Groenten Stoofpannetje

21 mei 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
  • 4 aardappelen
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 etl. tomatensaus
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. olijfolie
Bereiding:

Pel de uien en snijd ze vervolgens in lange schijfjes en bak deze samen met de olie en de geperste knoflook glazig. Doe hier dan de rest van de kruiden bij en meng dit dan even samen. Laat het vervolgens bakken voor ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur. Marka met groenten Voeg de groenten erbij en vul de pan met water tot de groenten onderstaan en laat het geheel koken voor ongeveer 30 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree erbij en het geheel koken voor 10 minuten met de deksel op de pan. Marka met groenten1 Marka met groenten2 Je zult merken dat het water verdampt en er een dik sausje ontstaat. Als de groenten nog niet gaar zijn en je merkt dat je niet meer zoveel saus hebt kun je er nog wat water aan toevoegen en het vuur weer hoog zetten. Proef ondertussen of je het nog moet kruiden met peper en zout en dien het op met lekker warm brood!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

37 Comments

  • Miss M

    11 augustus 2014 at 18:15

    MashaAllah voor jou en je kookkunsten, hele lekkere recepten heb je op je blog! Ik heb deze vandaag geprobeerd en het was heerlijk! Ga zo door meid. Ik had nog een vraagje mbt tot je vlees met pruimen recept, hoelang moet het vlees nou op het vuur zodra alles eron zit? Dat was me nog niet geheel duidelijk.. Ik hoop op antwoord ❤️

    1. xfaatje

      12 augustus 2014 at 11:18

      Salaam lieve meid! Allereerst bedankt voor je lieve compliment meid! <3 Het vlees moet zeker voor 60 minuten op het vuur staan. Als je na die 60 minuten merkt dat het vlees nog niet gaar is doe je er weer water bij en sluit je de pan voor nog eens 30 minuten. Zodat het weer kan stomen en het sausje kan indikken. Je bent ongeveer 1.5 uur bezig met heel het gerecht, want je bereid ook nog de pruimen voor en de gekookte eieren. Hoop dat je het zo een beetje begrijpt meid. De foto's van het gerecht zijn niet meer zichtbaar, maar die zal ik snel weer uploade inschAllah! <3

  • Miss M

    11 augustus 2014 at 18:17

    Ik heb trouwens bij dit recept sperziebonen en brocoli toegevoegd, was heel lekker! Hihi

    1. xfaatje

      12 augustus 2014 at 11:19

      Hmm dat lijkt mij ook erg lekker! Bedankt voor de tip hihi <3

  • Amal

    24 november 2015 at 16:56

    Assalaamu alaikum, ik wil dit graag maken maar dan zonder el tomatenpuree, kan ik dit weglaten of vervangen?

    1. xfaatje

      25 november 2015 at 08:12

      Salaam Alaikoem Amal,

      Ja, hoor je kunt het wel weglaten.

      1. Amal

        25 november 2015 at 12:19

        Baraak Allaahu feeki keukenprinses

      2. xfaatje

        25 november 2015 at 13:35

        Ameen lieverd!

  • Essie

    6 februari 2016 at 20:09

    Heb deze vandaag gemaakt, was erg goed gelukt! Dankjewel faatje! ❤️❤️❤️

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:20

      Hallo Essie,

      Ah, super! Bedankt lieve meid Xx

  • Claudia

    11 juli 2016 at 19:40

    Super lekker recept! Ik kijk bijna elke dag op je pagina voor ideeën, super handig lekker en duidelijk uitgelegd!?

    1. xfaatje

      12 juli 2016 at 06:35

      Hallo Claudia,

      Erg lief, bedankt hoor! Xx

  • chaymae

    28 september 2016 at 06:03

    Ik heb deze ook meerdere keren uitgeprobeerd met verschillende groente en de kruidenbasis is perfect en makkelijk te onthouden.. volgende keer in shaa allah weer een ander recept vandere je proberen hihi..

  • Yasmina

    16 januari 2017 at 14:33

    Ik heb het ook gemaakt was lekker. Wat ik wel merkte is dat de kruiden aanbranden in de pan. Waardoor ik eerder de andere groenten heb bij gedaan heb.

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:41

      Hallo Yasmina,

      Dan moet je het vuur altijd lager zetten, want kruiden horen niet aan te branden. Volgende keer het vuur iets lager zetten.

      Liefs Fatima

  • senna

    11 februari 2017 at 20:39

    Kan ik ook safraan gebruiken ipv kurkuma?

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:33

      Hallo Senna,

      Dat kan, maar dan gebruik je wel veel minder. Echt een mespunt is genoeg.

      Liefs,
      Fatima

  • senna

    11 februari 2017 at 20:43

    Nog een vraag maakt het niet uit welke groente je gebruikt? Bedankt love your food. Het enige wat niet lukte zijn de msemen, en die kransbroodjes ik weet niet hoe maar de msemen deeg bleef stevig. En die kransbroodjes beetje droog voor de rest was alles heerlijk ben echt fan van jou en ben niet de enige xxx dank je wel voor alle moeite

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:34

      Hallo Senna,

      Je mag zoveel vragen als je wilt hoor. En je kunt alle groenten gebruiken die je lekker vindt hoor. Voor beide recepten dien je het deeg zo goed mogelijk te kneden en goed te laten rijzen. Ik raad je gewoon aan om het nog een te proberen en voor je het weet wordt je er echt goed in!

      Liefs,
      Fatima

  • Mandy

    20 mei 2017 at 14:05

    Salaam alaikoum,

    Masha Allah wat een lekkere recepten heb je op je site. Over dit recept wil ik vragen of ik de tomaten niet eerst hoef te ontvellen voor deze in de pan gaan. Krijg je anders niet van die velletjes in het gerecht?

    Liefs Mandy

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2017 at 07:44

      Alaikoem salaam Mandy,

      Zelf ontvel ik de tomaten niet en ik zie achteraf geen velletjes haha, maar je mag de tomaten ontvellen hoor geen probleem.

      Liefs,
      Fatima

  • Amel

    28 juni 2017 at 14:36

    Superrrrrrr lekker en de urmak is smakelijk dik?
    Chokran Fatima?

    1. Fatima El Irari

      29 juni 2017 at 07:25

      Hallo Amel,

      Ah ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Nora

    7 januari 2018 at 18:57

    Ik heb dit recept gemaakt alleen het wat wordt helaas niet dikker ondanks dat ik het op hoog vuur zet

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:33

      Hallo Nora,

      Wordt de saus niet dikker bedoel je?

  • Sihem

    11 maart 2018 at 23:48

    Hey Fatima,

    Kan ik hier kip bij toevoegen? Bijvoorbeeld stuken kipfilet ofzo? Zoja, Wanneer doe ik ze er dan bij? xx

    1. Fatima El Irari

      12 maart 2018 at 07:50

      Hallo Sihem,

      Jazeker, je kunt ook kip toevoegen. Schep de kip tegelijkertijd met de uien en de knoflook in de pan en bak dit even samen aan. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Ingrid

    13 maart 2019 at 17:14

    Gemaakt vanavond met bulgur. Het was heerlijk !

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2019 at 09:50

      Super goed!?

  • Najoua

    2 april 2019 at 18:40

    Salaam Wa3alaykoum,

    Heerlijk! Ik ben dit recept nu zelf aan het navolgen. Het water blijft alleen superveel over en word niet dik. Doe ik wat verkeerds ?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      2 april 2019 at 20:07

      Alaikoem salaam Najoua,

      Als de saus te waterig is, dan dien je het nog extra te laten koken. Xx

  • isetta

    10 juni 2019 at 13:02

    lieve Fatima, als ik hier vlees of kippenboutjes bij wil doen. moet ik die bij de 1e stap meebakken met de uien tot ze gaar zijn en dan van daaruit de volgende stappen volgen als normaal?

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2019 at 13:20

      Hi Esetta,

      Klopt, je voegt het vlees of kip gelijk toe met de uien. Succes en eet smakelijk!

  • isetta

    20 juni 2019 at 16:11

    hoi hoi. vraagje….die tomatenpuree die jij erbij gooit lijkt veel wateriger dan normale puree. doe je er eerst een beetje water bij en giet je dan t mengsel in de pan?

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 17:14

      Hi Isetta,

      Ik gebruik tomatensaus i.p.v. tomatenpuree. Xx

      1. isetta

        21 juni 2019 at 18:40

        ah sorry verkeerd gelezen! bedoel je iets als die tomato frito van heinz?

      2. Fatima El Irari

        22 juni 2019 at 06:31

        Hi Esetta,

        Klopt, die gebruik ik altijd. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept