jouw receptjes leveren altijd weer een heerlijk resultaat.

    Xx Oum Nisrine

  • Rim

    2 december 2016 at 07:41

    Dag Faatje!

    Morgen houd mijn man een namiddag voetbal thuis met enkele vrienden. Hierbij ga ik de hamburgers uitproberen (op hoop van zegen) en vroeg mij af of ik met diezelfde deeg ook hotdogbroodjes kan maken of smaakt dat geheel anders (nooit hotdogs gegeten daarmee deze vraag.

    Groetjes,
    Rim

  • Fatima

    19 december 2016 at 14:23

    SUPER SUPER SUPER !!
    Ze zijn echt goed geluktt
    Dankjewel Faatjexxxx

    1. Fatima

      19 december 2016 at 15:49

      Aah super Fatima en heel graag gedaan natuurlijk! Xx

  • Merel

    24 januari 2017 at 13:45

    Hoi Fatima!

    Wat zien deze broodjes er heerlijk uit! Welke oven stand gebruik jij voor het afbakken van deze broodjes? Hete lucht/ onder boven warmte? Helaas is mijn hete lucht stand kapot 🙁

  • Anoniempje

    30 mei 2017 at 14:27

    Hey Fatima,
    Ik ben net bezig met de broodjes maar het wordt geen hangende bol? Meer plakkerig en loperig ik weet niet wat het probleem is normaal deed ik alles volgens recept.

    Xx

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2017 at 09:24

      Hallo Anoniempje,

      Ik raad je aan ongeveer 2 eetlepels bloem extra toe te voegen aan het deeg en het weer even door te kneden.

      Liefs,
      Fatima

  • Hafsake

    13 juni 2017 at 17:07

    Dag Fatima bedankt voor je recept!
    Maar bij mij plakt het deeg echt hard.. toen ik ze had gekneed was het deeg heel plakkerig heb er 2 eetlepels bloem bijgedaan maar het veranderde niet dus heb ik het dan gwn laten rijzen.. toen ik na het rijzen de bollen wou vormen was het heel moeilijk om ze te vormen weer door dat het teveel plakt.. en nu ze een tweede keer rijzen plakken ze aan Mn bakpapier (omdat je toen zei tegen een dame als ze plakken aan je thee doek leg er eerst bakpapier op) ik hoop da als ik ze in de oven steek dat ze er alsnog goed uitkomen.. weet je wat ik verkeerd doe? Grtjs xx

  • Maggy

    24 december 2017 at 22:40

    Hoi Fatima! Als ik de broodjes invries, hoe kan ik ze dan het best ontdooien zodat ze lekker vers blijven smaken? Bedankt! Staan in de oven en zien er weer super uit!

    1. Fatima El Irari

      25 december 2017 at 12:53

      Hallo Maggy,

      Ik hoop dat het lekker heeft gesmaakt! Wat ik altijd doe is het volgende. Ik haal de broodjes uit de diepvries en laat deze voor 5 minuten even op het aanrecht staan. Daarna doe ik ze in de oven op 50 graden voor ongeveer 15 minuten. Op deze manier ontdooien ze langzaam en worden ze weer lekker zacht. Let er wel op de je de oven niet al te warm zet, anders worden de broodjes enorm hard. Succes ermee! Xx

      1. Maggy

        29 december 2017 at 14:52

        Bedankt, ik probeer het zo! Ze waren weer top gelukt 🙂 Eerste keer dat ik er invries.

        Groetjes
        Maggy

      2. Fatima El Irari

        29 december 2017 at 19:48

        Super goed! Xx

  • Saloua

    5 januari 2018 at 15:25

    Ze zijn heerlijk en geslaagd. Bedankt voor je recept ga zo door xxxx

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2018 at 19:16

      Aah super goed Saloua! Graag gedaan lieverd. Xx

  • Khadija

    26 februari 2018 at 13:04

    Hoi Fatima,

    Ik wilde de broodjes maken maar heb geen ei in huis, de rest heb ik wel thuis, is het erg om zonder ei te maken?

    Gr Khadija

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 13:12

      Hi Khadija,

      Je kunt het ei weglaten hoor. Succes! Xx

  • Oem moessa

    17 maart 2018 at 15:35

    As salamu alaikom Fatima,

    Ik kon heel moeilijk inschatten hoe plakkerig het deeg moest zijn.
    Kan je hier een video van uploaden?

    1. Fatima El Irari

      17 maart 2018 at 20:55

      Alaikoem salaam oem Moessa,

      Het deeg kun je vergelijken met het deeg van msemmen nadat het is gekneed. Ik zal ook hier inschallah een video van opnemen. Xx

  • asmae

    19 mei 2018 at 09:45

    Hoi lieve faatje,
    Kan je deze broodjes ook vullen met kip en dan in de oven doen dus al gevulde broodjes?
    X

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2018 at 10:40

      Hi Asmae,

      Jazeker, dat kan ook hoor! Bsaha lieverd! Xx

  • Khadija

    21 mei 2018 at 16:43

    Super goed gelukt!! Net je broodjes gemaakt, bedankt Fatima! Grt KHadijaaa

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:24

      Hi Khadija,

      Ah super goed lieverd! Xx

  • Naima

    23 mei 2018 at 13:54

    Hey fatima.. ik heb een vraagje.
    Ik wil graag de broodjes maken voor aanstaande weekend voor visite alleen heb ik zeker 15 broodjes nodig.. de rest staat op voor maar 9… help me… alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 14:57

      Hi Naima,

      Ik raad je dan toch aan om het recept te verdubbelen, zodat je sowieso genoeg hebt voor 15 personen en je nog wat over hebt. Succes! Xx

      1. Naima

        23 mei 2018 at 21:54

        Bedankt lieverd.. dat ga ik dan doen

  • Wahida

    24 mei 2018 at 17:42

    Hey Fatima ik heb deze broodjes gemaakt en ze kwamen er hard uit. Wat heb ik verkeerd gedaan????

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 08:12

      Hi Wahida,

      Kwamen de broodjes hard uit de oven? Mag ik vragen voor hoe lang je de broodjes in de oven hebt laten staan? En hoe was het deeg toen je de broodjes aan het vormen was?

  • Zara

    27 mei 2018 at 13:47

    Oh ik zou deze broodjes graag willen maken voor vanavond, alleen is mijn zonnebloemolie net op 🙁
    Kan ik dit eventueel weglaten of vervangen door iets?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:31

      Hi Zara,

      Je zou gesmolten roomboter kunnen gebruiken.❤️

    2. Ra ia

      6 mei 2020 at 15:48

      Hey kan ik een andere gist gebruiken voor deze broodjes??

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:19

        Hi Raia,

        Ja, je kunt ook verse gist gebruiken. Je gebruikt dan de helft van het blokje, dus 21 gram. Xx

  • zara

    27 mei 2018 at 13:49

    Ik wil deze broodjes voor vanavond maken, maar mijn zonnebloemolie is net op 🙁
    Kan ik dit eventueel weglaten of vervangen door iets?

    Groetjes

  • Benji

    10 augustus 2018 at 16:29

    Hallo,

    Bij mij rijst het deeg niet. Ik heb gewoon van die zakjes gist gebruikt van dr. Oetker. Ik laat het op het aanrecht met een theedoek er over rijzen en ik neem aan dat het bij deze temperaturen goed moet zijn.

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 06:50

      Hi Benji,

      Als het deeg niet rijst dan kan dit liggen aan het water/melk dat te koud is of juist weer te warm. Ook zal het deeg niet rijzen als gist over datum is.

      Liefs,
      Fatima

  • Rabia

    2 april 2019 at 13:03

    Hey faat, neem aub bij je recepten mee dat niet iedereen een kitchenaid heeft thuis. Want ik heb alles precies volgens recept gemaakt en ik maak vaker maar dit is zwaar mislukt.. jammer

    1. Fatima El Irari

      2 april 2019 at 17:52

      Hi Rabia,

      Dat je broodjes zijn mislukt heeft niks te maken met een Kitchenaid. Je kunt het deeg zowel met de hand als met elk ander deegmachine kneden. Wat is er precies mislukt dan?

    2. Miriam Elhaddouchi

      23 april 2020 at 13:20

      Ik heb het receptje volledig gevolgd
      Maar mijn deeg is plakkerig
      Dus hé kan de bolletjes niet goed vormen .
      Nu wachten op het bakresultaat

      1. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 00:46

        Hi Miriam,

        Als je deeg plakkerig is, dan kun je het altijd ietsjes insmeren met zonnebloemolie.

  • Rachida

    20 mei 2019 at 14:38

    Hi Fatima
    Kan ik hier ook mini broodjes van maken van dit recept?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 17:50

      Hi Rachida,

      Jazeker, kan ook.??♥️

      1. Rachida

        22 mei 2019 at 10:05

        Klopt het dat de deeg te plakkerig is en niet kan samen hangen? Doe ik er wat meer bloem bij?

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2019 at 17:16

        Hi rachida,

        Je kunt 1 eetlepel bloem erbij doen en het deeg doorkneden.

  • Elfi Van Cauwenberg

    29 maart 2020 at 18:34

    Hii Fatima !

    Ik heb een vraagje over welke soort bloem jij gebruikt; ik heb het namelijk geprobeert met anco patisseriebloem en helaas mislukt 🙁

    Alvast bedankt

    Oh ja; ok wens jou en je familie een goede gezondheid toe in deze corona tijden !

    Thanks

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2020 at 21:01

      Hi Elfi,

      Ik gebruik altijd patent bloem van de Lidl of van de Jumbo. Bedankt lieve schat en voor jou en je familie wens ik precies hetzelfde!

      Liefs, Fatima

  • Miriam Elhaddouchi

    23 april 2020 at 12:35

    Mijn deeg rijst niet voldoende
    Als ik die van jou zie bij je recepten is die zo mooi gerezen .
    Wat zou ik verkeer doen ?
    Het is bij elk receptje zo

    1. Fatima El Irari

      24 april 2020 at 00:43

      Hi Miriam,

      Bij het rijzen van deeg heb je een paar belangrijke punten. Het water of melk moet warm genoeg zijn, zodat de gist wordt geactiveerd, maar te warm is ook weer niet goed. Het deeg kun je het beste afgedekt op een warme plek in huis laten rijzen. En natuurlijk altijd even goed kijken naar de houdbaarheidsdatum. Xx

  • Anouk

    2 mei 2020 at 13:01

    Hoi Fatima, ik heb een vraagje. Kan ik de broodjes vandaag al maken als ik ze morgenavond wil eten? En dan bijvoorbeeld afdekken met een theedoek en weer even opwarmen? Of is dat niet aan te raden? Bedankt alvast voor het antwoord!

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 13:58

      Hi Anouk,

      Ja, hoor dat kan prima. Je kunt de broodjes vandaag maken en afbakken en dan afgedekt met een plastic zak en een theedoek bewaren tot morgen. Op 150 graden verwarmen voor ongeveer 8-10 minuten.

  • anouk

    2 mei 2020 at 13:02

    Hoi Fatima, als ik deze broodjes morgenavond wil eten, kan ik ze dan vandaag al maken en bijvoorbeeld afdekken met een theedoek tot morgenavond? Of is dat niet aan te raden? Bedankt alvast je voor antwoord!

  • Paulette

    10 mei 2020 at 14:20

    Hi Fatima,

    Mijn broodjes kwamen hard uit de oven. Het deeg leek prima, lucht eruit geduwd, kon ook precies 10 bolletjes a 80 gram maken.
    Heb je een idee wat ik anders kan doen?

    Groetjes Paulette

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:37

      Hi Paulette,

      Als de broodjes er hard uitkwamen, dan is de aangeven baktijd en temperatuur waarschijnlijk te hoog voor jouw oven. Hoe lang heb je de broodjes in totaal gebakken?

  • Achie

    12 mei 2020 at 12:42

    Salaam alaikoem Fatima,

    Je hebt het deeg goed gemaakt, maar als je het beter zou opbollen, met spanning erop, dan zouden ze beter opkomen. Misschien een tip wa barakallaahoefieki!

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:36

      Alaikoem salaam Achie,

      Sorry, maar ik begrijp je uitleg niet zo goed. Wat bedoel je precies met spanning erop?

  • Pari

    18 mei 2020 at 14:28

    Assalam alaikoem Fatima,

    Ik moet echt eerlijk zeggen dat ik al een tijdje jouw recepten aan het maken ben. Ben er niet alleen weg van , maar ze lukken ook gewoon goed! Door jouw recepten krijg ik ook meer motivatie om nieuwe recepten te proberen. Had laatst de gribha koekjes met kokos en griesmeel gemaakt en gister de luchtige donuts. Vandaag heb ik deze burgerbroodjes al voorbereid. Dankje en keep motivating us with your love and recipes!

    Love,
    Pari

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:33

      Alaikoem salaam Pari,

      Aah wat leuk om te horen! Ben heel blij dat je zo enthousiast bent over mijn recepten, dankjewel! Geniet er lekker van!

      Liefs, Fatima

  • Raymond

    30 mei 2020 at 17:31

    Hoi Fatima, de broodjes waren super geslaagd en smaakten heerlijk, volgende keer maken we ze zeker weer zelf volgens dit recept! Wel wil ik iedereen aanraden om echt zelf de broodjes goed in de gaten te houden als ze in de oven staan, bij ons waren ze na 15 minuten al mooi goudbruin. Wellicht kun je in het recept de tijd aanpassen tussen de 15-35 minuten met de vermelding erbij dat ze goed in de gaten gehouden moeten worden, dat voorkomt denk ik de te harde broodjes waarvan sommige mensen melding maken.

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2020 at 10:20

      Hi Raymond,

      Ah goed om te horen dat de broodjes goed in de smaak zijn gevallen. Ah dat is een goede tip! Ik heb het erbij gezet, bedankt!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept