Groente Tajine
Prep time: 15 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 4 personen
Groente Tajine
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 55 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 2 eetl. milde olijfilie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 tomaten , gemalen
- 5 middelgrote aardappelen, in partjes
- 4 stuks wortelen, in plakjes
- 300 gram sperziebonen
- 1 eetl. peterselie, fijngesneden
Kruiden:
- 1 theel. zout
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. gemberpoeder
- 1/2 theel. zwarte peper
Tomatensaus:
- 200 ml lauwwarm water
- 2 eetl. tomatensaus
- 1/2 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
- 1 eetl. peterselie, fijngesneden
- 1 eetl. koriander, fijngesneden
Bereidingswijze:
- 1)
Neem een middelgrote tajine en verhit de olijfolie op middelhoog vuur.
- 2)
Bak de ui in 2-3 minuten tot deze glazig en zacht is. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 min. mee.
- 3)
Maal de tomaten fijn in een keukenmachine en giet de tomatensaus in de tajine.
- 4)
Voeg alle kruiden toe en roer het goed door. Plaats de deksel op de tajine voor 5 minuten.
- 5)
Leg vervolgen de aardappelen, wortels en de sperziebonen in de tajine.
- 6)
Roer het water, tomatensaus, zout en peper samen en giet de saus over de groenten.
- 7)
Sluit de tajine en stoof de groenten voor 30 minuten op middelhoog vuur.
- 8)
Open de tajine en schep met een lepel wat saus op en giet over de groenten.
- 9)
Mocht je niet veel saus hebben, kun je extra water toevoegen en het weer aan de kook brengen.
- 10)
Proef de saus en breng het eventueel extra op smaak met wat zout en peper.
- 11)
Serveer de tajine warm met brood, eet smakelijk!
9 Comments
Sam
28 januari 2023 at 10:58
Kan dit ook in ijzeren pan als je weet wat ik bedoel
Fatima El Irari
14 februari 2023 at 09:47
Hi Sam,
Ja, hoor je kunt ook prima een gietijzeren pan gebruiken.
Dakira
27 november 2023 at 18:06
Salaam,
Bij de kruiden zie ik 2x gemberpoeder staan? Foutje of niet?
Verney
14 maart 2023 at 14:56
Hi Fatima,
Worden er twee verschillende soorten tomatensauzen gebruikt in stap 3 en stap 6? Eentje zelf geblend en eentje kant-en-klaar?
Fatima El Irari
26 maart 2023 at 08:13
Hi Verney,
Klopt, de verse tomaten zorgen ervoor dat je een dik sausje krijgt en met de tomatensaus (uit pak) krijg je extra saus.
Irina Stojanovski
15 juni 2023 at 10:04
Het was heerlijk! Ik heb alleen extra wortels en knoflook (2 stuks) erin gedaan en Ipv boontjes, courgette en Macedonische gele peper. Daarnaast heb ik als extra toevoeging “Vegeta” over de aardappels gedaan. Bedankt voor het delen.
Laura
21 juni 2023 at 11:29
Wanneer voeg je de peterselie en koriander toe, want dit kan ik niet terug vinden in het recept
Esma
4 juli 2023 at 08:23
Dag Fatima, assalam alaikoum,
Bij de kruiden staat 2 keer gember aangegeven. Moet dit een andere kruid zijn ipv gember?
Merci!
Groet,
Esma
Steffany
1 juni 2024 at 08:11
Hi Fatima, Basa7a, ziet er heerlijk uit! Ik ga hem deze ook maken. Ik zie dat je twee keer een TL gemberpoeder hebt geschreven. Is het per ongeluk dubbel of klopt dit?
Groetjes,
Steffany