HAMBURGERBROODJES

23 augustus 2016Fatima El Irari
Ingrediënten: (10 stuks)
Voor het deeg:
..
  • 200 ml lauwwarme water
  • 80 ml lauwwarme melk
  • 2 tl. gedroogde gist
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 1 ei
  • 500 gr. bloem
  • 50 ml zonnebloemolie
Garnering:
..
  • 1 ei
  • 1 tl. melk
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Voeg de bloem, de gedroogde gist, kristalsuiker en het zout toe in de kom en breek het ei erbij. 
  2. Giet de zonnebloemolie en de lauwwarme melk in de kom en mix het samen. Giet dan het water in stappen erbij en kneed het deeg voor zeker 5 minuten op hoge snelheid. Het deeg hoort ietsjes plakkerig te zijn.
  3. Stort het deeg op je werkblad en vorm van het deeg een grote bal. Vet de kom in met zonnebloemolie en plaats het deeg in de kom, vet de bovenzijde van het deeg in met wat zonnebloemolie.
  4. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen op een warme plek.
  5. Wanneer het deeg is gerezen druk je met je vuist de lucht uit het deeg en verdeel je het deeg in 10 gelijke stukken.
  6. Vorm van de deegstukken gelijke ronde bolletjes deeg, plaats deze bovenop de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en druk de balletjes deeg ietsjes plat. 
  7. Klop het ei los, giet de melk erbij en mix dit geheel samen.
  8. Bestrijk de broodjes met een laagje van het eimengsel en strooi er wat sesamzaadjes bovenop.
  9. Bedek het deeg dan weer met de theedoek voor 30 minuten, zodat het deeg weer even kan rusten.
  10. Bak de hamburgerbroodjes af in een voorverwarmde oven op 200 voor 30 a 40 minuten mooie goudbruin.

Wil je de broodjes op voorhand al maken en deze invriezen? Dat kan door de broodjes nadat ze uit de oven komen even te laten afkoelen, stop ze dan in diepvrieszakjes en vries de broodjes direct in.

Vul de broodjes met een homemade burger, wat sla een lekker sausje en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan! 

Liefs,
FatimaIMG_5209

Print recept

68 Comments

  • Sevgi

    23 augustus 2016 at 08:58

    Ik neem een recept van jou en maak ik als er visite komt. Of natuurlijk als avondeten voor mijn gezin. Altijd geslaagd! We hebben hetzelfde smaak. Thanks darling! Kus Sevgi

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 10:09

      Hallo Sevgi,

      Heel lief van je, dankjewel! En heel graag gedaan hoor Xx

  • khadija

    23 augustus 2016 at 11:58

    Bedankt fatima u recept is kei lekker heb zelf de hamburgerbroodjes geprobeerd en het is mij gelukt ????

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 12:25

      Hallo Khadija,

      Ah super meid! Heel graag gedaan en bedankt voor je lieve compliment Xx

  • Rach

    23 augustus 2016 at 18:49

    Wil ook even een compliment achter laten. Heb al zoveel recepten geprobeerd en alles lukt altijd, maar heb nooit de tijd genomen om te reageren (shame on me!). Mijn COMPLIMENTEN hoor!! Xxx

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 06:45

      Hallo Rachida,

      SUPER lief van je! Bedankt dat je de tijd neemt om een berichtje achter te laten! Xx

  • Roumy

    23 augustus 2016 at 20:11

    Salam Fatima, hoeveel broodjes heb u op totaal gehad? Chokrane

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 06:46

      Alaikoem salaam Roumy,

      9 broodjes in totaal.

      1. Layla

        7 maart 2019 at 08:54

        Hoeveel broodjes kan je er van maken

      2. Fatima El Irari

        7 maart 2019 at 09:22

        10 stuks en het ligt er ook maar net aan hoe groot/klein je de bolletjes deeg maakt.

  • Sofia

    24 augustus 2016 at 13:07

    Salaam Alaikom, Hi Fatima!

    Ziet er heerlijk uit, tbarke Allah! Heb je tips voor de bruine/volkoren variant van deze broodjes?

    Merci!

    Liefs,

    Sofia -x-

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 14:57

      Alaikoem salaam Sofia,

      Allah ibarkfiek meis! Je kunt gewoon volkoren bloem gebruiken, geen probleem hoor. Voor de rest gewoon het recept aanhouden. Xx

  • Fatima

    24 augustus 2016 at 16:50

    ? Maa Shaa Allah!!! Recept klopte tiptop en de broodjes zien er keurig uit… Nu hamburgertjes op de bbq en dan kunnen we beleggen. Shokran en Rabbi khaliek ?

    1. xfaatje

      25 augustus 2016 at 10:00

      Hallo Fatima,

      Aah super leuk! Ik hoop dat het heeft gesmaakt meis! Xx

  • Yasmina

    27 augustus 2016 at 17:53

    2 th gist bedoel je dan 2 zakjes gist?

    1. xfaatje

      31 augustus 2016 at 06:57

      Hallo Yasmina,

      Nee, gewoon echt 2 theelepels gist. In een zakje zit iets meer denk ik.

  • Sofhia

    7 september 2016 at 08:03

    Heb een zelf bak broodmachine. . Kneed rijst en bakt .. zou ik alle ingrediënten ook daarin kunnen toevoegen ?

    1. xfaatje

      7 september 2016 at 11:50

      Hallo Sofhia,

      Jazeker, dat kan ook!

  • Sarah

    18 september 2016 at 07:59

    Salaam alaikoem fatima,

    Gisteren de broodjes gemaakt + hamburgers met de uien! Iedereen was fan!!
    Het deeg van de broodjes was indd plakkerig maar na het rijzen even met meel aangepakt en echt zo fluffy en zacht heb ik mijn broodjes nog nooit gemaakt! Shoukran!!

    Zeker een aanrader heb het dan ook aan iedereen verteld in mijn omgeving haha!

    Liefs Sarah

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:02

      Alaikoem salaam Sarah,

      Super meid! Ik ben blij dat het zo heeft gesmaakt alhamdoelilah! Heel graag gedaan Xx

  • Fatima

    9 oktober 2016 at 16:37

    Salam fatima

    Als ik de broodjes weer laat rijzen met een theedoek overheen dan blijft de theedoek altijd plakken. Hoe kan ik dit voorkomen.
    Bedankt alvast voor je antwoord.

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:49

      Alaikoem salaam Fatima,

      Dan kun je de volgende keer eerst een stuk bakpapier erop leggen en dan pas de theedoek, dan zal er niks blijven plakken Xx

      1. I

        6 april 2020 at 15:31

        Hi liever faat,

        Wat ik mij afvraag is bak jij de broodje met een hetelucht ovenstand of onder en boven wartme?

      2. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 11:54

        Hi I,

        Ik gebruik altijd de boven-onder warmte. Xx

  • Zainab

    15 oktober 2016 at 06:42

    Kan je de broodjes ook invriezen of best nog voor dat ze gebakken zijn invriezen?
    Het recept is trouwens super! Thanks for sharing ?

    1. Fatima

      15 oktober 2016 at 08:04

      Hallo Zainab,

      Je kunt de broodjes afbakken en nadat ze uit de oven komen even laten afkoelen. Wanneer ze nog half warm zijn stop je ze in zakjes en kun je ze invriezen. Bedankt lieverd Xx

  • Jehane

    19 oktober 2016 at 19:00

    Hee meid

    Je recepte zij egt top ben er gek op
    Ik wil graag een nieuwe keukenachine kopen en een foodprocesor nu vroeg ik me af welke je genruikt en of ie goed is

    Groetjess

    1. Fatima

      20 oktober 2016 at 06:24

      Hallo Jehane,

      Dat is lief van je! Ik heb sinds kort een Kitchenaid en die werkt echt perfect. Als je een iets betaalbare keukenmachine wilt, dan raad ik je de Tristar MX4162 aan. Deze is vaak in de aanbieding bij de Albert Heijn voor maar 100,- Wat betreft een foodprocessor, zoek je echt een grote of meer eentje die bijvoorbeeld kleinere ingrediënten kan hakken?

  • Oum Nisrine

    20 oktober 2016 at 14:47

    Salam Fatima,

    Ik ben zonet klaar met het bakken van deze hamburgerbroodjes en ooooh wat ruiken en zien ze er lekker uit!

    Mijn man zal blij zijn als ie zo van het werk komt en deze hamburgers op tafel vindt..

    Super super bedankt voor je goed uitgelegde recepten..dankzij jou ben ik tegenwoordig alleen maar in de keuken te vinden hihi, want jouw receptjes leveren altijd weer een heerlijk resultaat.

    Xx Oum Nisrine

  • Rim

    2 december 2016 at 07:41

    Dag Faatje!

    Morgen houd mijn man een namiddag voetbal thuis met enkele vrienden. Hierbij ga ik de hamburgers uitproberen (op hoop van zegen) en vroeg mij af of ik met diezelfde deeg ook hotdogbroodjes kan maken of smaakt dat geheel anders (nooit hotdogs gegeten daarmee deze vraag.

    Groetjes,
    Rim

  • Fatima

    19 december 2016 at 14:23

    SUPER SUPER SUPER !!
    Ze zijn echt goed geluktt
    Dankjewel Faatjexxxx

    1. Fatima

      19 december 2016 at 15:49

      Aah super Fatima en heel graag gedaan natuurlijk! Xx

  • Merel

    24 januari 2017 at 13:45

    Hoi Fatima!

    Wat zien deze broodjes er heerlijk uit! Welke oven stand gebruik jij voor het afbakken van deze broodjes? Hete lucht/ onder boven warmte? Helaas is mijn hete lucht stand kapot 🙁

  • Anoniempje

    30 mei 2017 at 14:27

    Hey Fatima,
    Ik ben net bezig met de broodjes maar het wordt geen hangende bol? Meer plakkerig en loperig ik weet niet wat het probleem is normaal deed ik alles volgens recept.

    Xx

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2017 at 09:24

      Hallo Anoniempje,

      Ik raad je aan ongeveer 2 eetlepels bloem extra toe te voegen aan het deeg en het weer even door te kneden.

      Liefs,
      Fatima

  • Hafsake

    13 juni 2017 at 17:07

    Dag Fatima bedankt voor je recept!
    Maar bij mij plakt het deeg echt hard.. toen ik ze had gekneed was het deeg heel plakkerig heb er 2 eetlepels bloem bijgedaan maar het veranderde niet dus heb ik het dan gwn laten rijzen.. toen ik na het rijzen de bollen wou vormen was het heel moeilijk om ze te vormen weer door dat het teveel plakt.. en nu ze een tweede keer rijzen plakken ze aan Mn bakpapier (omdat je toen zei tegen een dame als ze plakken aan je thee doek leg er eerst bakpapier op) ik hoop da als ik ze in de oven steek dat ze er alsnog goed uitkomen.. weet je wat ik verkeerd doe? Grtjs xx

  • Maggy

    24 december 2017 at 22:40

    Hoi Fatima! Als ik de broodjes invries, hoe kan ik ze dan het best ontdooien zodat ze lekker vers blijven smaken? Bedankt! Staan in de oven en zien er weer super uit!

    1. Fatima El Irari

      25 december 2017 at 12:53

      Hallo Maggy,

      Ik hoop dat het lekker heeft gesmaakt! Wat ik altijd doe is het volgende. Ik haal de broodjes uit de diepvries en laat deze voor 5 minuten even op het aanrecht staan. Daarna doe ik ze in de oven op 50 graden voor ongeveer 15 minuten. Op deze manier ontdooien ze langzaam en worden ze weer lekker zacht. Let er wel op de je de oven niet al te warm zet, anders worden de broodjes enorm hard. Succes ermee! Xx

      1. Maggy

        29 december 2017 at 14:52

        Bedankt, ik probeer het zo! Ze waren weer top gelukt 🙂 Eerste keer dat ik er invries.

        Groetjes
        Maggy

      2. Fatima El Irari

        29 december 2017 at 19:48

        Super goed! Xx

  • Saloua

    5 januari 2018 at 15:25

    Ze zijn heerlijk en geslaagd. Bedankt voor je recept ga zo door xxxx

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2018 at 19:16

      Aah super goed Saloua! Graag gedaan lieverd. Xx

  • Khadija

    26 februari 2018 at 13:04

    Hoi Fatima,

    Ik wilde de broodjes maken maar heb geen ei in huis, de rest heb ik wel thuis, is het erg om zonder ei te maken?

    Gr Khadija

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 13:12

      Hi Khadija,

      Je kunt het ei weglaten hoor. Succes! Xx

  • Oem moessa

    17 maart 2018 at 15:35

    As salamu alaikom Fatima,

    Ik kon heel moeilijk inschatten hoe plakkerig het deeg moest zijn.
    Kan je hier een video van uploaden?

    1. Fatima El Irari

      17 maart 2018 at 20:55

      Alaikoem salaam oem Moessa,

      Het deeg kun je vergelijken met het deeg van msemmen nadat het is gekneed. Ik zal ook hier inschallah een video van opnemen. Xx

  • asmae

    19 mei 2018 at 09:45

    Hoi lieve faatje,
    Kan je deze broodjes ook vullen met kip en dan in de oven doen dus al gevulde broodjes?
    X

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2018 at 10:40

      Hi Asmae,

      Jazeker, dat kan ook hoor! Bsaha lieverd! Xx

  • Khadija

    21 mei 2018 at 16:43

    Super goed gelukt!! Net je broodjes gemaakt, bedankt Fatima! Grt KHadijaaa

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:24

      Hi Khadija,

      Ah super goed lieverd! Xx

  • Naima

    23 mei 2018 at 13:54

    Hey fatima.. ik heb een vraagje.
    Ik wil graag de broodjes maken voor aanstaande weekend voor visite alleen heb ik zeker 15 broodjes nodig.. de rest staat op voor maar 9… help me… alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 14:57

      Hi Naima,

      Ik raad je dan toch aan om het recept te verdubbelen, zodat je sowieso genoeg hebt voor 15 personen en je nog wat over hebt. Succes! Xx

      1. Naima

        23 mei 2018 at 21:54

        Bedankt lieverd.. dat ga ik dan doen

  • Wahida

    24 mei 2018 at 17:42

    Hey Fatima ik heb deze broodjes gemaakt en ze kwamen er hard uit. Wat heb ik verkeerd gedaan????

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 08:12

      Hi Wahida,

      Kwamen de broodjes hard uit de oven? Mag ik vragen voor hoe lang je de broodjes in de oven hebt laten staan? En hoe was het deeg toen je de broodjes aan het vormen was?

  • Zara

    27 mei 2018 at 13:47

    Oh ik zou deze broodjes graag willen maken voor vanavond, alleen is mijn zonnebloemolie net op 🙁
    Kan ik dit eventueel weglaten of vervangen door iets?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:31

      Hi Zara,

      Je zou gesmolten roomboter kunnen gebruiken.❤️

  • zara

    27 mei 2018 at 13:49

    Ik wil deze broodjes voor vanavond maken, maar mijn zonnebloemolie is net op 🙁
    Kan ik dit eventueel weglaten of vervangen door iets?

    Groetjes

  • Benji

    10 augustus 2018 at 16:29

    Hallo,

    Bij mij rijst het deeg niet. Ik heb gewoon van die zakjes gist gebruikt van dr. Oetker. Ik laat het op het aanrecht met een theedoek er over rijzen en ik neem aan dat het bij deze temperaturen goed moet zijn.

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 06:50

      Hi Benji,

      Als het deeg niet rijst dan kan dit liggen aan het water/melk dat te koud is of juist weer te warm. Ook zal het deeg niet rijzen als gist over datum is.

      Liefs,
      Fatima

  • Rabia

    2 april 2019 at 13:03

    Hey faat, neem aub bij je recepten mee dat niet iedereen een kitchenaid heeft thuis. Want ik heb alles precies volgens recept gemaakt en ik maak vaker maar dit is zwaar mislukt.. jammer

    1. Fatima El Irari

      2 april 2019 at 17:52

      Hi Rabia,

      Dat je broodjes zijn mislukt heeft niks te maken met een Kitchenaid. Je kunt het deeg zowel met de hand als met elk ander deegmachine kneden. Wat is er precies mislukt dan?

  • Rachida

    20 mei 2019 at 14:38

    Hi Fatima
    Kan ik hier ook mini broodjes van maken van dit recept?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 17:50

      Hi Rachida,

      Jazeker, kan ook.??♥️

      1. Rachida

        22 mei 2019 at 10:05

        Klopt het dat de deeg te plakkerig is en niet kan samen hangen? Doe ik er wat meer bloem bij?

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2019 at 17:16

        Hi rachida,

        Je kunt 1 eetlepel bloem erbij doen en het deeg doorkneden.

  • Elfi Van Cauwenberg

    29 maart 2020 at 18:34

    Hii Fatima !

    Ik heb een vraagje over welke soort bloem jij gebruikt; ik heb het namelijk geprobeert met anco patisseriebloem en helaas mislukt 🙁

    Alvast bedankt

    Oh ja; ok wens jou en je familie een goede gezondheid toe in deze corona tijden !

    Thanks

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2020 at 21:01

      Hi Elfi,

      Ik gebruik altijd patent bloem van de Lidl of van de Jumbo. Bedankt lieve schat en voor jou en je familie wens ik precies hetzelfde!

      Liefs, Fatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept