Nu de kleine man (gelukkig) weer naar het kinderdagverblijf kan en ik weer meer tijd heb om lekker te koken, wordt een tajine als deze heel erg gewaardeerd thuis!
Vandaag deel ik met jullie mijn twist op deze smaakvolle tajine met vegetarische gehaktballetjes en groenten. Een heerlijk tajine variant die heel makkelijk te bereiden is met de Vegetarische Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager. Simpel te maken, erg lekker en staat al in minder dan 30 minuten op tafel!
24 Comments
rayhanah
15 mei 2020 at 10:43
Salaam Fatima,
Ziet er lekker uit
Groetjes Rayhanah
Fatima El Irari
15 mei 2020 at 13:04
Dankjewel Rayhanah!
Rania
15 mei 2020 at 14:04
Hii! Ik zoek al een tijdje zo’n tajine met ijzeren onderkant dus, waar komt deze vandaan als ik vragen mag? 🤗
Fatima El Irari
15 mei 2020 at 14:12
Hi Rania,
Die van mij kocht ik in Marokko, maar je zou bij Marokkaanse winkeltjes kunnen kijken die tajines verkopen. Of een keer langs de Bazaar gaan in Beverwijk gaan.
zohra
31 mei 2020 at 13:02
Hoi vraagje. Hoe zien jou thee leoels eruit.. bedoel je de hele kleine of de dessertlepel
Fatima El Irari
1 juni 2020 at 10:31
Hi Zohra,
Het zijn niet de allerkleinste, dus meer een soortgelijke dessertlepel. Xx
Melissa
15 mei 2020 at 13:58
Salaam fatima,
Zoals altijd lekker!
Waar heb je de gehaktballetjes van?
Fatima El Irari
15 mei 2020 at 14:12
Hi Melissa,
De vegetarische balletjes zijn o.a. verkrijgbaar bij de Jumbo en Albert Heijn. Xx
Yousra
16 mei 2020 at 09:03
Hoi Fatima,
Wat fijn dat je dit met ons deelt. Verlopen de stappen hetzelfde als je ook vleesgehakt gebruikt?
Liefs!
Fatima El Irari
17 mei 2020 at 10:40
Hi Yousra,
Graag gedaan! Nee, als je vlees gebruikt dan kun je die het beste al toevoegen wanneer je de tomatensaus maakt, dus bij stap 3.
Shanel
15 mei 2020 at 13:59
Hoi Fatima,
Jouw recepten zijn echt top:)
Ik heb al heel wat uitgeprobeerd en ze waren super lekker:)
Ik heb geen tajine:(
Waarin mag ik dit recept maken?
Alvast bedankt
Groetjes,
Shanel
Fatima El Irari
15 mei 2020 at 14:11
Hi Shanel,
Ah wat leuk om te horen, dankjewel! Je kunt dit gerecht ook makkelijk in een pan met deksel maken. Je kunt hiervoor een gietijzeren pan gebruiken.
Lisette Serroyen
16 mei 2020 at 14:00
Hoelang moet het nog opstaan als alles erin zit
Fatima El Irari
16 mei 2020 at 15:30
Hi Lisette,
Tussen de 8-10 minuten. De vegetarische balletjes zijn al voorgekookt, dus die zijn zo gaar.
Charissa
16 mei 2020 at 12:19
Dit lijkt me heerlijk! Kan je het ook met normale gehakt balletjes maken? Heb je daar misschien een lekker recept van? Super bedankt! Xxx
Fatima El Irari
16 mei 2020 at 15:21
Hi Charissa,
Ja, hoor dat kan zeker! Je kunt dit recept gebruiken voor de gehakt marinade; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/gehakt-marinade/
Nawal
3 juli 2020 at 12:36
Wat voor soort krieltjes heb jij hiervoor gebruikt
Fatima El Irari
3 juli 2020 at 13:11
Hi Nawal,
De grote krieltjes die niet gekruid zijn.
GC
2 juni 2020 at 23:39
Hoi Fatima,
Ik heb dit recept vandaag gemaakt en ook het recept van de gehaktballen gebruikt ipv de vega versie. Het was super lekker! Ook mijn vriendin vond het heerlijk!
Dank je wel!
Liefs,
GC
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 10:00
Hi GC,
Aah goed om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Youssef
12 juni 2020 at 17:44
Hallo fatima: klein vraagje’ Kan je ook pili-poeder oftewel chili-poeder genoemd,… gebruiken in plaats van harissa-poeder. Want beiden lijken op elkaar het zijn toch allebei peper soorten. Of maakt het toch een enorme verschil kwa bereiding en nuttigen. Groetjes
Fatima El Irari
14 juni 2020 at 11:47
Hi Youssef,
Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken.
Sarah
15 januari 2021 at 11:11
Hoi Fatima,
Welke tomatensaus gebruik je.
Groetjes xx
Fatima El Irari
4 februari 2021 at 23:25
Hi Sarah,
Ik gebruik bijna altijd Tomato Frito. Xx