Pavlova Krans (Haagse Markt)

14 december 2023Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 60 minuten

Serves: 15 stuks

Ga jij weleens naar de markt?

Ik hou van de markt en toch ga ik er te weinig heen. Afgelopen week ging ik voor de verandering eens naar de Haagse Markt in Den Haag en ik keek mijn ogen uit! Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag staat het grote plein vol kleurrijke kraampjes met fruit, groenten, brood, kaas, verse vis, bloemen echt gewoon alles waar je naar op zoek bent!

De Haagse Markt is de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland en behoort zelfs tot de grootste markten van Europa. Het is een gezellige ontmoetingsplaats voor mensen van alle achtergronden, waar de rijke diversiteit van Den Haag tot uiting komt. De markt bestaat uit meer dan 500 gezellige marktkramen.

Mijn eerste indruk

De Haagse Markt gaat op de dagen dat ze open gaan iedere dag om 09:00 uur open. Ik besloot maar lekker vroeg te gaan, om hopelijk de drukte van de markt voor te zijn. Bij aankomst besloot ik eerst even kriskras over de markt te lopen om alle kraampjes te ontdekken, want het waren er een heleboel. Mijn aandacht ging vooral uit naar alle kraampjes met exotische groente en fruit. De Haagse Markt zag er niet alleen heel gezellig uit, maar dit was ook oprecht de eerste markt die ik er echt schoon en netjes uit zag zien. Geen geplet fruit en groente op de grond, maar een heel netjes en verzorgde plein met vriendelijke mensen van verschillende culturen, die hun boodschappen deden. Een hing ook een hele fijne en ontspannende sfeer!

Betaalbaar boodschappen doen?

De markt is over het algemeen een plek waar je vaak betaalbaar boodschappen kunt doen, maar de Haagse Markt vond ik wel heel voordelig! Voor het maken van een pavlova was ik op zoek naar vers fruit en kocht ik drie zoete mango’s voor €1, twee bakjes verse frambozen voor €1, zes passievruchten voor een €1, en lekkere bramen voor €1,. In de supermarkt ben je hier gegarandeerd het tweedubbelen voor kwijt. Dus mocht je je afvragen of de Haagse markt ook voordelig is, jazeker absoluut! Voor het avondeten wilde ik vis gaan klaarmaken en kocht ik bij de viskraam twee grote dorades voor €9, bij onze lokale visboer betaal ik hier circa €15,- voor.

Eindoordeel:

Als je voordelig boodschappen wilt doen of gewoon even een dagje uit wilt, is de Haagse markt een geweldig uitje om te maken. Je bent zeker wel een uur of twee zoet en los van het boodschappen doen kun je er ook gezellig eten en drinken. Ook voor de aankomende feestdagen is de Haagse Markt een aanrader om al je boodschappen te doen.

Ga jij een bezoek brengen aan de Haagse Mark?

Print recept

Pavlova Krans

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 60 minuten
  • Totale tijd 1 uur 20 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

  • 6 eiwitten , kamertemperatuur
  • 1/4 theel. zout
  • 300 gram kristalsuiker
  • 1 eetl. azijn
  • 2 theel. maizena
  • 1 theel. vanille extract

Ook nodig:

  • 250 gram , opgeklopte slagroom
  • vers fruit , naar keuze

Bereiding:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 120 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Teken op een stuk bakpapier met een potlood een cirkel met een diameter van 10 cm.

  • 3)

    Teken in het midden van de cirkel weer een cirkel met een diameter van 5 cm.

  • 4)

    Draai het bakpapier om en leg het op een bakplaat.

  • 5)

    Klop de eiwitten op middelhoge snelheid tot er zachte pieken ontstaan.

  • 6)

    Voeg dan geleidelijk de kristalsuiker toe en klop tot er stijve pieken ontstaan.

  • 7)

    Klop dan de azijn, maïzena en vanille door het geklopte eiwit.

  • 8)

    Breng het mengsel over in een grote spuitzak met een grote ronde spuitmond.

  • 9)

    Spuit 8 gelijke ronde bergjes in de ronde van het bakpapier en maak in het midden met een lepel een kuiltje.

  • 10)

    Bak de pavlova in het midden van de oven in 1 uur en 15 minuten gaar.

  • 11)

    Laat de pavlova volledig afkoelen en verdeel de slagroom bovenop de pavlova.

  • 12)

    Garneer met vers fruit naar keuze en serveer direct. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met This is the Hague.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept