Groente Tajine

24 september 2022Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 4 personen

Het is weer tijd voor een budget maaltijd! Op al jullie ingrediënten suggesties van laatst maakte ik een vegetarische tajine, die bestaat uit lekker veel groenten, zoals wortel, sperziebonen, aardappel en tomaat. Een heerlijk Marokkaanse tajine voor 4 personen (€1,23 p.p.) waar je voor de totale boodschappen minder dan €5,- betaald. Hoeveel geld ben jij gemiddeld kwijt voor een avondmaaltijd?

Print recept

Groente Tajine

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 55 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetl. milde olijfilie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 tomaten , gemalen
  • 5 middelgrote aardappelen, in partjes
  • 4 stuks wortelen, in plakjes
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 eetl. peterselie, fijngesneden

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1/2 theel. zwarte peper

Tomatensaus:

  • 200 ml lauwwarm water
  • 2 eetl. tomatensaus
  • 1/2 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 1 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 1 eetl. koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

  • 1)

    Neem een middelgrote tajine en verhit de olijfolie op middelhoog vuur.

  • 2)

    Bak de ui in 2-3 minuten tot deze glazig en zacht is. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 min. mee.

  • 3)

    Maal de tomaten fijn in een keukenmachine en giet de tomatensaus in de tajine.

  • 4)

    Voeg alle kruiden toe en roer het goed door. Plaats de deksel op de tajine  voor 5 minuten.

  • 5)

    Leg vervolgen de aardappelen, wortels en de sperziebonen in de tajine.

  • 6)

    Roer het water, tomatensaus, zout en peper samen en giet de saus over de groenten.

  • 7)

    Sluit de tajine en stoof de groenten voor 30 minuten op middelhoog vuur.

  • 8)

    Open de tajine en schep met een lepel wat saus op en giet over de groenten.

  • 9)

    Mocht je niet veel saus hebben, kun je extra water toevoegen en het weer aan de kook brengen.

  • 10)

    Proef de saus en breng het eventueel extra op smaak met wat zout en peper.

  • 11)

    Serveer de tajine warm met brood, eet smakelijk!

9 Comments

  • Sam

    28 januari 2023 at 10:58

    Kan dit ook in ijzeren pan als je weet wat ik bedoel

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2023 at 09:47

      Hi Sam,

      Ja, hoor je kunt ook prima een gietijzeren pan gebruiken.

    2. Dakira

      27 november 2023 at 18:06

      Salaam,

      Bij de kruiden zie ik 2x gemberpoeder staan? Foutje of niet?

  • Verney

    14 maart 2023 at 14:56

    Hi Fatima,

    Worden er twee verschillende soorten tomatensauzen gebruikt in stap 3 en stap 6? Eentje zelf geblend en eentje kant-en-klaar?

    1. Fatima El Irari

      26 maart 2023 at 08:13

      Hi Verney,

      Klopt, de verse tomaten zorgen ervoor dat je een dik sausje krijgt en met de tomatensaus (uit pak) krijg je extra saus.

  • Irina Stojanovski

    15 juni 2023 at 10:04

    Het was heerlijk! Ik heb alleen extra wortels en knoflook (2 stuks) erin gedaan en Ipv boontjes, courgette en Macedonische gele peper. Daarnaast heb ik als extra toevoeging “Vegeta” over de aardappels gedaan. Bedankt voor het delen.

  • Laura

    21 juni 2023 at 11:29

    Wanneer voeg je de peterselie en koriander toe, want dit kan ik niet terug vinden in het recept

  • Esma

    4 juli 2023 at 08:23

    Dag Fatima, assalam alaikoum,

    Bij de kruiden staat 2 keer gember aangegeven. Moet dit een andere kruid zijn ipv gember?

    Merci!

    Groet,

    Esma

  • Steffany

    1 juni 2024 at 08:11

    Hi Fatima, Basa7a, ziet er heerlijk uit! Ik ga hem deze ook maken. Ik zie dat je twee keer een TL gemberpoeder hebt geschreven. Is het per ongeluk dubbel of klopt dit?

    Groetjes,

    Steffany

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept