Groenteschotel met Gehakt

4 augustus 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Wat heb je nodig? (8 personen)
  • 6 grote aardappelen
  • 30 gram roomboter
  • 30 ml melk
  • 300 gram gehakt
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper
Garnering:
  • Paneermeel
  • Geraspte kaas
Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook deze gaar in een ruime pan met kokend water, theelepel zonnebloemolie en wat zout. Laat de aardappelen voor 20 minuten koken op een hoog vuurtje totdat de aardappelen goed gaar zijn.

Wanneer de aardappelen gaar zijn verwijder je het water en doe je er 30 gram roomboter bij en 30 ml melk. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout en stamp dan de gekookte aardappelen goed fijn tot een puree.

Pak het gehakt erbij en marineer deze op de manier hoe je gewend bent of marineer het gehakt op mijn manier. Pak dan een koekenpan erbij en bak hierin het gemarineerde gehakt met een scheutje zonnebloemolie voor ongeveer 15 minuten. Wanneer het gehakt gaar is haal je het van het vuur en zet je het even apart.

a

b

Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm dikte en frituur de aubergine plakjes in een pan met zonnebloemolie. De aubergine plakjes zijn goed gaar wanneer ze mooi bruin zijn. Laat vervolgens de aubergine plakjes uitlekken op een bord met keukenpapier.

Snijd de paprika’s in lange slierten of in plakjes en frituur deze ook in dezelfde pan goed gaar. Leg de paprika slierten vervolgens ook op het bord met papier.

Snijd de uien in sliertjes en bak deze mooi goudbruin in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en de kruiden. Laat dit op een middelmatig vuurtje goed bakken voor ongeveer 15 minuten.

c

Nu je alles hebt voorbereid is het tijd om de schotel op te bouwen! Pak een tajine of een ovenschaal erbij en verdeel de aardappelpuree over de bodem. Druk met een spatel of met de achterkant van een lepel de aardappelpuree goed aan tegen de bodem.

Pak dan het gehakt erbij en verdeel deze gelijkmatig over de aardappelpuree heen. Druk dit ook weer aan met een spatel of met de achterkant van een lepel. Als je nog wat saus overhebt van het gebakken gehakt kun je dit over het gehakt heen gieten.

Pak dan de gefrituurde aubergine schijfjes erbij en verdeel deze gelijkmatig over het gehakt. Verdeel hier dan de gekarameliseerde uien overheen en hierop eindig je met de gefrituurde paprika sliertjes. 

Verdeel dan een handvol paneermeel over de schaal en strooi hierop een laagje geraspte kaas! Als je geen geraspte kaas in huis hebt dan is mozzarella ook een lekkere alternatief!

de

Stop de schotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Hou de schotel ondertussen wel goed in de gaten, want het kan zo zijn dat het eerder gaar is. De schotel is klaar wanneer de geraspte kaas volledig is gesmolten en het laagje paneermeel mooi goudbruin is geworden!

Print recept

Nutrition

48 Comments

  • Dounia

    4 augustus 2014 at 18:20

    Jammie! Ik heb het net klaargemaakt, het moet alleen nog in de oven. Ben benieuwd!

    1. xfaatje

      5 augustus 2014 at 06:39

      En En En? 😀

  • Salima

    5 augustus 2014 at 06:37

    Dit zit er echt gruwelijk lekker uit!!!

    1. xfaatje

      5 augustus 2014 at 06:40

      Hahaha dankjewel meid! :p

  • Anna

    5 augustus 2014 at 06:37

    Ben benieuwd na dit gerecht! Ziet er erg lekker uit 🙂

    1. xfaatje

      5 augustus 2014 at 06:40

      Echt een aanrader hoor Anna :p

  • Mays

    5 augustus 2014 at 12:53

    Mmmm dit ga ik binnenkort zeker maken

    1. xfaatje

      5 augustus 2014 at 13:02

      Zeker een aanrader Mays! :p

  • Doenia

    6 augustus 2014 at 10:13

    Salaam Fatima,

    Ik zie veel recepten niet meer terug op je site. Hoe komt dat?

    1. xfaatje

      6 augustus 2014 at 10:21

      In de inhoudsopgave bedoel je? Daar ben ik nu mee bezig om die aan te vullen meid. Vele foto’s zijn jammer genoeg niet meer zichtbaar, maar een deel daarvan kan ik opnieuw uploaden. Als je opzoek bent naar een recept kun je het recept het beste opzoeken recht in de ”Search” balk. <3

  • Doenia

    7 augustus 2014 at 10:14

    Nu zie ik een hoop weer terug 🙂 !
    Thnx voor al je recepten!!!

    1. xfaatje

      7 augustus 2014 at 12:21

      Heel graag gedaan lieverd! <3

  • Jacquelien

    9 augustus 2014 at 19:55

    Ziet er ook super lekker uit!!

    1. xfaatje

      9 augustus 2014 at 19:55

      Dankjewel lieve meid! <3

  • Jacquelien

    9 augustus 2014 at 19:58

    Maandag maar eens uitproberen! Waar kruid jij je gehakt mee? En de uien kruid je met kurkuma en kaneel, of lees ik het verkeerd!? Het lijkt me een heerlijk recept!

    1. xfaatje

      10 augustus 2014 at 14:10

      Hallo meid,uien kruid ik theelepel kaneel, theelepel kristalsuiker, theelepel kurkuma en een halve theelepel peper. En gehakt kruid ik op deze manier <3

      https://uitdekeukenvanfatima.nl/marinades/gehakt-marinade-2

  • Jacquelien

    11 augustus 2014 at 19:08

    Het was echt heerlijk! Bedankt voor je recept meid! xxxx

    1. xfaatje

      12 augustus 2014 at 11:19

      Goed om te lezen meid! Heel graag gedaan <3

  • Racha

    16 augustus 2014 at 00:26

    na een lange tijd heb ik het eindelijk gemaakt, en we hebben er hier thuis van genoten ! super recept en zeker een aanrader

    1. xfaatje

      18 augustus 2014 at 17:23

      Wat leuk om te lezen meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt! <3

  • Rania

    27 augustus 2014 at 08:42

    Zit er heeeeel yummy uit!!!
    Welk alternatief kan ik gebruiken voor gehakt om toch geen vegetarisch gerecht te hebben?
    X

    1. xfaatje

      27 augustus 2014 at 11:17

      Dankjewel lieve meid! Je kunt gehakt vervangen door kip of misschien vis? Lijkt me ook echt lekker <3

  • Sarah

    19 oktober 2014 at 18:08

    Yummieee! Ziet er zo lekker uit, ga ik zeker eens proberen in sha Allah.

    Je recepten zijn altijd zo simpel uitgelegd en de foto’s erbij maken het nog gemakkelijker.. Ik krijg meteen zin om er aan te beginnen haha! Tbarkellah 3liek :*

    Groetjes uit Antwerpen ! xx

    1. xfaatje

      30 oktober 2014 at 18:30

      Hallo Sarah, haha super lief van je dankjewel meid! Allah ibarkfiek meid <3

  • mieke

    23 oktober 2014 at 09:54

    Was echt heerlijk

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 11:15

      Hallo Mieke, super meid! <3

  • Ouarda

    17 november 2014 at 19:45

    Ziet er heerlijk uit! Wil dit donderdag gaan uitproberen. Kan ik als ik alles heb voorbereid in de tajine, de tajine ook even laten staan (uurtje of 2) voordat ik m in de oven bak?

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 12:59

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Je kunt de tajine zeker een paar uur van te voren bereiden. Hoop dat het is gelukt en het lekker smaakte meid! <3

  • Merel

    6 juli 2015 at 06:44

    Kan dit ook in een gewone ovenschaal?

  • Daisy

    11 september 2015 at 13:54

    Lijkt me een erg lekker recept! Ik ga het uitproberen.. 🙂

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:33

      Hallo Daisy, is ook echt een lekker gerecht haha. Ik raad het je aan! :p

  • Sabah

    14 december 2015 at 16:34

    ik heb em klaargemaakt hij zit nu in de oven ben benieuwd haha

  • Farid

    4 januari 2016 at 05:41

    Gisteren dit gerecht gemaakt en stap voor stap gevolgd. Het resultaat was werkelijk waar zoals jij zelf ook omschreven hebt verrukkelijk gewoon. Het neemt wel even wat tijd in beslag, maar het resultaat is het zeker waard. Ik ben zelf gek op Aubergines, dus volgende keer zal ik daar iets meer van bijdoen.

    Allahi jazieki bilgair in sha Allah.

    1. xfaatje

      6 januari 2016 at 12:42

      Salaam alaikoem Farid,

      Ah, super! Ben blij dat het gerecht zo in de smaak is gevallen bij jullie! Allahuma Ameen!

  • Yasmina

    7 november 2016 at 20:51

    Heerlijk komende week maken. misschien een gekke vraag..Kan je met dit gerecht met brood eten ?

    1. Fatima

      8 november 2016 at 07:08

      Hallo Yasmina,

      Oh nee hoor is geen gekke vraag. Je kunt bij dit gerecht zeker brood serveren! Xx

  • Raquel

    9 november 2016 at 15:17

    In 1 woord Heerlijk!! Echt geweldig recept zeker een vd toppers van je, al zijn al je recepten overheerlijk!! Iedereen die m nog niet geprobeerd heeft, echt een keertje doen, zal je niet teleurstellen!

    Nog 1 vraagje voor Fatima. Als je dit recept met kip zou maken hoe zou je dat aanpakken en met welke kruiden?

    Heel erg bedankt voor al je moeite! Door jou heb ik zoveel meer recepten die ik kan klaarmaken. Dankjewel lieverd!

    1. Fatima

      10 november 2016 at 11:03

      Hallo Raquel,

      Aah super lief van je, bedankt lieve schat! Welk soort kip wil je gebruiken? Kippenpootjes, kipfilet etc. Ik hoor het graag. Xx

  • Yasmina

    10 november 2016 at 20:07

    Moet je de melk eerst opwarmen voordat je bij de aardapppelen giet?

    1. Fatima

      14 november 2016 at 10:18

      Hallo Yasmina,

      Nee hoor dat is niet nodig.

  • Salima

    14 mei 2017 at 13:14

    Hey
    Ben het vandaag aan het maken se,ben benieuwd maar ruikt al heerlijk!thanks voor the recept??

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:33

      Hallo Salima,

      Heel graag gedaan lieverd. Ik hoop dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Rachida

    1 juni 2017 at 19:09

    Hi Fatima,

    Artikel staat al een tijdje online en heet nog steeds “groeteschotel” hahah

    Mijn tajine staat te pruttelen.

    Groet
    Rachida

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:05

      Hallo Rachida,

      Hoe bedoel je? Ik zie gewoon ‘Tajine groenteschotel’staan hoor.

  • Meliza

    15 november 2017 at 10:47

    Kan je ook in plaats van aubergine courgette pakken?

    1. Fatima El Irari

      15 november 2017 at 10:53

      Hallo Meliza,

      Jazeker, dat kan ook. Succes! Xx

  • Sakena

    13 januari 2018 at 05:37

    Kan het ook in een ovenschotel?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2018 at 11:31

      Hallo Sakena,

      Jazeker, dat kan ook hoor. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept