Groenten Tajine met Gehacktballetjes

15 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Nu de kleine man (gelukkig) weer naar het kinderdagverblijf kan en ik weer meer tijd heb om lekker te koken, wordt een tajine als deze heel erg gewaardeerd thuis!

Vandaag deel ik met jullie mijn twist op deze smaakvolle tajine met vegetarische gehaktballetjes en groenten. Een heerlijk tajine variant die heel makkelijk te bereiden is met de Vegetarische Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager. Simpel te maken, erg lekker en staat al in minder dan 30 minuten op tafel!

Print recept

Groenten Tajine met Vegetarische Gehacktballetjes

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Tomatensaus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 tomaten , in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 200 gram tomatensaus
  • 150 ml kokend water
  • 2 eetlepels peterselie

Kruiden:

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Groenten:

  • 400 gram krieltjes
  • 2 wortelen , in plakjes
  • 100 gram erwten

Vleesvervangers:

  • 2 bakjes Vegetarische Gehacktballetjes, 170 gram per bakje

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit in de tajine de olijfolie en zonnebloemolie op middelhoog vuur.

  • 2)

    Fruit de ui, knoflook, tomatenblokjes en de paprika voor 2-3 minuten.

  • 3)

    Voeg de tomatensaus, water, peterselie en de kruiden toe en breng de saus afgedekt aan de kook voor 3-5 minuten.

  • 4)

    Open de tajine en leg er de krieltjes en de wortelen in.

  • 5)

    Plaats de deksel bovenop de tajine en kook voor 8-10 minuten of totdat de krieltjes en wortelen bijna gaar zijn. 

  • 6)

    Open de tajine en leg de Gehacktballetjes in de saus.

  • 7)

    Schep met een eetlepel wat tomatensaus bovenop de balletjes en plaats de deksel op de tajine.

  • 8)

    Sluit de tajine en kook gedurende 5-8 minuten of tot de krieltjes, wortelen en de Gehacktballetjes volledig gaar zijn.

  • 9)

    Voeg de laatste 5 minuten de doperwten bij en eventueel nog wat groene olijven.

  • 10)

    Breng het geheel op smaak met extra zout en peper en laat de tajine pruttelen op laag vuur.

  • 11)

    Serveer de tajine warm met wat lekker brood en smullen maar!

    Dit artikel is in samenwerking met De Vegetarische Slager.

22 Comments

  • rayhanah

    15 mei 2020 at 10:43

    Salaam Fatima,

    Ziet er lekker uit
    Groetjes Rayhanah

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2020 at 13:04

      Dankjewel Rayhanah!

      1. Rania

        15 mei 2020 at 14:04

        Hii! Ik zoek al een tijdje zo’n tajine met ijzeren onderkant dus, waar komt deze vandaan als ik vragen mag? 🤗

      2. Fatima El Irari

        15 mei 2020 at 14:12

        Hi Rania,

        Die van mij kocht ik in Marokko, maar je zou bij Marokkaanse winkeltjes kunnen kijken die tajines verkopen. Of een keer langs de Bazaar gaan in Beverwijk gaan.

      3. zohra

        31 mei 2020 at 13:02

        Hoi vraagje. Hoe zien jou thee leoels eruit.. bedoel je de hele kleine of de dessertlepel

      4. Fatima El Irari

        1 juni 2020 at 10:31

        Hi Zohra,

        Het zijn niet de allerkleinste, dus meer een soortgelijke dessertlepel. Xx

  • Melissa

    15 mei 2020 at 13:58

    Salaam fatima,

    Zoals altijd lekker!
    Waar heb je de gehaktballetjes van?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2020 at 14:12

      Hi Melissa,

      De vegetarische balletjes zijn o.a. verkrijgbaar bij de Jumbo en Albert Heijn. Xx

    2. Yousra

      16 mei 2020 at 09:03

      Hoi Fatima,

      Wat fijn dat je dit met ons deelt. Verlopen de stappen hetzelfde als je ook vleesgehakt gebruikt?

      Liefs!

      1. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 10:40

        Hi Yousra,

        Graag gedaan! Nee, als je vlees gebruikt dan kun je die het beste al toevoegen wanneer je de tomatensaus maakt, dus bij stap 3.

  • Shanel

    15 mei 2020 at 13:59

    Hoi Fatima,
    Jouw recepten zijn echt top:)
    Ik heb al heel wat uitgeprobeerd en ze waren super lekker:)

    Ik heb geen tajine:(
    Waarin mag ik dit recept maken?

    Alvast bedankt
    Groetjes,
    Shanel

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2020 at 14:11

      Hi Shanel,

      Ah wat leuk om te horen, dankjewel! Je kunt dit gerecht ook makkelijk in een pan met deksel maken. Je kunt hiervoor een gietijzeren pan gebruiken.

      1. Lisette Serroyen

        16 mei 2020 at 14:00

        Hoelang moet het nog opstaan als alles erin zit

      2. Fatima El Irari

        16 mei 2020 at 15:30

        Hi Lisette,

        Tussen de 8-10 minuten. De vegetarische balletjes zijn al voorgekookt, dus die zijn zo gaar.

  • Charissa

    16 mei 2020 at 12:19

    Dit lijkt me heerlijk! Kan je het ook met normale gehakt balletjes maken? Heb je daar misschien een lekker recept van? Super bedankt! Xxx

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 15:21

      Hi Charissa,

      Ja, hoor dat kan zeker! Je kunt dit recept gebruiken voor de gehakt marinade; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/gehakt-marinade/

    2. Nawal

      3 juli 2020 at 12:36

      Wat voor soort krieltjes heb jij hiervoor gebruikt

      1. Fatima El Irari

        3 juli 2020 at 13:11

        Hi Nawal,

        De grote krieltjes die niet gekruid zijn.

  • GC

    2 juni 2020 at 23:39

    Hoi Fatima,

    Ik heb dit recept vandaag gemaakt en ook het recept van de gehaktballen gebruikt ipv de vega versie. Het was super lekker! Ook mijn vriendin vond het heerlijk!
    Dank je wel!

    Liefs,
    GC

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 10:00

      Hi GC,

      Aah goed om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

  • Youssef

    12 juni 2020 at 17:44

    Hallo fatima: klein vraagje’ Kan je ook pili-poeder oftewel chili-poeder genoemd,… gebruiken in plaats van harissa-poeder. Want beiden lijken op elkaar het zijn toch allebei peper soorten. Of maakt het toch een enorme verschil kwa bereiding en nuttigen. Groetjes

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2020 at 11:47

      Hi Youssef,

      Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept